Laʻau

Totoga kukama: o se taiala mo amataga ma mealilo o le seleselega muamua manuia

E le mafai ona mafaufau i se togalaau Rusia e aunoa ma ni kukama. Ma e tusa lava pe leai se meaʻai i totonu o lenei fualaau faisua, o le totoina o se kukama lanumeamata saʻo mai le togalaau o se fiafiaga taua. Kukama e totō mea uma, aua e le faigata ona fai. Mo le vave taumafaina, o laau toto ua ola ae, ae tusa lava pe a totoina saʻo fatu i totonu o le togalaau, o le taumafanafana e mautinoa lava.

Filifiliga ma le sauniuniga o le palapala ma le tulaueleele

I tulaga eseese tau, o le mamanu o moega mo kukama e ese lava. Ma afai o loʻo i ai i le itu i saute le totoina o laau e masani lava ona faia i luga o se laufanua laugatasi, ona sili atu lea pe sili atu le maualuga o tulimanu maualuluga o loʻo faʻapipiʻi i le ogatotonu. Mo le faia o se pulega sili atu ile ea-vevela i luga o eleele mamafa, ua sasaa maualuga atu i luga, i luga o le mafanafana o eleele ua lafo ifo i lalo. I luga o le tumutumu o mauga, o loʻo i luga o le mauga, i luga o se lauʻeleʻele - faʻapupulaina le mafanafana o le la - mai sasaʻe i sisifo.

I nofoaga o loʻo i ai le maualuga o le vai ma le eleele malulu, o le lūlūina o kukama i vavae tetele maualuga, e tū mamao i le tasi le mita mai le isi, e masani ona faia. I le faiga o le taumafanafana, e masani ona maua kukama i luga o pusi puipui faatasi ma le leai foi o se ata vevela. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga puipui puipui i le itu i saute o fale poʻo pa puipui. Afai e le mafai, e ola le kukama i luga o vao, puipuia i le itu i lalo e se talipupuni mai laupapa poʻo le ata.

O le pa o se lagolagosua masani mo kukama, i le taimi lava lea e puipuia ai i latou mai matagi.

I le faʻaopopo i le faʻaleagaina, o le kukama e manaʻomia le maualuga, pe a faʻatusatusa i le tele o mea totō, tootoo o le faʻamalolo, aemaise lava o mea faʻasaina. A aunoa ma le faatumuina o moega i meaʻai, o fua o le a tolopo ma e laiti. E oo lava i le togavao fou e fetaui lelei mo kukama, aemaise lava pe a fai e toe faaleleia mo le taina o le autumn. Ae e sili atu, ioe, o le manua e tusa ma le afa-fua, e mafai e kukama ona faʻaaogaina ia ituaiga o fualaʻau i le taimi muamua lava. E faʻapena foi ona faʻafefiloi faʻamalaʻau-faapalaga, ae o loʻo faʻapipiʻiina pea faʻamaʻi faʻasamaʻi i soʻo se mea faʻalaʻau - 100 g / m2 nitrofoski poʻo le itiiti ifo i le afa-lita le fagu laupapa.

O mea totino e lagona lelei i luga o mafanafana mafanafana. Ina ia faapalapala i latou i le faaiuga o le taumafanafana talu ai, latou te eli se lua e oo i le 30 cm le loloto i le lapoa o le moega i le lumanai. E lafoina otaota eseese i totonu: ogalaau, lala laiti, lau paʻu, lapisi o fale, fufulu mama. O nei mea uma e fafagaina i lea taimi ma lea taimi ma le faʻafefete o mullein poʻo ni moa moa, faʻasusu i le eleele poʻo le peat. I le tautoulu, ua sasaa lelei eleele lelei ma ua fausia ai se taula, ua faatapulaaina i autafa o laupapa ma laupapa po o paʻu.

I le tautotogo, o le moega e faʻasusu i le efuefu, faʻamago, faʻafeinu i le vai mafanafana ma ufiufi i se ata tifaga e lulu ai kukama. I le pito i matu o lo matou atunuu, e le aveeseina le ata tifaga, ae faia ni pupu i totonu, o lo o totoina fatu pe totōina kukama.

Filifiliga o fatu ma sauniuniga

Kukama e ala ile natura natura o laau toto. E i ai vao kukama, ae e sili atu le masani ai o aʻe aʻe i luga o vaʻa eseese. O le isi vasega e vaevaeina kukama i letisi ma piko. E i ai ituaiga eseese lautele. O le matua, o kukama e vaevaeina i le vave ona matua, ogatotonu o le amataga ma le ogatotonu.

E i ai foi kukama e pulupulu e iniseti ma parthenocarpic (self-pollinated). O nisi o vailaau e fuafua mo le galueaina i totonu o greenhouses, o isi i nofoaga tatala (ae o le toʻatele e ola ae i ai ma iina). O le mea lea, o le filifiliga e faalagolago i mea e fiafia i ai le tagata fai togalaau ma tulaga avanoa mo le tuputupu ae.

O le numera o ituaiga ma hybrids o kukama i faleoloa ua fuaina nei i le selau, ae, e foliga mai, e le tatau i se tasi ona galo ia ituaiga tuai, ma taimi e tofotofoina ai taimi. O le mea e lelei ai, o fatu o kukama e le manaʻomia ona faʻatau i tausaga uma, talu ai ona latou teuina pea mo le umi umi. O fatu fou e sili atu ona leaga nai lo i latou na taoto mo le lua pe tolu tausaga: o lo oi ai le tele o fugalaau tane.

O loʻo i ai ni tagata fai togalaau e mananao e faʻatau le suʻega lata mai i tautotogo uma lava, ma ei ai i latou e totō a latou ituaiga mai lea tausaga i lea tausaga ma ave ni fatu mai ia i latou. O le tulaga e le mafaamatalaina: o le talitonu o le tagata lava ia, ioe, e sili atu, ae o kamupani ogaoga o loʻo faʻatau atu nei ituaiga totoga lelei. O le mea moni, o le aoina o fatu mai ia mea e leai se aoga: e le o iloa le mea o le a tupu mai i lenei mea.

O le tele o fatu kulupu e faʻatau atu mo le totoina, ma e manaʻomia ona e galue faʻatasi ma oe lava.

E le manaʻomia le faʻatinoina o laasaga uma o sauniuniga, ae o le au fai togalaau e sili ona filifilia, i lo latou manatu, e talafeagai mai le lisi lea.

  • Faʻavasegaina O fatu o le kukama e tele naua, ma o mea e sili ona vaivai e faigofie ona vavaeeseina e le lima. E sili atu le saogalemu le faʻaitiitia o fatu i totonu o se vaifofo o masima (o le sipuni kuka i totonu o se ipu vai) ma lulu. A maeʻa ni nai minute, o le a faʻaalia le vaivai, e sili atu le le lūlū.

    O kukupulu fatu e tele tele, o lea e sili ona leaga le leaga i le paʻi

  • Faʻamafanafana. O fatu fou e teu i le paluga faʻavevela mo ni nai aso ao le i luluina; o lenei mea e faateleina ai le tele o fugalaau fafine.
  • Disinfection. Mo fatu ua saunia mo le faʻatau, o lenei taotoga e filifili. E tatau ona togafitia lau fatu mo le 15-20 minute ma se vaifofo malosi o le palanala, ona fufulu lelei lea i vai mama.

    O le faʻapipiʻiina o fatu e manaʻomia ai se vaifofo malosi malosi

  • Lafoaʻi i mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe. O nisi o tagata fiafia e faʻaaoga lenei metotia e faʻateleina ai le gafatia o laau i le lumanaʻi. O le mea e sili ona leaga le aloe, suamalie 5 taimi i le vai, mai le faʻatauina o fualaau faasaina - Zircon poʻo le Epin.

    O mea faʻaleleia o le tuputupu ae o le toto e matua le afaina uma i tagata, aua e te fefe e faʻaaoga

  • Fufulu i le vai. E oo lava i le tele o faifaatoaga e taumafai e solomuli na latou faatauina fatu ao le i luluina, e tusa lava pe lei tupu. Ina ia faia lenei mea, e teuina mo le tusa o le 24 itula i le vai i le vevela vevela pe vevela foi le vevela, ona vele ai lea ina ia faigofie ona toto fatu. O sea ituaiga taualumaga e mafai ona faatelevaveina le tulaʻi mai o fualaau e sili atu nai lo le aso, o lona uiga la e le tele naua.
  • Faʻamaʻa. E le tatau ona faʻamalosi fatu mo le totoina i totonu o le kiona, ae mo le eleele e le malu puipuia o lenei taotoga e aoga. O le faʻamalosiina o fatu kukama o loʻo faʻatinoina e ala ile lafoina o fatu i totonu o se mea susu i totonu o le pusaaisa mo le aso.
  • Fetalai. O fua e masani ona faʻafefeteina i le mafanafana. E talafeagai le faia o lenei mea ao lei oʻo mai le aʻa autu - e le sili atu ma le centimita le umi, a leai o le a faigata ona latou totoina. O le mea moni, o nisi o tagata alolofa e totoina saʻo fatu i totonu o le ogalaau ma ao le i foliga mai o laulaau paʻu, ae o le totoina o fatu i totonu o le togalaau o le a matua faigata lava. Mo fatu, i le fale, i le mafanafana, e mafai. Ae o le uiga ua leiloa: e mafai ona e lūlū vave fatu i totonu o ipu.

    Afai e te totoina fatu i tafatafa o laulaau, e tatau ona e totoina lelei

E le mafai ona faia se mea mai le lisi o loʻo i luga? Ioe. O le tusitala o laina nei e totoina totoma i fatu mama, tuusao mai le afifi. Ma latou totogo matagofie, na o sina taimi mulimuli ane. E ui lava, ioe, afai ei ai sou taimi, e mafai ona e faia soo se mea e te manaʻo i ai.

Aso o le totoina o kukama

O le taimi o le lūlūina o fatu poʻo le totoina o fatu e fesoʻotaʻi ma le mea moni o loʻo latou faʻaeteete e le gata i le malulu, ae faʻapea foi i le maualalo o le vevela. O fualaau ma fualaau aina, pe a le puipuia, e mafai ona mate pe a pa'ū le vevela o le eleele i lalo ifo o le 10 e uiga iC. Kukamato fatu e ola pe a mafanafana le eleele ia le itiiti ifo i le 14 e uiga iC. E faavae i luga o lenei, e mafai ona tatou faaiuina: i le vaeluagalemu o laʻau e lūlū ma fatu fatugogo e tatau ona maeʻa i le aso 25 o Me, ma totogo - i aso popofou o Iuni. O kukama e amata ona ola ma atiina ae masani lava pe a oo i le taimi o le malulu o le ea i le 25 e uiga iC.

Ae o le itu i saute poʻo le itu i mātū, o loʻo i ai le taimi o le lūlūina o fatu i le eleele ua suia i le 1-2 vaiaso i le tasi itu poʻo le isi. E tusa ai ma mea ua taua muamua, e mafai ona iloiloina le taimi o le lūlūina o fatu mo fatu. O le a faalagolago i latou pe latou te fuafua e totō fualaau aina i totonu o le fale lauʻeleʻele poʻo totonu o le eleele avanoa. Mai le taimi o le lūlūina o fatu e totō ai fatu i le togalaau e tatau ona 30-35 aso. O le mea lea, i le ogatotonu, lulu fatu i ipu i le faaiuga o Aperila. O le a mafai ona totoina ni fualaau aina i totonu o se laufanua lelei i le aso muamua o Me, o lona uiga o fualaau aina mo laau e amata ile Aperila 1.

Totoina kukama i luga o laau

Talu ai ona o le tele o le totoina muamua o le pulumu, o le kukama muamua e mafai ona tofotofoina i le 33-38 aso talu ona tulaʻi mai, e le masalomia le manaʻomia o le faʻamalosia o le totoina o fatu. Ae afai e te manaʻo e maua a oe lava oloa i le vave e mafai ai, e tatau i le fai togalaau ona tupu le tele o vao o fualaau. Ina ia faia lenei mea, ia faʻapupula le faamalama sili ona susulu.

O kukume e matua tiga lava i le gafatia o soo se mea e gafa, o lea o fatu e vave totoina i ipu taʻitasi ma le malosi o le 300 ml, pe sili atu foi - i le tele o potaseti. Mo le tele o vao, e sili atu ona lelei le faʻatau o le eleele i totonu o se faleoloa, ae afai e iai mea uma i le fale e saunia ai le suamalie ma le manava, e mafai ona e faia ia oe lava, ia mautinoa e faaopoopo i ai faʻamaʻi (compost, ash, nitrofoska). O le totoina o fatu kukama i ipu e le faigata.

  1. Latou te salalauina 1-2 fatu i luga o le palapala susu (2-3 e sili atu, ae o fatu ua matua taugata!).

    Talu ai o fatu taitasi ua sili atu le tau e sili atu i le tasi le lapisi, e tatau ona totoina se tasi i totonu o se ipu

  2. Ufiufi fatu i se laulau eleele e tusa ma le 1.5 cm le mafiafia.
  3. Vai lelei fua o fua o laau, lelei mai le fana fana.
  4. Tuu ipu i totonu o se nofoaga mafanafana, susulu (lelei ma le vevela o le 25-28 e uiga iC) ma ufiufi i le tioata poʻo le ata.

    O tioata i luga aʻe o tioata e maua ai se aʻafiaga.

O le tulaʻi mai o kukama o kukama e tupu pe a mavae le 4-8 aso, faʻalagolago i le eseese ma le vevela. I ni nai aso pe a uma le germination, e tatau ona teuteuina ma le faaeteete ia seleni e sili ona leaga. O le taimi lava e aliaʻe ai pupu, ua aveese le ipu, ma ua faaitiitia le vevela i le 18 e uiga iC, i le po o ni nai tikeri maualalo, ma o lea ia tuua ai aso e lima. Afai e le faia lenei mea, o le a faʻaosoina fualaau ma o le a matua vaivai lava.

I le lumanaʻi, o le vevela aupito lelei e tusa ma le 24 e uiga iFiafia ma 18 e uiga iI le po. Afai e le lava le susulu o le malamalama, e tatau ona faatulaga le faʻamalamalamaina o moli mumulu poʻo lamepa. O le vaega o totoe o loʻo i le tausiga o fualaʻau - pei o soʻo se laau fualaʻau: faʻafeinu faʻamalosi, pe a fai e tatau ona faʻaofuofu luga, faʻamalosi aʻo le i totoina i le eleele.

Toto ma totō fatu i le eleele

O le lūlūina o kukama ma fatu saʻo i totonu o le togalaau e le ese mai le totoina o isi fualaau toto, e tatau lava ona e filifilia le taimi saʻo, ma afai e tuai le vevela, ia saunia mea e faaaoga ai mea.

  1. I luga o moega na sauniuni muamua, o se tulimanu o le kapeteni poʻo soʻo se isi mea talafeagai o loʻo faʻapipiʻiina e tusa ai ma le polokalame filifilia. E tele lava ina faʻaaogaina se mea faapipii. I lenei tulaga, pe a lūlū ituaiga eseese i le va o laina tuʻu 30-50 cm, mo isi - 40-60 cm.

    Ina ia mafai ona makaina ia togitogi, e tusa lava pe o se laupapa e talafeagai

  2. O vaiinu e lelei ona faʻafeinu i le vai mai le faʻavainuina e aunoa ma se suauu, ma, pe a uma ona faʻaaoga, o le a saunia le fatu kukama ua saunia. O le a le mamao? Ioe, e le o se mea alofa: i le iuga, o isi laau toto e tatau ona aveeseina, ma tuu ai le malosi i mamao o le 15-30 cm mai le tasi.

    Afai ei ai le tele o fatu, e mafai foi ona e "masima" le palapala ma i latou, ae o fatu laititi e lafoaʻi tasi i le tasi

  3. Salu le fatu ile palapala mai le itu o le togavao, poʻo le humus, ma se laulau 2-3 cm. Mo le puipuia o le susu ma le vevela, ia ufiufi i le afifi palasiti (i le taimi lava pe a uma le germination, e tatau ona sui le ata i le vaʻaia).

    I le taimi muamua, e mafai ona taatia saʻo le ata i luga o le eleele, ae afai e te uuina mo se taimi umi, e tatau ona e faia ni arcs

Vitio: lulu fatu i totonu o le togalaau

Mamanu totoina o mamanu

E tele laasaga o kukama i le togalaau. E toʻatolu e sili ona taatele e mafai ona iloga.

  • O le auala masani e aofia ai le totoina o kukama i luga o le moega i na o le laina e tasi, o le mea lea, i le va o laina latou te faatulagaina se auala saoloto, o le mamao i le va o laina e tusa ma le mita (i greenhouses e faaitiitia i le 70 cm). Toto i laina e tu i se mamao e 15-30 cm mai le tasi i le isi.
  • O le metotia (lua-laina) e aofia ai le tuʻuina o laina e lua i luga o se moega masani i se mamao o le 30-50 cm mai le tasi. Afai e tele ni moega (ma o le mea lea o lipine), o le va o le 90 ma le 150 cm o loʻo totoe i le va o latou. O le totoina o kukama e faia faʻatasi ma le tutusa tutusa ma se faʻatulagaga e tasi.

    I totonu o fale o le taumafanafana, o le tafuina o uta o se tasi lea o mea sili ona lauiloa

  • Faʻasologa o le faʻafefe o le lotoa. I lenei tulaga, o le ofaga e tu i se mamao e 65-70 cm mai le tasi ma le isi, o nisi taimi i totonu o se siaki siaki. E tusa ma le 12 fatu fatu ua lūlūina i totonu o se lua e tusa ma le 12 cm le lautele, ma a maeʻa, e 5-6 o laau e sili ona atiaʻe ma talafeagai o loʻo totoe. I le mafaufau ai i sea fuafuaga, ua mafai nei i le taimi o le fatuina ona totoina ni kopi i totonu o le ulo i le taimi e tasi.

Auala e toto ai kukama

E le gata i le totoina atoatoa o kukama i luga o moega "e pei ona i ai", o lona uiga, faatasi ai ma le nofoaga o le palapala i luga o le eleele, o loo i ai le tele o filifiliga e faamoemoe i le faasaoina o avanoa i le togalaau. Ma pe afai i totonu o greenhouses kukama o loʻo ola pea i luga o taʻavale, pe, a le o lea, o le nonoa o le paʻu i le itu i luga, o lona uiga o le auala faasolosolo ua toeitiiti masani lava mo tagata e nonofo maualalo le eleele. Ma ina ua mavae atu ia te ia, sa sili atu ona tele ni filifiliga.

Trellis togavao

Na maitauina o kukama e toto latalata i laau e faigofie lava ona aʻe i luga o mea e le mafaamatalaina, ma o le a mafai ona aoina ai apu ma kukama mai le tasi laau. E faigata ona taʻu mai pe aisea, ae i totonu o loʻu togalaau o le kukama e sili atu ona le fiafia i laau mamana mamana nai lo le itiiti ifo o cherie maamao.

I le faʻaaogaina o lenei mea moni, e tele fai togalaau e totoina totō i tafatafa o lagolago faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa) poʻo le fausiaina faapitoa mo latou. O le totō o le totō o kukama e le gata ina avanoa avanoa i le togalaau. E sili atu ona faigofie le tausia oi latou, e sili atu ona faigofie ona aoina, o fua o le a faʻamoemoe lelei.

Vitio: kukama i lalo o le apu

A oʻo ina ola i luga o se vaʻa, e mafai ona faʻaaogaina le totoina o laau toto (faaitiitia le mamao i le laina ma le va o laina). O le mea lea, e tatau ona faʻateleina le aofaʻi o le faʻalaʻau. Talu ai ona e le manaomia le tupuina o se aganuu mo le tele o tausaga i le tasi nofoaga, e saunia ai e le au tufuga le mamanu o le tumutumu faigofie ona le mafai ona feaveai pe feaveai. I le taimi lava e tasi, o le mamao i le va o pou e matauina e tusa ma le 1 mita, ma e tele laina o uaea ua toso i luga.

Ina ia mafai e kukama ona feʻaʻei le tumutumu, e masani lava ona manaʻomia le faia muamua o le faapipiina o laau ma le masini vaivai. O se tulaga e sili atu ona faigofie pe a fai o loʻo i ai se faʻaogaina i sela lapoa (pe a ma le 15 cm). E ala i le tuʻuina o se faasologa i luga o le itu i luga, e le mafai ona e popole: o kukama o le a amio pei o se vine. E mafai ona ese lau amio e ala i le toso tasi le uaea i se mamao pe a ma le 2 mita mai le eleele. O kukupi ua nonoa i le twine i le maualuga o le 10-15 cm mai le eleele, ma o lenei twine ua nonoa i se uaea. O le ituaiga lava o le lūlūina o fatu poʻo le totoina o laau e le ese mai i le mea e masani ona totoina.

O se laina faasolosolo saʻo e foia ai le tele o faafitauli ma le tekonolosi o kukama

Tupamuga tuputupu ae i totonu o le fala

O le faʻaaogaina o paʻu tuai ua avea ma auala lauiloa e ola ai le tele o fualaau faisua e ola i vao tetele. O le mea lea na totōina, mo se faʻataʻitaʻiga, melons, suauu, paluka, ma fualaau. O lenei mea e teu ai avanoa i le togalaau (e mafai ona tuu se pusa i soo se mea), ma o laau toto o loʻo i totonu o le eleele mafanafana.Soo se paʻu, ae sili atu i le uʻamea, lanu uliuli ma tumu i pu, e afa-tumu i ituaiga uma o otaota, ma o loʻo i luga e tuʻuina ai le laufanua lelei, lelei faʻasamaʻi ma humus. I le tautotogo, o mea o loʻo i ai e tumu i le mullein infusion ma ufiufi i se ata mo le vevela.

Ua oʻo i le ogatotonu o Me (mo le vaeluagalemu), o fatu kukama e mafai ona lūlūina i totonu o le paʻu i lalo o le malutaga tumau. Talu ai ona o le ola vave o laau toto i le eleele vevela, e sili atu ona aoga le totoina o ituaiga muamua o fualaau aina i totonu o le falala, e mafai ona latou puʻeina ituaiga o meaʻai. I le aluga o taimi, ona o le pala o toega, o le palapala i totonu o le paʻu o le a tumau pea, o le mea lea, e leai se faafitauli ile fale le tumau o vao mai le faʻamafanafana. Ma i le amataga o lenei tau mafanafana, ua aveese le malutaga, ma o le a faatagaina ai le sasa e taoto, pe auina atu i ni fale e fausia faapitoa.

Pale ma kukama totō e teuteu ai le saite

O le lelei o le faʻaaogaina o paʻu e manino, e sili atu ona faigofie le tausia o kukama i totonu ia i latou, ae e tatau ona e faʻafeinu i le tele o taimi nai lo le togalaau.

Vitio: totōina o fatu o kukama i totonu o le paelo

Tupama tuputupu ae i ato poʻo pini

Nai lo o paʻu, ma le manuia tutusa e mafai ona e faʻaaogaina lapisi lapisi lapoa. O le tele o taimi latou te ave ai mo taga faʻamoemoe lenei se 100-120 lita. O le mea moni, latou te le mausali nai lola, o lea e faʻamalosia ai i latou i soʻo se faʻavaa laupapa. Alu i totonu ma le totonugalemu i totonu mo le nonoa o fusi. O le fufulu kukama i totonu o ato e tele lava ina manaʻomia, i le vevela o le weather - i aso uma.

O pusa o laau totoma e mafai foi ona siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga

Nai lo o taga, o nisi taimi e faʻaaogaina ai pusa tuai mai le taavale, tuʻuina i luga o le tasi ma le isi (pe afai o tutusa ma le tele) po o se pa. Talu ai o pupuni e lanu uliuli, o le palapala i totonu ia vave ona vevela e le la. I le pito i lalo o le pyramid, o mea faʻavaivai ua tuʻuina, ona lelei ai lea o le eleele. Toto ma tausi lelei - pei o paʻu poʻo taga.

O a mea e mafai ona ou totoina kukama

E le tatau ona totoina kukama i le tasi nofoaga mo le lua tausaga i le laina, e fautuaina e fuafua le toe foi mai o le seleselega i le togalaau mo le tolu po o le fa tausaga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni latou te faʻapalapalaina le eleele i meaʻai, aemaise lava le gaʻo. O le mea lea, e sili ona lelei ona totoina i latou pe a uma na fualaau aina e mitiia ai le gaosi laitiiti, ma sili atu - faʻamaoaigaina o latou eleele. O fualaau faisua nei: o nei pi, pi ma pi. A maeʻa le fuaina o legumes, e le mafai ona tosoina i fafo, ae vavae ese: o siama-siakiina siama o loʻo i ai i luga o aʻa, o le mea lea e tuʻu ai aʻa i le palapala.

O mea lelei lelei muamua o le keleni poo aniani, lea e faʻamamaina ai le palapala o microflora leaga ma o ni faʻatonuga sili ona lelei: a maeʻa, e mafai ona e totoina toetoe o fualaau faisua. Sofiaceous (tamato, pepa) amio tutusa. O laau totoma e ola lelei foi pe a uma pateta, kāloti poo beets. O vailaau lelei e tele fugalaau gaosi.

Aua e te totoina kukama pe a uma so o se pumpkin (zucchini, squash, sima, melo). O laau toto o le ituaiga e tutusa o meaola faalafua e mafai ona tumau ai le taumalulu i le eleele. Ma e latou te maua meaʻai i le fua tutusa.

O a mea e mafai ona totōina kukama latalata ane

O le tele o laulau e faamatalaina ai tuaoi i moega e tali mai o le sana o le tuaoi sili lea mo kukama. Latou te le faalavelaveina le tasi i le isi e uiga i tauvaga mo le malamalama ma meaai. Ae o laʻau uumi umi e ufiufi ai kukama mai matagi ma avea o se lagolago lelei mo le sasa. O se tulaga talitutusa ma sunflowers. Ua faaalia ai o nei tuaoi e mafua ai le kuata o le faateleina o fua o kukama.

O fesoasoani e fesoasoani i kukama sili atu nai lo isi tuaoi

O laina o pi po o pamu na totōina i autafa o le moega e fafaga ai kukama ma le eletise. O le mea moni, o le fesoasoani i lenei filifiliga e na o se faʻataʻitaʻiga, ae o le legumes e le faalavelave i le tuputupu ae o kukama. O eseese laau totō ma fugalaau, aemaise lava garlic, pi, calendula, o ni mea lelei tele. Latou te faʻamalolo le ea ma tuliesea mea faʻamaʻi. O le radish e galue i se auala talitutusa, o le faasaoina o kukama mai le apogaleveleve.

Aua nei totoina tamato i tafatafa o kukama: e tasi na o le letusi, ma o tulaga ola i totonu o moega e eseese tele. O kirimoni foi e lagona le leaga i tafatafa o pateta. Ma, ioe, afai e lata ane ia laau malolosi e pei o apricot po o le kuline, o le a latou le tuua ni vai poo ni meaai mo kukama.

Komepiiti e toetoe lava latalata i lo tatou atunuu, e ui i totonu o le itu i matu e totoina i latou i greenhouses. Ae o kukama manaia moni e maua i le eleele avanoa, i le la o le la. O lenei mea e mamao mai mea e sili ona faigata e ola ai, o le mea lea, o tagata nofo uma o le tau mafanafana e saili se togalaau e sili atu ma le lua: pe a uma, o le kukama sili ona manaia na faatoa filifilia mai lana togalaau.