Laʻau

Rosa Salita (Salita) - uiga ma foliga o le vao

O le oso aʻe o le rose Salita o se tasi o na ituaiga na leva ona tosina atu i ai ma mafua ai se tali fiafia i a latou lanu mumu sesega. Pe a tilotilo atu ia i latou, o se faʻatusatusaga manino e tulaʻi mai i le mumū. O le teuteu ma le le faʻapitoa o le a avea ai o ia ma tagata faʻafeiloaʻi i le faʻanoanoa a le au fai togalaau Rusia.

Rosa Salita

Salita - o se rose o loʻo i le vaega o Klimmers. Faʻatonuina o le vasega tuai o le gagana Siamani Wilhelm Cordes na faʻaalia lenei ituaiga i le lalolagi i le 1987. KORmorlet o le igoa lona lua lea o le laau.

O le salalau o vao Salita ma le tele o laau totō ma lau lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata e oʻo atu i le 2.5-3 mita le maualuga ma le 1.5 m le lautele. O le fua o le atinaʻeina o se laau e faʻatatau i le tau e tupu ai: o le vaivai, o le faʻagesegese le tuputupu ae. E mafai ona manatu lenei mea naʻo le toe foʻi mai, e le taua tele, ona o le tausaga muamua o le olaga e sili atu ona lelei le aloese mai le totoina e ala i le aveeseina o pupu.

Inflorescences o Salita

I luga o laʻau talavou o se paʻu lanu violē, o fuālaʻau moli lanu moli e lua e liligiina, faʻalelei le mamanu e oʻo i le 9 cm le lautele, e mafai ona aoina i ni mea e oʻo atu i le 5 vaega. E i ai uiga o lauti ma ti-tea. O le manogi e mama, faʻatasi ai ma faʻamatalaga lelei. O le faagasologa o le fugalaau e umi ma toetoe lava faifai pea i vaega uma o le togavao. E i ai le malosi o le kiona (e oʻo i le -26 ° C), i le noatia i le malutaga. E tusa ai ma le faʻamatalaga, e teteʻe i osofaʻiga o meaʻai, e le faʻasalaina i le tausiga, ma faʻafefe le timu.

O le ituaiga Salita e talafeagai mo togalaau faʻasalalau ma mafai ai e oe ona teuteu puipui o fale, faatulaga se togavao togalaau poʻo se va. Vaʻavaʻai i se tau e tasi i le ogatotonu o se mutia, pe, i se isi itu, i totonu o se kamupani e maua ai le palapala, e sili ona paʻepaʻe: verbena, phlox, alissums, ma isi. E lelei tele i conifers.

Salita i le mamanu

Fugalaau ola

Rosa Maritim - faʻamatalaga ma foliga

O fualaau toto e totoina i nofoaga faʻamalamalamaina, i totonu o le eleele lelei, timu faʻamaʻi. O le taimi aupito sili mo le totoina i le ogatotonu o latitudes e taʻua o le autumn (i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa). I ni nai vaiaso, o le rose o Solita na te tuʻuina atu aʻa muamua, lea e fetaui lelei lava ao leʻi amataina le kiona muamua. Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, o aʻa ma terrestrial o loo malosi, i le mamao e mafai ai mo ituaiga e telegese le tuputupu ae, ola.

Taua! Pe a totō i le tautotogo, o le atinaʻeina o le laau o le a tolopoina mo le tele o vaiaso ma o le a manaʻomia ai se tausiga faʻaeteete. A o lei totoina, e tatau ona faapuupuu le totoina e 2-3 puku, e ui lava e mafai ona e faigofie atu i le faatauina mai o ni laau laiti e ola i totonu o le vasega.

I le tautala e uiga i le teuteuina o laʻau, o lona uiga o le faʻapuupuu 3-5 togi malolosi i le 15 cm, o le a vavae ese uma lava tipu vaivai. E aʻafia aʻa i le faiga lava lea e tasi, ma tuʻu ai na o sina vaega itiiti. I le isi itu, o nofoaga o fasi pepa e togafitia i le pefu o le malala, o aʻa ua susulu i le faatupuina o le tuputupu ae.

Soo se roses e sili le vaʻaia o laufanua lafulemu eleelea lea e faigofie ona susu ai. Afai e mamafa le oneone poʻo oneone i le eria, e tatau ona faʻavaivai i le faʻafeagai o le palapala. O le faʻaopoopoga o le lime, humus, humus, phosphorus fertilizers e faʻatamaoaigaina ai le palapala ma sili atu ona talafeagai mo le totoina o lenei togalaau. Laufanua e fuafua e tulaʻi ai e tatau ona eli i luga o le tele o taimi i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana ma le tautotogo

Totoina o se fasi fanua mo le totoina o rosa

O taualumaga mo le totoina e faapenei:

  1. Filifili se nofoaga e tulaueleele ai, faʻapitoa i lalo ifo, ina ia mautinoa ai e leai se faʻaogaina o le susu. O se nofoaga lata ane i le puipui o le fale po o soʻo se isi lava faʻavalauga e puipuia ai le laau ma faʻatagaina e atiina ae masani o le a faia. Ae ui i lea, o le mamao i le va o le puipui ma le seedling e tatau ona le itiiti ifo i le 60 cm, ina ia le vave faʻaitiitia le aʻa o le rosa.
  2. O le eleele ua eliina i le loloto o le 65 cm, o se lua tele ua faia ina ia leai se paʻu o le laau i le avanoa, ma ua faʻafefiloi ai fugalaau. Afai e fuafua le totoina o se kulupu, ona tuu lea i le va o laau laititi 50 cm, ma o laʻau tetele e tusa ma le 1 m le tasi.
  3. Ua faʻafefe le lua, o se eleele lafulemu e faʻapipiʻi le faʻalaʻau i luga o le mauga.
  4. O aʻa o le aʻa e tuʻu ifo i totonu o le lua, faʻalauteleina le ua i le eleele i le 10-12 cm, lea o le a maua ai le mafanafana o le laau mo le taumalulu.
  5. O aʻa e tuu saoloto i totonu o le lua, e ufitia i le eleele i luga, faʻatumu le vavao, soliina sina mea itiiti.

Salita o se oso aʻei luga. O le mea lea, faʻaopoopoga i gaioiga faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le faʻamalosia, veleina, laʻei pito i luga, faʻamalo, mulutai le palapala, autumn ma le tautotogo o le togavao ma aveese mea e le toe faʻaaogaina, e manaʻomia ai foʻi le faʻapipiʻi.

Taua! Garter e mafai ai ona e tuʻuina atu i le togavao se foliga foliga ma puipui lala mai le malepelepe i lalo o le mamafa o inflorescences.

Tausiga o togalaau

Rose Al Di Braithwaite - uiga o togavao

O le fausiaina o se togavao, o loʻo faʻapipiʻiina lala e le gata i le itu i luga, ae i luga o le taamilosaga poʻo le faʻasolosolo, a leai o le a vave lava ona faʻavaivaia le laau, faʻasaʻo mai na o le pau i le pito i luga. O le faʻatulagaga o foliga o lālā e matua lauiloa lava, ma e mafai ona lalagaina lala i se taamilosaga soʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, afifiina i latou i tua o faʻamaumauga) ina ia le faʻafefeina e lala.

Faʻaiga ma fafaga

Solita e faʻafeinu, pei o le tele o rosa, 1-2 taimi i le vaiaso ina ia loloto le loloto o le palapala ile 0.5 mita. I le tausaga muamua o le olaga, o fualaau aina e fafagaina i masina taʻitasi i le faasologa lea:

  1. vai faʻamaʻi manu - 1/20;
  2. vai ma le povi povi - 1/10;
  3. fafie apa.

Fafagaina o rosa i le fafaga

O se tagata matua matutua e manaomia le fafagaina masani i le itiiti ifo ma le 6 taimi i le vaitau ma malologa o 2-3 vaiaso. Ua fautuaina le polokalame lenei:

  1. i le amataga o le tautotogo - vailaʻau oona (20 g i le pakete vai);
  2. ammonium nitrate (30 g i le pakete vai);
  3. faʻalavelave faʻalavelave o minerale aʻo leʻi amataina le faʻamalosi;
  4. o se fofo o le povi povi i le amataga o le fuga;
  5. fafaga fafaga faʻatasi ma minerale - pe a uma ona faʻamaʻaina le fugalaau;
  6. i le faaiuga o le vaitau o le tau mafanafana, faaluaina laei pito i luga ma le superphosphate (20 g i le pakete vai) ma le masima (10x10).

Teuteu

Mo le tausia lelei o le togavao, faʻamautinoa o loʻo ola lelei le vao, e manaʻomia le teuteu masani. I le taimi lava e tasi, o lala mamago, o lala e le tuʻuina mai fugalaau ma fasi tuai ua sili atu i le 4 tausaga le matua. O pupu na totoe e puupuu i le 5 pi, lea e lava tele mo le atinaʻeina o le vao ma le tele o ona fua.

Taua! Aʻo leʻi faʻamafanafanaina le tau malulu, e togafitia Solita ma ni maʻi fomaʻi. E le gata i lea, o le togavao e loloto le suavai, o le sasa e vavae ese mai le lagolago, punou i le eleele ma ufiufi i sawdust po o fafie.

Fugalaau rosa

Rosa Talea (Talea) - uiga ma uiga o le fugalaau

Faʻalautele lalata O le solita o loʻo ola pea i le vaitau o le tuputupu ae. O le saʻo o le tuʻuina o faʻamalosi ma le tausisia o tekinolosi tau faʻatoaga e faʻamautinoa ai le tele o fua. Afai o lenei ituaiga e mumusu e fuga, ona tatau lea ona taulai atu i le taimi ma le atoatoa o fua o tausimai o loo faamatalaina i luga.

Fugalaau fugalaau

E mafai ona fesuiaʻi aʻafia o rosa i fatu, lafoaʻi, tipi ma le faapipiiina. O auala sili ona faigofie o le taoto ma vavae ese. Ae mo le totoina o fatu o le a sili atu ona lelei le faʻaogaina o le mea teu oloa. I le aoina o fatu oe lava ia, e tatau ona e saunia ina ia le mafai e se fale fou ona fesuiaiga uiga eseese.

Fatuga o rosa

E tusa lava po o le a le auala e maua mai ai fatu, e faʻapipiʻiina i latou i le auala lenei:

  • Faʻalafola i totonu o se sieve ma tuu mo le afa itula i totonu o se pusa e maua ai le hydrogen peroxide e faʻamaʻi ai ma puipuia mai le gaosia i le vaitaimi o le faʻamalosi.
  • O laʻau o loʻo tuʻuina i luga o fasi ie na faʻafefiloi i le peroxide ma ufiufi i se isi apa o le peroxyide-tumu.
  • O le mea o loʻo i ai fatu e tuʻuina i totonu o se pusa paʻu, o le taga i totonu o se fagu.
  • Ua saini le koneteina ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.
  • Siaki i taimi uma le tulaga o fatu. I le tulaga o le fesuiaʻiga, toe fai le faʻagasologa o le faʻavaivaia i le peroxide, suia le ie ma toe tuʻu i totonu o le pusaaisa.
  • A maeʻa le 1.5-2 masina, e tuʻuina atu fatu taʻitasi i se isi potopotoga paʻu, faʻamalo le pito i luga ma le perlite e puipuia mai le "lanu uliuli".
  • E tuʻuina ni pipi ma tipu i mea o le a latou maua ai le umi o le ao - ia le itiiti ifo i le 10 itula, ma faʻafeinu pe a mū le palapala.

Tausiga faaauau seia oʻo i le tautotogo. A o faagasolo lea taimi, e manaʻomia ona fafagaina fualaau aina i mea maʻaleʻale faigata.

Afai e saʻo mea uma, ona tusa lea ma le 2 masina talu ona totoina, atonu o le a foliga mai i le laau toto, e sili ona lelei e aua le fuga, ina ia maua e le aʻa se taimi e faamalosia ai.

Taua! O fualaau e tuʻuina atu i luga o le laufanua pe afai e faʻamafanafana le eleele.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

Salita e matua puipuia lava i faʻamaʻi. O se tuusaunoaga o faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ona faʻaogaina. Ae ui i lea, o le siama e mafai ona aloese mai le tausia o tulafono tutusa o le tausiga: aloese mai le faʻaleleia o vai, teuteuina ma tuʻuina atu faʻamalamalama talafeagai.

Faʻasaga i le paʻu paʻu po o le paʻu uliuli, e mafai ona e tauina i latou ma Fitosporin-M, Bayleton ma isi sauniuniga fungicidal.

O lenei ituaiga e seasea aafia i iniseti leaga. O se mea sili ona lelei o le teuteu o le ivy poʻo se faʻaoga fasimoli-kesi e faʻafefea ai le togavao. Ua lava le fufuluina o le lio i le pefu asu.

O le tausiga ma le tausia lelei o le matagofie o le lalelei, e faigofie lava ona maua ni laau mumu mumu i luga o lau 'upega tafaʻilagi lea o le a mafua ai le matauʻa o tuaoi ma uo.