Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona fetuʻunaʻi le tausiga saʻo o moa: cages mo le tuʻuina o lens

E na o le lua ala e mafai ai ona taofiofia le manulele: malosi ma savali. Faʻasalaga malosi, e mafai ona tausia manufelelei i luga o le loloto poʻo le i luga o masini feaveaʻi.

O nei metotia uma o lo oi ai o latou lelei ma mea le lelei, i totonu o lenei tusiga o le a tatou taulaʻi atu i le masini komepiuta o le laulau. Ma e uiga i le faʻatulagaga o le savali mo moa, e mafai ona e faitau iinei.

Faʻapitoa o le 'upega tafaʻilagi

Faatasi ai ma lenei metotia, o mea o loʻo i totonu o moa e masani ona tuʻuina i ni vaega laiti, 5 pe 6 tagata taitoatasi i totonu o le tasi fale.

Ae ui i lea, e tatau i tagata taitoatasi ona i ai le 0.1 sikuea sikuea. m sikuea o le suauʻu, a leai, o le a matua tumu le moa ma o latou uiga lelei o le a faasolosolo ina matuia.

I le tulaga e tausia taitoatasi ia hens, ona lava lea o le 0.5 sikuea mita. m nofoaga mo le tagata e toatasi.

I le taimi lava lea e tatau ona maitauina o le telefoni feaveaʻi e matua faʻatapulaʻaina ai le faʻaogaina o papa. E le mafai ona latou taitaia se olaga ola malosi, e savavali faataamilo i le fanua, o lea latou te manaomia ai se tausiga faapitoa.

E fautuaina le tausia pea o le microclimate i totonu o le falemoao lea i taimi eseese o le tausaga e lagona lelei ai lafumanu. Faʻamatalaga e uiga i le faʻatonuina lelei o faʻamatalaga o le tuʻuina o laufanua e mafai ona e faitau i ai.

O le mea e leaga ai, na o le fesoasoani o se auala e mafai ai ona tuʻu le manulele i se mea e mafai ai i luga o le teritori o le tasi o laʻau moa, o le mea lea e masani ai le tele o faʻatoʻaga.

Ina ia faʻaitiitia ai le leaga o taunuuga mo moa, matou te fautua atu e filifili na o na ituaiga e sili ona faigofie ona faʻafeiloaʻia ia mea.

Atonu o ni moa fuamoa po o ituaiga eseese. Mo se faataitaiga, o le Dwarf Welzumer, le Dwarf Leggorn, ma le Jubilee Kuchinsky ma le Leggorn o le a faia.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina o le tuʻuina saʻo o laʻau?

O vaʻa o le a tausia ai manulele e faia i le lima-tolu o koluma o le tolu poʻo le lima i luga o maʻa e faia i mea e fai ai laupapa poʻo le uamea. O le fola o loʻo i ai lenei mea e faia i laʻau uʻamea. O se tamai faʻaputu o loʻo faʻapipiʻiina mai i fafo o le fale, ma o le fola lava ia e tuʻuina i lalo ifo o sina faʻaituau. I totonu o le togavao o le a maua ai fuamoa e aoina mai i sela.

I le ata o loʻo i lalo e mafai ona e iloa pe faʻapefea ona foliga mai sela mo moa, lea e mafai ona faia i ni vaega se tolu:

Ua faʻatutu alalaʻau e aoina ai le otaota i lalo o le fola.lea e faigofie ona toe faʻaaogaina mo le fufulu. I ni masini e leai ni masini i le pito i luma o le faitotoa i luma o le faitotoa o loʻo i ai se pesini vai ma se fagu. I le avea ai o se tulafono, e tasi le tagata inu ua faʻapipiʻiina i ni laina se lua. O le tele lava o taimi e faʻapitoaina ai, faʻapea foʻi ma mea e fafagaina ai maʻa.

O le faʻatulagaina tatau o mea o loʻo i totonu o moa e aofia ai le tele o vaega taua ma e le gata i le mea e gata ai.

I luga o le faʻatulagaga o le fafagaina ma le fafagaina o moa, faʻapea foi ma le auala e faia ai tagata e fafagaina ma inu i latou lava, faitau faʻamatalaga auiliili i luga o la matou upega tafaʻilagi.

I le taumalulu, o le faʻavevelaina o le fale i fale e tatau ona faatulagaina. I le taumalulu, e tatau ona faatumauina le vevela i le 16 tikeri, ma i le taumafanafana - i le 18 tikeri.

Ina ia feagai ma lenei galuega o le ae manaʻomia faʻamatalaga e uiga i le fausiaina o le moa moa ma mea e aofia ai.

Matou te ofoina atu ia te oe ni tala aoga i le auala e fausia ai se moa ma oe, ma pe o le a foi ituaiga o tama ma le auala e faia ai i ou lava lima, auala e fausia ai se faamoega mo se moa.

Malamalama

Ona o le le lava o avanoa saoloto, ua faamalosia ai le hens e maua mai le malamalama mai punaoa.

O le mea moni o le faʻamalamalamaina lelei o aʻafiaga e aʻafia ai le ola maloloina o le hens, ae faʻapea foʻi le gaosia o fuamoa.

E taua tele le faʻavaeina o le moli saʻo i totonu o le falemoa i le vaitaimi malulu o le tausaga, pe a, e ala i lo latou natura, ona lele manu.

I totonu o le potu e iai vaʻa ma manulele e tatau lava ona i ai pea le faʻamalamalamaina o lauulu. E leai se mea e tatau ona faʻatagaina le faʻatupuina o le pogisa ma sili atu le mama.

Ina ia faia se faʻamalamalamaga lanu, e faʻaaogaina e tagata faʻapitoa o manu manulele le rheostats, lea e mafai ona faʻafetaui le susulu ma faasolosolo malie le moli.

Faʻafeiloaʻi malie le moli e faʻaitiitia ai le mamafa o manulele. E le gata i lea, o le le malamalama o le suiga o le taimi o le aso ua faia, o lea e iloa ai e manu felelei ia malamalama e pei ona masani ai.

E masani lava, e ese le eseese o lanu felanulanuaʻi e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaosia o fuamoa o moa i le tele o faatoʻaga.. O i latou e ona o fagafao e masani lava ona suia le lanu mumu, moli ma le lanu samasama, lea e afaina ai le gaosia o fuamoa o manulele, o le a avea ma moa le moa, lea e aafia vave ai lo latou ola maloloina.

Fafaga

E tusa ai ma le mea e fai i le masini komepiuta o le tuʻuina o sens, e tatau ona maua se fausaga paleni lelei, ona latou te le o ese atu mo le savali. O le tele o taimi e faʻaaogaina ai i totonu o fale faʻanatura mea taumafa. E amata ona tuʻuina atu mai le amataga o le lalelei seia oo i le iuga o le fuamoa.

Mo le fafagaina o fafie o loʻo nonofo i totonu o cages, o le fafaga faʻasusu e lelei. O manu e aoina mai meaai mo se taimi umi, faʻaalu le tele o le aso e fai ai lenei mea. Mo manulele faʻatapulaʻaina i le fegasoloaiga, o lenei metotia o le fafagaina o le a naʻo le ala lava, aua o le a latou faʻaaluina le tele o le malosi i taimi o le vevelaina o meaai.

Le tuufaatasiga o le fafaga fafaga e tatau ona aofia ai fatu saito, calcium carbonate, 'ai o le sunflower, soʻo fuamoa fuamoa, masima ma vitamini. E leai se tulaga e le tatau ona faʻaaogaina ai meaai ma le faʻaopoopoga o vailaʻau ma vailaau, talu ai e le mafai e le tino o le moa ona taulimaina le faʻapalaina o ia ituaiga meaai.

E talitonuina o meaai lelei mo moa e tatau ona aofia ai le 15% o le protein, 5% gaʻo, 6% fiber ma se vaega itiiti o minerale aoga ma vitamini.

O faʻamatalaga sili ona auiliiliga e uiga i le fafagaina o loʻo aoina i le vaega talafeagai ole saite.

I mataupu e te maua ai mea uma e uiga i le sauniuniga o le taumafataga, fuafua i le vaitau, o le ae iloa ai poʻo a ituaiga o fafaga o iai ma o le a le eseesega o le fafagaina o meaola laiti, taʻavale ma le tuʻuina o laumei.

Fafagaina o paluga o loʻo i ai i totonu o masini feaveai e faia i le fesoasoani a le fafaga faʻamau. Meaʻai e ulu atu i gutu faʻapitoa i palu e vave ona tilotilo ai moa.

E pei o foliga o le fafaga e mafai ona e iloa i le ata ma le ata o loʻo i lalo:

I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona maua avanoa e manufelelei i le vai. I le averesi, e tatau i vai taʻitasi ona inu pe a ma le 500 ml o le vai i le aso, o lea e tatau ai ona e popole i le taimi muamua e uiga i le faʻatulagaina o ipu inu.

O le tele o taimi i le teritori o le faatoʻaga moa ua faʻaaogaina le tagata inu. E aofia ai le faʻafefea e tafe ai le vai, faʻapipiʻi, se mea e faʻaaoga ai le valve ma se pasi mo le faʻafefe. O nei tagata inu vevela e masani lava ona faigofie ona faʻaaoga, talu ai o le faʻatulagaina e manaʻomia ai sina uumi o paipa. Ae manaʻomia ona fufuluina i lea taimi ma lea taimi, e pei o le pipii pipili e masani ona pisa ma le manuia.

E tele taimi e faʻaaoga ai ma inu ai le 'ava. Faataitaiga e mafai ona e vaʻaia i le ata oi lalo:

O le a le mea e manaʻomia le fafaga i le taumafataga?

E tatau ona fafaga fualaau uma o loʻo nonofo i cages i fualaau faisua, otaota ma fua. O le mea moni e le o manu felelei e alu e savali, o lea e ono lagona ai e le tino le leai o ni vitamini faapitoa, lea e mafai ona iʻu ai i le 'ai o meaʻai.

I totonu o le fafagaina o laumei, moa ma gaosia vao mutia, otaota otaota, paʻu o fualaau faisua fou ma vao. Ae ui i lea, o le meaʻai moni mo le tuʻuina o lens o le kāpeti ituaiga eseese, paukini, apu ma fuamoa lanumeamata. O nei mea uma e tatau ona kuka lelei ma faʻaopopo i manulele i le fafaga.

E masani lava ona filifili muamua e le matua ia fualaʻau lanu meamata, ona amata ai lea ona 'ai fualaʻau.

A maeʻa le fafaga, e taua le asiasia o le tulaga o le fafaga. O laʻau o meaai e le tatau ona tumau i totonu ia i latou, talu ai e masani lava ona i ai iina ni meaola ninii leaga.

Ia manatua o taumafa le lelei e mafua ai le le lava o vitamini, ma o le mea lea e i ai le tele o taunuuga.

Auiliiliga e uiga i mea e mafai ona oo atu i le le lava o vitamini A, B1, C, D ma le PP, faitau tusiga e uiga i lenei autu. Matou te ofoina atu foi e faitau faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi mafai o moa.

Fufulu mama ma potu

O le faʻaleleia lelei o le faʻatapulaʻaina o laʻau e faʻalagolago i le lelei o le mama o latou nofoaga. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i tulaga mama ma le tumama o meaola moa. O le faʻamamaina i totonu o le fale e tatau ona faʻaauau, aemaise lava pe a oʻo mai i le paga o loʻo i totonu o le hens.

Le mama le mama oe manaʻomia e fufulu ona lala i aso uma. I le maeʻa ai ona fafagaina le saito ma le fufulu lelei. Afai e fafagaina moa i meaʻai lanu meamata po o masusu susu, e faʻamamaina loa fafaga i le taimi lava e uma ai le moa moa.

A o le mea e tafe ai, e paʻu i luga o paluga faapitoa o loʻo tuʻuina i lalo o vaʻa. E faʻamamaina faʻatasi ma ni vailaau faʻapitoa aʻo faʻamalieina. A maeʻa lenei mea, ona lafo lea o le palapala i le faleoloa mo le gaioiga, pe a avea ma mea lelei lelei mo faʻalaʻau.

Faʻamatalaga auiliili e uiga i le faʻamaʻiina ma le tumama, faʻapea foʻi pe faʻapefea ma pe o le a le mea o loʻo faʻatulagaina i le moa moa e mafai ona e faitau i tala eseese.

Puipuiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma le telefoni feaveaʻi o le tuʻuina o le hens, o le aʻafiaga o faʻamaʻi viral ma fungal e faʻateleina le tele. O le mafuaʻaga lea e faʻaauau ai ona faia tui puipui i luga o faʻatoʻaga moa. O lenei mea e faapitoa lava le moni o le faatagata talavou, o loʻo manatu e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi eseese.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻalelei i totonu o cages ma masini eletise paluga ua faʻapipiʻiina. O ni atigi pusa laupapa, e toetoe lava a tumu i luga ma le efuefu, oneone ma le pefu. E ala i le fufuluina o le taele, o le moa e fasi uma mea na faʻaaogaina ma siaki e faʻafefe ai lana fulufulu, faʻaititia le lelei o le ola i totonu o le falemoa.

Faaiuga

O le masini komepiuta o le tuʻuina o namini e tele lava ina sili atu le aoga nai lo le tausiga o moa i isi tulaga. O cages ma le moa e nofo i se vaega tele, e tele naua moa e mafai ona tuʻu i luga o le teritori o le faatoʻaga moa.

E faʻafefea ona liliu le anotusi o moa i se pisinisi lelei, faitau i lenei tusiga.