Laʻau

Yucca - lau lanu samasama ma mama, mea e fai

Yucca (lat. Yucca) - o se laau teuteu, lea e masani ona maua i totonu o fale ma fale mautotogi. O le fugalaau o se vaega o le aiga Agave. O le laau o loʻo faʻaalia e lala vaivai ma lapopoa laulaau lanumeamata. Ae ui i lea, o nisi taimi e mafai ona lanu samasama ma malogo. O se fugalaau e leiloa lona malosi. Aisea e fuga ai le fuga o le yucca ma laʻau malogo, o le a le mea e fai i lenei tulaga ma pe faʻapefea ona faʻapolopolo se toʻaga fale o le a faamatalaina i lenei mea.

Yuccas laulaʻau ma samasama - o le a le mafuaaga

O mafuaʻaga e mafua ai ona lafoaʻi yucca le lanu samasama e tele. I le tele o tulaga, o le faagasologa e mafua mai i le le talafeagai o le tausiga o le fugalaau. Afai e te le faia fua talafeagai i le taimi, ona mafai lea ona e leiloa le laau.

O lau laka o Yucca e mafai ona lanu samasama mo mafuaaga eseese.

O mafuaaga autu e mafua ai le samasama o laʻau i yucca o mea nei:

  • physiology
  • leai ni meaʻai
  • le faʻafeinuina le talafeagai
  • le lelei le vevela o le ea
  • solia o le tulaga malamalama,
  • faaleagaina e iniseti leaga,
  • eseese faʻamaʻi.

Faʻalogo! E masani lava, o le le tausisia o tulafono o le tausia e le gata i faafitauli i lau, ae o le oti foi o le fugalaau atoa.

Maʻi

O faʻamaʻi o geranium, i geranium lau lanu samasama ma mamago - o le a le mea e fai?

E masani lava o le mafuaʻaga e mafua ai le faʻamago o le lau i le yucca o le i ai o faʻamaʻi vailaʻau eseese. O le le lelei ma le soona inu, o le maalili o le fugalaau e masani ona mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi afaina. Ae paga lea, e matua faigata lava ona latou matauina. O le autu autu o se suiga i foliga vaaia o papatusi laupepa mo le leai o se mafuaaga.

Ina ia teuina le laau, e tatau ona e taofi le fafagaina ma togafitia le yucca faatasi ai ma mea faʻapitoa faʻamalosi. Atonu e manaʻomia lou suʻeina o le aganuu i totonu o se isi ipu.

Lanu samasama e tupu i faʻamaʻi eseese

Faʻalogo! E masani lava o faʻamaʻi faʻaleagaina e mafua ai le oti o le laau.

Pests

O le solia o le teuteuga o le laau ma faafitauli ma laulaau e mafai ona tupu pe a faaleagaina le fugalaau e meaola faalafua. O loʻo taua i lalo mea nei:

  • fua puipui
  • aphids
  • apogaleveleve mite.

O nei faʻamaʻi pipisi o loʻo fuʻeina uma mai sua mai fugalaau. O se taunuuga, o le pama e leai ni meaʻai, o le pito i luga o lau o le lau, e paʻu ma pauu. O vai inu le lelei, le lelei o le vevela o le ea, ma le faʻaitiitia o le puipuiga o le vaomatua e mafai ona faʻaosofia ai foliga vaaia o pala.

O Begonia e matago - o le a le mea e fai

O le taofiofi o le pest e tatau ona vave amata i le maeʻa ona iloa. A leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le leiloloa o le fale atoa. Ua aveeseina laulaʻau ua faaleagaina, ua aveʻesea iniseti e le lima pe faʻatasi foi ma se fasimoli solution.

Ae ui i lea, i le tele o tulaga, e sili atu ona faigofie ma televave le aveeseina o parasite e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa. E mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega e pei o Fitoverm, Aktara, Actellik. E tatau ona faia le fofo e tusa ai ma faatonuga.

[Taua! O le a mafai ona lavea le fugalaau pe afai e le afaina ona aʻa. / Alert]

Suavai palapala

I le phlox, o laʻasaga pito i lalo e lanu samasama: o le a le mea e fai

O le faʻaleleia atili o le faʻamalosi o se tasi lea o mafuaʻaga e lanu samasama ma e paʻu ese. O lenei fugalaau faigofie e faʻafeiloaʻi se vaitau malulu ona o le faʻavaeina o foliga. O le laau e iloga i se ogalaau mafiafia, lea e faaputuputu ai le susu, e pei o le suamalie. O le lau o le lau o loʻo i ai se mea e sili ona manaia, lea e puipuia mai le vave faʻaitiitia o le susu. O le mea lea, o le vevela mo le yucca e leaga tele.

O le susu o le eleele e mafua ai le pala o aʻa, e mafai ona lanu samasama ma e paʻu ese. Ina ia aloese mai se ituaiga o faafitauli, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le puleaina o vai - e le tatau ona susunuina le palapala i taimi uma.

Faʻalogo! O le leai o se vai e afaina ai le tulaga o aganuu, e le fiafia ai Yucca i lenei mea ma e mafai ona solo.

O le fuga o le fugalaau e faia pe a uma le palapala i totonu o le ulo e sili atu ma le afa. E faʻataʻavale le vai i vai mafanafana, mai le lalo ifo o le aʻa.

O le maualuga maualuga o le masima e mafua ai le pala.

O le malulu o le vai e mafua ai le fesuiaʻiina o aʻa po o le faavae o le ogalaau. O lea ituaiga laau e mafai ona faʻaolaina e ala i le suʻiina i se isi eleele.

Feavega o le ea

O le vevela o le vevela e le itiiti ifo le taua mo le yucca nai lo le faʻafeinu lelei. O tulaga le lelei o le vevela e afaina ai le tulaga o laulaau - latou te malolo, pala ma le pala.

O le mea sili mo yucca (elefane ma isi ituaiga) e manatu o se vevela i le laina mai le 20 i le 25 tikeri. I lalo o ia tulaga, o le a tupu lelei le fale ma e le maʻi.

O se suiga tele i mea e iloagofie ai, o taimi faifai pea, malulu poʻo le vevela e taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona afaina le aganuu ma vave ona mate. O le mea lea, e taua le tuʻuina atu o yucca ma tulaga talafeagai mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe.

Pau le pala

Liliuina o le aʻa e tupu ona o le faʻaauau pea o le palapala. I le taumalulu, o le fugalaau ei ai se taimi e malolo ai, o lea e tatau ai ona laʻititi le fafaga ma naʻo le vai mafanafana.

Faatasi ai ma le faʻavaivai masani i se vai mālū i le maualalo o le vevela, o aʻa e amata ona malolo, maʻi ma faasolo ina mate.

Yucca (togalaau ma le fale) e faʻapupulaina ai le susu i totonu o le ogalaau, o le mea lea, ma lona lapoa tele, o le aʻa e amata ona pala, o lau o le lau, lanu samasama ma paʻu.

E matautia le aʻafia o le aʻa e le mafai ona vave iloaina. O le faailoga muamua o le faapogisaina o le pito i lalo o laulaau. Ae paga lea, o le faasaoina o le laau e le masani ona mafai.

Afai e laʻititi faailoga o le pala, ona aveeseina lea o le fugalaau mai le ulo, o aʻa e togafitia i vailaʻau faʻasaina ma faʻapipiʻiina i totonu o se koneteina fou.

E mafai ona lanu samasama i le vevela talafeagai.

E taua tele le faʻasaʻoina o le faiga faʻavaivai ma ia matau lelei i le lumanaʻi.

Isi faafitauli e mafai

Yellow foliage i le yucca e mafai ona tupu mo mafuaʻaga masani. I le gasologa o le taimi, o le tausaga o lau, ua le toe aoga ma malosi, suia lanu. O se faagasologa masani o le matua. O laʻau pito i lalo e mou, e le mafai e le pama ona faʻaumatia ia mea, o lea latou te faʻaauau pea ona tautau i luga o le ala. O papatusi talitutusa e faigofie lava ona aveeseina tutoatasi. I le aluga o taimi, o le fausiaina o se ogalaau, e talitutusa lava ma le pama, e tupu mai i toega o lau.

O le isi mafuaaga mo le suiga i le tulaga laulaau i yucca o le leai o ni meaʻai. O se fugalaau i le vaitau o le tuputupu ae e manaomia ai elemene eseese mo le atinaʻe masani ma le alualu i luma. O le le lava o mea e tatau ai e tupu foi pe afai e ola le fugalaau mo se taimi umi i le eleele e tasi. I lenei tulaga, o le aʻa ua uma ona faʻaaogaina uma elemene mai le lalolagi, ma o mea fou e le o mai.

O laʻau maualalo e mafai ona lanu samasama mo mafuaaga o le tino.

E taua le iloa lelei poʻo le a le mea e misi ai le yucca. I le tautotogo, e mafai ona e totoina se fugalaau i totonu o le palapala fou. O le le lava o nisi mea e mafai ona faʻamoemoe i foliga vaaia:

  • Laʻau laʻitiiti laititi o le lanu samasama - o le leai o se meaʻai.
  • Laʻau matutua o loʻo i le ogatotonu o lanu samasama - e itiiti lava le uʻamea.
  • O le i ai o vela vevela i luga o le ie - e le lava le magnesium.
  • Laʻau lanu samasama ma ni mea pogisa - vaʻai laititi.

E mafai ona faatauina mai fualaau faasaina i faleoloa faapitoa. Faʻamālo le tupe e tusa ai ma faatonuga.

O le malamalama mama e taua foi mo yucca. E manaʻomia e le fugalaau le susulu atu i le 12 itula i le aso. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o le aganuu ua tupu, o le laulaau lauusiusi ua leai se malamalama, e le manaia, e faasolosolo malie lava ona mago ma pau ese.

Taua! Afai e te faia fua i le amataga o lenei laasaga, ona mafai lea ona taofi. Afai e leai se malamalama, e tatau ona e faʻapipiʻi moli faapitoa mo faʻamalamalamaga ina ia lava le malamalama o le fale. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia ia gaioiga mai ia Oketopa ia Fepuari.

Ae peitai, e taua le manatuaina o le susulu o le la e matautia foi mo le fugalaau. O foliga vaaia o mumu i luga o pepa laulaʻau e le faʻatea. I nei nofoaga o loʻo i ai se faʻalavelaveina o faiga taua, o se taunuuga, e le maua e le laʻau meaai talafeagai, e faasolosolo malie ona fuga mai le lanu ma faʻagogo. O le laau e tatau ona maua ai se nofoaga susulu, puipuia mai le susulu o le la.

Faʻasalaga le talafeagai, e ono mate le fale

<

Ae faʻapefea pe afai e lanu samasama alofilima ma laʻau mago? Ina ia toe faaolaola se fugalaau, e tatau ona e taumafai e saili le mafuaaga tonu o le faafitauli i lau. Afai e faigata tele, ona sili atu lea i le totoina o le laau i totonu o se fagu fou ma eleele mama. A iai ni faailoga o mea leaga e faaleagaina, o le aganuu e togafitia i ni auala faʻapitoa. E taua le faʻamautinoa o le tausiga saʻo mo le yucca - faʻamaʻa, vevela, moli, laʻei pito i luga. E siakiina siaki taimi ole laulaau mo le mafai ona iai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Yucca o se fugalaau le lelei ma, i le noatia i tulafono, e le afaina ai. E oʻo lava i se fugalaau fugalaau e mafai ona fai lelei ma ia. A oʻo mai faailoga muamua o maʻi fugalaau, e fautuaina e taumafai e fuafua le mafuaʻaga ma faʻaumatia.