Vine

Totoina vine mo vine: auala e filifili ai se ituaiga mo le eria Moscow

Afai o le itulagi o loʻo nofo ai le faatoʻaga o loʻo lauiloa mo le malulu ma le luasefulu tikeri o le kiona, o le a le avea lea ma faʻalavelave i le totoina o vine. O a matou fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e filifilia ituaiga saʻo e puipuia ai le vaovao mo le faʻatauina o le tovine, saunia le tausiga ma maua se seleselega lelei.

Ukryvnye ma le nekryvnye ituaiga

I totonu o le viticulture, e leai ni manatu o le "ufiufi ma nonoa vine," ae, e faasino atu i se tasi o uiga patino o soo se ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se vine ua tupu aʻe i Crimea poʻo le Territory Krasnodar o se mea e leai ni mea totino i totonu o le malo o Moscou e manaʻomia ai se fale puipui mo le taumalulu.

E naʻo le lōia - o le tagata e teu vine e iloa po o le fea ituaiga (faʻapipiʻi poʻo le le ufiufi) e aofia ai le ituaiga laau toto. I le itu i saute o Rusia, toetoe lava o ituaiga eseese uma ua tupu e aunoa ma se malulu malulu, ae latalata i le ogatotonu, o nisi o vine e manaʻomia le mafanafana mo le taumalulu.

E ui lava o loʻo i ai foi ituaiga o vine mama e puipuia mai le malulu lea e faʻafeiloaʻi lelei ai gutu pupuu pe umi. O nei ituaiga eseese e matua afaina lava i tulaga o le itumalo Moscow.

Vitio: taumalulu malulu vine

Ole ituaiga o vine vine e leʻo faʻatasi e aofia ai ituaiga na maua mai e tagata faʻatoʻaga ona o le sopoʻia o vine vine faʻatasi ma le ituaiga tagata Amerika eseese o Librusek. Latou te maua le malosi o le kiona, teteʻe vave, teteʻe atu i faʻamaʻi autu o lenei aganuu, ma tausia mo i latou e faigofie ma faigata.

Mo le le totoina o faʻatoʻaga ituaiga eseese e talafeagai:

  • Aleshenkin;
  • Tulaga taua;
  • Nadezhda Aksayskaya;
  • Victor;
  • Aloese;
  • Couder;
  • Iupita;
  • Faʻafefe Tiara;
  • Alefa;
  • Na Valaauina Muamua
O le a mautinoa lava oe e fia masani lelei i le vaesefulu o vine e sili ona lelei.
E tatau ona iloa e le au faifaatoʻaga: o tamaʻi talavou, vine vavalalata malulu malulu, e masani ona manaʻomia, o le laau e masani i le malulu i laʻasaga, i lea tausaga ma lea tausaga:

  • tausaga muamua - ua ufitia le vine;
  • lua tausaga - fale e manaʻomia foi;
  • o le tolu tausaga - ua ufitia le laau, e tasi le lima o loʻo totoe e le mafai ona faʻaalia mo le suʻega o le suāsusu, ma i le tautotogo (mo le ola ola) o le a manino le iuga.
Siaki ituaiga eseese o tamato, eggplants, kāloti, plums, apricots, cherries, cherries, apple-shaped trees, strawberries ma fugalaau vao mo Moscow.

I le faaopoopo atu i le totoina o vine i se ufiufi poʻo se faʻalauiloaina aganuu, o loʻo faia i le eria a Moscou e tupu ai lenei vao vevela i totonu o greenhouses.

E le sili atu ona matautia le manumalo i le aisa mo le vine e pei o le vevela e suia ai le tasi ma le vevela o le vevela. I le malulu malulu, e mafai ona ufitia i taimi uma ia laau toto, ma i le vevela o le vevela o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a amata ona pala le vine mamago ma ufiufi i lalo i lalo o le malutaga.

Fualaau faʻamaʻi mo vine mo le eria Moscow, lea e le mafai ona ufiufi mo le taumalulu

A filifilia se ituaiga mo le faʻatauina o se tovine i lenei itulagi, e tatau ona e taulai atu i le maualuga o le vevela o le vevela o uiga o lenei vaega. E tatau foi ona e mafaufau i le taimi e matua ai.

O le vave amataina o ituaiga (vave, vave ma le ogatotonu) o le a sili ona talafeagai mo le itumalo Moscow. E taua tele foi lo latou tetee atu i faamaʻi afaina ma meaola faalafua.

Aleshenkin

O fua muamua o vine, o lona taimi e le sili atu i le 118 aso. Ole lapisi vine e lapoa tele, e faʻapipiʻi lelei, e foliga foliga o le paʻu, o le mamafa o le pulumu e amata mai i le 700 kenera i le 1.5 kilokalama, ae o tagata e sili atu i le 2.5 kilokalama e masani ona faia! E lapopoʻa vine (mai le 3 i le 5 kalama), o le foliga o le moli, o le lanu o le moli moli laʻitiiti, ma sina paʻu laʻititi. I vine uma e lua e leai se ponaivi. O le tofo o vine vine o Aleshenkin e tutusa lelei, suamalie ma suamalie pipi o le tulaga masani lea o vine sili ona lelei.

Matou te fautuaina ia faamasani i ituaiga sili ona lelei o vave, nutmeg, paʻepaʻe, piniki, uliuli, laulau, fualaau malulu ma vevela.

Faʻamatalaga lelei i le tausaga lona tolu o le faʻatoʻaga, o le fua o le tasi laau e oʻo i le 25 kilokalama. Aleshenkin vine e sili atu le malosi o le malulu, e leai se gau e mafai ona faʻafetaia le vevela e oo i le - 26 C, ae le lelei le faʻasaʻo i maʻi faʻaleaga.

O lenei tulaga e matua iloga lava i le susu, timuga. Ina ia aloese mai faamaʻi, e manaʻomia togafitiga e togafitia i vaiaso taʻitasi ma sauniuniga faʻapitoa.

Vitio: Aleshenkin vine faʻamatalaga eseese

Victoria

Tuai, taimi e tofotofoina vine vine muscat. O le amataga, o le pito i luga o le matua o le 110-120 aso talu ona tupu. O vine mamago tele (6-7 kalama), o le paʻu ma le tino o le piniki uliuli i le lanu, o le paʻu o loʻo i ai se mea e sili ona taua.

O vine o Vitoria e suamalie ma suamalie, o le paʻu e manifinifi ma o loʻo i ai le malosi e tafe i le vaitau timuga. O fualaau aina mama i luga o le vine e maua ai le tofo ma le manogi o le nutmig. O vine i lima e vaʻavaʻa, o le pulumu lava ia e vaʻavaʻa, o le mamafa o le tasi fusi e mai le 500 kalama i le 1 kilokalama.

O Vitoria e uia femalagaaiga i se mamao, lelei ma manaia. O le togi o se pisinisi. Ona o le maualuga o suamalie o vine, ua afaina ai le afaina, e puipuia ai i latou mai le faaleagaina o iniseti, i totonu o fale tutoatasi o vine mamago o loo teuina i taga faapitoa o agrofibre. O lenei vailaʻau e faʻafefeteina gutu ile - 26 C.

E te iloa? I le aai Iapani o Ishikawa, na faatauina mai e se tagata na faatauina mai se fualaau vine "Ruby romans". O lenei faʻatau na faʻatau ia te ia $ 5,400. O le fusi e aofia ai vine siliva e tolu, o vine taitasi o le tele o se tamaʻi moa. O le tau o le tasi tupe e 180 tala.

Kuderka

E iloa e le uaina lenei ituaiga i lalo o igoa e lua: Kuderka poʻo Kudrik. O le fua o lenei ituaiga o meaola e ese le ofoofogia - i luga o se tasi tagata totō matutua e oʻo atu i le 100 kilokalama o vine. O fualaau lanumoana uliuli (ma maa) e matua suamalie, faafetai i le uaina ua faia mai vine o lenei ituaiga ua saunia e aunoa ma le faaopoopo o suka.

O pulumu e laʻititi ma lautele, o le mamafa e oo atu i le 300 glama, o le foliga o le pulumu o loʻo i le foliga o se paʻu poʻo se paʻu, o le mamafa tele; O le Kuderka e le faʻafefeteina ma taumalulu-malosi, e le fefefe i gutu e oʻo atu i -30 C, e faigofie ona tausia. E leai se aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi (milipolo, oidium), ae le lava le malosi faʻaletino i le phylloxera, ma e tatau ai ona faʻavasegaina i sauniuniga faʻapitoa. Mai le Kuderki e maua ai vine sili ona malolosi.

Lydia

Vaitausaga o le vaitau, o fua muamua o vine ua aliali mai 150-160 aso talu ona tupu. Vaovao o le malosi malosi, e le tele tele ni pusa e fai. E tusa ma le 100 kalama le mamafa o fualaau aina, o vine e lapotopoto pe itiiti foi le oval, ma le paʻu mumu mumu ma le tino. O loʻo i ai se gaʻo i luga o le paʻu e maua ai le lanu mumu-paʻepaʻe.

O le tofo o Lydia e tutusa lelei, suamalie ma suamalie i se tofo vine. Sugar - 19-20%. O se mea manaia o le ituaiga o le manogi manogi. O le umi e tautau vine i le vine, sili atu ona lelei ma suamalie o latou tofo. O le seleselega mai le tasi tagata matua e oʻo atu ile 40-42 kilokalama o vine. O Lydia e sili atu le tetee atu i ituaiga faamaʻi o fualaau aina e pei o le vevela ma le oidium, ma e masani foi ona tali atu i le suʻeina o le palapala. O le vine e matuai malulu lava, e faʻafefe ai le malulu o le malulu e oo i le - 26 C, i le itu i saute o loʻo tupu aʻe e pei o se faʻatoʻaga e leʻi tatalaina.

Jupiter

O le ituaiga o vaitau vave, mai le fugalaau i le atoatoa, e mai le 110 i le 115 aso. I luga ole laʻau-tele laʻau vine tele tele vine, o le mamafa o le mamafa o le pulumu e 300-500 gm. Fuga i foliga o se paʻu poʻo se paʻu, e tutusa le mamafa (o loʻo i ai foi avanoa).

Le lanu o le berry e sau mai le lanumumu lanumoana i le blue-violet. O le fua o vine e faalagolago i le tikeri o le mama o le tautau. O fualaʻau tetele (4-6 glamu) e iai le foliga o le solo, o meaʻai manaia ma le moli nutmig aftertaste. O le suka i totonu o le pusa e mai le 21% ma le maualuga. Siʻitia o le kiona e oʻo atu i le - 27 C, lelei le teteʻe atu i faʻamaʻi pipisi.

E te iloa? E tusa ai ma le tala anamua a Eleni, le atua o viticulture, o Dionysus, na ia foliga mai o se alii talavou aulelei ma se fuifui vine i ona lima, na pasia le lalolagi atoa. O le mea na pasia e le atua talavou, na ave ai le vine lafulemu ma salalau ona laulaau. O le mea lea ua aʻoaʻoina ai tagata e ola i fua o le la, lea na latou maua ai le fia inu, soifua maloloina ma le fiafia.

Faʻafefe Tiara

O lenei vine e matua vave lava, o le uluai fua o vine ua amata ona matua i le ogatotonu o Aukuso. O le laau e malosi tele, o le vao e malosi tele, faʻavave. E lelei le gaosiga. O le fufuluina o vine e tusa ma le 200 kalama (ala), o vine e laiti (2-4 kalama), lapotopoto, paepae.

Ona o le pupuʻu puupuu (mai le 3 i le 5 mm), o le faʻapipiʻiina o vine i le fusi e matua leaga lava. O le tofo e manaia, suamalie ma le manaia. O le teteʻe o le tagata matua (mai le 3 tausaga) vine e oʻo atu i - 30 C. O le eseesega o le fuafuaga o le laulau.

Lototoa

O vine ma se mamana malosi o le vao, i luga o vine vaovao e tupu mai i le tele o palasi (berry 8-10 cm, mamafa 80-100 g). O le ituaiga e vave lava, o le tele o taumafa e tupu i le sefulu tausaga talu ai o Aukuso poo le sefulu tausaga muamua o Setema (e fuafua i le tau).

O le toatele o loo sailia ni tali i fesili faapena: pe faapefea ona toto vine i le tautotogo, o afea ma pe faapefea ona fua vine, pe tausia lelei vine i le taimi o le fugalaau, pe faapefea ona gafa ma aua le faaleagaina fualaau vine, pe faapefea ona totoina vine mai le vavave ma ponaivi.

O vine o le uliuli uliuli, liʻo, laʻitiiti ma le tino vavae ese mai le tino ma se ponaivi tele. O vine o loʻo i totonu o le pulumu. O le suka i totonu o le pulupili e mai le 18 i le 20%. O le gaosiga ma le faʻafefe o le kiona e sili ona lelei

O le vine ua matua ma ola lelei e le malolo i le malulu e oo i le -45 C. Valiant Vine vine e faaaoga e faia ai le uaina mumu, ae e mafai foi ona faaaoga e avea o se ituaiga o fuafuaga o le laulau. O se uiga iloga o le ituaiga o se fualaʻau manogi mama.

E te iloa? E i ai se talitonuga anamua lea e fai mai o le lanu ma le suamalie o vine e faalagolago i le taimi o le aso pe a matutua. Afai o le fuga vine ua matua i le oso aʻe o le la, o le a avea o latou paʻu ma paolo o taeao o le taeao, pe a oʻo i le aoauli, o le a lanu i latou e le la i le lanu o le auro lanu. O fua o vine i le afiafi ma le po o le a liu lanumoana ma uliuli (o lanu o le lagi i le po).

Malamalama

O se vasega o le laulau e faʻaaogaina i fualaau tetele tetele, o le mamafa o le mamafa o se fuifui e mai le 0.5 kilokalama i le 1 kilokalama. Faʻateleina le tuputupu ae o le malosi. O vine e paʻepaʻe-samasama (8-10 g), o manu felelei, ma se manogi suamalie. O le suka i totonu o vine o le 20-22%.

O le mamafa o le gaosiga o pulumu e amata i le lua tausaga o Aokuso ma tumau ai seia oo i le ogatotonu o Setema. O le vine matua ua liua le kulimi, e ola i le leai o se mea e leai se togi -24 ° C E leai se mea e leiloa. I le tasi le hectare o se togavine gaosi, o le fua e oʻo atu ile 140 senituri.

Alpha

Eseesega le mausali o le malulu mai ituaiga o ituaiga o ituaiga eseese na maua mai le sopoia ma Librusek. O lenei ituaiga e ave le kulimi e oo atu i le - 35 C e aunoa ma se faaleagaina. O le vine o le lianoobrazny, o lona lanu e oʻo atu i le 9 mita, o le laupepa lapopoa tele (25 cm le umi ma le 20 cm le lautele).

O le vailaʻau o le taimi ua leva, o puaʻa e tupu i le ogatotonu o Iuni, ma o le pito i luga o le fualaau aina e 140-150 aso. Fualaʻau o le tele o laʻau, ia i ai foliga paʻu, paʻu. O vine e laʻititi i le lapoa, lapotopoto, uliuli (e pei o le uliuli) i lanu ma se lanu mumu po o le lanu violē.

O le aano e matua vevela lava, e faigofie ona maua, o loʻo i ai se faʻamala o fualaʻau. O le paʻu o vine ua lilofia i se fuga lauulu enaena. O le fua o lenei ituaiga e lelei tele, ma le tausiga lelei e mafai ona e oʻo i le 10 kilokalama o vine mai le tasi laau.

I le gaosiga o alamanuia, e oʻo atu i le 180 pasene i le hectare. E matua faʻasaʻo Ale i faʻamaʻi tele o le vine ma le vine vine, ae faigofie ona maua le chlorosis. O lenei vasega e faʻaaogaina mo le laeiina e lanumeamata lanumeamata o mea totino, arbors, pa.

E te iloa? I le lauga faatusipaia a Iesu Keriso i lana lafu, na ia faamatalaina ai o ia lava i le vine, ma le Atua le tama - faatasi ai ma se vine vine tausi ma galue malosi.

Pafalo

O le tele o le vave amata, i le itulagi o Moscou, o le amataga o le fausiaina o le ogatotonu o Setema. Busu e malolosi, malolosi, vine tuai aʻo leʻi oʻo i le kiona e iai le taimi e matua lelei ai. Fusi vine i le foliga o se paʻu, laʻititi, laʻau. O le lapoa lapoa e lapotopoto, laʻititi le oval, tele.

Lanu e lanu-uliuli, o se pulu ma se fulufulu lauulu e ola. O le tofo e tutusa lelei, suamalie ma suamalie, faatasi ai ma se vaomatua i le taimi mulimuli. Sugar content - 18-21%, fua mo le gaosiga o falemaʻi - e oʻo atu i le 120 sene i le hectare. O le pafalo e lelei le malosi o le mafanafana (- 28 C), o le laau e itiiti le mumu po o le pala o le vine. O vine vine e faaaoga e fai ai vine ma sua vai.

Fautuaga mo le totoina o vine i laufanua

Mo i latou e leai se poto masani i viticulture, e mafai ona matou fautuaina se togavao umi mo le totoina o fualaau i le vasega pepe. O tamaʻi tamaʻi (ola mai le tipi i se vevela) i le lona lua o tausaga o le ola ua faʻapipiʻiina i totonu o lua atigi pusa lapoa ma avanoa mo le tafe vai i le pito i lalo.

O nei koneteina e faʻapipiʻi foi i le shkolka, o le avanoa i le va oi latou o le afa e tumu ile palapala. O laau laiti e tumau i luga o le tuputupu ae i le vasega pepe seia oʻo ina matua. O se faailoga o le taimi lea e toe toto ai le laau i se nofoaga tumau o le a avea ma fuifui vine muamua.

O le tuputupu aʻe i le shkolke faʻafaigofie le tausiga o mea e vavae ese ai: e sili atu ona faigofie le vai, faʻamalosi, togafiti mai meaola faalafua ma le malulu mai le malulu. I le amataga po o le ogatotonu o Novema, o loʻo i ai pusa o loʻo faʻaogaina i le pito i lalo mo le taumalulu. Totoina o vine i le shkolka Spring (Me 20-25), ua totoina i se nofoaga tumau e ala i le auala e faaeteete ai le tagofia, e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. O lenei tekinolosi o le totoina o fualaau aina vine ua atiaeina e le au faifaatoaga poto masani ma ua faaaogaina mo le vave amataina o fualaau aina.

Filifilia se nofoaga

  • Eleele O eleele e sili ona lelei mo le tovine o le eleele lanu po o oneone oneone. O le palapala ile oneone e sili atu lona lelei nai lo le chernozem, faʻafetai i lona faʻavalea (faʻaleleia), e sili atu ona alu ese le vevela ma vave faʻafuaseʻi. E matua le talafeagai lava mo le totoina o laufanua suavaia, i nofoaga faapena o le a pala ai aʻa.
  • Faatonuga O vine e sili ona lelei i luga o le tumutumu (sili atu i le itu i saute poʻo saute sisifo). Afai e leai ni mea masani i luga o le saite, ma e leai se avanoa avanoa e tulaʻi ai i le itu i saute o le fale, ona fautuaina lea e fausia se pa o laupapa poʻo se pa (lua mita le maualuga). O sea fausaga e faʻasaga mai sasaʻe i sisifo.
  • Nofoaga Pe a fuafuaina se tovine, e filifilia se nofoaga e malamalama lelei, e le mafai ona maua i le matagi malulu i matu. I le avea ai o se fausaga e le maluelue e mafai ona avea o se pa maualuga po o se puipui o le fale.

Faʻamasinoga

Tolu auala e teu ai se tovine

  1. Totoina i totonu o le lua. O le tuʻuina o se tovine i luga o oneone oneone mo laau taʻitasi, o loʻo totoina se lua toto ile 80x80x100 cm; i le eleele eleelea uliuli, e lava le 80x80x80 cm.
  2. Totoina i totonu o le auvai. O fualaau o vine vine ua totoina i lenei auala i eleele oneone. O le loloto o le vavae e tatau ona oʻo i le 80 cm, ma o le lautele e aumai i le 1 mita. O le vaeluaga e tatau ona tu mai le itu i saute i sisifo.
  3. Lauga i luga o mauga. O le eleele suavai leaga (loam po o le omea) e le lava le vevela i le la, o lea i luga o ia mafuaaga ua totōina vine i le tumu e sili atu i le tasi le mita. O le igoa tuai o Rusia o na fagavai - "galue."

E te iloa? O le igoa o le sili ona tele o vine i aso nei e tumau pea mo le faila faamaumau a Chile, o lona mamafa e 9398 kalama. O lenei ituaiga aulelei na tupu i le 1984 i Chile.

Taimi faʻaleleia - totoina o vine i tuafanua, e tatau ona e manatu e vave amata vave fulufulu muamua, ma e le maua e le laau se taimi e malosi atili ai ma matua. O le mea lea, i le tautotogo o le tautotogo, o le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o le tausaga lona tolu po o le fa o Aperila.

I le taimi o le totoina o le autumn, o le vaitaimi sili ona lelei e pa'ū i luga o Oketopa atoa, i le taimi nei o loʻo i ai pea le mafanafana ma le tele o le susu. E mafai ona toto vine i le vaitau o le Autumn ao le i amata le kiona muamua. O le mea e le tatau ai ona le fiafia i le galueaina o lenei seleselega i le lumanaʻi, e manaomia e le fai togalaau le filifilia o le fua saʻo.

Tulafono mo le faʻatauina o tipu

  1. Faʻatau fua vine i le faaiuga o Mati po o Aperila.
  2. O se fatu lelei e lua tausaga le matua o le a malosi ma susulu aʻa.
  3. A o lei totoina, e tatau ona sola i se sauniuniga faapitoa mo puipuiga mai le aphid (phylloxera). O sauniuniga "BI-58" poʻo le "Kinmiks" e fetaui lelei mo lenei faʻamoemoega, e lua faʻaluaina e ave mo le tosoina o le seleselega: 2 ml o le sauniuniga e faaopoopo i le 10 lita o le vai. В раствор укладываются саженцы на 30 минут, после чего промываются в чистой воде.
  4. Приобретенные в марте-апреле двухлетние саженцы высаживаются в пятилитровые контейнеры (можно в дырявые ведра) и выращиваются в перфорированном пленочном укрытии (школке, временной теплице) или на южном подоконнике, лоджии.

ВИдео: как выбрать саженцы винограда E sili ona lelei le talosaga mo le faatauina mai o vine vine i le au faifaatoaga - tagata o loʻo aoina le igoa lelei poʻo le faʻatauina o le ituaiga o mea e manaʻomia ile vasega pepe.

I le muamua ma i le mataupu lona lua, e manaʻomia le vaʻaia patino i luga o le saite ma le tagata faatau pe faʻapefea ona tupu lenei ituaiga, pe faapefea ona fua mai, saili pe faʻapefea ona fautuaina e le tagata le tausia lenei ituaiga vine.

Faʻatauina o fatu laau mai tagata faʻatau oloa, e mafai ona e mautinoa o le a oʻo mai i le iuga, o le a tupu tele lava le ituaiga na e manaʻo e faʻatau. Aua le faʻatau fua o vine i maketi tuusao.

Tausiga talafeagai

Ua tupu fua vine i luga o eleele lelei. O le faia o lenei mea, i le taimi o le autumn e toto i totonu o le palapala o loʻo fesoasoani i mea faʻalenologia, ma i le tautotogo ua fafagaina le togavine i mea tau minerale. O le fua o le faia o le autumn autumn Fafagaina o loʻo faia ia Oketopa. I totonu o le pakiaka o laau taʻitasi, o le pakete o le povi povi ua faataatia i le pito i luga o le eleele ma 50 kalama o le ammonium nitrate, 50 kalama o le masima tiso ma le 100 kalama o le superphosphate ua faasalalauina solo. A maeʻa lena, ona eliina lea o le eleele i luga o le sunoneton spade ina ia matua lilofia ai le palapala.

O le ae aoga e faitau e uiga i auala e lelei ai le vai ma fafagaina vine i le tautotogo ma le autumn.

Le fua faatatau o le faʻaaogaina o faʻamalavai o le minerals i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana O lenei laei e lua faalua ona faia: aʻo leʻi fuga vine ma pe a uma ona amata mai vine muamua.

I luga o se vine matua matua: o le lalaga pito i luga ua saunia e pei ona taua i lalo: 20 kalama o superphosphate ma le 10 kalama o le ammonium nitrate ua solo i le 10 lita o le vai. O le fofo o loʻo faʻaaoga i lalo o le aʻa i le taimi o le faʻavainu.

Vitio: taimi ma le auala e fafaga ai vine

E taua! Afai e tuʻuina atu meaʻai ma minerale, o le fua faʻatatau o vaega taitasi e faʻaititia e le 50%.

Tatalo - O le eleele i lalo o le tovine e tatau ona taʻe ma manino mai vao, mo lenei faʻamoemoe, e oo atu i le sefulu togafitiga eleele e faia i le taimi o le taumafanafana.

Faʻasa - a uma ona totō laau, e tatau ona fafagaina tele (a itiiti ifo ma le 30 lita i lalo o le tasi vao) faalua i le masina. I le lumanaʻi, o le faʻaitiitia o le faʻavaivai ua faʻaititia, aua o le tau i le itumalo o Moscou e sili atu le susu.

Mo le faʻaogaina o le faʻafeinu poʻo le faʻaaogaina o le faʻamalosi vai i autafa o laau taʻitasi, e mafai ona e faʻapipiʻi se tomai faʻapitoa mo le fafaga. E mafai ona avea lenei ma se fagu paʻu paepae e lima-lita ma se pito i lalo (eli i totonu o le eleele i lalo o le ua), pe eli foi se fagu tuai na eli latalata i aʻa. O sea "iloa-auala" faigata e mautinoa ai le tuʻuina atu o le susu po o fugalaupapa i luga o aʻa o vine. Afai o le vine vine ua totoina o le laulau, ona maeʻa lea o le 3 tausaga ona suia lea o le vai e faʻavaivai i le mita mita (asbestos poʻo le uamea) eli i lalo.

Mo vailaʻau (vine) ituaiga vine, i le taimi lava e tasi, o le vaitaimi le tumau mo le faʻaleleia o le vai, ua maeʻa ona aveeseina, talu ai o le susu o ituaiga eseese e maua mai aʻa o le loloto o le palapala vai.

O loʻo faʻamatalaina le tekonolosi faʻavaivai mo laau talavou. Faʻasalaina o vine matutua e gata i le tele o tautotogo ma le timuga. E tusa o le vaiaso ao le i amataina le va o vine, e taofi le suavai, aua o le susu tele e mafai ona mafua ai le faamaligiina o fugalaau, o lona uiga, o le tele o le seleselega.

E taua! O vine mamago na faʻamagoina na o le aʻa! O le faʻasusu e ala i le sosolo i luga o le laulaʻau (faʻapea foʻi ma le timuga umi) e mafai ona mafua ai se oso mai o maʻi faʻaleaga. I le itumalo o Moscou e sili ona lelei le totoina o vine i lalo o se faʻamalama manino o le polyethylene.
Vitio: faasaʻoina lelei o vine

Trimming ma mamanu - o fuālaʻau vevela i luga o pusi vao (tipi ma seleulu) i le maualuga o le 1.7 m. O lenei mea o le a le mafai ai e le laau talavou ona faʻamalosia lona malosi i le tuputupu ae o le le talafeagai ma faʻamalosia ai le vine e matua lelei e faʻaliliu.

Le faʻamautu lelei o vine vine: o ituaiga eseese ma le faʻasao i le malulu e lilo i vaega. O nei ituaiga o vailaau e fautuaina e faia e le tagata o loʻo faʻaolaina poʻo le faʻasolosolo. O ituaiga o vine vine e puipuia mai le malulu e le mafai ona natia mo le taumalulu, o lea latou te faʻaaogaina ai le faʻapipiʻi poʻo le arbor.

Aoao atili e uiga i le teuteuina lelei o vine i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn.

Nofoaga mo le taumalulu - meaola laiti (e oʻo lava i le malulu) i le tausaga muamua o le olaga e tatau ona aofia ai mo le taumalulu. O le vaega eleele o le togavao o loʻo afifiina ma pipiʻi pe faʻafefeteina, o ona aʻa aʻafia e ufiufi i se vaega o le asaisi 5-7 cm le mafiafia.

Aʻo lei amataina ni matagi mataʻutia, e taatia le laau i luga o le eleele ma ufiufi i fasi laau (laulaau, nila, lala o le paina, o saito po o sulu), faapea foi pusa laupapa laupapa faʻapitoa. I le amataga o le tautotogo, e vave aveeseina fale puipui i le taumalulu, e pei o le tuai ona lamatia le sasaina o vine.

E faʻapefea ona fuafua pe ua oʻo i le taimi e aveese ai fale mai vine mamago ma pe o le a pagatia le laau mai gutu o le tautotogo? I le tautotogo, pe a uma ona liusua le kiona ma maua ai le mafanafana (5-7 tikeri Celsius), e aveese fale mai le laau, ae ua tuua mo sina taimi e taoto latalata i le tovine.

O le mea lea e faʻamautinoa ai e le tagata faʻaipoipo le tulaga o le toe faʻafoʻi mai o afu (pe a talafeagai ai, o mea e faʻaaoga mo fale e latalata mai ma e le faigata ona toe faʻaogaina le vao). I lenei taimi uma, o le vine o loʻo tumau pea i luga o le eleele, o le nonoa o le laʻau i luga o le ala e mafai ona na o le amataga o Me, pe a oʻo i le taufaamatau o le kiona e toe foʻi mai.

E taua! E le mafai ona maua ni vaomago fou o lenei tausaga e avea o se faʻamalo o fualaau faisua mo se togavine. E tosina atu ai i le taumalulu i lalo o pusa vine o fuamoa o fanua e tosoina ai upega ma aʻa o vao. I le taimi lava e tasi, o le tausaga ua mavae, o le vaomago lau-mama ua lelei atoatoa mo lenei faamoemoe. - o ia e mama, mafanafana ma mumusu e le fiafia i lona manogi le manogi.
Vitio: taimi e tatala ai vine
E te iloa? I le faaaliga Crimean-tauvaga "Golden Bunch of Grape" i le 2009, o le tagata manumalo o le tagata faʻatau oloa o S. Ilukhin, o loʻo nofo i le Itumalo o Dzhankoy. Na tuʻuina atu ia i latou e iloilo le suʻega tauvaga tele ituaiga o pulumu vine vine "Transfiguration". O le aofaiga o le fusi sa 8600 kalama!
Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani la matou fautuaga ia te oe i le faʻatauina o se tovine vine i le itumalo o Moscou ma lona faʻaleleia mulimuli ane. Matou te moomoo ia te oe o se fua lelei o le uaina uaina!

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Mo o tatou nofoaga, fafaga ma eseese.)) Ma e tele naua. I se tulaga lautele, e sili atu ona lelei le totoina o ituaiga eseese i le taimi e tasi, ma e tolu e lava e amata ai. E le gata i lea, e filifili se ituaiga, e lelei le filifili i mea e te manaʻo e tupu ai. Ia 'ai pe fai le uaina. Afai o lea ma lena, ua uma ona lua ituaiga. Ia, faatasi ai ma lanu, tofo foi, o le a manaia le sailia. I le lautele, Friendship, Timur, Laura, Super Extra, Charlie e lelei mo le itumalo Moscou - taavaletoso nofoaafi. Ma e uiga i hybrids - Ou te le iloa, ou te le fai atu. Ou te manatu o lenei faafiafiaga ua uma ona i ai mo tagata ola tuputupu aʻe.
Denis35
//www.agroxxi.ru/forum/topic/3764-#entry15129

Toto vine e mafai ona i ai i le tautoulu, ma i le amataga ma le tautotogo o le tautotogo. Faaupuga ma se aʻa pakiaka, ua fautuaina e totoina ia Aperila -mae. Ma o laau totō e iai aʻa e mafai ona totōina mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le autumn. O le mea moni, e tele auala e totō ai fualaau vine. Ou te faia mea nei: Ou te eli i luga o lua o le 50 simita. Ou te moe i le pito i lalo, pe a ma le 15-20 cm, fasi piliki gaʻo po o le iliili, ona ou moe ai lea i le lua ma le eleele ua saunia. O loʻu fanua ei ai le tutusa o compost, oneone, min. fuālaʻau ma meaʻai. Mai le 4 itu o le fossa Ou te faʻaofiina tui paʻu 50-60 cm le umi (lea e faʻaaogaina mo fale tumama). E tusa ma le 5-10 cm le tatau ona i luga o le eleele e faʻafefe ai fualaau ma fafagaina i latou i totonu o fatu. Ae o ituaiga, ou te ola "Saperavi North", "Amur", "Sukribe".
tushin
//www.agroxxi.ru/forum/topic/3764-#entry15175

O loʻo galue foʻi loʻu tuagane i le totoina o vine i le ogatotonu, e mafai ona mafaufauina e lata i le itumalo o Moscow). Ma o lea na ia taʻu mai ai ia te aʻu sa masani ona ia faaaogaina se fanua malulu mo vine, ae na ia savali ese mai ia te ia, ao tilotilo ona mata i vine. Ma o le taimi nei ua 5 tausaga ua uma ona ufiufi, o le mea lea, o le auala "malogo". A maeʻa le teuteuina o le fugālālā, ona ia faʻaogaina lea o vine ma tuʻu se lapnik i lalo o latou, ma mulimuli ane na ia tuʻuina lapnik i luga ma ufiufi i se pusa laupapa faʻapipiʻi faapitoa. A maeʻa lena mea, e ufiufi uma le tumutumu i luga o le taualuga o le fale poʻo le ata, ae o le ata i luga o matagi matagi e mafai ona malepe, o lea ou te manatu o le mea pito i luga o le fale e sili ona tele.
sablikova
//www.agroxxi.ru/forum/topic/3764-#entry15268

E tusa ai ma le vailaau vine, i le Moscow, e faalagolago i le ituaiga, o le eseese mai -25C ua lava e taʻavale ai i le eleele, faatasi ai ma le malulu -29C ma le lalo ifo e mafai ona tupu ae e le o ufiufi, e tele mea lelei i luga o isi itulagi, o le kiona, o se isole lelei e tanumia le vine E le manaʻomia, e tatau ona ufiufi ituaiga ma Moro mai le i20C i le 255, aua o le mea lea e lava le ufiufi o mea, e ui o vasega -23 e le ufiufi ae fusi le vine ma faʻasolo i le eleele, lelei le taumalulu e ala i le kiona. O vine i totonu o Moscow e faigofie! E faʻalagolago lava i le filifiliga o le ituaiga, mo le amataga ou te fautuaina Crystal, paʻepaʻe, e le manaia, blue - Smolensk saperavi-late, Zilga, ae masani lava e sili atu le totoina i le taimi nei faalagolago i lou tofo, afai e te totoina saʻo, o le iuga e faʻamaonia
vinogradmo
//www.agroxxi.ru/forum/topic/3764-#entry32055