Laʻau

Alocasia polly poʻo sander (Faʻauu teuteu)

O le ituaiga o Alocasia e oʻo atu i le 100 ituaiga e eseese i foliga ma le tele. O le tele oi latou e ola i le itu i saute o le itulagi Asia ma le Pasefika. O nei fugalaau na maua ma amata ona suʻesuʻeina i le silia ma le seneturi talu ai ma ua uma ona maua le faʻaaloalogia mai tagata e fiafia i le aiga. Faatasi ai ma ituaiga sili ona teuteu o lenei ituaiga o le ituaiga o Polly.

Faʻamatalaga

Alocasia polly o se tasi o hybrids o le fugalaau o Alocasia Sander. O se fugalaau fugalaau e sili ona umi. I le siosiomaga masani e oʻo atu i le 2 mita. O le umi o le faleplant e mai le 20 i le 50 cm, i lalo o tulaga lelei - 70 cm O le aoga sili o le fugalaau o ona lau lapopoa. I luga o laau taʻitasi e mafai ona i ai pe tusa ma le 30. A oʻo mai lau laʻau fou, ona mate loa lea o mea tuai.

Vaʻai mataʻutia o se fugalaau:

Vaega totoFaʻamatalaga
LeaPaʻu o le fatu i le pito i lalo. Green ma vela vevela, lafo i totonu o le la ma se masini uʻamea. E oʻo atu i le 0.5 mita le umi, e oo atu i le 20 cm le lautele, i luga o ni anufe mafiafia.
SueMalosiaga, tuputupu ae i luga.
FugalaauI se mea e seasea tupu, e tupu mai i le paʻepaʻe papaʻe po o le fugalaau e fufulu mai ai se manogi malosi i luga o se matua matua. A maeʻa le palotaina, o vine ma fatu e aliali mai.
Faʻaʻau aʻaE matua faʻatusatusa.
Tagata e faʻaleleiAuauna e aveese le tele o le susu. Le tulaga ese o lenei ituaiga.

Aiga Tausi

E faigofie lava ona tupu Alocasia polly i le fale, na o nai tulafono e tatau ona matauina.

Nofoaga, malamalama

Alocasia Polly e fiafia e faʻasalalauina le malamalama, ae e fefe i le susulu o le la. O se nofoaga lelei mo fugalaau o le itu i sasae ma sisifo o se fale mautotogi poʻo se fale, sili atu pe a leai se ea malulu. I le itu i saute, e ono manaʻomia le ufiufi. Ona o lau lapopoa, o le a tumu le vao i luga o le windowsill. Sili atu ona tuʻu i tafatafa o le faamalama, alu ese mai maʻa.

Faatasi ai ma le malamalama lelei, e vave ona tupu le vao, ma ufiufi i laʻau laititi. Pepa e mafai ona liu uliuli i le paolo.

Sogi, totoina o tanisa

O lenei fugalaau vevela e fetaui ma eleele palapala, lea e pasi lelei le okesene ma faʻafefe ai vai. E faigofie le saunia o ia mea faʻafefiloi:

  • maualuga peat;
  • fanua mai le togalaau;
  • mea e sui mo le vavae.

Ma o le aʻa e lava le okesene, ma o le laʻau e tele, e te manaʻomia se ipu tele.

Faʻasaina, faʻafefe, vevela

Alokazii uma e fiafia i le vai. Na o le nofoia, kuka poʻo vai faʻafefe e talafeagai.

Taua! E le sili atu i le +25 tikeri le vai inu.

E taua le le faʻamamaina o le eleele i totonu o le ulo, e le taliaina foi le suavai. A uma ona faʻafeinu, e tatau ona aveese le vai mai le apa. O le isi taimi e mafai ai ona e faʻafefe pe a mu le palapala ile fugalaau. E mafai ona fuafua o le susu mai le eleele ua maeʻa ona faʻaogaina e ala i le paʻu o laulaau. I le taimi mafanafana, e faʻafefe ai le vai e pei o isi aso uma. I le taumalulu, o se taʻiala, tasi pe faalua i le 7 aso. I taimi malolo, e tatau ona e faʻamalo le eleele ina ia mafai ona faʻamaʻaina ai le okesene.

I le vevela, e tatau ona fufulu le fugalaau i le vai, ma i le taumalulu, fufulu laulaau ma se ie susulu vaivai. Mo le faʻaleleia e faʻaaogaina na o le mafanafana, susu, ma le vai.

I totonu o le potu e tupu ai Alocasia polly, e tatau ona i ai se maualuga maualuga o le maualuga o le ea - e sili atu i le 65% i le vevela o +16 i le +24 C.

I le vevela o le tau, e pei foi o le taumalulu, pe a galulue mea afi, e tatau ona e faʻafefeteina le ea i totonu o le fugalaau ma se pamu moli pe faʻapipiʻi se vai vai lata ane.

O tulaga talafeagai o le vevela e faʻalagolago i le vaitau: mai le +22 i le + 24C i le taumafanafana; mai le 18C i le taumalulu. O lenei fugalaau e le faʻafeiloaia suiga vave i le vevela ma faʻataʻitaʻiga. O le vevela o le itiiti ifo i le 15 ° C e leaga mo ia, e mafai ona faaleagaina aʻa poʻo, i le taumafanafana, tuʻuina atu se faailo sese e uiga i le amataga o le malologa.

Laʻei pito sili

Alocasia e fautuaina ina ia fafagaina i le tausaga atoa e ala i le filifilia o le fetaui talafeagai. I le taimi mafanafana, e faaopoopoina le nitrogen ma le potassium i le tasi masina i le masina e avea o se vaega o vailaau oona ma mea faʻasaina. I le malulu o le tau, aemaise o vao laiti e fafagaina i le phosphorus pe a ma le 6 vaiaso.

Fuga

Loto fugalaau Alocasia polly e matua le lava lava. O fugalaau tetele e faʻaputuina le laau, o lea e fautuaina ai vave ona vavae ese le gaʻo seia oʻo ina tatalaina. O mea e momotu ai e togafitia i le ola.

Suiga, toe gaosia

O se togavao e toe totoina i le tausaga, ma o se matua - i tausaga uma. Mo le gaosiga, e faʻaaogaina le auala e faʻafefe ai ina ia le faʻaleagaina aʻa. O le taimi lelei mo lenei mea o le amataga lea o le vaitau tuputupu aʻe. I le taimi lava e tasi e pei o se mea e faʻaaogaina, o le rhizome e tele lava ina faʻasoa e teu ai tamaiti ma fualaʻau talavou.

E mafai ona faʻaleleia le fugalaau:

  1. Fatu - totō i totonu o se mea e sili ona faasūsūina vai, vai.
  2. Fatuga - faʻafefete faalua, pe a tulaʻi i ni fugalaau eseese, e le faʻagaloina le vai.
  3. Tubers, rhizomes, tipi - o se meafaigaluega mama e tipi vaega o le laau, totō i totonu o se masini vai, faia se fale lauʻeleʻele.

Faʻapenaina e ala i laʻau e sili ona lelei i le taimi o le fugalaau fugalaau. O le malosi e tatau ona tuʻu i totonu o se nofoaga lelei ma le vevela e le maua lalo ifo i le 23C. I le taimi o le suāsusu, aveese le ata tifaga mo le faʻaleleia o le palapala, pe a uma le germination o lau muamua, aveese atoa.

Taua! O galuega uma ma fugalaau e tatau ona faia i totigilima.

Maʻi ma meaʻai

A oʻo mai suiga e le masani ai i foliga o Alocasia, e tatau ona e fuafuaina le mafuaʻaga o le faafitauli ma faia laasaga e faʻaumatia ai.

Faailoga o maʻiMafuaʻagaFaatinoga e manaʻomia
O laulaau e mama ma mamago.E tele le malamalama.Alu i se nofoaga e le o malamalama.
Laʻau faʻamalo.Laititi le malamalama.Tuu i totonu se nofoaga sili atu le malamalama pe faʻaaogaina le moli uila.
Lalaga i lanu enaena.O le le lelei o le faʻaleleia o le vai, o le ea e matua matutu.Suia le taimi poʻo le maualuga ole fafaga ma / poʻo le faʻaopopoina o le maualuga o le ea.
Black specks.Le gaioiga o faʻataʻitaʻiga.Vagana faʻataʻitaʻiga.
Laʻu lauʻeleʻele ma paʻu, pata o vai i lau.E afaina aʻa ona o le eleele eleʻele pe sili atu foi le susu i le ea.Aua neʻi tuʻuina vai i totonu o le apa, faʻataga le palapala e faʻagogo aʻo leʻi faʻasaina.
Lanu samasama, mago.Vaʻavai faʻavaivai poʻo ni nai meaʻai ile palapala, e pei o le vevela.Faʻaaogā le vai malulu mo le faʻavaivai poʻo le laei pito i luga.
O le vao e taofi le tuputupu ae.Le lava le nitrogen.Fafagaina i se vailaʻau oona.
I le taimi o le fuga, e paʻu lau.Le lava meaʻai i le eleele, vaivai.Totoina taimi ma luga o lavalava.
Lapatai, laʻau e le mafai ona fua.Faʻamama le lelei: tele tele pe le lava le vai.Sui le taimi o le fafaga.
Lafitaga le talafeagai.Suia le tuufaatasiga o le palapala poʻo le gafa o se togavao.

Faʻasalaga le lelei, o Polly e sili atu ona faigofie ile osofaʻiga i osofaiga.

Pests ma le puleaina:

IgoaFaailogaFaatinoga e manaʻomia
Spider miteUmi vavave ma togitogi paʻepaʻe luga o lau.Taulima laʻau ma le mea e faʻafefe ai le vai.
ShieldLaʻau laiti enaena i luga o le laau.Soap solution ma se pulumu.
WhiteflyPaʻu mataʻutia i luga o se laau.Faʻasagaga ma se faʻafofo faapitoa o le malulu.
AphidsItiiti laiti o lanu enaena, lanu moli po o le lanumeamata i luga o le vaomatua, faaleagaina o le laau.Faʻagasolo i le faʻafefiloi o le fasimoli vai, fuālaʻau fuālaʻau i luga o le vai.

Faamalologa meatotino

Alocasia faamamaina lelei le ea o le potu. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o ona vaega uma e aofia ai mea oona. Aua neʻi faatagaina le suavai e ulufale ai i le mucous membranes o tagata poʻo manu.

Ole vai o nei ituaiga e iai mea e faʻamalolo ai: faʻaleagaina ma faʻamalolo manuʻa; i le foliga o le tincture mai laulaʻau e faʻasaʻo ai tiga i totonu o sooga ma tua, e pei foi o le sasaina mai i iniseti; aoga mo le niumonia, arthrosis, tuberculosis ma le toothache; O mea taua e tatau ona fai e avea ma antimicrobials.

Faʻalogo! Alocasia o le vai oona. O le togafitiga a le tagata lava ia e matautia mo i latou.

Alocasia polly o se laau manaia, matagofie. Ina ia e fiafia i lona matagofie, e tatau ona e tausi faalelei ia te ia ma avatu ia te ia ni tulaga mafanafana.