Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua o manulele manu e ola ai i le togalaau (faʻatasi ai ma le ata)

O le manu-talo i totonu o le togalaau e talafeagai lava i taimi uma: i le tautotogo e nana ai i tua o se puao manogi o paluga manogi, tosina fua i le taumafanafana, ofu i le lanu violē-lanu violē i le tautotogo ma e le aveesea ai lona malosi teuteuga e oo lava i le taumalulu. O le au faifaatoaga o le tele o tausaga na faaleleia atili ai ituaiga o laau toto, e faʻaleleia ai le faʻatoʻaga o ituaiga fou. E tusa ai ma uiga ma eseesega eseese o mea sili ona lelei o le a talanoaina atili.

E te iloa? Legends e toe faamatala le tala i le suiga o se teineititi ua afaina, o le na suia le faatoafaiava, i totonu o se laau laitiiti ma fua. Mo lala o le paʻuuliuli uliuli ma fua uliuli, na amata ona latou taʻua o ia o le "cherry bird".

"Lanu"

O foliga vaaia autu o le ituaiga manu manulele "Valivali" (Prunus padus "Colorata") o se pale matagofie ma teuteu le lanu viole, lea e iu lava ina suia lanu i lanu uliuli-lanumeamata, ma fugalaau lanu piniki ma se manogi manogi. O le ogalaau e mafai ona atiae i foliga o se laau poʻo se vao. E maualuga lona maualuga 6-7 m, lautele avanoa i 5 m. O lālā talavou e fai sina siʻosiʻomaga, o se lanu violē-lanu violē.

Faatasi ai ma le matua, latou te maua se paʻu apamemea. O vine e laʻitiiti, uli, faʻapipiʻi i petioles mumu, e suamalie suamalie, pisi laitiiti. Ripen i le amataga o Aukuso. O le rhizome e pala, e masani ona i luga o le pito i luga o le eleele. Pe a tipiina le poloka o le poloka, o le a le pine ae maua ai se tuputupu ae mafiafia. E vave lava ona atiina ae le laau seia oo i le lima tausaga, ona taofia ai lea o le tuputupu ae.

Eseesega "Valivali" e faʻaalia i le paolo-faapalepale, ae e fiafia pea i nofoaga lafulemu, ma le tasi i lalo o le paolo, ua le toe fuga ma ua le toe maua ni lanu violē i luga o le lau. O le laau e fiafia i le susu ma meaʻai lelei.

Faatasi ai ma le manulele manu i lau togalaau e te foliga matagofie i le zizifus, plum, cherry plum, pear, cherry ma apricot.
Faʻavave vave ona faʻapipiʻi. E maualuga faʻamafanafana. E manaʻomia le faʻaleleia i taimi o le faʻaleleia o le lāmala ma e manaʻomia ai le faʻaleagaina faʻaleagaina mai iniseti leaga. I totonu o le togalaau, e mafai ona totoina se manulele manu i se fatuga pe tasi.

E taua! Mai le paʻu o le palapala ma pala i luga o mea leaga, faʻapipiʻiina o le vao i le Bordeaux (1%) poʻo le paʻu kopa (50%) o le a faʻasaoina ai.

"Falepuipui Mumu"

Eseesega e faatatau i ituaiga teuteu o manu manulele. O se laau maualalo, e oʻo i le 4 mita le lautele ma le lautele, ma se pale paleni, faʻafaʻasalaina i foliga o se lautele. O lala e alu ese mai le ogalaau i le taumatau saʻo, o pito e tuʻuina i le lagi. O le lauulu e lanu enaena ma le lanu enaena, sina pulu lauulu i luga o le ogalaau. O laʻau e foliga mai o loʻo i ai le pito i luga o lanu lanu meamata, lea e vavalalata ia Iulai o loʻo tafe atu i le lanu viole. White inflorescences, malosi le manogi.

O pusi e lanu uliuli ma se lamolemole lamolemole, i le tulaga o le lanu o le ogatotonu o le tau. E agavaʻa le aganuu i gutu malulu ma vevela faaumiumi, e le mafai ona ola umi mo le umi e aunoa ma le susu. Faʻatinoina le tausiga o ituaiga laau 'eseʻese o le "Red Tent" na faʻamaonia ai lona kuluma tumau pe a osofaia faʻamaʻi ma pathogens.

"Alofa"

O le tusitala o lenei ituaiga o manulele manu e patino lea i le au solitulafono a Crimean. O le eseesega e ese mai i isi itu tutusa ma le igoa o tamai fugalaau lanumoana lanu mumu, lea e avea ai ni pulumu tetele.

O le laau e le tupu maualuga 3.5 mpale pale e uiga i 4 m. O laʻau e mafiafia, ma fausia ai le pyramid. Pe a fuga mai le "Fiafia," o le a sosolo ai se manogi malosi. O petals i le faaiuga o le fugafuga e vaeluaina o latou lanu violē ma avea ma paʻepaʻe ma piniki. O vine e laʻititi lona tele, suamalie ma astringent. O le agavaʻa e faʻalauteleina ile eleele malulu, e mafai ona faʻafetaui i nofoaga malulu, ma e puipuia i gutu. I le mamanu o le laufanua, o nei laau toto e masani ona faʻaaogaina e mamanu ai alalaʻau poʻo le fatuina o fugalaau i luga o laʻau.

E te iloa? I nisi o atunuu Asia o loo i ai le faasaina i luga o laʻau o lala fugalaau o cherry manu. Superstitions faʻamatalaina lenei mea moni e ala i le mea moni e liliu le laau i le tatalo i le Atua ma e tatau ona faʻaalia le Silisiliese i le tagata na gau ona lima ma faʻasese ona tamatamailima.

"O le Seagull"

O lenei ituaiga e manaʻomia i totonu o togalaau taʻitasi, aua o loʻo faʻaalia i le faateleina o meaʻai, lea e faia i le tele o inflorescences ma laʻau manumanu. O le umi o pulumu o lenei ituaiga e oʻo i ai 15 cm, e tofu i latou pe tusa ma le 30 fugalaau sinasina tetele. O laʻau e atiaʻe i foliga o se ellipse, taʻitasi i luga 12-15 cm. O le laau e maualuga lona maualuga, e i ai lona palealii. E i ai se manogi malosi. Vaʻa lelei aʻa i nofoaga lafulemu. E sili le fiafia i le susu o loʻo i lalo. Fetuunai i fulufulu lauulu. O se mea teuteu ma matagofie tele.

I luga o lau 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e faʻataʻitaʻiga. Taumafai ia tupu ituaiga o laau ma ituaiga o fualaau suamalie e pei o: pear "Elena", hazel, Vladimirskaya cherry ma Chocolate Chory, Northern Synaph apple tree, apricot Mati Mati, Revna cherry tree and Eurasia plum

Virginian

Fuʻu taupou (Padus virginiana) e sili ona lauiloa i Europa. E sosolo mai Amerika i Matu, lea e ola ai i luga o matafaga o vaitafe ma vaituloto. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le ituaiga e latalata i la tatou aganuʻu masani.

O uiga iloga o loʻo tupu mai, nai lo le faʻamafola, pupuʻu pupuu (tusa ma le 7 mm le umi). I lalo o tulaga lelei, o le ogalaau e tosoina i le 15 m, e ufiufi i le paʻu enaena enaena ma nai tamai tamai. O lala e fausia ai se pale lautele. O laʻau e foliga mai o se fuamoa lautele. I le tautotogo, e lanu-lanu meamata, ma i le taimi o le tuputupu aʻe latou te maua ai se lanu uliuli lanu meamata, lea e suia i lanu susulu i le autumn. Mamanu mama i paʻu paʻepaʻe. O laʻau e mumu i le taimi muamua, ma e lanu uliuli pei o laʻau, suamalie, malie.

O le fua o le fualaau aina e amata i le 7 tausaga. O le seleseleina o le seleselega e mamae ma tumau pea i luga o le 'au seia oʻo i le isi fugalaau. I le tausiga e manaomia ai le susu i taimi uma i le vevela, e maualuga lona tetee atu i le malulu, lamala ma siama matautia, faʻamaʻi. E fetaui lelei i le paolo, ae e sili atu le ola i se nofoaga lelei. E tele ituaiga, e tatau ona gauai i ai. 'Schubert', 'Atropurpurea', 'Wilpert', 'Leucocarpa'.

E taua! I le aphid, o le moa ma le moa o le manulele e le faʻaleagaina le laau, togafitia i iniseti ("Iskra", "Aktara", "Bi-58 New").

Penisilevania

O lenei ituaiga o manulele manulele na faimalaga atu foi i o tatou latitudes mai itulagi o Amerika i Matu. I le vao, laau Padus pennsylvanica e mafai ona maua i totonu o vaomatua ma i tafatafa o vaituloto.

Aganuʻu pei ona ia atinaʻe e mafai ona tupu i le foliga o se laau laʻau po o le galau 12 m. O le paʻu i luga o laʻau e mumu-cherry. O totogo talavou e sili atu ona lanu ma susulu. O le krone o le oval, friable. Pepa laititi i le peleni manu manu a Pennsylvania feʻeseʻeseaʻi. I le tautotogo e lau lanumeamata ma lanu, ma i le tautoulu - lanumumu. Inflorescences e paʻepaʻe, faʻanoanoa. E fua mai le laau mai le tausaga lona tolu o le olaga. O vine o lanu mumu lanu mumu.

O le vaaiga e faʻaalia i le faigata o le taumalulu ma le maualalo o le palapala. O le aʻa e maua ai le tupu tele. I le amanaia ai o nei tulaga o aganuu, ua manino ai e salalau atu i le itulagi Polar. Tetele tele i lauulu lauulu.

"Siberian Beauty"

O se tasi lea o le tele o ituaiga o cherry bird bird. O se laau muamua 7 m umi ma se pale malulu i le foliga o se uila vaapiapi. I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau e lanu meamata, ma talu mai Iulai o loo sasaa mai i se lanumoana lanumoana. O faʻalavelave laiti e laʻititi i le tele, afa-peʻa, ma fugalaau paʻepaʻe. O fua e lanu uliuli, ma e sili atu ona sili atu ona matagofie nai lo isi ituaiga. O le laau e matua lelei lava, e fetaui i soʻo se mea e puipuia ai le susu. Faatoaga na faʻaaogaina e fausia ai laufanua faʻapitoa.

E te iloa? O fugālaʻau fugalaau e faʻaaogaina e fai ma iniseti masani pe a manaʻomia e lafoai ai namu ma isi iniseti i totonu o le fale. Mo lenei mea ua lava le tuua o se lala laʻau i totonu ile afa itula.

"Bondarevskaya"

Bird pele "Bondarevskaya" toso i luga i le 6 m, ei ai se lanumeamata lanumeamata ile pale. O tausaga taʻitasi e maua mai ai fua o fualaʻau manogi-suamalie suamalie ma sina laʻau itiiti.

Faatasi ai ma isi ituaiga faʻamalosi e tulai mai le tetee atu i le malulu, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E manaʻomia le togafitiga faʻasolosolo ma vailaau faʻasaina mai aphids, e le mafai ona faʻatagaina le mago.

"Mumu"

O le eseese o se laau laʻau umi e oo i luga 4.5 m faatasi ai ma se pupuʻu lauulu enaena ma o loʻo feosofi i luga o lauulu mafiafia o lanu enaena. O laulaau e laʻititi i le foliga o le lanu meamata.

Paʻepaʻe papaʻe, faʻapitoa faʻatulagaina i inflorescences i le aofaiga e oo atu i le 40 iunite. O fua e faʻatalanoa faʻatalanoa ma se lanu uliuli ma le lanu samasama. I luga o fuataga matua i totonu e mafai ona vaaia le maroon veins. E tusa ai ma le tofo, o fua o le cherry bird e iloilo i luga 4.4 points, ia i ai se tofo suamalie. E talafeagai mo le taumafaina muamua, faʻamago ma le fale.

O le laau e mafua ona o le malulu malulu, tetee i osofaiga o aphid ma le fua o le fua. Faatasi ai ma le eseesega o eseesega o le ituaiga o le maualuga o le lagona i manu ma manu feleleifaʻapea foʻi ma aʻafiaga o aʻafiaga.