Laʻau

Masdevallia: faʻamatalaga o le orchid, lona ituaiga, tausiga

O sui o le ituaiga o Masdevallia o epiphytic, lithophytic, ma e oo foi i eleele totō o le aiga o Orchid.

O le tufatufa o vaomatua o vaomatua o le ogatotonu ma le itu i saute o Amerika.

Faʻamatalaga o le masdevallia orchids

O nei laau totino o loʻo faʻaalia i se faʻaogaina o le aʻa, e tupuga mai ai aʻa, e taʻitasi i latou ma ufiufi le laʻau e tasi. O fugalaau e susulu, ae laiti (pe tusa ma le 5 cm), tasi pe i totonu foi o mea, ua i ai se foliga e le masani ai tafatolu. E masani lava o pito i lalo o sepals e faʻauʻuina i ni manulele uumi, mafiafia. E ese le lanu. O nisi e manogi.

Ituaiga Masdevallia

Talu mai le fanau mai o sui o na ituaiga o kulupu o le vao, o vaomatua alpine, latou masani i le malulu ma le suamalie tele.

Na o le toʻalua oi latou, o mea aupito sili ona vevela, ua ola i tulaga o potu (masdevallia crimson ma Veitch). O isi e manaʻomia le malulu o greenhouses. Ae o nei ituaiga ituaiga eseese o loʻo atiaʻe i luga o latou faʻavae.

O masdevallias sili ona lauiloa:

EseesegaLeaFugalaau, o le vaitau o lo latou fuga mai
SolivaliMaea, oval (7 cm).Tasi mumu, lanumoana mumu po o le lanu piniki.

Aperila - Iulai.

VeichaAʻau o le 16-18 cm.Vavaeese, moli lanumeamata, ma peti laiti ma laugutu.

Aperila - Me, Setema - Tesema

Mumu mumuO le vaega pito i lalo e vaapiapi, elliptically lanceolate i luga (30 cm).Peduncles 35 cm. Tasi (8 cm), mūmū.

Aperila

TaulagaLaitiiti lanu meamata (10 cm).Paʻepaʻe. 2-7 o nei mea e aoina i faʻalavelave faʻapitoa i foliga o se pulumu, o loʻo i luga o le 15 cm. E i ai se manogi vaivai.

Tautotogo

GlandularO le pito i lalo ua faʻaloloa, faʻalautele i le pito i luga (10 cm).Peduncles 4 cm. Faʻatasi, logo logo, lanu piniki, ma fagu fagu. I totonu, tamai lauulu na valiina i se lanu uliuli. E manaia malosi le vevela.

Aperila - Me.

Tausia o masdevallia: fesoasoani taua i luga o le laulau

Aʻo tausia le masdevallia i le fale, e tatau ona e tausisi i ni tulafono patino, a le o lea e le gata ina fuga, ae mafai ona oti.

ParakalafaTulaga
Nofoaga / MalamalamaSili atu i sisifo po o le faamalama. I le itu i saute - faʻamalumalu mai le susulu o le la, i le itu i mātū - faʻamalamalama atili. Tuʻuina itula o le malamalama a itiiti mai o le 10-12 itula.
LuluSuiga o aso e manaʻomia. I le taumafanafana: i le gasologa o le aso - + 15 ... +23 ° C, i le po - + 10 ... +18 ° C (ave i le faapaologa, i le togalaau). I le tau malulu - latou te maua le malulu, e le sili atu i lo le 10 + ... +18 ° C.
FaʻasaFaʻaaogā naʻo le vai na faʻamamaina i luga aʻe o le +40 ° C. Faatofu le fugalaau mo le 0.5 itula, ona ave lea ma tuu le vai. Aua neʻi faʻamago le eleele.
TotogiFaʻatasi ma se mea manaia - 50%, vevela - 80-90% (faʻaaogā le susu, poʻo le tupu aʻe i le orchidarium).
Laʻei pito siliFaʻaaogā le faʻamaʻi i le togi. Fufulu le afa o le faʻaosooso i le vai ma faʻamalolo i se tasi taimi i aso uma e 14.

Suiga, palapala, pusa mo le tuputupu ae masdevallia

Ina ia tausia le fugalaau, ia faʻaogaina ni ipu faʻapipiʻi faʻapitoa mo panilaupapa ma ni pupu i itu poʻo tutupu i luga o poloka (aʻo faʻamautinoa le maualuga o le toʻimamafana ma le manava lelei). E pei o ni mea e tafe ai le alavai, fasi falafiti, faʻalautele le omea, faʻaaoga maa.

Ua filifilia le eleele ona o uiga o le aʻa, o le mea sili ona lelei, o le sili atu o vaega o sphagnum moss, ma mea e sili atu le mafiafia - o nai fasi paʻu e sili ona maualuga.

O se laau e naʻo le totoina pe afai ua faaleagaina le eleele pe o le pusa lava ia e tele. Fai pe a maeʻa.

Tofiga

E mafai ona vaevaeina se fugalaau e sili ona taatele i ni vaega, o le mea autu lava o atinaʻe taitasi ua atiaʻe aʻa ma le itiiti ifo ma le 5 laulaau. Toe gaosia e fatu e mafai.

Mea sese i le tausiga o masdevallia, faamai, meaola faalafua

I le solia o tuutuuga o le taofia, e mafai ona osofaia e le iniseti (aphids, mealybugs) masdevallia. I le mauaina oi latou, o le laau o loo sosoloina i iniseti (Aktara, Actellik). I le faʻaaogaina o metotia, o vaega ua faaleagaina ua aveeseina ma ua togafitia le fugalaau i le fiva (Fitosporin).

FaʻaaligaMafuaʻaga
Lea pauu ese.Suavai.
O le tuputupu aʻe ua faʻagesegese.Fefe.
O aʻa, o pala e pala.O vai e leʻi faʻaaogāina poʻo le faʻavaivai e le faʻasalaina.
Lea suia le lanu.Faʻaolaina tele.
Aua le fuga.Le lava o le okesene, le popole i le le lelei.