Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tupu le faʻasolosolo mai fatu

O le le faʻaalia i foliga ma i le igoa o se vailaʻau faʻasolosolo, poʻo se puʻeina.

Ona o le uiga tulagaese o le fugalaau, ua taua foi o le "seevae o elves", faapea foi le aeto po o le lupe.

O le tele o fai togalaau e fai mai o ona fugalaau e pei lava o ni orchids.

Filifilia se nofoaga i le fugalaau

O le vaʻavaʻai e fesoʻotaʻi atu i laau e leai ni meaʻai. E le afaina i le tuufaatasiga o le eleele, ae o le a sili atu ona lelei le ola ma fuga i le malamalama, agamalū solo palapala. Aquilegia o se laau malu-alofa. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina i totonu o se malu, ae le o nofoaga lafoaʻi. Afai o le moega fugalaau o loo i le itu i saute, ona tatau lea ona puipuia mai laʻau laiti mai ave tuusao.

I laau malulu-alofa e aofia ai aglaonema, rogers, tiarella, trillium, pelley, brunner, buzulnik, astilba, dicentre, mimulus, suti bathing, host.

O le fugalaau e lagona lelei i le paolo o isi laau. E le o le uiga o le a le tutupu aʻe aeto i le la, latou te le manaia, ma o latou fugalaau o le a laiti.

E mafai e le eleele apovai ona teuteu soʻo se vaega. E le gata o fugalaau fesuisuiai, ae o laʻau matagofie foi. Faatasi ai ma le fesoasoani o ituaiga ma lanu eseese, e mafai ona e fatuina ni mea eseese.

E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, o le iloiloina o le taua o le puipuiga mai le taufaasese.

O loʻo i ai le tele o ituaiga eseese, ma e faʻaaogaina i le tele o vaega:

  • e le o faʻamalosia totoina luga o paʻu alpine poʻo ni mea papa;

  • ogalaau tetele tuʻuina i totonu o laufanua i fugalaau, ma latalata ane i le vai.

O uo lelei mo se mea e teu ai o ni paolo-alolofa alofa, ferns, poʻo ni meaʻai teuteu.

O tuaoi lelei o le a taʻele pe logo.

Sauniuniga i le nofoaga

E ui lava e le faʻaaogaina ma eliina, ae o loʻo e leʻi tulaʻi mai e tatau ona e saunia le saite:

  • humus po o le faapalaga e mafai ona faʻaopoopo e faʻaleleia le lelei o le fanua;
  • mo le tatalaina - sasaa oneone;
  • eli le eleele i le loloto o le 20 cm.

Soifua fatu

Faʻalauteleina le ola o mea e gaosia ile fatu ile 1 tausaga.

E taua! O fatu o le vaʻavaʻa e afaina, o lea e tatau ona faʻaeteete pe a galulue ma i latou.
E sili atu le lūlūina o fatu i le maeʻa ai o le seleselega. Afai e le mafai, ona tatau lea ona teuina i se potu malulu.

E mafai foʻi ona e faʻafefiloi ma le eleele ma teuina i totonu o le pusaaisa seia selesele. Afai e te le o mautinoa le talafeagai o fatu, ona togafitia lea oi latou i le "Epin" poʻo le "Zircon".

Siaki i ituaiga sili ona lauiloa o le aquilegia.

Lauina o fatu saʻo i le eleele

O le auala pito sili ona faigofie ma aupito sili ona lelei o le fausiaina o le aquilegia o loo totoina fatu. E mafai ona faia uma i le tautotogo, ma i le tautoulu. Ae o le mea muamua, o le fatu e tatau ona i ai togafitiga. O le fufuluina o le totoina o lenei mea o le a tupu faʻafuasei (o timuga malulu).

I le tautotogo, aoina mai fatu, ua salalau solo i luga o le eleele. I luga o le saite e tatau ai ona tuu se pusa e aunoa ma se pito i lalo po o se fausaga e fai i papatusi. Ufiufi le pito i luga o le tapoleni ma tuu ai mo le taumalulu. A toto le fuālaʻau i le amataga o le tautotogo o le a tatou saunia fualaau.

I le tautotogo, o le a 3-4 laulaua i luga o laʻau, e tatau ona toe totoina i se nofoaga tumau. O le faʻatoaga o le totoga e faalagolago i le eseesega. O le mea lea, e totogo 25-30 cm le vavaeina o laau totō, ma maualuga - 40-45 cm.

O aeto e tele naua fatuga fatu. E mafai foi ona totō i le tautotogo i le nofoaga sao, e pei o ni fatu ua saunia.

Tuputupuina o laau i le fale

Afai e te manaʻo e aoina fatu ia oe lava, ina ia le lava le moe, tuu taga laei i pusa.

Fuga vine

E tasi le masina ma le afa ao le i totoina le toto, e faʻaititia le malūlū o le teu i le 0 ° C - o le mea lea e taʻua o le vevela poʻo le faʻamalosi. E faʻapena foʻi, e gaoioi i le gaosiga o fatu ma vevela vevela: o le masina ao le i luluina, o le mea o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela ma le vevela o +35 ° C. A o leʻi lūlū, e fufulu fatu ua togafitia. A maeʻa lena, e mafai foi ona e tauaveina le scarcy, ua faia lea i le fasipepa "zero". Sela po o se moli malosi e taamilo i luga, pe, tuu i luga o se lau mafolafola, solo le fasipepa. Ae o lenei mea e tatau ona fai ma faigofie, ina ia aua nei faaleagaina mea taua o fatu.

Faʻafefiloi eleele

O le eleele mo le totoina o se eleele apovai e tatau ona saunia muamua. O lona fausaga i vaega tutusa e aofia ai:

  • oneone;
  • laʻau humus;
  • fanua lanu.

Pe a ma le tasi le aso ao le i luluina, e sasaa i totonu le pusa ma faapipii laitiiti. Vai le eleele i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Malosiaga

Mo le totoina o fatu laau e sili atu le lelei e ave pusa loloto. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai i le laau se taproot, o lona uiga, o le aʻa autu o le umi.

Lauina o fatu

O le luluina e faia ia Mati. Faʻalautele fatu i luga o le eleele susu ua uma ona saunia (e le tatau ona vaʻaiga tele).

Faʻasusu malie ma le lima poʻo le taʻavale i totonu o se apa ma fufulu i le faʻafefiloi eleele o le 3 mm.

Moisturize le pito i luga o le fagu moli ma ufiufi le atigipusa ma se mea manino (tioata po o palasitika). Malosiaga i mea totō e tuʻuina i luga o le mea faʻapipiʻi.

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

O le tioata tioata tioata o le a avea ma nofoaga lelei mo le totoina o fatu.

E manaʻomia tulaga nei:

  • vevela + 15 ... +17 ° С;
  • ufiufi mai le susulu o le la;
  • afu laitiiti-afu (mai se pulu).

I totonu o le vaiaso pe lua, o pine e aliali. O lea la e mafai ona aveese le ata tifaga po o le ipu. E sili atu le tausiga o le faʻafeusuaʻi masani.

E taua! E tatau ona e faʻamautinoa e leai se suavai. A le o lena, e mafai ona mate fualaau mai le aʻa.

Fufulu fasi laau i ni ipu eseese

I le taufaʻaiuga o Aperila, o le a iai ni pea laʻau moni i le fualaau, e tatau ai i le gaosiga (pipi).

Saili mea e manaomia e le laau ma piki.

Faatasi ai ma lenei faagasologa, e le tau manaʻomia ona faʻamalosi, ina ia faʻaleagaina le aʻafia o aʻa. Faatasi ai ma le togi na faia i le taimi, o le a maua vave le aʻafia ma faʻaitiitia le tiga. O le taimi talafeagai mo lenei taeao o le taeao po o le afiafi.

Mo se paluga, e tatau ona e faʻaaoga ipu o peat or cups disposable (ona seleseleina lea) e faʻaleagaina aʻa itiiti pe a alu i se nofoaga tumau.

Suʻeina o laau i luga o eleele

Pe a oʻo atu le taufaamataʻu o gutu o le tautotogo, ma le mafanafana o le palapala e oo atu i le + 15 ° C, e mafai ona totō ni fatu i luga o se moega fugalaau.

O le ae fiafia e iloa le auala e fai ai se moega o paʻu poʻo ni maa i ou lava lima.

O le a oʻo i le faaiuga o Me. O nisi fugalaau fugalaau e fautuaina e le vave ona taunuu i se nofoaga tumau, ae ia tuu i latou e toe ola seia oo ia Aukuso po o le tausaga a sau, ma na o le toe gaoioi i se nofoaga tumau. Ae o lenei auala o le a sili atu i le tasi le taimi o le a maʻi ai le fale, ae faalua. O le mea lea, e sili atu ona lelei le totoina o mea uma i le nofoaga o le tuputupu ae faifaipea.

O afea o le a fuga ai le fatuina o fatu

O le aʻafiaga e ola mai fatu e fuga mai i le tausaga lua. Ma o le a ia faʻaalia lona matagofie uma na o le 3 ma le 4 tausaga. Aquilegia e faigofie lava le palaopyletsya, o lea e tatau ai ona vavae fugalaau, ma o fatu na aoina e tatau ona totōina atili mai le tina.

Ina ia aloese mai le vavalalataina e aunoa ma se faʻatagaina, e le fautuaina le puʻeina ina ia tupu aʻe i le nofoaga e tasi mo le silia ma le 5 tausaga. E ui lava pe a oʻo i le faʻamaeʻaina o loʻo i ai se avanoa e maua mai ai vailaʻau faʻatasi ma se lanu fou ma le masani ai.

E te iloa? Ona o le tutusa o le foliga o se fugalaau ma se pulou pulou mo nisi tagata, o le taua o se faailoga o le valea.

Isi tausiga

O le aoina o le suavai o le a manaʻomia i le lumanaʻi:

  • talafeagai le aveeseina o vao;
  • faʻamaʻi;
  • suāuʻu lelei;
  • tatalaina le palapala;
  • fuga tele ituaiga.

Aquilegia ei ai se uumi umi, e seasea lava ona mafatia i le le lava o le susu. O nisi taimi, aemaise lava pe a uma le fafaga poʻo le timu, e tatau ona tatala le pito i luga o palapala.

O aʻa o le mea e ola ai, ola aʻe, tulaʻi i luga aʻe o le eleele, e manaʻomia ona fufuluina i peʻa poʻo eleele. Fai i le tautotogo ma le taumafanafana.

Afai e te manaʻo e vaʻaia le fufuluina vave, faʻaaogā faʻamalaʻau.

O faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai Plantafol, Sudarushka, Azofoska, Kristalon, Ammofos, Kemira, ma le Matai.

I le sikuea mita:

  • 50-60 g o le superphosphate;
  • 15-20 g le masima masima;
  • 20-30 g masima.

I le taumafanafana o laau toto e mafai ona faʻafeinu mullein.

O nisi ituaiga e tutupu i le 80 cm, o lea e tatau ona nonoa. E mafai ona e faia lenei mea i le twine. Fusi le fugalaau i pine laupapa.

I le tau o le autumn e tatau ona tipi ese ai moli tuai. Afai i le taumafanafana o aʻa e afua mai i le eleele e le lelei, ona mo le taumalulu o le a lelei e mulimulu i le faapalaga ua palu faatasi ma le manulele. O lea e mafai ai ona e foia ni faafitauli se lua i le taimi e tasi: e faʻaaogaina le tonisi ma o aʻa e faʻaolaina mai le maalili. O le suʻesuʻeina e le masani ai mo le uluaʻi senituri ona o lona le lelei, faʻapea foi ma le maualalo, ae o le matagofie matagofie. Totoina i totonu o lau togalaau fugalaau, e mautinoa lava e te le toe salamo.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

lūlūina fatu na faʻatau ma mai uo, Iulai-Aokuso, naʻo totonu o le lua, faʻafeinu pe a le timu i aso uma, ma i le tautotogo i se nofoaga tumau ... Ma o mea uma: o faʻaoga:! O le muamua togavao, lea ua palu, ua matua, ua toe totoina i le tele o taimi ... E leai se mea ... Faalua (lanu mumu ma le piniki) na o ni nai taimi - i se isi itu e aunoa ma ni faafitauli ...
marina_s
//forum.bestflowers.ru/t/akvilegija-aquilegia-ili-vodosbor-ili-orlik.6105/page-13#post-1075510

O se isi mea taua mai loʻu laitiiti. Ou te fiafia i le faalumaina, pe pei ona valaau e loʻu tinamatua ia te ia, o se mea e maua ai ona lau o le matala ma lau vave fugalaau. E maua ai le tele o le fatuina o le tagata lava ia, ae o laau uma mai le fatuina o le tagata lava ia e tutupu ma fualaau lanu lanumoana (ituaiga). E tatau ona faatoateleina se lanu lanu e ala i le vaevaeina o le vao. A maeʻaeʻa, afai e te le manaʻomia le fatuina o le tagata lava ia, tipi ese ia fuga fuʻa ma fiafia i vao matagofie. Mo le taumalulu, e masani ona ou tipi le vaega eleele.

faʻaleleia i le vaevaeina o le vao ma lūlū fatu. A lūlū, o fatu e manaʻomia le faʻamalosi. E mafai ona e lūlū i totonu o le kesi faʻamalolo aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Fuga i le tausaga lona lua.

Galfenok
//forum-flower.ru/showthread.php?p=22143&postcount=1