Berries

E faʻafefea ona kuka le laasasone jam: fualaau faigofie ma matagofie ma ata

O fualaau aina e le o ni lauiloa tele, e pei o fua o fugalaau po o isi togavao, ae i le taimi lava lea e na o le tele lava o mea aoga, faafetai i le taimi ua sili ona lauiloa i le aso. Sei o tatou tilotilo i nisi o mea sili ona manaia ma i le taimi lava e tasi o fualaau faigofie mo le faasaoina o fualaau suamalie.

E tusa ai ma aoga o lingonberries

Mo se taimi umi, na ola ai lingonberry i luga o la matou teritori o se vao vao, ae ina ua maeʻa aʻoaʻo e uiga i ona meatotino aoga, na amata ona atiaʻe e tagata o se aganuu. O le mea lea, o taunuuga lelei o le faʻaaogaina o lenei auʻaunaga e tatau ona aofia ai:

  • faamalosia o galuega puipui a le tino;
  • puipuiga o maʻi fatu ma prostatitis;
  • Aafiaga lelei i luga o okeni o le urogenital system;
  • saoasaoa o le taimi o le toefuataiga ina ua uma le fanau mai o le tamaititi;
  • faʻasaʻoina o le gastrointestinal tract;
  • togafitiga manuia o le mamatika ma le gout;
  • toe faʻaleleia o le tino atoa (faʻapitoa, faʻamalosia fao, lauulu ma le faʻaitiitia o gasegase dermatological);
  • vave faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • tauiviga manuia i anufe.
E le gata o fualaau aina, ae o laumei laumela e mafai foi ona maua ai le malosi o le tino, antiseptic ma le antimicrobial i le tino o le tagata, ma i nisi tulaga, o vaega ma teuteuga o vine o loo faaaogaina e avea o se sui filifilia ma le tetee. I le sauniuni lelei, o le fua o le laau o le a avea ma mea sili ona lelei mo vailaau mo le rūmatism, tuberculosis, enuresis, gastritis, ate ma fatu fatu, manava, cystitis, urolithiasis.
Saili po o le a le aoga ma le afaina o laumei.
E le gata i lea, o le faʻaaoga pea o vine ma le siva o ia mea e mafai ona faʻaleleia atili ai le vaʻai, ma o nisi taimi e maua ai le lauti e le gata ina faʻanoanoa ai le fiainu, ae maualalo ai le vevela o le tino i faʻamaʻi viral.
E te iloa? E ui i le mea moni e faapea o le taimi muamua na taumafai ai le galueaina o lingonberries i Rusia i le seneturi lona 18, o le manuia moni i lenei mataupu na na o le afa lona lua o le seneturi talu ai.

Muamua tapenaga o vine

Ina ia mafai ona fiafia atoatoa i le tofo ma le aoga o fua o vine, o le a tatau ona amata. E mafai ona fai lenei mea i ni auala se lua: faʻatau i luga o le maketi pe faʻapipiʻi faʻatasi, ae o lenei ma i le isi itu, o le isi faagasologa o sauniuniga muamua o mea lanu mo faʻamafa o le a tutusa:

  • e tatau i laʻau uma ona sasaa se mea faʻalanifiuli i luga o se fata ma suʻesuʻe ma le totoa;
  • laulaʻau, lala laau poʻo naʻo fua o meaʻai (o le a faʻamamaina) e tatau ona aveeseina;
  • O suʻega lelei filifilia ua sasaaina i totonu o se pesini vai ma mulumulu lelei;
  • Tuu le lingonberries i luga o se sieve ma faʻatagaina le faʻafefe o le vai.
O lenei ua i ai le mea autu autu i ou lima mo le toe faia o le siamu e tusa ai ma se tasi o fualaau o loʻo mulimuli mai.

Le faʻataʻitaʻiga masani o jam

O aso nei e mafai ona e maua le tele o suʻega masani mo le telefoni jam, o le a lelei uma i latou lava. O le a amata la tatou iloiloga o filifiliga talafeagai mai le auala masani o le fatuina o se meaʻai, ma sili atu ona taua, sauniuniga aoga o nei fua.

Meaʻai

  1. Lingonberry - 970 g.
  2. Sugar - 1280
  3. Suavai - 210 ml.

Gaosi kuka

  1. Filifilia mai le numera atoa na o le atoa, e le o vevela ma le ola maloloina, e tatau ona fufulu e pei ona faamatalaina i luga.
  2. O le taimi lava e vevela ai fualaʻau, e tuʻuina atu i totonu o se pesini loloto ma tumu i vai vevela vevela (e tatau ona ufiufi atoa e le vai).
  3. A maeʻa ni nai minute, ona faʻafefe lea o le vai, ma faʻasaʻo le laumei mo le taimi nei: ua oʻo i le taimi e sauni ai e sauni le sipuni.
  4. Ina ia faia lenei mea, ave le pan lea e te fuafuaina e fai ai le siamu, sasaa le fuainumera o vai i totonu (210 ml i le 970 g o lingonberries) ma aumai i se vevela.
  5. Ma, i totonu o se vai inu suavai, e tatau ona e liligiina i le suka ma faapuna sina mea seia maeʻa ona solo le mea suamalie. O le taimi lava e tupu ai lenei mea - moe lingonberries.
  6. O le suamalie e kuka i le vevela vevela mo ni nai minute pe a uma le kuka, ona faʻasolo pea lea i le 7-10 itula.
  7. A maeʻa le taimi atofaina, toe faʻaleleia le kuka, tuu le paluga mo le isi 20 minute i luga o le afi. E mafai ona sasaa le siaki maeʻa i totonu o pusa ma tapuni faʻatasi ai ma pusa fagu, e tuʻu i totonu o le pusaaisa i le lumanaʻi, pe mafai foi ona faʻasolo i le ala masani ma auina atu e teu i totonu o le faleoloa.

E aunoa ma le kuka

E ui i le mea moni e faʻapea o le tele o fualaʻau mo le faia o siamu e aofia ai fua o le kuka, ei ai filifiliga e aloese mai ai i lenei laasaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e ulaina fua i le suka, fafagu pe faʻamaʻalo, ae o le a lava le mea e te filifilia, o le taunuuga o se mea lelei ma maloloina. Mafaufau i se tasi o mea e ono mafai ona fai mo le kukaina o le lingonberry jam e aunoa ma le kuka.

Meaʻai

  1. Lingonberry - 2 kilokalama.
  2. Suga - 0.5-2 kilokalama (fuafua pe e te fiafia i mea suamalie poo sauniuniga inu).

Gaosi kuka

I le amataina, e tatau ona filifilia ma fufulu mama laau, e mafai ai ona faʻafefe le vai (e mafai ona e faʻamago le fua i luga o se ie poʻo se solo o loʻo faʻafefe lelei le vai). Ona tatau lea ona pasi mea mama ma lelei tele meaʻai i se mea e gaosi ai meaʻai ma faaopoopo i ai le fua o le suka, faʻafefiloi seʻia oʻo ina faʻavae se vaega tutusa ma tioata uma le tioata.

E taua! O le fua faatatau sili ona lelei o le puree berry ma le sugar o le ratio 1: 1, ae faʻalagolago i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, o lona aofaiga e ono fesuisuiai.
A oʻo i le taimi e oso ai le siama i le lumanaʻi, ma faʻasao ai le suka, e mafai ona e sauni sauniuni ma faʻamalosi paleni mo latou (mo le faʻamalositino, o ipu tioata ua kuka pe kuka i totonu ole ogaumu). O le siaki maeʻa (o le mea moni e na o le suamalie ma le suka) e sasaa i totonu o fagu ma lafo atu i le pusaaisa, e ui lava e mafai ona e tuʻuina le paluga i ni mea faʻapipiʻi faapitoa ma faʻavai.
Fai se mea manaia mai le quince, Manikarian walnut, fuamoa uliuli, fugalaau, kulimi paʻepaʻe, kulisi, fuamū mūmū ma fualaʻau vao.

"Lima minute"

O lenei filifiliga o le faia o siamu mo le taumalulu e masani lava ona sili atu ona vave mafaufauina, ma e le afaina pe o le a le mea oe sauniuni le pepa mo. I le taimi nei, mafaufau i le faagasologa o le kukaina o ituaiga eseese o laʻau.

Meaʻai

  1. Lingonberry - 1650
  2. Suga - 1050 g.

Gaosi kuka

Faʻamatalaina, fufulu otaota ma mulumulu i laʻau vai, ma tuʻu ai i lenei setete mo ni nai minute. Ona faʻafeiloaʻi lea o vine i se pesini faʻamafaʻailoga ma se mafiafia, e faʻafefiloi ma le suka i luga o palapala. E tusa o le itula mulimuli ane, o le fua o le a amata ai le sua, ma e mafai ona tuu i luga o se lemu mumu mo le kukaina mulimuli ane mo le 5 minute. Ua sasaa le mumu faamaea i totonu o apa ma tapuni i le auala masani.

Kuki le uaina mai siamu.

Lingonberry ma le apple jam

O le tuufaatasiga o lingonberries ma le suka e manaia, ae e tele lava isi auala tutusa lelei mo le faia o siamu, mo se faataitaiga, faatasi ai ma apu.

Meaʻai

  1. Lingonberry - 1100
  2. Apples - 1100
  3. Suga - 1100
  4. Suavai - 160 ml.

Gaosi kuka

A maeʻa ona pasia, fufuluina ma mamago le vavao matou te tuʻu ese ma alu i tapenaga o apu. E pei o vine, tatou te mulumulu muamua, ona tatou faamamaina lea o aʻa, aveese le paʻu, aveese le taua ma le faiga i ni vaega laiti. A maeʻa ona saunia lelei ia fua, o le taimi lea e alu ai i le sauniuniga o le siva, lea e te manaʻomia e sasaa ai se fuataga o le vai i totonu o le ipu ua fafaoina ma faaopoopo i ai le suka. O le siva e tatau ona osofaʻia pea lava pea, i le leai o se faʻatagaga e mafai ai ona faʻamalosi (pe a le lava lenei aofaiga o vai, e mafai ona e sasaa atu sina mea itiiti). I le laasaga e sosoo ai, o fasi apu, faatasi ai ma fualaau o lingonberries, e tatau ona sii atu i le sipuni teuteu ma kuka mo le minute e tasi i luga o le vevela vevela. O le supumu kuka uma e tatau ona faʻaliliu lelei (3 itula o le a lava), ona toe vevela ai lea ile toetoe lava o le afaina, toe faʻafeiloaʻi mo le isi 2.5 itula. A maeʻa le taimi lona lua, e tatau ona kuka le lingonberry-apple jam seia oʻo ina oʻo i se tulaga malulu, e le aunoa le aveesea o le fefete ma osofaʻi. O le oloa maeʻa e tatau ona matala ma e laitiiti lava le tiga, pe a maeʻa ona mafai ona tuʻuina atu i totonu o fagu vavalalata ma fusi.

E taua! O le mea pito sili ona aoga o le a avea ma apu, e 'ai ma le paʻu, aua o le taimi lava lea o loʻo aofia uma ai mea taua mo i matou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a mafai ona faʻatamaoaigaina lou tino i se tele o fiber lea e aoga i ai, ma faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o fualaau.

Lingonberry-pi

O se isi mea lelei i le lingonberry-apple jam o lona faʻaoga tutusa lea, e iloa lelei lona tofo ma le itiiti ifo le maua o mea aoga.

Meaʻai

  1. Lingonberry - 520 g.
  2. Pears - 690 g
  3. Suga - 510 g.
  4. Lemon - 65 g.
  5. Suavai - 310 ml.
  6. Lemon wai - 1 tbsp. l

Gaosi kuka

I lenei tulaga, o le faagasologa o le faia o siamu e le amata i le lingonberries, ae o pears, lea, pe a uma ona fufuluina, e tatau ona vevela ma, i lona atoa, tumu i le vai. Ona fufulu ai lea o le lemoni, faʻapala le sua. E tatau ona fufuluina fualaau o le Lingonberry i lalo o le vai tafe ma, faatasi ai ma le paʻu o totoe o le paʻu ma le lemon zest, tuu i totonu o se apa falai, sasaa le 310 ml o le vai. Matou te kuka le paluga ua saunia i le vevela vevela mo le 12 minute, ona fufulu lea i totonu o se pusa i totonu o se fagu mo le faʻafela. Pears, lea ua uma ona mafai ona lelei lelei, e tatau ona tipi i papatusi manifinifi ma faaopoopo i le laumei teuteu teuteu (e tatau ona aveeseina le autu). Liligi le suka i totonu o le ipu lava e tasi, ina ia maeʻa ona faʻafefiloi, e mafai ona e kukaina uma mo le 40 minute ma sasaa i totonu o fagu vai. Lisi jam olola i luga le ala masani.

Lingonberry Pumpkin

Afai o le tuufaatasiga o fualaau aina ma vine i le taimi o le faasaoina o se mea sili ona masani ai mo i tatou, ona avea lea o le faʻaaogaina o le pauka ma le lingonberries e masani ona mafua ai le faʻalavelave. Afai e te faia le siamu e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo, ona e ala lea i lou lava poto masani ia mautinoa e le gata e lelei, ae aoga foi.

Meaʻai

  1. Lingonberry - 1 kg.
  2. Paʻu - 0.5 kg.
  3. Suga - 250 g
  4. Faʻailoga - 2 tausaga
  5. Paina - 5 g.

Gaosi kuka

Lingonberry e tatau muamua ona faʻavasegaina, fufulu ma faʻagogo sina mea laitiiti, faʻatagaina vai e faʻafefe. Ona tatau lea ona iloa mai ia vine i totonu o le fagu e kuka ai ma auina atu i se tamai afi mo le afa itula, ma faʻaosoosoina pea le lumanaʻi. E ui o le laumei o loʻo kuka faatasi ma le suka, faʻamalo le pauki, tipi i ni nai fasi vaega ma faʻaopopo i le laumei faʻatasi ai ma le kannamon ma cloves. O le faʻafefiloi o nei mea e tatau ona kuka seia maeʻa le pauka, lea e fuafua ai le sauniuni o le siamu, lea e sasaa atu i totonu o le apa i le pito i luga ma taavale.

Lingonberry citrus

O le uluaʻi lomiga, lea e talisapaia mo faʻamatalaga suamalie faamamaina i le masani masani. I le avea ai o se faaopoopoga i le lingonberries, e mafai ona e faaaogaina le lemon, moli, poo le tangerine, ae e faavae i luga o iloiloga, o le filifiliga pito sili ona lelei o le lingonberry-orange jam, o lona fua o loo faailoa atu i lalo.

Meaʻai

  1. Lingonberry - 2 tioata.
  2. Oranges - 2-4 (faʻatatau i le lapoa).
  3. Suga - 1.5 kapu.

Gaosi kuka

O le faagasologa o le faia o le laumei-lanu mimu e amata i le masani masani o le fesuiaiga ma le fufuluina o fua, pe a maeʻa ia mea lelei ma mama mamanu e tatau ona tuu i totonu o se pusa eseese ma sauni mo fualaau suamalie. O vaʻai e vaʻaia ma tipi i ni fasi vaega laiti, ona faaopoopo lea i fasi laau. O le ipu ma mea e faʻapitoa e tatau ona lafo i le ogaumu ma aumai i se faʻala, pe a maeʻa e mafai ona e faaopoopo le suka (pe a ma le 10 minute o le kuka).

E taua! Gourmets moni e mafai ona faaopoopo i ai le kinamoni, mo se numera faʻamaonia o oloa e mafai ona sili atu nai lo le 3 sipuni.
A uma ona faʻafefiloi ma le faʻaeteete mea uma, ona tuʻu ai lea i luga o le vevela i le vevela vevela mo le isi 10 minute, faʻapipiʻi i lea taimi ma le fufuluina o lingonberries ma se sipuni tele. A maeʻa le taimi atofaina, e tumau pea naʻo le aveeseina o le siamu, ma a maeʻa le mafanafana i le vevela o le potu, lafo i totonu o faletupe.

Lingonberry jam i mea manogi

Lingonberry e soʻosoʻo lelei ma mea manogi, ma ia maua ai le mafanafana ma maloloina lelei, e te le manaʻomia foʻi ona e suʻe nisi mea faʻapitoa. Mafaufau i se tasi o nei fualaau mo lana sauniuniga.

Meaʻai

  1. Fualaau suamalie - 1 kg.
  2. Suga - 0.5 kg.
  3. Gaioiga - 3 vaega.
  4. Onamamoni - 1 laau.
  5. Suavai - 100 ml.

Gaosi kuka

I le sauniuni o le lingonberries (sifted, fufulu ma mamago), e tatau ona faatumulia i le vai inu mo ni nai sekone ma sasaa atu i totonu o se meaʻai, e faatalitali mo le tafe atoa o le vai. A maeʻa lena, ona tuʻuina atu lea o vine i le pusa ma tuʻuina atu le vai ma le suka ia i latou, ina ia maeʻa maeʻa fefiloi, e lafoina i latou i le afi. A o faʻaosoosoina le paluga, faʻatali seʻi oʻo i le maʻi, faʻaopoopo mea uma o lo oi luga. I totonu o lenei setete, e tatau ona vevela laumei i luga o le vevela vevela, ma fafaguina le jam mo le lima minute. A maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona e tapeina le ogaumu, ma a o vevela le vevela, sasaa i totonu o fagu vai.

O le mea e fai i le vevela e le oona

Afai ua uma ona e vaʻaia fualaau vine, ona e iloa lea o le oona o loʻo i totonu ia i latou, o le a ono afaina ai le tofo mulimuli o lau pili. O le mafuaʻaga lea, ina ia faʻaleleia le lelei o le suamalie o le lingonberry jam, o loʻo faʻamalamalamaina ma gaosia ia vine i totonu o le vai vevela mo ni nai minute, pe na o le salu.

Faitau foi le auala e ola ai le vao i le dacha, ma le auala e saunia ai mo le taumalulu.

O le a se isi mea e mafai ona e tuʻufaʻatasia

Lingonberry lava ia e mafai ona avea o se faavae sili ona lelei mo le faia o siamu e aunoa ma ni faaopoopoga, ae afai e te manao e faataitai sina mea itiiti, e mafai ona e faaopoopoina fualaau suamalie i vine (o le a latou faaopoopo i ai le suamalie ma le malie), ae o isi foi e le o ni mea masani:

  • Pine pine pine pine (muaʻi sasaa i le vai ma faʻafefiloi mo le 1.5 aso, ma pe a maeʻa le 10-minute faʻataunuʻu ma le suka ma le suavai faʻaopoopo i ai ma cranberries). O lenei siama o le ai ai se foliga e le masani ai ma le mea lava e tasi.
  • Rhubarb. E pei o fua o le citrus, o lenei oloa o loo faamatalaina e se mea malie, ma pe a e manatu o le lingonberries latou te le o iai ma lenei uiga, ona lelei ai lea o le suka. O Rhubarb ua leva ona faamanuiaina i le faia o le siamu, aua e mafai ona lelei lona foliga lelei ma avatu ai le mea maeʻa o se foliga fiafia tele.
  • Cranberries ma blueberries - o uo pito sili ona lelei o le faʻamatalaga o vine, lea e faʻatasi ai ma le fatufatuina o se vailaʻau mataʻina. E oo lava i le 1 sipuniti o sea ituaiga jam o le ai ai se aafiaga lelei i le setete o le tino ao faagasolo le vaitau o vailaau faʻamaʻi viral, fesoasoani e le gata ia puipuia lo latou atinaʻe, ae faʻapea foi le taulimaina o le mafuaaga o le maʻi.

O le a le mea e tuʻu i le laulau

O le tele lava o taimi e faʻaaogaina ai le laumei i le lauti, ae i le taimi lava e tasi e tele meaʻai e masani ona fai, e oʻo lava i fagu paʻu masani. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faia se lisi poʻo se falaoamata mai fafo, faʻapea foʻi ma le tuʻufaʻatasia i totonu o le pusi vine. O se tasi o auala e le masani ai e faʻaaogaina ai le togafitiga o le faʻaaogaina lea i le fusi vao po o aano o aano o manufasi, e ui lava mo lenei, e tatau ona suamalie ma paʻu le siama.

Aoao e uiga i mea o le seleseleina gogoberry, yoshta, keke, keke, kulimiberry black, cornel, ma le viburnum mo le taumalulu.
E tusa lava pe o le a le mea e te filifili ai e ai i le lingonberry jam, i soo se tulaga, o le ae tumau pea i le manumalo, aua o se meaʻai suamalie, o le a maua e lou tino se seti atoa o vitamin aoga. E naʻo le tatau ona saunia lelei se vaega taua.