Faatoaga

Tifaga, matagofie ma maloloina soifuaga o laau

O fualaau suamalie e alofagia e le toatele. E masani ona faʻaaogaina i le kuka ma togafitiga. Cherry o se meaʻai fua, o nei laʻau e faʻatagaina ai oe e faʻaaogaina e tusa lava pe i ai se meaʻai faʻapulaʻa.

E le gata i lea, o fua o laau o cherry ua i ai se aafiaga tele i tagata, lea e taua pe a fai se taumafataga e faʻaitiitia ai le mamafa.

Cherk Chernokorka - lauiloa mo lona tofo, foliga matagofie ma mea aoga, o se faʻamatalaga atoa o le lelei o lenei ituaiga ma ata i totonu o le tusiga.

O le isi meatotino e le faʻamagaloina a le peleni o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le tino.

I le maualuga o le vevela, o le lauti ma le pele cher jam o se meainu lelei, e faʻamalieina atoa ai le fia inu ma maua ai se aoga aoga i le tino.

Afai e te liliu i fua tuai o togafitiga masani, e fautuaina e faʻaaoga le kilo kilokalama o sieri i le aso pe'ā mafai, vaevaeina lenei aofaiga i ni vaega, ma inu ipu 7-8 ipu susu i le ao. O lenei metotia ua manatu e matua aoga lava i le gasegase.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le ituaiga meaʻai e tele o Chernokorka e lafoina i le teritori o Rusia i totonu Krasnodar Territory ma Rostov Region talu mai le 1974

I lenei itulagi, o ituaiga eseese e pei o Black Large, Minx, Ashinskaya Stepnaya e lagona lelei foi.

Vaaiga a Cherk Chernokorka

Mafaufau eseese ia foliga vaaia o le laau fua ma fualaau aina.

Laʻau

O foliga o Cherk Chernokork e foliga mai laiti lala laau, e pei o se vao. O lona palealii e lapotopoto ma fai sina paʻu.

Nofoaga Laʻau Vaomalo faapalepale lamalalatou te le manaʻomia se tele o susu, ae manaʻomia le tele o le susulu o le la. I maualalo o le vevela i le taumalulu Chernokorka e le o teteʻe.

E tupu le laau i le ogatotonu o le taumafanafana. Cherry amata fua mai fua mai le tolu i le lona fa tausaga talu ona maeʻa i le palapala.

O Cherk Chernokorka o ia lava e fua tele, o le mea lea o le sili ona lelei o le eletise o Lubskaya cherry ma Donchanka, Yaroslavna, Aelita cherry.

Malinovka, Podbelskaya ma Turgenevka e le lelei foi i latou lava.

Fua

O cherry Chernokorki e maua ai le lanu mumu lanu, faapea foi ma le pito i lalo.

O le tofo o vine o se mea suamalie, e manaia le faʻaaogaina fou, aua e tele vitamini e mafai. O le tele o siaki taitasi e oʻo i le 4.5 g.

O ituaiga eseese e pei o Morozovka, Zhivitsa ma Kharitonovskaya eseese i lo latou fiafiaga tele.

Chernokorka lauiloa mo ona paʻu manifinifi. Mai lenei ituaiga o cherries e masani ona faia sauniuniga mo le taumalulu, o vine e sili ona lelei E fetaui mo le faʻamaʻi.

O le ponaivi e vavae ese mai le pulupulu, i le ala, o le isi e faaopoopo atu i lenei peleni o se ponaivi laitiiti.

O le uʻamea e sili ona manaia, ae o loʻo faʻamauina lelei le fua. O ia laau, pei o se tulafono, tuu lima fua limae mafai ona fai e tusa ma le 30 kilokalama i le tausaga i lalo o tulaga masani o le tuputupu ae ma e oo i le 60kg ma le tausiga faapitoa mo le laau.

O seleselega matagofie o loʻo faʻaalia e le Ural Ruby, Rossoshanskaya Black, Rovesnitsa, ma le mafaufau o Yenikeev.

Ata ata






Toto ma tausi

Muamua, filifili se nofoaga i lalo o le peleni. E tele tulafono mo le filifilia o se teritori talafeagai.
Lava e manaʻomia mo Chernokorki nofoaga susulu.

Talu ai e le faigofie i taimi uma ona faʻafeiloaʻi e le talone Chernokorka faʻafefe o le taumalulu, e sili atu ona lelei le totoina i tafatafa o fale mafanafana e mafai tapuni le laau mai matagi malosi. O le mea lelei, o le nofoaga mo le totoina o lenei peleni e tatau ona susulu ma tapunia fale i le itu i matu.

I luga o le laau e le tatau ona i ai ni vine po o ni laau uumi e ufitia ai le susulu o le la. A le o lea, o le fua o fualaau suamalie o le a le maualalo le suamalie, ma o le a maualalo le fua.

Chernokorka e le tatau ona ola i le mea e tafe mai ai le vai o le eleele pe latalata ane le vaiLaufanua malu - o se tasi o auala sili ona talafeagai mo le tuputupu ae o lenei laau.

O le taimi talafeagai mo le totoina o le Black Earth i le palapala amataga o le tautotogope a oʻo ina ua mausali le vevela i luga o zero, ma i luga o isi fualaau aina e leʻo oʻo mai nei pupu.

Chernokorka e le fiafia i tuaoi, ma o lea i totonu o le laina o le lima mita e le tatau ona totoina isi laaue le afaina pe o fualaau fua pe leai.

Lua mo le totōina o fatu laau e tatau ona latalata 60 cm loloto. Ina ia lelei le eleele mo le totoina o le Black Sea, sasaa i luga o le lua compost ma lugasolo, lea na aveeseina pe a eli se lua, ona faaopoopo ai lea o le phosphate ma le fugalaau i le palapala.

A o le totoina se laau, e tatau ona tipi le aʻa, aveese uma mea ua faaleagaina. Laʻu aʻa tatau ona nofo i fafo, ma i le maualuga o le 5-7 cm mai le eleele.

A maeʻa ona e tuʻuina ifo se laau i totonu o se lua ma ufiufi i le palapala, ia fai mo ia se tamai alavai i totonu o le ogalaau, i le mea e tatau ai ona sasaa vai.

E le fiafia Chernokorka i le vai, ae i le taimi muamua ina ua totoina le laau e tatau ona maua ai le tele o le susu.

Afai na e faʻatauina se fua i le tautotogo, e mafai vave ona taina lala faaopoopo.

Ae e le mafai ona e tipi aʻa: o le tele o aʻa, o le sili atu foi o le peleina o le a aʻa.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le le lelei o lenei laau o le maualuga le faʻafesoʻotaʻi i faʻamaʻi eseese. E sili ona aʻafia le faʻamalosia o laau o nei ituaiga. coccomycosis.

Eseesega e tetee atu i coccomycosis o le Princess, Minx, Ashinskaya, Fairy.

O lenei maʻi faʻaleagaina e mafua mai i le faʻamamaina ma le pala, ma le leai o se seleselega.

O le faʻaleleia o le uʻamea e matua taua tele e taulimaina ai le faʻafuaseʻi o se sasa i foliga o se mea malie. O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai monilia

O Cherk Chernokorka e afaina i lenei faʻamaʻi, e tatau ona iloa uma e le fai togalaau, e oʻo lava ile amataga auala e saunia ai se vaifofo mo nei maʻi.

Faʻaalolo le tumau e pei ona taua i lalo: I le 100 g o le colloidal sulfur ma le lime faʻaopoopo 10 lita o le vai, pe a uma ona tatou faamamaina le paluga ma faʻamalolo le tele o laau i le vaitau.

O se fofo faapena e matua le afaina i tagata, o lea afai e te iloa o le laau e aafia i le coccomycosis, ae o le fua o loo tautau i ai, lagona le saoloto e sulu.

I le faagasologa o le tuputupu ae ma le tausia o sea ituaiga o cherry, o le ae le faia ni taumafaiga faaopoopo e teu mea uma i le faasologa ma le laau. E oo lava i vaiinu faapitoa e le manaomia. Ae talu ai nei i ni nai tausaga talu ona faʻatau mai se laʻau, o le a tu ai se ipu faʻatasi ma fualaau suamalie matagofie i luga o lau laulau.

Faatasi ai ma ituaiga o mea e le masani ai e taua foi le gauai atu i ituaiga eseese o Molodezhnaya, Moscow Griot ma Vyanok.

Matamata i le vitio e uiga i le ituaiga meaʻai Chernokorka.