Laʻau

Pandanus - fuga o pine i le fale

O le fugalaau pandanus o se tasi o laau sili ona olaola. I le taimi lava e tasi, o ona uiga iloga e le lelei ma e le faʻamaualuga. E le galo le aganuu. I tua i le seneturi mulimuli, o paʻu o se palealii matagofie e tu i totonu o fale o le tele o tagata mauoa, teuteuina togalaau taumalulu, fale o le atunuu, ma fale malologa.

O le mea nei, o totonu o le fale o se tagata e le masani ai i fale nei. E faasolosolo lava, o le faiga mo na laau toto, faʻafeiloaʻiina o se mea faapitoa i totonu, toe foi mai.

O tuaa o le fugalaau i totonu o le fale (pandanus) e sau mai atunuu o le taumafanafana. O le umi (pe a ma le 15 mita) o laau afu mai le ituaiga o laau e pei o laau o le aiga o Pandanova latou te teuteuina lava laueleele vevela. O le mea sili, o tufuga o meaola o loʻo vaevaeina i Madagascar. O iina e mafai ona e maua ai ni toga-vao vao. E le fefefe faʻalavelave i le vevela o le ea, vevela, ma eleele leaga. E mafai ona latou ola e oʻo lava i luga o le matafaga, i luga o mauga, i luga o mauga mauga.

O se laau tele e teuteu ai totonu o totonu

I le tepa muamua, o le laau e pei o le chlorophytum, dracaena. O le pandanus foi o loo i ai ni laupepa lanu felanulanua eletise e afua mai i se ogalaau laitiiti e latalata i le sone basal. Ae ui i lea, o le pito i fafo e iloga i laau tuitui e faʻapipiʻi pito o lau. E lava le mafiafia o totoa taitasi. O laʻau e tupu mai i le ala ma ua feteenai ma se sikulima, o le 'au. Talu ai ona o lenei uiga, o le fugalaau ua taua o se laau tele, o le pusa faatautau.

Faʻalogo lelei! E ui lava i le mea moni e faapea o le pandanus i le natura e foliga tutusa lava ma le pama ma e mafai ona taʻua o le pine uumi po o le pama, e leai sona sootaga tuusaʻo i ni pama.

O le isi vaega o laau toto o le vaʻaia. E foliga mai i tagata matutua. Sau mai le ogalaau.

I le natura, e mafai ona mamae le ogalaau, ma o le a faia le laau i le tau o nei aʻa, lea e avea ma lagolago malosi.

O laʻau o Exot ua i ai ni manoa

E mafai ona tausia le pandanus i le fale? O le tali o le ioe. I le fale, o le laau e masani ona le tupu i luga atu o le 1.5 mita. Mo fale mautotogi, o loʻo iai nisi ituaiga o pandanus. Faatasi ai ma ituaiga sili ona lauiloa:

  1. Veicha;
  2. Sander.

Veicha

O Pandanus Veitch (Vicha) e alofagia e fugalaau fugalaau mo o latou foliga matagofie. Lea o se laau i ni lanu e lua. O le ogatotonu i foliga o umi uʻamea o le emerald po o le lanumeamata lanumeamata. O pito e sinasina-paʻepaʻe pe papaʻe. O lenei meaola ua fesuiaʻi. I luga o nofoaga lamolemole, o manoa mafiafia e ola i autafa. E manaia foi.

O le vavao o Pandanus Veitch e tupu e aunoa ma se lanu moli. Ae o faifaatoaga fugalaau latou te filifilia le eseesega (Polynesian).

Vicha o loʻo i ai se ogalaau pupuu. O loʻo faia mai i le ogatotonu o lau o loʻo mamago. O lenei ituaiga meaola e mafai ona iloa aʻa aisa aʻo tupu. E foliga mai o ni maʻa.

Faʻasaga lelei i le fale, e mafai e le togavao ona ola i le maualuga i ni nai tausaga.

I le aotelega, o le Wegreen homemade Evergreen e tupu i le 1.3-1.5 mita.

Sander

O Sander o Veichi e faʻafeagai ma lanu. E i ai foi ona pepa lapotopoto ma se mamanu. Ae o le ogatotonu tutotonu o le laulaʻau o le beige poʻo le paʻepaʻe-samasama. O le pito i lalo e lanu meamata poʻo le lanumeamata. O lo o iai foi i le pito i tua. Ae ui i lea, e le pei o le tele o nila malolosi a Vichy, e le tele naua meaola a Sander, ma e le o faitioina.

Vaʻaia le Sander

Exot o loʻo i ai se paʻu pupuu. E oʻo lava i le vailaʻau, o le meaola o le Vaʻavaʻaina e le o ni laau e mama, ae o sikuea, vao vao ma laʻau uumi ma le lamolemole.

Faamatalaga faaopoopo. O ituaiga uma o laau pama ma laau laʻau moa (Veitch, Sander) e umi ona liu. I totonu o le potu, latou te fiafia ile aiga mo le 30-40 tausaga.

Palm Hamedorea - tausiga ile

Afai i le fale e toetoe lava a le mafai ona vaʻaia le fugalaau o meaola, ona o le natura e susulu matagofie le laau. O le laau i lenei vaitau ua teuteuina i ni totoa o le tele o mea laiti laiti. Fugalaau e leai ni mea e pala, ae o loʻo i ai ni laulaʻau ufiufi.

O le mea totino o le itupa tutusa. O le mea lea, o fugalaau tane e aliali mai i luga o le tasi laau. E foliga mai e tutusa o latou pito. I luga o le fafine, o aʻafiaga o loʻo i ai fatu o sana. O le fuālaʻau fuālaʻau e faʻatasi ma se manogi manaia matagofie.

O fua e foliga mai o le pineapple. A o faasolosolo, o le a manino o le fualaau aina e foliga ma foliga tutusa ma se pineapple na o le mamao.

O le fomai e faigata mo fua e aoina. E mafai ona faʻatusatusaina i fatulaʻau tele tele.

Pacific Islander, Papua New Guinea e le mafai ona mafaufauina a latou meaʻai e aunoa ma ni fualaau. O fualaau pandanus e maua ai tagata e maua ai vitamini, e maua ai le malosi o le malosi, ma le nofo lelei. O fua e kuka, kuka i luga o se afi pe faʻauʻuina fou. E taua tele e le gata o fua e aina i totonu o le laau, ae o vaega pito i lalo o le laʻau, o mea leaga.

Fualaau pandan

O nisi tagata tafafao maimoa o le pandan o se mea oona. E le o lea. E fua le fua ma e le mafai ona faʻaleagaina. I se isi itu, o le pandanus e lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Suauu o le suāuʻu o le tino, e faʻamanuiaina ai le tino.
  • E faʻaaogaina le suauu e faʻaitiitia ai migraines, ulu o le ulu.
  • O lau e fetaui lelei mo manuʻa faʻamaʻi, abscesses, maʻi paʻu.
  • O Porridge mai laʻau e fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi pipisi e pei o le lepela (lepela), ma isi.

Pandanus tausiga ile fale e faigofie. E le o lona uiga e le manaʻomia le gauai atu i le fale. E tatau i le tausi vine ona iloa o le pama ma lau laau e sili ona fiafia i le saolotoga. Mo ia, e tatau ona tuʻuina se tulimanu i luga o se vaega o le itiiti ifo i le 1.5 sikuea mita. Afai e laiti le fale, ona oʻo lea i lau laʻau ola, o le a faʻalavelave ai lau o loʻo i ai. E le gata i lea, e tatau foi ona amanaia isi itu tau tausiga. E aofia ai:

  • palapala eleele, afifi o luga o le tausaga;
  • fesuiaʻi fua, masini vaalele ile fale;
  • mafanafana lelei ma moli.

Sooga o le eleele, laʻei taʻitasi luga

Laʻau o le tusitala - tausi fale

E masani ona faʻaaogaina le eleele ua faailogaina "mo pama". E faatagaina e saunia le mea e te sui ai. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi eleele palapala, eleele palapala, oneone, humus. O mea taitasi e mafai ona maua i le tutusa tutusa i le vaega o totoe.

Faʻasalaga faʻaletausaga e fai i le fa i le lima masina. Ia Aperila, pe a alu ese le laau mai le taimi malolo, o le a fafagaina i se tuufaatasiga o minerale. A maeʻa aso e 15, e faʻafeiloaʻi organics. E faʻatagaina e faʻaaoga fualaau faasaina e taʻu mai ai "mo pama, fusi." E pei o mea tino, palu, humus, lauti, ma isi.

E faʻaoga faalua faʻamalolo i le masina o Aperila, Me, Iuni, Iulai, Aukuso. Ia Setema, ua taofia le taualumaga.

Taua! E tatau ona faia le palu falaoamata mai mea masani. O lona maualuga e tutusa ma lona lautele. O le koneteina e tatau ona mamafa, mautu, ona o le mana faapitoa ma le mamafa o se laau toto.

Faʻaleleia, faʻafefeteina i totonu o le fale

O le a tupu lelei le togavao pe afai e faʻafeinu i se taimi tatau. Ona o le lau o le tino, o le fugalaau i totonu o le fale e fiafia i le susu.

E faʻataunuʻuina taʻitasi i le 5-7 aso. Faʻaaogaina vai faʻaaogaina. E le tatau ona fafaga le laau i le malulu.

I le taimi o le malologa, o le vai e faʻafefea pe faalua i le masina. O le mea autu o le taofia lea o le faʻamamaina atoa mai le paluga palapala.

O le Exot e le tatau ona lueina i le vai mai se fagu vali

O le maualuga o le suamalie ile fale e 60-80%. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e sosogi le ea i tafatafa o le pandanus. E faia lenei mea i le taumafanafana. E mafai ona e tuʻu se pusa vai i autafa o le ogaumu. O le faʻafefe, o le a faʻalotomaualaloina le ea i tafatafa o le pamu vaʻaiga faʻavavela. E le mafai ona e faʻafefeina le laau lava ia i le vai pia. O le susu i lenei tulaga e faʻapupula i luga o le lau. Talu ai ona o lenei mea, o se faʻamaʻi poo se faʻamaʻi e pei o le pala e mafai ona aliali mai.

Malamalama lelei ma moli

O le tausiga o Pandanus e manaʻomia foi e uiga i tulaga o le vevela.

Mo le tuputupu ae lelei ma le soifua maloloina, o le vevela e tatau ona i le maualuga o + 19 ... +27 tikeri. E ui lava e le o le faʻamalosi, e le ola le laau pe afai e sili atu le vaivai i le fale e oo i le +10 tikeri.

O le malamalama mo meaola e tatau ona faʻalelei. E lagona le lelei i totonu o se potu o loʻo i ai sina paʻu laitiiti. Pandanas e le o tausia i le pouliuli atoa. O ona lau, ona o le leai o se malamalama, ua le toe maua ai le lanu, lanu paʻu.

Faʻalogo lelei! O le pandanus houseplant e tatau ona manaʻomia ni faʻamalologa. E faʻaputuina le pefu ile laulaʻau. I vaiaso uma, e tatau ona aveʻesea mea e afaina ai i se fasi mea laititi, susunu. Faʻaoʻoina le fale mo le laau, ona o le mafai ona pala.

Laʻau o le pama laau - tausi fale
<

E le faigata le tausia o se togafiti, ae e taua le mataʻituina lelei o lona manuia. O faafitauli sili ona taatele o laʻau e mafai ona faʻafuaseʻi ona liu samasama, mago. Atonu e tele mafuaaga mo lenei atinae. Faatasi ai ma:

  1. faʻamaʻi
  2. osofaiga o meaola faalafua.

Maʻi

O totonu o le ogaoga o le ogaoga o le ogalaau o se togalaau talafeagai. E lelei lona faʻamaʻi. Ae ui i lea, e oo lava i lenei mea matautia e mafai ona maua se faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻa aʻa. A aʻa le aʻa, e mafatia le vaega eleele. E magumagu, liliu lanu samasama, mou. O le pala pala o se mea malie. E tupu ona o le suavai o le palapala. Togafitiga e aʻafia ai le suia i totonu o se fagu fou ma faʻafeiloaʻi i se vaiinu masani masani (faʻavalea i le 5-7 aso).

Ni nai mafuaaga mo le samasama, faʻamago mai le laʻau:

  • sailia o tubs i le malamalama susulu;
  • se sili atu o le calcium i le eleele;
  • pau le lelei;
  • fufulu ese mai le palapala.

Faʻalavelave Pest

Faatasi ai ma parakalafa e fiafia tele, o le mea lea e tu i lalo:

  • lapoʻa iniseti;
  • mealybugs;
  • siaki.

Talu ai ona o nei iniseti e maua ai samasama samasama i luga o le laʻau, poʻo laulaau e liu samasama atoa, e mafai ona faʻamago. Afai e afaina le mealybugs, ona vaaia lea o se fugalaau e sili ona sinasina i luga o le ogalaau.

O le osofaiga o meaola faalafua e aliali mai mo se mafuaaga. E tusa lava pe a vaʻaia ma le totoa e lē e ona le tui, e mafai lava ona faʻaalia le pala. O le mafuaʻaga autu o lenei vaʻa vevela i le fale.

Mo le taua e faʻaaoga ai fualaau faasaina:

  • Akarin;
  • Fitoverm;
  • Apollo
  • Amiotonu;
  • Anticlesch ma isi.

Vaʻaia e ola i faʻamaʻi

<

Faatasi ai ma auala lauiloa e lafoai ai paluga o le togafitiga o laau toto ma se vaifofo o le soapkins.

O le faʻaleleia o se laau e le lelei tele e sili ona faia i le tautotogo, pe a oʻo mai le natura. Faatasi ai ma ituaiga o meaola e aofia ai aʻafiaga, tutū ese:

  1. toso;
  2. aveeseina o fafo.

Laʻau

O seleni e tatau ona i ai i le 18-23 cm le umi. E i ai aʻa malolosi. O lenei tafatafa tafatafa e tipi ese ma vave tuʻu i le eleele ua saunia.

Fautuaga mo le faʻaleleia e ala i le vavaeina:

  1. E vavae ese le fana mai le tamaʻitaʻi masini ma se naifi, faʻapipiʻi i le ava malosi.
  2. O se ipu volumetric ua saunia.
  3. Ua taatia le alavai i totonu o le ulo, paluga eleele mo pama po o eleele paʻu e fefiloi ma le oneone.
  4. O le au e tuʻu i le eleele. O aʻa e le tatau ona atoatoa ile eleele.
  5. O se fagu o loʻo i ai se tamaʻi uila e ufiufi i se afifi. E taua tele le i ai o se lau vevela - e tusa ma le 30 tikeri. O aso uma, e matala ma totoina le totogo.
  6. Faʻasuina uma 2 aso uma.
  7. O le a tupuina i le 50-80 aso.

Aveesea o Mata

O Rosettes ua tele naua i luga o le tina. O le aoina e tupu pe a oʻo i le 18 cm le umi o le afafine.

Tuʻu i totonu o ipu

<

Tuʻu aʻa e le aʻa vave. E taua tele le tu i le 12-18 itula, o lea e vevela ai aʻa. A maeʻa ona tuʻuina i totonu o se ulo o le eleele, e pei ona i ai i le tulaga o tipi. E faʻamalosia foi le puipuia.

Fatu

Pandanus e mafai foi ona faʻalautele e fatu. O lenei metotia e talafeagai mo le ituaiga Faaaoga. O fatu e totoina i se vaega o le oneone ma le solo solofanua. O le totōina e faʻafefeina ma ufiufi i se ata tifaga. Air ma le vai tasi i le 24 itula. O vaovao e ola i totonu o le masina. A maeʻa le isi 40-80 aso, e mafai ona vaʻaia i totonu o pusa eseese.

O se fulufulu matala tele e teuteu ai se fale tele. E oo lava i se tagata amata e taulimaina lona galueaina. O le tausiga o le pandanus e faigofie ona faigofie. O le mea autu e le o le faʻaalia i le la susulu, ae le o le lolovaia ma aua le faʻamago, ma ia fafaga i le taimi.