Mataupu

Faʻasologa o filifili filifilia Dutch - tomato Tarpan f1: ata, faʻamatalaga ma faʻamatalaga

O fualaau suamalie suamalie, fualaau suamalie, o malo malolo fiafia i togalaau fualaau ma greenhouses.

O se sui iloga o lenei vaega o le ituaiga Taroma F1 eseese. O tōmato filifilia o lenei ituaiga e talafeagai mo salati, eseese ipu ma le gaosiga.

Afai e te fia iloa atili e uiga i tomato a Tarpan, faitau la matou tusiga. I totonu o le a matou tuʻuina atu mo oe se faʻamatalaga auiliili o le ituaiga, matou te faʻalauiloa atu ia te oe ona uiga ma mea e gaosia ai.

Talosaga: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaTaalo
Faamatalaga lauteleMuamua matutua maualuga-gauaʻiina ma iloa lelei le faʻaleleia
FaʻatonuHolani
Toto98-105 aso
PepaMafiafia, faatasi ai ma sina tamai lipine latalata ane i le ala
LanuPogisa piniki
Faatatauga o fuamati amata65-190 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaigae oo atu i le 12 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiFaʻafeagai ma faʻamaʻi tetele o Solanaceae

Tomatoes "Tarpan" f1 (F1) o le maualuga o le gaosiga o fua o le tino. Fugalaau fai fuafua, compact. O le faʻavaeina o le laumei lanu meamata, lau lanu meamata lanu meamata, faigofie, laʻitiiti. O fuālaʻau 'aina i gutu o 4-6 fasi. O le gaosiga e maualuga, e oʻo i le 12 kilokalama o tamato filifilia e mafai ona aoina mai le sikuea sikuea.

Fua o le laʻau tele, e fua mai i le 65 i le 190 g. I totonu o eleele puipuia, o tamato e tele. O le foliga e faʻataʻamilomilo, faʻatasi ai ma sina taʻaloga lata ane i le au. I le faagasologa o le vevela, ua suia e le tamato le lanu mai le lanumeamata lanumoana i le lanumoana mafiafia.

E paʻu le paʻu, ae le faʻamaʻaʻaina, puipui lelei fua o fualaau aina mai fua. O le pulupulu e sugary, malie, manogi, ma le tele o potu o fatu. E tumu le suamalie, suamalie.. E oʻo atu i le 6% mea e maua ai le solids, suka - e oʻo atu i le 3%.

Faatusatusa le mamafa o le fualaau aina ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Taalo65-190 kalama
Sensei400 kalama
Valentine80-90 kalama
Tsar Belle oo atu i le 800 km
Fatima300-400 kalama
Caspar80-120 kalama
Golden Fleece85-100 fua
Diva120 kalama
Irina120 kalama
Pisa250-400 g
Dubrava60-105 kalama

Amataga ma le Faʻaaoga

O le kulupu o le filifilia a Dutch, ua fuafua mo le totoina i itulagi ma se mafanafana poʻo le taugofie. O tamato ua selesele lelei ua teu lelei, o felauaiga e mafai.. O fualaau lanu meamata e vave ona tupu i le vevela o le potu.

O fua e mafai ona faʻaaogaina fou, faʻaogaina mo le kukaina o ipu eseese, toso. O fualaau mama e faia ai se mea mama matagofie mamae, ma le sua suamalie suamalie.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: Faʻamatalaga o le totoina muamua o tamato tato. E faʻapefea ona maua se seleselega lelei i le avanoa?

O a tamato e maualuga le fua mai ma o faʻamaʻi faʻamaʻi?

Ata



Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • matagofie, fua suamalie ma suamalie fiafia;
  • se pasene maualuga o fualaau aina (e oo atu i le 97);
  • lelei tele;
  • vailaʻau vavalaʻau faʻavave avanoa i luga o moega;
  • e mafai ona malepe i le taimi o le totoina, ae le o le faaitiitia o fua;
  • aoina lelei fua o fua o loʻo tausia lelei;
  • tetee i faʻamaʻi matua o tamato i totonu o greenhouses.

E leai ni faʻaletonu i le ituaiga.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Taaloe oo atu i le 12 kilokalama i sikuea mita
Bobcat4-6 kg mai se togavao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Rusia tele7-8 kilokalama i sikuea mita
Palemia6-9 kg i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao
Stolypin8-9 kg i sikuea mita
Tausi umi4-6 kg mai se togavao
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Tinamatua o le Meaalofa6 kilokalama i sikuea mita
Buina9 kg mai se togavao

Vaega o le tuputupu ae

E pei foi o isi ituaiga o fua o le matua, ua totoina Tarpan i fualaau aina i le amataga o Mati. O fatu e le manaʻomia le gaioiga poʻo le galo, ao le i faʻatau atu latou faʻaogaina uma auala talafeagai. O le eleele mo le totoina e aofia ai le faʻafefiloi o le eleele vela poʻo le togalaau ma humus. O fatu e totoina ma le loloto o le 2 cm ma e tele lava le pulumu i le vai mafanafana.

A maeʻa le tulaʻi mai o pusa lapisi o loʻo faʻaalia i le malamalama susulu. O le faʻaleleia o le faʻalelei, sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se moli po o le faʻafeinu, mafai ona faʻafefe.

Pe a faʻaalia le uluaʻi laʻau moni i luga o laau, faʻapipiʻi le vavaega i ipu eseese, ona fafagaina lea i ni fusi maʻa.

Lafoaʻi i le eleele poʻo le fale lauʻeleʻele amata pe a maeʻa faʻamafanafana le eleele. Mo le 1 sq. M e mafai ona faʻafeiloaʻi ile 4-5 moa vao. O laʻau pito i lalo ua aveeseina mo le faʻamalosia atili, o le itu pito i lalo pe a uma le 4 brushes.

E faʻamalūlūlū Tomatoes pe a mūmū le kulūlū, faʻatasi ai ma vai mafanafana. I le gasologa o le vaitau, e fafagaina fualaau faisua i le 3-4 taimi, faʻafeiloaʻi ma faʻalavelave faʻasaina..

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: Lafuga sili ona lelei mo tamato. O a ituaiga eleele mo tamato i totonu o greenhouses o iai?

Aisea e tuputupu aʻe ai meaola vevela, iniseti ma fomaʻi i totonu o le togalaau?

Maʻi ma faʻamaʻi

O le vaomago Tarpan e teteʻe i faʻamaʻi autu o le po: mosaic tapaa, verticillosis, fusarium. Ae ui i lea, e le tatau ona le amanaiaina ia auala puipuia. A o lei totoina le eleele ua fautuaina e fofo se vaifofo o le hydrogen peroxyide poʻo le sulfate amea.

O mea totō e faʻapipiʻiina i taimi uma i le phytosporin poʻo se isi vailaʻau faʻasaina e aʻafia ai faʻamaʻi ma faʻasolosolo. I uluai faailoga o le tuai o le paʻu, o togalaʻau ua aʻafia e togafitia i sauniuniga apamemea.

E tatau ona puipuia le totoina mai meaola faalafua. I le taimi o le fuga o le va, o le vavao ma le apogaleveleve e afaina ai tamato, aphids, slugs, Colorado beetles i taimi o fualaau aina. O le faʻaumatia o iniseti o le a fesoasoani i le veleina masani, mulching le palapala i vaovao po o peʻa.

Vaiga eseese o le tomato "Tarpan" - o se filifiliga sili mo se faleoloa e leai ni mea totino po o se poto masani. O nai togavao o le a fai sina avanoa, ae o le a latou fiafia lava i se seleselega tele. Laʻau e itiiti le faʻaogaina i faʻamaʻi ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

Faamatalaga aoga i le vitio:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele