Fua o le gaosiga

Auala e toe gaosia ai le lilac ma se faʻamatalaga auiliili

O le manogi fou o le lila i lalo o faamalama i se mafanafana o Me o le faamaoniga sili lea o le tautotogo manumalo ma le vave taunuu mai o le taumafanafana. Lilac fugalaau e tele lanu, mano ma ituaiga. E tusa ai ma le mea e fai e tupu ai ituaiga sili ona fiafia i ai lata ane, o le a tatou taʻuina atu i lenei tusiga.

Laʻau

E pei lava o soʻo se lalelei, o le lilac e sili ona mataʻutia, o le mea lea, o soʻo se auala e toe gaosia ai e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma maua uma lelei ma faʻafitauli.

O le tipiina o le auala pito sili lea ona faigata o le fausiaina o lelala, aua e tatau ona e tausisi i nisi o tuutuuga i taimi o le taimi, vevela ma le susu. Ae ui i lea, e sili ona aoga, e masani ona faʻaaogaina i le tele o le totoina o lilac.

O le taimi nei, e mafai e soʻo se fai togalaau faʻapitoa ona iloa auala e faʻalauteleina ai le lilac cuttings, ona o le tele o mea e fai ai aʻoaʻoga, e aofia ai vailaau vitio, i le avanoa saoloto.

Aoao atili e uiga i le tuputupu aʻe o lila Peresia ma Hanikeri.

Taimi

O taimi e vave seleseleina ai le seleselega, o se tasi lea o vaega autu o lenei ituaiga o faʻatoʻaga. Lilacs o loʻo faʻalauiloaina i laulaʻau lanumeamata i le tautotogo, i le taimi o le fugalaau poʻo le vaiaso a sau, seia oʻo ina faʻamaeʻaina e le lālā lanu meamata la latou tuputupu aʻe, talu mai le aʻafiaga o loʻo amata ona tupu ae e le mauaa.

Faʻatau

E fautuaina e selesele selesele vave i le taeao. E ave i luga o vao laiti e masani lava mai lo latou ogatotonu, filifili e tuputupu aʻe i le ogatotonu o le vaʻa. O fualaau e manaʻomia le vaʻaiga lautele, sili atu ma le 2-3 knots ma nai vaʻa laiti i le va oi latou. O maualuga ma faiga i lala vavalalata e le fetaui, aua e leai ni aʻa.

I le pito i lalo o le nato na tipi uma laulaau. Ma, i lalo tonu lava, ia faia se mea e le afaina, ma taumafai e aua le faamanualia le laau, mo lenei faamoemoe ave se meafaigaluega mataʻutia, pulumu po o se naifi faapipii.

Afai e pasi le tipi i totonu o le failautusi, o le a le aʻa le aʻa. O se tipi e oti i le pito i luga, i luga ae o le pito i luga. O laulaʻai totoe o loʻo vaeluaina.

A maeʻa le vaeluaina, ona tuʻuina lea o le tipi i le vai mo le 15-18 itula faʻatasi ai ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, mo se faʻataʻitaʻiga, "Epin-extra", acid indolyl butyric, ma se vaifofo o le heteroauxin.

E te iloa? O le tele o ituaiga o lelac fuga i le tautotogo, e tusa ma le tolu vaiaso, ae o le eseese o Jose poo Boomerang, ma le tele o isi, e fuga mai i le tele o taimi i le tausaga.

Lueina

O le taina e sili ona lelei ona faia i totonu o se kiona, e sili lava le tuʻuina i totonu o se paolo malulu poʻo le tuʻuina o se malutaga mai le la.

O le sauniuni o le eleele, alu i lalo i le 30 cm, faʻaleleia le alavai i le 10 cm, o se laulau o loʻo faʻalauteleina ai le maʻa poʻo le maa nutimomoia, 15 cm i luga aʻe o se elemene paleni o peat or humus, o nei mea uma e tumu i le 5 cm o le palapala poʻo se faʻafefiloi o oneone ma peʻa. O lenei "pai" e matua faʻafefe ma faʻafefe. Pe a faʻamaʻa, e mafai ona e faʻaopopo vailaʻau faʻamalo ("Vitaros", "Fundazol"). Mo le ufiufi o le faʻaogaina o se mea maualalo, e oo atu i le afa mita, o loʻo faʻapipiʻiina i se tapuni faapitoa ile kesi, ae e mafai foi ona ufiufi i le lua polyethylene ma se fasi pepa poʻo se ie i le va oi latou.

Greenhouse vavalalata. O le petioles e totoina i laina, ma le va o le 5-10 cm. A o lei totoina, e tatau ona totoina i lalo le paʻu o le paʻu i totonu o se paʻu o le paʻu e pei o le "Kornevin".

O laau nei e faʻapipiʻiina foi e le tipi: gooseberry, laurel, tolauapi, vine vine, zamiokulkas, kolery, juniper Saina, diploadiya, sea buckthorn, uila lanumoana, vine ma plum.
Ua faʻalauteleina afifi ina ia ufiufi le pito i lalo o le eleele. O le fausiaina mulimuli ane e fuafua i le mausali o le greenhouse mai faalua i le aso i le tasi i le vaiaso, o le mea autu o le mautinoa lea e le malogo le palapala.

O le faʻafefeteina o siaki, o le vavae, e le silia ma le tasi i le vaiaso, e togafitia i se vaivaiga vaivai o le potassium.

O le taina e umi se taimi, mai le 40 aso i ni nai masina. E le o vaiaso talu ai, e tatau ona lafoaia le tipi, ona tatala loa lea.

E taua! Vaevaega eseese o le lila ua afua i auala eseese. O le aʻafiaga o le Faamoemoe, Buffon ma ituaiga o miti e pasia e aunoa ma ni faafitauli, o le taunuuga o Hortensia, Red Moscow, ituaiga o Jeanne d'Arc e sili atu ona leaga, ma ituaiga o Havermeyr, Ludwig Shpet, Katerina e leai lava se mea e maua.

Faʻamasinoga

A maeʻa le aʻaina o le aʻa e mafai ona toe totoina. Afai ua maeʻa le autumn, ona sili atu lea e aua nei paʻi atu ia i latou, ma faʻafeiloaʻi i le tautotogo. Aʻo aʻafia tupu na tupu ao leʻi oʻo i le iʻuga o le taumafanafana, ona amata mai lea i le amataga o le tautoulu, e mafai ona toe totoina i le "aʻoga" mo le tuputupu ae.

I le maeʻaina o le aʻa, e mafai ona pogisa pepa laititi ile tipi, o le mea masani lea, o le mea autu lava o loʻo ola ola, ma o le a totogo le fatu. O le nofoaga mo le tuputupu ae e fuafuaina e le la, tapunia mai le matagi. O le lalolagi ua filifilia le malamalama, e le faaituau poʻo le pisia. E faʻamaʻaina i le faapalaga poo le humus ma latou eli i luga ni suo i luga o se bayonet.

O le seleseleina o aʻa fou e matua maaleale ma vaivai, o lea ua latou totoina ma le faaeteete, e le afaina ai le eleele, ae na o le faasusu, ina ia malu le eleele. Faʻamau i latou i le 30 cm mai le tasi.

Mo le taumalulu, o le tipi e ufiufi i lala oona, vaovao po o se isi vevela vevela. Lilac ola mo le tusa ma le lua tausaga, mulimuli ane e mafai ona totō i se nofoaga tumau.

O le tulaʻi mulimuli o le lilac e sili ona faia i le faaiuga o le taumafanafana - amataga o le tautoulu. Pe a totoina le laau e tatau ona faasūsūina. O le nofoaga e tulaʻi mai ai, pe afai e te le amanaʻiaina le mea e fai ai, e tatau ona e filifilia se laufanua manaia, mafanafana, ma lelei, ma le lelei le eleele, ma e lelei lava.

Lilac tui

O le faʻapipiʻiina o le ala aupito sili lea ona lelei o le fausiaina o varietal lilac. E mafai ona e suluina le gata i luga o le vao, ae faapena foi i luga o soo se varieal lilac. O se fatu laau mo rootstock e mafai ona tupu mai i le fatu lava ia, ae o le ae manaomia ni nai tausaga e fai ai lenei mea, e mafai ona e faapipiiina pe a oʻo i le loloto o le senitimita.

E tele auala o le faapipiiina o laau, e sili atu le lelei mo le lilacs, faʻapipiʻi masani e ala i le tipiina o le paʻu, vaeluaina, fuga ma se moe (moe) ma le vevela i totonu o le pusa.

E te iloa? Lilac e mafai ona totō i luga o fualaau laiti o le efuefu. E ui lava i a latou feeseeseaiga i fafo, o nei laau o le aiga e tasi. E masani lava ona manuia le togitogiga ma o se taunuuga tatou te maua ai se laau e le masani ai.

Taimi

Afai e mafai ona e tipiina le lilac i le tautotogo, pe a tupu le fugalaau, ona mafai lea ona e gaosi le tele o le vaitau. E oʻo i le taimi o le tui e mafai ona vaevaeina i le tautotogo, aʻo lei amata le tafe o le sua, ma le taumafanafana, pe a 'aina uma e le laau le sua.

Aʻo leʻi tafe, e faia faʻataʻitaʻiga ma ata. I le amataina o le tafe o le suavai, o le faapipiiina masani o mea e gaosia, e masani lava ona tupu i le taimi o le ulu o le lilac. O le taimi o le seleselega o se fatuga moe e faalagolago lava i luga o le tulaga o le faʻamamaluina o fatugaʻo ma amata i le ogatotonu poʻo le tuai o le taumafanafana, faʻalagolago i le itulagi.

E taua! Po o le a lava le vaitaimi ma le ituaiga o tui, e tatau ona faia i le timu vevela.

O le faʻatauina o meaʻai mo se vaʻa e faia i le amataga o le taumalulu, ae e mafai ona faia i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi faʻapipiʻi le tautotogo.

Faʻasalaga ma sauniuniga faʻatau

Afai o le tipi na vavaeina i le amataga o le taumalulu, ua manua i le vao i lalo o le kiona pe i totonu o se ie susū, i se afifi i totonu o le pusaaisa.

E mafai ona faʻatau mai sikola i faʻatoʻaga faʻapitoa poʻo mai faʻatoʻaga. Afai o seleseleina e seleseleina tutoatasi, e tatau ona e tausisi i nisi o tuutuuga.

Muamua, e maua mai mai lauiloa, togavao faʻamaonia ina ia mafai ai ona e iloa tonu poʻo le a le ituaiga o loʻo e totoina. O le vao e tatau ona talavou, mai le tolu i le sefulu tausaga.

Ua faʻamamaina, ua seleseleina pupuʻu taʻitasi mai le togavao, ua vavae ese mai le la o le vao, e sili mai le itu i saute, mai le pito i fafo o le pale. E sili ona lelei le ave o laʻau i le maualuga le maualuga o le laau, talu ai e masani lava ona laʻititi pito maualalo ma o le pito i luga ua matua mafiafia e aʻa ai. O le sili ona lelei o le 30-40 cm le umi ma e tusa ma le 7 cm le mafiafia, faatasi ai ma pitonuʻu poto ma lelei ona makaina, atiaʻe le tuputupu ae o pulumu, e tatau ona 4 mai i le 5.

Mo le faʻatau, e mafai ona e faʻaaogaina vao o vaitausaga eseese. Naʻo le auala o le faapipiiina o le a eseese, e fai ma faʻataʻitaʻiga, e ala i le faʻataʻitaʻiina i ni manifinifi moli, ma i tua atu o le paʻu, e sili atu le mafiafia o pupuu nai lo le tasi ma le afa cm.

E te iloa? O le Lilac o le aiga o Olive, ma o fugalaau lalac e lelei.

Budding process

Budding moe moe - o se tasi o auala autu o le faapipiiina o lilac. Taofi i Iulai poʻo Aokuso. Mo se faʻatauga e suʻe lua taʻi tausaga po o aʻa aʻa.

I le taufetuli i luga o le paʻu, i ni nai vaiaso, ua faʻamaʻaina vao i tua o le rootstock, ma i le taimi lava e tasi, o le itu pito i lalo ma le tipi mai le aʻa ua vavae ese. A o lei faapipiiina, o le laupepa faʻamau e faʻamamaina maeʻaeʻa ma se 'ie susū. Faʻasalaga i lalo, ma tuʻu le naifi i le lua sima i luga aʻe o le laʻau, ma tuʻu lemu i totonu o le laau, faʻapipiʻi loloto atu nai lo le fatuga, faʻauʻuina le tipi i lalo.

I luga o le fasi laau, 3-5 cm mai le eleele, ua faia se T-incision i luga o le paʻu, ma vavaeeseina lelei le paʻu i itu uma e lua o le faʻaogaina i luga o le laina. O le moli e tuʻuina i totonu o se faʻavae T-shaped, ma faʻateʻa ese le vaega o loʻo i ai faʻatasi ma se naifi.

Ona lafoaʻi lea o le nofoaga o le tui, ma tuu ai le fatugaʻo ma se petile tatala. A maeʻa le faʻaaogaina o le talipupuni i le paʻu, ona aveese lea o le faʻamalosi. I le amataga o le tautotogo, o se vaega o le rootstock i luga aʻe o le fatuga ua faʻamaonia.

Totoga Laʻau

E masani lava ona aʻafia le fulu i totonu ole vaiaso ole vaiaso, ae amata ona tuputupu aʻe i se taimi mulimuli ane, e faalagolago i le taimi o le faapipiiina o lenei mea poʻo le isi vaitau e sosoo ai. O le mea lea, seia oʻo ina mago le taina, ma o lanu e lanumeamata i luga, ua manatu le manuia o le sulu.

Ua aveeseina le fusi sulu e taofia ai mai le ola ae i se laau, ma afai ei ai le talitonuga o le a le motusia e le matagi. Ina ia faʻamaonia le togitogiga, e tatau ona aveese pama i lalo o le nofoaga o le tui.

Lilacs mai aʻa

Masalo o le auala pito sili ona faigofie e toe gaosia ai lilac o le toe gaosia o aʻa. E faia lenei mea e se paʻu pe a muta le gaioiga o le lilac ma o le aʻa e le o se mea e sili ona maaleale.

E fautuaina e filifili se aso puaoa. O le lala laau lea e ave i ai lala e tatau ona matua lelei, ua leva ona fuga. Faʻamamaina, faʻamavaeina e se tamaʻi fatu. Talu ai o aʻa laiti e matua leaga lava, e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia aua nei gauia.

O fua e maua ai, ma aʻa ua uma ona maua, ua totoina. Naʻo le toe foʻi mai o lenei faʻatoʻaga o le a le fuga le laau fou mo le tusa ma le tolu tausaga.

Fanauina o fatu

Lilacs o loʻo faʻaleleia e fatu pe a latou mananao e totoina se faʻatau mo le faʻaleleia mulimuli ane o ituaiga taua o lilac pe afai latou te mananao e maua se ituaiga fou.

O le mea moni e faapea i le taimi o le fuga, e tupu ai le eletise ma, o se taunuuga, e le tupu le lilac, o fugalaau o le a eseese.

O fualaau e maua mai, o nisi laau e tutusa ma le tina, o nisi o le a faaleagaina e "totogi" (o fugalaau o le a laiti ma e le masani ai), e mafai ona faʻaaoga i fugalaau, ma o nisi e ola ma fugalaau sili atu nai lo le tina i le matagofie, manogi ma le lanu. O lea ia maua ni ituaiga fou.

Fatuina o fatu

O fatu e seleseleina i le tautoulu, e faʻamago i le fale mo ni nai aso seʻia oʻo ina tatala pusa, o le fua o le faʻaaliga e mafua mai i le ituaiga lilac, pe'ā tatau ai, e maua mai fatu i le lima.

O fatu e seleseleina le kuata e sili atu nai lo le mea e tatau ai, ona faʻafitia lea o le suʻeina o laau. O fatu e seleseleina e totōina mo le taumalulu pe faʻamaʻaina i le fale.

Sauniuniga ma fatuina

E mafai ona lūlū fatu ao leʻi oʻo i le taumalulu i totonu o le eleele, fai i totonu o se eleele ua maeʻa pe a maeʻa muamua le kiona. I se vaega mama, e aunoa ma le mutia, vao ma isi laau totō, o le fatu e tafe i le lua sikimita.

I le tautotogo, a maeʻa le kiona, o lenei vaega e ufiufi i se ata tifaga, ma pe a tutupu mai le totogo ma ola (4-5 laulaau foliga mai), latou te malolo ma nonofo saoloto.

Afai e teuina ia fatu mo le taumalulu, e faʻafefiloi ma le oneone susu, 3 vaega o le oneone ile vaega o fatu, pe tuʻuina i le susu e fufuluina le meli ma tuu i totonu o se pusaaisa mo ni nai masina. I le tautotogo latou te lūlūina i luga o se moega sauni i lalo o le ata, pe ua muamua totoina i totonu o koneteina i totonu o le fale.

I le tautotogo, e fautuaina e vave faʻamamaina le fanua i luga o moega mai faʻasao mai le palauliuli ma isi sigi.

Toto togafitiga

I le vaitau o le tuputupu aʻe, e fafagaina fualaau aina tolu pe tolu taimi i le vaitau faʻatasi ai ma vailaau oona poʻo le potassium-phosphate fertilizers. O le taimi o le totō e faalagolago tele i le ituaiga, ae le sili atu i le tolu masina.

Mo le puipuia mai siama eleele, o le vaega latalata i aʻa ua lilofia i le palapala. O nofoa ma nofoa o tamaʻi meaʻai e mafai ona faʻatinoina mai le faaiuga o le tautotogo, pe a uma ona faʻaalia le laupepa lona lua. I lenei tulaga, o le a le amanaʻia ia taamilosaga faanatinati ma le mama. O loʻo faʻatulagaina i le nofoaga autu i le tautotogo o le tausaga a sau. Afai e te le tuʻuina atu ia i latou se vaomatua, e mafai ona e faʻaoga i luga o le faʻatau. E oʻo i le tautotogo o le tausaga lona lua e oʻo i le 80 cm le maualuga, o le a fuga mai mo le lima, ono tausaga.

Tuputupu ae mai le vavae

I le taimi o le toe gaosia mai seleselega, matou te maua ai ni fualaau lelei i totonu o le tausaga. I totonu o se laau e le o vavalalata, e taua, o popo faaletausaga e punou i le eleele, ma faapipii i lenei tulaga ma sausau i le eleele. I le taimi o le vaitau na faʻafeinu ai.

Ua vaeluaina vao vao ma totoina i le fa tausaga. Faatasi ai ma le lilac ua faapipiiina i lenei auala, i luga ae o le saite o le faapipiiina, ua tosoina le ogalaau i le uaea, ua totoina ma ua ufitia le laau i le lua vae tolu ina ia i ai le toso i totonu o le eleele.

I le taufaʻaiuga o le vaitau, o aʻa fou e sili atu i luga aʻe o le puʻu, pe a maeʻa ona mafai ona vavaeese ma faʻapipiʻi papafi.

A e filifili pe faʻapefea ona tatala le lilac, o le a se metotia e filifili ai, e tatau ona e mafaufau i mea lelei ma mea le lelei e te taua. Lilac faʻatasi ma laulaʻau lanumeamata, e ui lava e faigata ma e faʻaalu le taimi, ae maua ai le avanoa e vave maua ai le tele o fualaau o le ituaiga o mea manaʻomia. O le gaugalaina e maua ai le ola sili atu o le ituaiga o lilac manaomia, ae manaʻomia le faʻaaogaina pea o aʻa. O le toe gaosia e ala ile taofiofi e matua faigata tele, ae e mafai ai ona maua uma se numera tele o tipi o le lilac, ma aʻa ai se ituaiga ua teuteuina.

O le auala pito sili ona faigofie e maua mai ai se fatuga mai le aʻa o le tipu, ae e tatau ona i ai se laau totō ua maeʻa ma faʻaeteete pe a totoina. O le totoina o fatu mai le fatu o le mea e sili ona manaia.

E matua faigata lava, ae o le mea e sili ona taua, e mafai ona e maua mai le tele o laau toto, ma o le mea e sili ona taua, o le iuga e ono le mafaufauina ma manaia, e tau atu i le tulai mai o se ituaiga fou o lila.