Fualaau

Auala e saunia ai strawberries mo le taumalulu: o fualaau mo le faasaoina o vine

O le tele o tagata e alolofa i strawberries latou te misia a latou fale e sili ona fiafia i ai i le taumalulu.

I le tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe le mea e fai i strawberries ina ia mafai ona faʻapolopolo mo le taumalulu.

Fualaau mo le taumalulu: pe faapefea ona filifili vine mo le teuina

I nei aso, i luga o fata o faleoloa, strawberries strawberries i le tausaga atoa. E mafai ona e maua fualaau suamalie suamalie ma lapopoʻa tele e pei o le taumalulu.

Ae tatau ona maitauina o nei laʻau e le talafeagai mo le seleseleina mo le taumalulu, aua ua tupu aʻe i lalo o le malamalama i totonu o se fale kiona, ma o nisi foi taimi i totonu o se vailaau faapitoa ae le o le eleele faalenatura. E ui lava i le mea moni o lenei suasisi e manaia foi, o meaʻai o loʻo i ai o se faʻatonuga e sili atu le itiiti ifo nai lo le tuputupu ae i le aganuu i totonu o le togalaau i lalo o ave o le taumafanafana.

O le a lelei pe afai e ola vine i luga o ata poʻo mulch, aua e mama ma e le manaʻomia le faʻamamaina lelei.

E pei o fugalaau, fualaau lapopoa tetele e le fiafia i le vai. E tatau ona fufuluina fualaʻau i lalo o le tap, ae ala i le faapipiiina o se paluga faʻasusu i fualaau aina i totonu o se vai vai.

O le aoina mai ia Iulai o loʻo sili ona talafeagai mo le seleseleina o strawberries. Fualaau aina e manaʻomia ona filifili i le popo, ae le o luga o le lapisi ma e leai ni lanu meamata. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻo e kuka le kapoti jam poʻo le faʻamalosi, e manaʻomia le faʻamausalī o vine, ae o loʻo i ai fua e sili atu i luga, e le mafai ona ausia, ae mai le mea mulimuli e mafai ona e faia se vine suamalie.

Faitau foi e uiga i ituaiga eseese o strawberries: "Marshal", "Asia", "Elsanta", "Eliana", "Albion", "Maxim", "Rusia", "Zeng Zengana", "Malvina".

E faʻafefea ona faʻafefe le strawberries mo le taumalulu

E i ai ituaiga o fuaisa e leai ni meaʻai.

Palu pateta

O se tasi o fualaau sili mo le seleseleina o strawberries mo le taumalulu o le paluga pateta. E tatau ona e olo le strawberries ma le suka ma faʻamalo ni vaega. I le afa kilo o vine, faʻaaoga 150 grams o suka.

Uʻu le faʻafefiloi ma se mea faʻapipiʻi poʻo se isi auala (e aofia ai le olo i totonu o se sieve uʻamea). O lenei ituaiga o pateta pateta e faigofie ona faʻafefe i vaega i le taimi. E mafai ona e tuʻuina se pusa paʻu i totonu o le koneteina muamua, tuʻu le aofaiga manaʻomia o paluga pateta ma faʻagogo. O le mama o nei fualaʻau e mafai foi ona faʻamaisa i foliga o aisa. Ona e faʻaaogaina lea i milkshakes.

Atoatoa

Mafaufau pe faʻapefea le seleseleina o vine moisa mo le taumalulu e aunoa ma le suka. E tatau ona fufulu fasi tipisi ma tuʻu i luga o pepa, tuʻu faʻagogo pe a ma le 15 minute. A o leʻi faʻamaina ia fualaʻau, e tatau ona tuʻuina i fafo i luga o se mea laugatasi ina neʻi latou paʻi atu.

A maeʻa lena, tuʻu le afifi i le pusaaisa mo le afa itula, o le taimi lea o le a malolo ai fualaau 'aina ma e le maumau ai foliga.

I le mea e lelei ai, e manaʻomia se paluvago mamago i le itiiti ifo o le 16 ° C, pe a fai e mafai e lau pusaaisa ona maualalo le maualalo - faʻaaogaina. Faʻapipiʻi faʻasalaʻau tetele i totonu o pepa faʻamalosi e aunoa ma le fefe o le a pipii faatasi faʻasalalau poʻo le faʻamalo. Aua nei galo e vave ona faʻaaogaina ia vine i ni vaega, talu mai le faʻamaʻiina e le o toe faʻamaʻi.

Ina ia faʻafefe lelei, lea o le a puipuia ai mea aoga, tofo ma vitamini, e tatau ona e faʻaaogaina ni mea lilo:

  • Aua le fufuluina fua, pei o le maualuga o le a tumau pea le pala ma le vevela, lea o le a le faatagaina ai le seleni e pipii faatasi ma o le sua o le a tafe itiiti ifo pe a uma ona taʻe.
  • Aua neʻi gauia fao. O lenei mea o le a tumau ai le ogatotonu o le papa ma o le a le faatagaina le okesene e maua ai. O se taunuuga, o le a sili atu le lelei o fua.
Ina ia mafai ai ona faʻamalo le strawberries, e tatau ona fufulu i totonu o se fagalaʻu ma le vai malulu, ona tuʻu lea i luga o se solo pepa. A maeʻa le 1.5 itula, e mafai ona 'aina pe faʻaaogaina togafitiga i faʻamafa.

Faʻasalaga

Mo le faʻaaogaina i cocktails ma suamalie, e faigofie ona faʻafefe strawberries, tipi i totonu o nofoaga. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona vavae ese fualaau ma sauni i luga o se ipu. A maeʻa lena, tuʻu lemu ma alu malie i totonu o se fagu po o se afifi.

Ma le suka

Afai e te manaʻo i le fualaau e taofi lona suamalie, faʻapea foʻi lona foliga ma le lanu, pe a faʻamalo e tatau ona faʻasua i le suka poʻo le suka suka. Sa saunia ma fufuluina fualaʻau tuʻu i totonu o se atigipusa ma fufuluina i sina suʻa laitiiti. Tuu le pusa i totonu o le pusaaisa mo ni nai itula, mulimuli ane o le a gasolo ai le sua i totonu o le afifi.

O le seleseleina o vine, eleele ma le suka

O lapisi fualaau aina suamalie ma le suka e taua foi o le "ola jam". Tatalaina o se fagu telē i le taumalulu, e mafai ona e manatua e uiga i le mafanafana ma le mafanafana o le lā ma mea manogi. Talu ai ona o lenei siamu e le o faia i le togafitiga o le vevela, o le vitamini o loo i ai o loo taofia atoa.

Mo le sauniuniga o le a e manaʻomia fualaau mama fou, fou ma mama, aua o le a le fufuluina, talu ai e le fetaui le paluga mo lenei fua ma mafai ona faʻaleaga mea uma.

E tatau ona liligi vai inu i luga o ipu o le ae faʻaaogaina mo le kukaina, o mea uma lava e tatau ona mago ma mama.

E tatau ona nutimomoia le meaʻai i se mea e fai ai meaʻai, pe i totonu o se mea e sili ona suamalie, i le mea mulimuli o le a sili ona lelei, talu ai ona faʻafefiloi le suka. A e faʻafiafiaina e manaʻomia ona faʻalemu malie le suʻi suka.

Le isi, sasaa le paluga i totonu o fagu ua leai ni meaʻai, sasaa se fasi suka i luga, o lea e le manaʻomia ai ona e faʻaogaina se fagu atoa. Ona taʻavale lea o fagu i le faʻapipiʻi ma teuina i totonu o se pusaaisa i le vevela e le sili atu le maualuga nai lo le + 6 ° C. Afai na e faia mea lelei uma - o le a teuina le vai jam mo le tausaga.

Auala e faʻagogo ai fua mo le taumalulu

E mafai foi ona faʻamagoina vao i totonu o le ogaumu, faʻamago poʻo le eletise, pe mafai foi ona e alu i le ea. E maua mai i totonu o lenei pusa ni meaʻai matagofie. Talu ai ona o le tuʻuina atu o mea faʻagogo e eseese, aʻo leʻi faʻamago e te manaʻomia le faitau i faatonuga.

E ese le taimi e selesele ai, e masani lava mai le ono itula i le 12. Sei o tatou tilotilo i le auala e faʻamago ai strawberries ma fua o mea e manaʻomia mo lenei mea.

I totonu o le ogaumu

O le auala pito sili ona faigofie, lea e le manaʻomia ai meafaigaluega faʻapitoa ma aʻoaʻoga. E mafai ona faʻamagoina fualaʻau uma, faʻafefiloi mafolafola i papatusi (ona liliuina lea o meataalo masi) poʻo kupita (mo lauti poʻo le tao).

Amata le faʻamago e ala i le saunia o le ogaumu. Ua vevela i le vevela o le 45-50 tikeri. Fufulu ma faʻamago ia vine, e mafai ona e taoto i luga o se solo ma faʻamago.

E te iloa? O le zinc o loo i totonu o fualaau suamalie e faateleina ai le faatosinaina o feusuaiga i alii ma tamaitai, ma faateleina foi le mafai ona fanauina e le 25%.
O fualaʻau na salalau atu i luga o se pepa tao i se tasi faʻala. E le mafai ona faʻasalalauina i luga o le pepa tao, ae ia tuʻu pepa pepa.

Tatou te tilotilo i le faʻaaogaina o le susu i le ogaumu. Vaitaimi, e tatau ona e tatalaina le ogaumu, liliu le vao, ma faʻasaʻo le susu mai le ogaumu.

Mataʻituina o vine, pe a lanu mai sina mea itiiti ma e le mafai ona ola - aumai le vevela o le oven i le 60-70 tikeri. E taofi le faʻamamaina pe a fai e le pipii i tamatamailima i le taimi o le faʻamalosi.

I le mea faʻagogo

O le faʻamamaina i se masini eletise eletise e toetoe lava a tutusa ma le ogaumu. Fufuluina ma faʻamamago strawberries, pe a uma ona aveese le aʻa. E mafai ona e faʻamagoina vine i luga o se ie poʻo ni solo pepa. Paʻu uma vine po o le fasi pepa.

Afai e te faʻamagoina i latou oti, o le mafiafia o papatusi e tatau pe a ma le 4 mm, ma e mafai ona seleseleina ni nai vine laiti i le afa pe leai foi. Faʻasaina o lālā ua salalau i luga o se palanikeke i se tasi faʻala. E fautuaina le tuʻuina atu ina ia latou le paʻi le tasi i le isi.

E tupu i totonu o palela tetele o pusi ma vine. Ona mafai lea ona e faʻatau ni upega faʻapitoa mo le faʻagogoina o lālā laiti.

Suʻe le eletise eletise i le vevela o le 50-55 tikeri. Siaki vine mai lea taimi i lea taimi. Afai e tatau ai, o le tolu o paalle e fesuiai ina ia le mu ai le pito i lalo.

O fualaau suamalie e foliga mai e sili atu le pogisa nai lo le lanu muamua, palasitika ma vaivai, aua le pipii i tamatamailima pe a sasaina.

E te iloa? I totonu I le faaiuga o le 18 senituri, na aumaia ai le saito ia i matou mai Amerika i Saute. Aʻo lei oʻo i lenei mea, sa naʻo le au Slav sa na o le uso sili ona vavalalata o lenei faʻatoʻaga - togavao vao.
Tuu le faʻamamaina maeʻa i ipu mama ma mamago. Kuni le tapuni. Teu i totonu o se potu i se mea pogisa. I luga o paʻu o masini eletise eletise (e masani lava e lima o latou) e tusa ma le kilokalama o fualaau 'aina tetele. O le seleseleina e maua ai le 70 kalama mai le tasi kilokalama. O le olaga ola o vine mamago mo le lua tausaga.

I le afi faʻafefe

E mafai foi ona e tatugo strawberries i ogaumu felafolafoaʻi. O le fagogo i le ogaumu o loʻo faʻaaogaina le tele o mea lelei:

  • O le faʻamaʻi taimi e itiiti ifo (mai le 30 i le 120 minute).
  • E mafai ona e tuʻuina fualaau e faʻamago ma le pulea le gaioiga.
  • Leai se mea e tatau ona fesuiaʻi ma sui paopao i nisi nofoaga.
  • E tusa ma le kilo kilokalama o vine (± 200 g) e mafai ona faʻamago i le tasi.
  • O le gaosiga o le maeʻa faʻamago mai le 300 i le 500 kalama.
  • E leai se vevela i totonu o le umukuka aʻo faʻagogo.

Pe a faʻamamago i totonu o se ogaumu vevela, e le alu ese le susu ma e le mafai ona faʻamalosi. O le mea lea, i le taimi o le faʻamamago e tatau ona e tatalaina le tapuni, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaofi se skeweru.

Aʻo leʻi faʻamago i le aerogril o vine saunia i le auala e pei ona i ai i fua muamua. Falafola i luga o le faʻaoga ma se laulau 2-3 cm. Amata ona faʻamago i totonu o le ogaumu vevela mai le 45 tikeri ma i le faaiuga ua faʻafetaui le vevela i le 60 tikeri. O fua ua saunia e suamalie ma aua nei faʻamaua le suasusu pe a sasaina ma aua le pipii i lima.

Jams, jams, compotes

E matua lauiloa lava Strawberry compote i tamaiti. O le masani lava, lola i luga o le faʻasaga vine, e masani lava ona faʻamaonia. Matou te tuʻuina atu se fua faigofie o le compote e aunoa ma le faʻamaonia. Mo le kuka o le a manaomia:

  • Tipi strawberries (i le fua o le 800 g i le 3-lita le fagu)
  • Suga (200-250 g i le 3-lita)
  • Suavai (sili ona faʻamamaina)
Kuka:
  • Faʻasolo ma fufulu faʻamaʻi faletupe (pe a ma le 10 minute i lalo ole vaʻa).
  • Sterilize lids (faʻapipiʻi i totonu o se pusa mo le 5 minute).
  • Faʻasolo le strawberries, aveese le aʻa.
  • Faatumu i faletupe (1/3 faletupe).
  • Salu le vai ma sasaa i luga o apa.
  • Tuu mo le 15 minute (seia oʻo ina liu le lanu piniki piniki).
  • Faʻasaʻu le vai mai ipu i totonu o le apa.
  • Faʻaopopo le suka (i le fua o le 200-250 g i le mafai).
  • Fufulu le suauu o le aʻafiaga, faʻaleleia le suka seia maeʻa uma.
  • Liligi ni fagu ma vine i le pito i luga.
  • Vili sikola.
  • Tuu le faavaa i lalo ma afifi se mea mafanafana. Tuu mo le 6-8 itula.
Compote sauni. E masani ona feagai fusi o le vine vine ma se faafitauli: e pouliuli le jam ma o le a galo le fua. O le fua o loʻo mulimuli mai o le a mafai ai e oe ona faʻaitiitia le leiloloa i le matagofie o siamu. Ina ia kuka 1 lita o le siamu, e te manaʻomia:
  • strawberries - 900 kalama;
  • suka - 700 gm;
  • sua o le lemoni e tasi.

E taua!Mo lenei fua, o laʻau e laʻititi lalo ifo ma faigata, ae le vaivai.
  1. Liligi salalau lapisi i totonu o se lapisi lapoa ma ufiufi ai le suka. Tuu mo ni nai itula, o lea na ia tamoe ai i se sua.
  2. Tuu le fagu i luga o se afi mumū ma ia mautinoa o loʻo solo le suka. Ina ia le galo le sua, aua le faʻafefiloi le paluga, ae lulu. E taua tele ao le i faʻasusu ia tioata suka e le tumau.
  3. Tuu le lapisi i luga o se afi tele ma tuu ai ia vela. Faʻaopopo le sua o le lemoni ma le gaioiga mo le valu minute.
  4. Aveese le siamu mai le vevela, tuu se sipuni o siama i luga o le ipu. Afai e le tuʻuina e le fatu le sua pe a uma ona tapunia se tamatamailima - ua maeʻa le seti. A leai, e tatau ona tuʻuina i luga le afi maualuga mo le isi tolu minute.
  5. Liligi le lapisi i totonu o fagu ma tuʻu i luga mo le 15 minute ina ia faʻaitiitia le vaega faigata. A maeʻa ona faʻasolo atu faʻamaumauga o le lisi.
Ina ia faia le siamu, o le a e manaʻomia:
  • strawberries - 2 kilokalama;
  • suka - 1.5 kg;
  • lemoni 1 pc.
  1. Faʻamaʻi lelei le fugalaau, tuʻu i totonu o se mea e teu ai meaʻai ma faʻataga ai ona faʻamago. Suʻe ma faamama mai fao.
  2. Faia se mamae fafo mai se mea e inu ai, faaopoopo le suka, faʻafefiloi ma alu mo ni nai itula.
  3. Faaopopo le sua o le tipolo i le mama.
  4. Tuu le mimiti i luga o se afi vevela ma kuka, aua nei galo e oso ma aveese le pua. Saunia le siamu i le mafiafia e te manaʻomia.
  5. Lasaa le lapisi i luga o fagu ma tapuni le faʻavaa.

Fualaau suamalie

Mo le puipuia o vitamini ma meaʻai mo le mautinoa, faia strawberries mamago. E mafai ona faʻaaoga e avea o se meaʻai pe faaopoopo i le lauti. I le faʻaopoopoga, e te maua le sipuni suamalie ma le siva pe a faʻamalo le strawberries.

Muamua, mulumulu fua ma fufulu puʻu. Ona tuu lea i se pesini ma faaopoopo le suka (pe a ma le 400 kalama). Ufiufi le pesini ma se tapuni ma tuu i totonu o le pusaaisa mo se aso.

O le aso e sosoo ai, sasaa le sua mai le ipu i totonu o fagu vai, tapuni faʻatasi ma le faʻavaa. E mafai ona e faʻaaogaina lenei sua mo le silia ma le lua masina.

350 g kalama, sasaa 400 ml o le vai ma faapipii. A uma le paluga o le paluga, sasaa le sua i totonu o le suka suamalie o le suka, lea ua uma ona folasia muamua i totonu o le pusaaisa. Ufiufi le apa ma se tapuni, faʻaauau le kuka mo le lima minute.

A maeʻa lena, aveese le sipuni mai le vevela ma faʻaliliu. I le sefululima minute mulimuli ane, sasaa le siva i totonu o fagu vai. Faletupe le faletupe. Tuu fua o totoe i luga o se pepa tao tao ma tuʻu le malulu. Vaʻaia le ogaumu i le 85º' ma tuʻu fualaau suamalie i totonu mo le afa itula. A maeʻa lena, aveese le sukalati, faʻaliliu, faʻanofo ma toe tuʻu i totonu o le ogaumu. O lenei gaioiga e faalua ona faaluaina, ae taumafai e aua le soona ufiufi.

Mai le pepa tao tao lapisi lapisi fualaau lapisi agai i totonu o se sieve ma tuu i le vevela o le 30ºС. A maeʻa le 6-9 itula e sui ai fua i taga pepa.

I ia pepa, o le suamalie e tatau ona taoto mo aso e ono. O strawberries ua kuka ua saunia e 'ai. O le dried dried dessert ua teuina i le vevela o le 12-18 º i totonu o fagu tioata tapuni.

Faitau foi e uiga i le seleseleina o vine mo le taumalulu: gooseberries, sunberry, cranberries, yosht, ash ash, blueberries.

Laeli

E matua faigofie lava ona fai le siloti o le vine mo le taumalulu, e oʻo lava ile amataga e mafai ona faia. I lalo ifo e mafai ona e maua fua masani. Galu ma gelatin. Ina ia saunia, ave:

  • strawberries - 1 kg;
  • suka - 1 kg;
  • gelatin - 1 kg.
  1. Ave fua, fufulu ma vavae ese fao.
  2. Mash strawberries i totonu o se ipu tioata po o se fagu elemene ma faʻafefiloi ma le suka.
  3. Aumai le fefiloi i le kuka, aveese mai le vevela. Faʻamalie.
  4. Aumai le siamu i le faʻavevesi i le taimi lona lua ma aveese mai le vevela. Faʻataga e faʻaliliu, ma i le taimi nei faʻavave le gelatin i totonu o le vai.
  5. Aumai le siamu i le afaina mo le taimi lona tolu, faaopoopo i ai le gelatin. Faʻamalosi, aveese mai le vevela.
  6. Liligi le vailaʻau vevela i totonu o fagu ua faʻaogaina ma faʻasolo i luga.
Geli fualaau suamalie Mo lenei mea o le a e manaʻomia:
  • strawberries - 1 kg;
  • suka - 1 ipu;
  • gelatin - 20 g
  1. Ave fua, fufulu i le vai malulu ma vavae ese fao.
  2. Faia se suauu liliu e faʻaaoga ai se mea e gaosia.
  3. Liligi le mamae i totonu o se tamaʻi fagu, faʻaopoopo le gelatin ma le suka, ona tuʻu lea i luga o le vevela vevela ma aumai i se vevela.
  4. A uma le kuka, tuʻu le paluga i luga o le ogaumu, faʻamagalo e faʻaosooso. Liligi le paluga i totonu o fagu.
  5. A maeʻa ona e loli i luga o fagu o le tilo, e tatau ona latou kuka i totonu o le vai vaiinu mo ni nai minute.
Teli e aunoa ma le gelatin Ave:
  • strawberries - 1 kg;
  • suka - 1 ipu;
  • apu (leai se mea) - 500 g
  1. Fufulu ma paʻu le fua.
  2. Tipi apu ma strawberries i totonu o paluga pateta. Faʻafefiloi ituaiga e lua o pateta pateta ma faaopoopo le suka. Tuu le afi, aumai i se vevela.
  3. Kuki le paluga i luga o le vevela seia oʻo ina vevela, faʻavevesi i taimi uma. Faʻasala le uani vevela i luga o faletupe ma taʻavale luga.

E taua! Nai lo o apu mo le tilo, e mafai ona e 'aina fua mama.
O nei mea malie i le taumalulu e mafai ona salalau i luga o falaoa e avea o se mea faaopoopo i falaoamata, yogurt, pancakes, cheese cheese, faapea foi ma le ofuina o keke keke.

E tele auala e puipuia ai le strawberries mo le taumalulu ina ia e lagona le tofo o le taumafanafana i aso malulu. O nisi o fualaʻau e faʻamautinoa lelei le tofo ma le fausaga o vine, aʻo isi e faʻatagaina oe e teu vitamini ma le suamalie o strawberries.