Fai oe lava ia

O le faʻamafanafanaina o faʻamalama mo le taumalulu ia faia oe lava ia

Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, o le puipuia o le vevela o le potu e amata ona faalavelave ia i tatou. Ma talu ai ona o loʻo faʻapupulaina pili tau tupe, o le tele lava o tagata ua liliu atu i le mataupu o le faʻavaveina o le mafanafana. O le pasene tele o le paʻu vevela e pa'ū i luga o faamalama ma mafai ona ese mai le 1/3 i le 1/2. O lenei faafitauli e feagai ma le e ona fale tuai faʻamalama, ae faʻapea foi i mea palasitini. O le puipuia o le vevela ma maua ai ni tulaga mafanafana, o faamalama ua faamauina i auala eseese - o nisi o na mea e le tumau ma o le a le tumau le umi nai lo le tasi le vaitau, ae o isi, o le tele o le malosi o le galue, o le a puipuia pupuni mo ni nai tausaga. I lenei tusiga, o le a tatou tilotilo i mafuaʻaga autu o le le faʻamaonia o le faamau ma le auala e faʻafefe ai.

Faʻaiʻuga o le faʻasolosolo o le inisiua

O faamalama fafie e sili ona tamaoaiga ma faatuatuaina. E mafai ona tumau mo le sili atu ma le sefulu tausaga, ae faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le taotoga, o le a faʻavaivaia ai le faʻaogaina o vaalele: vaʻavaʻa, vaʻa, tioata e faʻafefe, ma e oo lava i le malulu e masani lava ona aliali mai. E tupu lenei mea mo mafuaaga eseese. E aofia ai le faʻamagoina o fafie, le faʻaleagaina o le mamanu o faamalama poʻo le fale lava ia. O le tataina o le fafie e tau atu ai i le tafe ma le faaleagaina o le fausaga laupapa. O le faʻaleagaina o le fale e mafai ona mafua ai le vaeluaina o le faamalama, ma o lona faʻavaa o le a pipii atu i le puipui. O lenei mea e vave oʻo atu ai i le vevela tele o le vevela. O faʻamalama paʻepaʻe, faʻatusatusa i faamalama laupapa, ua mamanuina e faʻaleleia ai le faʻamafanafana faʻamafanafana ma fausia ai se siosiomaga lelei i totonu. Ae le o taimi uma latou te faʻaaogaina ai e faʻamafanafana ai - e tele mafuaaga mo lenei mea. O nei mafuaʻaga e aofia ai:

  • lalo o le faʻatulagaga;
  • faamaufaʻailoga;
  • faafitauli ma faʻamalama e lua-matala;
  • faʻaleagaina masini.
O le le lelei o le faʻaaogaina o se faafitauli taatele e fesoʻotaʻi ma le maualalo o agavaa o tagata faigaluega o le kamupani faʻapipiʻi. E mafai ona tupu e le gata ona o le faatamala o tagata faigaluega; e mafai ona faia mea sese i le fua fua, o le mea lea e le fetaui lelei ai le faamalama. O le sulu ua mamanuina e puipuia ai mai le saofia o le malulu i totonu o le potu. I le tulaga tapunia o le faʻamaufaʻailoga faamalama ua fetaui lelei i le faʻavaa. Ae ona o aafiaga o le maualalo o le vevela o le vevela, e vave lava ona vevela le kesi paʻu. O le lua tioata o le pa puipui autu i le malulu. O le solia o lona amiosaʻo e mafai ona oʻo atu ai i le malulu po o le faʻamalolo.
Faitau foi le auala e saunia ai pi mo le taumalulu, ma pe faapefea ona ufiufi le rosa, vine, apple, lily ma raspberries mo le taumalulu.
O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o masini e le talafeagai, lea e mafua mai i mamafa mamafa. I lenei tulaga, e le gata o le mamanu o le ata, ae e mafai foi ona pagatia faamalama e lua-matala ma slopes. Ole maualuga ole a fesoasoani i faamalama faamau. O faʻafitauli ia i latou e mafai ona tupu ona o le le lelei o le faʻatulagaina poʻo le ofuina. O se taunuuga, o le fausaga ua faʻaumatia ma vaʻavaʻai poʻo ni galu ua faʻaogaina i totonu o le malulu o loʻo i totonu. E i ai se mafutaga i le va o mafuaʻaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina le talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli i tumutumu ma faʻamalama e lua.
E te iloa? O uluai faamalama sa faia i Siamani i le XIX senituri.

Nofoaga masani mo le vevela

Aʻo leʻi amataina galuega i luga o le faamaufaailogaina o pupuni, e tatau ona faʻamautu nofoaga o le tau. Nofoaga masani mo le sasaina i faamalama laupapa:

  • tumutumu;
  • faamalama sill;
  • tuu le vaeluaga o le faamalama faamalama ma fusi;
  • laupapa laupapa;
  • tioata

O le tele o vaivaiga i totonu o faamalama laupapa o ni sooga o tioata ma tioata tioata, faamalama o le faamalama ma laupepa (aemaise lava, mata e masani ona tatala). E taua foi le matauina o le vaivai o le sosooina o le faamalama faamalama i le avanoa. Ina ia fuafua le nofoaga o le feʻalo i totonu o faʻamalama palasitino, e tatau ona asiasia le totonu o le faʻamatalaga faamalama. Afai e iai se palapala o le pefu i luga, ona i ai lea i nei nofoaga e iai faafitauli i le faʻavave faʻamafanafana. O le tuusaunoaga i lenei tulaga o le pito i luga o le matala o le faamalama. I lenei nofoaga, o le fausia o le pefu e mafua mai i le mamanu.
Fausia i luga o lau fuafuaga: o se faga 'oti, se faga mamoe, se potu mo puaa ma se moa moa.
O pupuni palasitika o loʻo i ai manatu nei:

  • felafolafoaʻi;
  • faamalama sill;
  • tumutumu;
  • Faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi faʻatasi;
  • faamalama puipui;
  • paʻu.
E te iloa? O le suʻeina o suʻesuʻega i auala eseese e puipuia ai aʻafiaga o le faʻasalalau, ua faʻamaonia e saienitisi Iapani mea e faʻaalia ai le vevela pe a faʻaaogaina i luga o le tioata.

Faailoa vaega o faafitauli

Afai o se suʻesuʻega o nofoaga masani mo le feʻaveaʻi e le fesoasoani e iloa ai le itu o le faafitauli, e mafai ona e faʻaogaina isi metotia. O le auala muamua o le uuina o se lima susu i le nofoaga o le faamalama; i le nofoaga o le agi, o le ai ai se lagona o se eseesega o le vevela malosi. O le isi filifiliga: ia asiasia le totonugalemu o le faʻavaa, ae o lenei auala e talafeagai lelei mo matalama palasitino. Afai o nei auala faigofie e le mafai ai ona faailoa vaega o faafitauli, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le mumu o se moligao po o se moli. Afai e te uuina se moligao mumu i luga o le faʻatalama, o le faʻasaga ma le malifa ma le faamalama sill, o le a amata ona sosolo le afi i nofoaga o le agi.

Faʻatusa lelei lau togalaau togalaau, ma faʻaopopo i ai se punavai, afu, togalaau, gabions, faʻalaʻau papa, fale teuteu, BBQ, gazebo ma le togalaau.

O le a ma pe faapefea ona mafanafana

Fua i faamalama mafanafana e vaevaeina i ni vaega se lua: tumau ma tumau tumau. Faʻaauau ona faia i tausaga taʻitasi i le amataga o le tau malulu - e aofia ai pepa faʻamalosi, o le fulufulu mamoe, o le faʻamafafuʻu. O auala tumau masani e aofia ai metotia e faʻaaoga ai faʻasalaga faʻapipiʻi, faʻasalaga, paʻu poʻo faʻamafaʻi polymer. Seʻio tatou tilotilo i metotia taʻitasi o le faʻamafanafana.

Nusipepa (pepa pepa)

O lenei metotia e matua tuai lava, na faʻaaoga e o tatou tinamatua. I le aluga o taimi, o le auala e faʻaoga ai faʻamalama e faʻaaoga ai nusipepa poʻo pepa pepa ua faia ni suiga, ma o loʻo i ai nei le tele o filifiliga mo lona faʻatinoga. Ina ia faamaufaailogaina pu o faamalama ma fagu, e mafai ona e faia se pepa putty.

Matou te faʻaogaina la matou 'upega tafaʻilagi, ma fausia se fale, se fale ma se mea e faʻalogo ai.
E tatau ona olo pepa po o nusipepa tuai, faamaluluina i le vai, ma faaopoopo le omea poʻo le penisina nutimomoia i le mea e tupu ai. Faatasi ai ma se telē tele, tatou te fesuiaʻi ai le va; mo lenei faʻamoemoega sili atu ona lelei le faʻaaoga o se naifi po o se pule uʻamea. O lea ituaiga mea faigaluega e matua lelei lava le oʻo atu i nofoaga faigata. E tapunia lenei faʻamau faʻapipiʻi mataitusi poʻo fasi pepa. E mafai foi ona e faʻaaogaina fasi fasi ie. E mafai ona e keluina i le fasimoli ma le vai: 'aveʻesea fasi fasi meaʻai i le fasimoli ma ufiufi le pepa putty ma i latou. O le isi fesuiaiga o lenei metotia e aofia ai le faʻatasi ma le faʻaaogaina o pepa. O faʻamau e faʻamaufaʻailogaina i fasi pepa uʻamea faʻafefiloi i totonu o le vai. O sooga o le faʻavaa ma le tioata ua ufiufi i fasipepa pepa, faʻafefiloi ma fasimoli.
E taua! Pe a faʻaaoga le lipine, e mafai ona paʻu se paʻu o le vali paʻu, atonu e ono tatau ona vali.
O lenei metotia e aoga tele, ae naʻo se puipuiga le tumau mai le malulu. Faatasi ai ma le amataina o aso mafanafana, e tatau ona aveeseina le tui. Ae i le taimi nei o loʻo i ai se faafitauli fou e fesootaʻi ma le vaʻaia ma le faʻaeteete o le pepa.

Malosiaga Faasaoina o Ata Tifaga

O se fou fou i le faʻavaveina o faamalama o le faʻaaogaina lea o ata tifaga faʻasaoina. O lona taʻiala o le faʻaaogaina o le atagia o lāʻau infrared ma faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le vevela. O se ata faapena i le taumalulu o le a puipuia le fale mai le malulu, ma i le taumafanafana o le a taofia ai le vevela o le potu. O se pa pupuni lelei i le faatumauina o se tulaga lelei i le fale. O sea puipuiga e mafai ona faʻaaogaina i le vaega atoa o le faamalama, ae le naʻo le ipu tioata, lea e mafua ai le faʻaopopoina o le mafanafana. O ata tifaga faʻamalosi e taʻua foi o le "tolu tioata". O loʻo i ai se ata tifaga o loʻo faapipiiina i le faʻalama faʻatalama ma faia se puipuiga faaopoopo 0.5-1 cm le lautele. A maeʻa ona faʻatulagaina, o le vevela i totonu o le potu e mafua i le 3 poʻo le 7 ° C. O le faʻaaogaina o lenei metotia e faigofie mo palasitika ma faamalama laupapa.

Polyfoam, fulufulu polyurethane, fulufulu paʻu, faʻamafafuga faʻanofo, vela faʻamaʻi

O isi mea faʻaaoga e faʻaaogaina mo le faʻamafanafanaina o faamalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pulu faʻamafa, o le paraffini, le fiva faʻamalosi po o le folasia polyurethane. Mafaufau i foliga o nei mea taitasi. O le faʻaogaina o fusi uʻamea o le a fesoasoani i le puipuia o faʻamalama mai faʻataʻitaʻiga. O lenei mea e faigofie ona ulu atu i le va i le va o faitotoa ma le faamalama. O le tele o paʻu fofo e sili ona lelei mo le faʻafefe o faamalama e fusi faataamilo i le nofoaga, e talafeagai lelei ma faatagaina le faamalama e faʻaaoga i le taumalulu. Afai e te pipii i se faʻamaufaʻailoga i ni nai laina, o le a faʻaleleia le fusi o le potu. Faamauina le va o le sili atu i le 2 mm e faʻaaoga ai le vafiti faʻamafanafana. Ina ia faatumuina vavao i le pusa fagu, faʻaaoga se mea manifinifi ma le mumu, e pei o se sikulifiliu po o se naifi laulau. A maeʻa ona faʻatumu avanoa, faʻapipiʻiina i latou i se mea faapipii, lea e maua ai le faʻamautu faʻavave. O laititi laiti e faigofie mo le faʻapipiʻi faʻamaʻi. I le faʻaaogaina o le pata, e vevela i le 60-70 ° C - i lenei setete e faigofie ona faʻaoga i se suauu - pe a maeʻa ona latou faʻatumu lea avanoa.

Faʻatau lelei faleoloa i lou fale.
Paraffin o se vaʻai sili ona lelei. Afai e lava le va, ona faʻaaoga lea o se laupepa e faʻatasi ma faʻamaʻi. Ae o lenei puipuiga ua lava mo na o le tasi le vaitau. E mafai ona faʻamafanafana faamalama laupapa e ala i le faʻalanu (acrylic poʻo le silicone). O nei meaʻai e faʻaaoga i le tuaoi i le va o le tioata ma le faʻavaa, faʻapea foʻi le va o le faamalama sill ma le faʻamaufaʻailoga o le faamalama. Ina ia faamaufaailogaina ia faamalama, e tatau ona e aveeseina muamua ia pusa, faamama ia otaota ma faʻaoga se moli i le vaeluaga o le tioata ma le faʻatalama.

E mafai ona faʻapipiʻi le pipi pe a maeʻa le faʻamago atoatoa o le paʻu. E tatau ona manatua i le mafaufau pe a uma ona faʻamavae le taʻavale, atonu e te manaʻomia ni mea fou, talu ai e masani lava ona malepe. O le mea lea, e le gata e faʻamafanafanaina le faamalama, ae ia faia foi toe faaleleia.

E taua! Mo le faamaufaʻailogaina o va i totonu o faamalama laupapa, e mafai ona e faʻaaoga le putty mo fafie poʻo se faʻafefiloi o gypsum ma penisina. A maeʻa le faʻaaogaina o le faʻamalosiga, e mafai ona faʻaaoga le laca ma le vali e fai ai se 'ofu e maeʻa. E le pei o le paʻu poʻo le paraffini, o se paʻu e paʻu e aunoa ma ni faʻafitauli.
E mafai ona faʻaaogaina le fiva faʻamalosi e avea o se faʻasusu, lea e faʻaaoga mo fafo ma teuteuga i totonu. Aʻo leʻi faʻaaogaina le pulufiti e tatau ai ona faʻataʻitaʻi le pito i luga: aveese otaota ma fulufulu tuai. Mo le faʻasaʻoina o alavai, e lelei tele le faʻaaogaina o fagu pepa, lea e faigofie ona faʻaoga ma o loʻo i ai ni mea faʻasao maualuga. E pipii le fulu i luga o le mauga ma ua uma ona tapunia uma. O le fusi faʻamalosi e faʻapipiʻiina i le foam base, ona mafai lea ona faʻaaogaina le vali ma vali. O le fulufulu mamoe, e pei o le pulu, o se mea e sili ona lelei mo le vaalele. Faʻaaogaina o lenei mea e mafai ai ona faʻafefe mafanafana ma faʻamalama. O le lelei o lenei mea e aofia ai le tetee o le afi. Pe a faʻaaogaina lenei mea mo le faʻamalosia i fafo o faʻavaologa, e manaʻomia le toe faʻaleleia o mea faʻapitoa, ona o lenei mea e faigofie ona susū ma ua le toe maua ai lona faʻaoʻoina o meatotino.
Fai se pa puipui i le saite.
O nisi taimi e le lava se faʻamafanafana poʻo se mea faʻapitoa e vaʻaia ai faamalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a iai ni lapopoa tetele i totonu o le faʻamalama poʻo le tuʻufaʻatasiga o le faamalama ma le faʻavaa. I ia tulaga, e sili atu le faʻaoga o le puafiti. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e le gata ina e mafanafana i le tumutumu, ae ia vavaeeseina foi le avanoa i lalo o le faamalama sill. Ae i le umi o le fesoʻotaʻiga o le ufiufi faʻatasi ma le siʻomaga i fafo, o le a faʻaleagaina ai ona meatotino faʻasaʻo ma e mafai foʻi ona faʻaumatia. O le faʻamalosia o se faʻamalosiaga lelei tele ma mafai ona taugofie ile faafitauli o le vevela.
E taua! Mo le faʻamaufaʻailoga e mafai ona e faia sau lava putty. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le 1 vaega o le penisina ma le 2 vaega o le stucco ma le faʻaopoopoga o vai. O lenei putty o le a avea ma se mea sili ona lelei i le foamuli.
E mafai foi ona e faamaufaailogaina le mamanu faʻatalama e faʻaaoga ai se faʻailoga puʻu. E ese mai le maualuga o le faʻalagolago ma le umi o le auaunaga o le a mafai ai ona ave i latou i auala masani o le mafanafana. E sili atu le faʻapipiʻiina o se insulator i le taimi mafanafana, ae e mafai ona e faia i le amataga o le malulu o le tau, o le mea autu lava e le pa'ū ifo le vevela -10 ° C. E faapipiiina i le faamalama faʻamau ma se mea e faapipii ai. O le faʻaesea e galue, ae o le taunuuga o le a le umi. O le faʻamaufaʻailoga e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai se faamalama e tusa ai ma le tekinolosi faʻasalalau "Swedish".

Aʻo leʻi amataina le galuega i luga o le faʻamautuina o faamalama, e tatau ona fuafua le tele o le faamaufaailoga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se fasi omea ua afifiina i le polyethylene. E tuu i le va i le va o le faamalama ma le faavaa ma tapuni le faamalama. Faʻalagolago i le tele o le avanoa, o se faʻamaufaʻailoga o le fua o le E, P, D e faʻaaoga ai le faamaufaʻailoga, e tatau ona fai se sulu i totonu o le faʻavaa lagolago. Faʻamau le faamaufaʻailoga ma le kelu. O le faʻaaogaina o lenei metotia e mafai ai ona tatou vavalalata faamalama mo le 20 tausaga, pe sili atu foi.

Alualu i luma o le faʻafefeina o faʻatalama laupapa ma laupapa palasitika

O metotia taʻitasi o le faʻamaumauga o loʻo taʻua i luga e lelei. Ae o soʻo se galuega e faia i le faʻalavelave e sili atu le lelei nai lo le faʻaaogaina eseese. Seʻio tatou tilotilo i le faiga mo le faamauga.

Laasaga 1: Suia Faamaufaailoga

Tagata o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le malepeina o le faʻamalama o faʻamalama, muamua ona suia le faʻamaufaʻailoga. E sili le faia o lenei galuega i le mago ma mafanafana. O le suia o le faamaufaailoga i luga o faamalama laupapa e faigofie lava. Ae o mea palasitisi e eseese - o le faʻamaufaʻailoga latou te lalagaina pe a maeʻa le 5 tausaga o faʻatinoga. E fautuaina e sui na o le tasi ua maeʻa ona le mafai ona taulimaina ana galuega tauave. I isi tulaga, e faʻaaogaina le silicone putty i ni nai taimi i le tausaga, e mafai ona e faʻateleina le ola o le faʻamaufaʻailoga. Ina ia sui le faʻamaufaʻailoga paʻu i luga o pupuni, e tatau ona e pry le mea tuai ma toso i fafo. Ae e te leʻi faʻaofiina se faʻamaufaʻailoga fou, e tatau ona e fufulu ese le ala mai le efuefu. O se mea fou fou e talafeagai e faʻatau ai le tutusa o le mafiafia ma, sili atu, o le gaosiga e tasi. Faʻamauina se faʻamaufaʻailoga fou i totonu o vaʻaiga mama. Mo le faʻaogaina o lenei taʻaloga, ua fautuaina e aveese le fusipaʻu. O le mea lea, ua suia le faʻamaufaʻailoga i luga o le fusipaʻu ma le faʻapa. Ina ia suia le kesi paʻu e puipuia ai le tioata, e tatau ona e faia ni faʻalavelave faʻalavelave ma faʻaaoga taimi.

E taua! O faʻamaufaʻailoga mai i gaosiga eseese e eseese o latou fausaga, ma atonu foi e eseese i lanu.
Muamua, aveese ni taga e taofi le ipu. O lenei e faigofie ona e aveeseina le ipu malamalama ma toso ese le faamaufaʻailoga mai le togalaau. E pei lava o le sui o le faamaufaailoga i luga o faitotoa, e tatau ona faʻamamaina togalaau. E fautuaina le gaosiga o lapisi e tipi i le pito i lalo o le 6 cm, o le fea itu o le a fetaui lelei i le itu atoa o le potu tioata. O se faʻamaufaʻailoga fou e tuʻu i totonu o avanoa, a maeʻa e mafai ona e aoina mea uma. Mo faʻapipiʻi faʻaopoopo o le faʻamau, e mafai ona e faʻaaoga le kelu.

Laasaga 2: Fetuunai le patip (na o fuafuaga fou)

Mo le toatele, o lenei galuega i faʻamalama palasitene atonu e foliga mai o se mea fou, ae o tusitala e fautuaina le fetuunaiga o le pipi 2 taimi i le tausaga. Mo vaitau taʻitasi e tatau ona avea ma au lava. Ina ia faia lenei fetuunaiga, o le a e manaʻomia se 4 mm Allen key poʻo ni pulou, e faʻatatau i le mamanu faamalama. I le pito o le fusipaʻu o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave ma se faʻalavelave, lea e manaʻomia. O le faʻalavelave o se masini mo le fetuutuunai o le laupepa i le faʻalama. I totonu o fausaga palasitisi e mafai ai ona seti le taumalulu ma le taumafanafana, ma le avefeʻau, lea e seti ona o le le mafai.

Fausia se falemafa o le polycarbonate, fafie ma polypropylene pipes.
Liliuina o le faʻasolosolo, e mafai ona e fetuunai le mausali o le vaʻai. O le faʻaaogaina o le taumalulu e mafai ai ona e mafanafana i totonu o le potu ona o se mea e sili atu ona talafeagai. Ma faatasi ai ma le amataga o aso mafanafana, ua faʻafeiloaʻi ai faamalama i le tulaga o le taumafanafana, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le ea. I nisi tulaga, o lenei fetuunaiga e le lava, o lea ia faia ai le fetuutuunaiga faaopoopo. Afai o le mamanu o le faamalama e maua ai le vaalele i le taumalulu, ona fai lea o le fetuutuunaiga ma pito i luga ma luga o faamau. Ma i mataupu e le o maua ai sea galuega, ua lava lea e naʻo le fetuunai o faʻavao lalo ifo. Mo ia tulaga, e tatau ona e tatalaina se faamalama. В открытом положении выставьте створку в положение проветривания. Только в этом положении можно выполнить регулировку верхней петли. Вращая регулировочный винт, можно менять плотность прилегания створки к раме.

Шаг 3: Утепление откосов

E mafai ona faʻaaogaina le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina. O le sili ona taʻutaʻua oi latou o le polystyrene foam, polyamethy foam and coatket with a layer of polyvinyl chloride. O i latou uma lava e maua ai le mafanafana lelei. Aʻo le i filifili i luga o mea mo le faʻatusatusaga, e tatau ona suʻeina pito i fafo ma totonu. O le le lelei o le faia o galuega poʻo le ofuina o meafaitino e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le faʻavave o le potu ua malepe. I se tulaga faapea, ao lei amataina le mafanafana, e tatau ona e aveese le mea tuai ma toe faapipii i luga. E mafai ona faʻaaogaina togavao e faʻafefe ai le ala mai totonu. A uma ona latou faʻaleleia ma le faʻaeteete ma faʻamalosia, latou te aumaia se mea teuteu o le tumutumu. E mafai ona faʻaaogaina le fulufulu o le Basalt e pei o le 'ie. O le isi filifiliga o le pipiiina o le pulu i luga o le pito i totonu. Ona tatau ai lea ona tuʻu pe faʻafefiloi i le faʻagogo.

E te iloa? O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea, o mea e vevela e faʻamalolo ai mea e faʻafefe ai le mice, ae leai ni mea faʻapitoa.
O le isi metotia o le faamaeaina ma le faamauga o le faʻapipiʻiina lea o soʻo se "solanisi paneli". I totonu o lenei laulau, ua uma ona i ai se tulaga faʻavevela-faʻaola, lea ua avea ai i latou ma se filifiliga talafeagai mo le vavalalataina o ala. Mo se faʻamaufaʻailoga faaopoopo, e mafai ona faʻaaogaina se laumei fulufulu mamoe e fai ma faavae mo le sanuisi. O se vaega tāua i le faʻagasologa o le faʻafefeteina o mauga o le le taliaina lea o le i ai o vaalele vaalele. Ina ia aloese mai se ituaiga faafitauli, e mafai ona e faʻaaoga faʻapitoa faʻapipiʻi. O loʻo faʻaaogaina i le nofoaga o loʻo togafitia, faʻapena foi i luga o faʻamau. Faʻapipiʻi faʻapipiʻiina le kelu e faʻaleleia le lelei o le faʻaauau i luga o le tau.

Laasaga 4: Galue ma le windowsill

O le isi faʻafitauli faʻafitauli i le faʻamalama o le faamalama o le faamalama sill. O le le lelei o le faʻatulagaga e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli tetele i le taimi o le taotoga Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le avanoa i lalo o le sill e le lava le tumu i le pulu, e ono i ai ni vaalele e vaeluaina le faʻamafanafana. O le isi faafitauli o le faʻaumatia lea o le puafiti i lalo o le faʻaosofia o masini masini poʻo mea faʻapitoa.

E taua! Aʻo faʻapipiʻi le fausaga o faamalama i le taimi o le taumalulu, e tatau ona faʻaaoga le sooga o le "taumalulu", lea e maua ai le sili atu faamau.
I tulaga faʻapea, toe faʻafaʻailogaina ma le faʻaogaina o le pulufana e manaʻomia. Mo le faia o sea galuega, e tatau muamua ona aveese le mumu tuai, ona faatumu lea o avanoa i se fale fou. Ae o mea faapena e le faatagaina ai le tapunia o vaʻa laiti. E mafai ona e faʻamaufaʻailogaina i latou e faʻaaogaina ai se faʻamalo. E pipiʻi lelei i totonu o vaʻa ma faʻamaloga uma i latou. E le gata i lea, e faʻafefe lelei ai le vai. O le tuufaatasiga o ia mea o le a mafai ai ona tapunia vaega uma o faafitauli.

Laasaga 5: Glass pasting

O nisi taimi, peʻa uma ona faʻaumatia uma faafitauli, o le vevela vevela e tumau pea i se tulaga maualuga. I ia tulaga, ia mautinoa le faʻamautuina o le mafanafana i luga o le tioata. O mea eseese e mafai ona faʻaaoga mo lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se puipuiga sili atu mai le faʻaalia i le maualalo o le vevela, e mafai ona e faapipii le lipine i luga o le faʻaoga o le tioata ma le faʻavaa. E mafai foʻi ona faʻaaogaina se ata vevela e pei o se faʻamafanafana mo tioata.

Mo le faʻamalama o faʻamalama e mafai ona faʻaaogaina ma afifiina ata, pe, e pei ona taua ai, o se ata tifaga. O lenei ata tifaga e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa mea totino. E fesoasoani i le puipuia o le fale mai le malulu ma faaleleia atili le malosi o le fale. E itiiti se taimi e faʻapipiʻi ai, ma mulimuli ane e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O le ata tifaga e mafai ona faʻapipiʻi faifai pea ma vavae ese. O lenei faʻamaufaʻailogaina e le taofia ai le afaina o le susulu o le la. O seleni, se atisite ma se ata tifaga e manaʻomia mo le faʻatulagaga. Otioti le ata i le tele o le ipu ma susulu lona itu laugatasi. Faaaoga le ata i luga o le susu malulu ma le itu susu. Suavai e maua ai le mana lelei i luga. O le ata o loʻo faʻapipiʻi e lelei le faʻaleleia. O lenei faʻamalositino e fesoasoani e puipuia le ipu mai le leai o se mea vevela, ma o le mea e sili ona taua - o se auala sili ona faigofie ma taugofie. O le faʻaaogaina o le ata tifaga e leai se toe, lea e faafaigofie ai le tausiga o le faamalama pe a uma ona aveese le faamaufaailoga.

Laasaga 6: Faʻamamaga mai fafo

I luga o fafo o le fale latou te mafanafana ai i slopes ma ebb. O le leai o se faʻamafanafana faʻavave i fafo atu o le a le mafai ai ona faʻamalosia le puipuia o faʻamalama mai ata ma malulu. Mo le faʻamautuina faʻavave o pito i fafo, o se filati foam ma le mafiafia o le 5 cm ma se faʻaoga faʻapipiʻi o loʻo faʻaaogaina. O le teuteuina o alavai mai fafo e masani ona o faatasi ma le mafanafana atoatoa o le fale, ae o lenei galuega e mafai foi ona faia eseese.

E taua! O le foam e tatau ona ufiufi se vaega o le faʻatalama faʻamalama ma faʻamaeʻa uma le faʻailoga o le faʻapotopotoga.
I le faagasologa o le faia o sea galuega, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le mea na faʻamamaina muamua le faʻamalosi o paʻu filati paʻu. I le faaiuga o sea galuega, e tatau ona pupu le pulu, lea o le a puipuia ai mai le faʻaumatia atili. Pe a fai le galuega faʻavevela, e tatau ona manatuaina, mo le tufatufaina lelei o le malamalama i totonu o le potu, e tatau ona i ai se faʻalauteleina o le maualuga e tusa ai ma le faamalama. Lafoaʻi - o se mea taua tele e mautinoa ai le mausali o le faamalama. Ina ia taofia le susu mai le faaputuputu, e tatau ona i ai le 5 ° fatu ma faʻafefe 4 cm mai le fale, ma o itu pito e tatau ona punou i luga. O lenei fomu o le a mafai ai e le vai ona tafe saoloto e aunoa ma le gaosia i lalo o le tafe. Mo le puipuiga faaopoopo mai le susu, o le nofoa o le reflux i le faamalama ma le pito i lalo ua toe faamaufaailogaina foi.

Auala e pipii ai i se ata vevela faʻamalosi

O sea puipuiga ona o lona tele-layer structure ua i ai se fefaatauaʻiga o le vevela o le vevela. Malosiaga faʻaleleia malosiaga e maua mai e le vaalele. Puipuiga o le 15 micron e mafai ai ona e siitia le vevela ile potu ile 3 ° C. Mo le faʻatulagaga, o le ae manaʻomia se naifi, seleulu ma se lauulu. Mo fausaga laupapa, e mafai ona faʻaaogaina le ata tifaga i luga o le fogaeleele atoa, ma naʻo luga o le tioata. Afai e te pipiiina i luga atoa o le faʻatalama, e tatau ona faamau le vaʻa, ma mo le faigofie o le taotoga - aveese le 'au. O faamalama e tatau muamua ona faʻamamāina ma faʻaititia.

Aoao pe faapefea ona filifili se moa vao, pamuina le nofoaga, se tapuni tapunia, se mea e gaosi ai le penisini ma se taʻavale e tuʻuina atu.
Faʻapipiʻi faʻamaufaʻailoga faʻalua i luga o se mea mama i totonu o le nofoaga. O le ata e gaugau i ni laulau se lua, o lea e tatau ona e vavaeeseina. Tipi le ata i le tele o le faamalama. E tatau ona manatuaina o le ata e tatau ona faapipiiina i le mea faapipii, o lea e aoga ai le faia o le 2 cm. Aʻo leʻi faʻamaonia siaki le sao o fua. Afai e saʻo uma fua, ona mafai lea ona e aveesea le pepa puipui faʻatasi ma le faʻamaufaʻailoga faʻalua. Mo nisi galuega o le ae manaʻomia le fesoasoani. Ia tufatufa atu le ata i luga atoa o le faamalama ma faapipii faataamilo i le nofoaga.
Saili pe o le a le mea vevela mo greenhouses.
I le taimi nei, e mafai ona e le amanaʻiaina ia maanuminumi o loʻo fauina. Pe a tuiina e le manaʻomia le malosi o le faʻamalosi o le ata tifaga, ona ei ai lona fausaga faʻapitoa. Ina ia faʻalelei le maunu, faʻaaoga se lauulu. I lalo o le aafiaga o le vevela vevela o le ata e faʻalelei ma faʻapipiʻi. O le isi auala e faamau ai pupuni o le taofiofia saʻo lea o le ata i luga o le tioata. I lenei tulaga, ua aveeseina le ipu tioata mai le faavaa, mulimuli ane e mafai ona faaaoga i le faamalama. E i ai le eseesega o itu o itu, o le tasi o ia mea ua faʻalauteleina. E tatau ona pipii le ata i luga o le ipu malamalama i lenei itu. Ina ia faapipii le ipu vai susu i le vai ma lamolemole. I le faagasologa o le galuega, e tatau ona mautinoa e le o faia ni gaioiga poʻo ni moli. O lea, matou te tilotilo i auala faigofie ma taugofie e fesoasoani ai e puipuia pupuni mai le pu. Ae ui i lea, o le filifiliga aupito sili mo puipuiga mai le asu ma le malulu o se faʻalavelave o galuega vevela. O lenei ua e iloa le auala e vaʻavaʻai ai lou fale, ina ia e le maua i faafitauli i le lumanaʻi ma le feʻilafi o faamalama.