Laʻau

Matou te tuputupu aʻe i le peonies: filifiliga eseese, totoina, tausia ma faʻaleleia le tekonolosi

  • Ituaiga: peony
  • Vaitaimi Olaga: Iuni, Iulai
  • Maualuluga: 50-200cm
  • Lanu: paepae, piniki, mumu, paʻu, samasama, lilac
  • Taua
  • Winters
  • Sun alofa
  • Alofa

O Peony o se laufanua lauiloa lauiloa ma fugalaau matagofie ma lau lapopoa, e mafua mai i le taua tele, ola umi ma le toʻa toʻa -40 tikeri. O le laʻau o le peony e tupuga mai le matagofie o teuteuga o le togalaau ma ni foliga matagofie, lanu ma le manogi manaia. E ui lava i le mea moni o le tausia o aso e faigofie tele, o lo latou toe gaosia ma le totoina e manaʻomia ai ni poto masani ma ni malamalamaʻaga.

Peonies e masani ona faʻaaogaina e teuteuina ai le vao, totoina se tasi ituaiga i mea tetele - o le mea lea e foliga mai ai le susulu o laʻau mumu i fafo o le lauusiusi. Peonies faamanuiaina lelei fugalaau ma fugalaau fugalaau, foliga matagofie i pupuni ma i foliga o tapeworms. O le lalelei ma le maualuga o taloni e totoina i vaega e lata ane i laau, vao ma tafatafa ane o le pito o le mutia, ma ituaiga eseese eseese e olaola lelei i mauga mauga.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i auala e faia ai se paʻu alpine ma ou lima mai le meafaitino: //diz-cafe.com/dekor/alpijskaya-gorka-svoimi-rukami.html

O lanu paʻu lanu e mafai ona faʻaleleiina le monotone o le pa.

Palania lanu piniki e foliga manino mai i tua o le vao

Seʻi vagana ua latalata le peony bushes (e oo i le 5 tausaga), e mafai ona latou totoina le phlox, delphinium, poppy, lupine, alissum, brunner. E faʻaopopo mea teuteu i le totōina o peonies i le tautotogo, e faʻapipiʻi faʻatasi ma le vave fuga o pulu: sulugi ma crocuses, daffodils ma tulip. O se fofo mataʻina o le totoina o lanu mumu, lanu paʻepaʻe ma le piniki e faasaga i tua o le va o le ola o le vao vao.

O le totōina o fatu o peonies e faʻamaonia ai auala ma ala i le togalaau

Paʻepaʻe papalagi e foliga matagofie i luga o se fugalaau e fefiloi ma ao

Ina ia tausia le togalaau fugalaau e masani ona malie i le mata, o fugalaau e fuga mai ia Iulai e mafai ona totoina i le va o laau peony o loo fuga mai ia Iuni. E mafai ona e vaʻaia laina ma ni peonies e fuga mai le fugalaau lanu enaena ia Iulai ma tuʻuina atu ata i le pi peched bushes. Pink ma fugani peonies e faʻafefiloi lelei atoatoa i lanu violē ma le lavender lanumoana. O le mea lelei e foliga mai e fuga mai i ata o lanu, e fai ma faataitaiga: paʻepaʻe, piniki, fugalaau.

Faʻamatalaga e uiga i le totoina ma le tausia o fusi: //diz-cafe.com/rastenija/posadka-vyrashhivanie-i-uxod-za-irisami.html

O se tuufaatasiga matagofie e maua mai pe a totoina ni lanu o ni ata o ni ata e sosoo ma conifers

Pink ma le paʻepaʻe papalagi o le a avea ma mea teuteu lelei mo le rabatka

O ituaiga sili ona matagofie

I totonu o le togalaau togalaau, paka ma ituaiga eseese o peonies o loʻo i ai le vao vao, o aʻa malolosi, lauulu lanu ma lanu lanu o se foliga manaia e masani ona faʻaaogaina.

O le tele o taimi, i totonu o le togalaau, e mafai ona e maua ituaiga eseese: Elizabeth Foster, Burma Ruby, Burgundy, Bravura Suprem, Marie Brand, Livingston, Ellis Harding, Mosero Choyce, Nick Sheylor, Karina, Talisman ma isi.

O le faʻafefiloi o le totoina o fatu o le vave ma le tuai ona tupu mai, e mafai ona e maua ni faʻamafanafanaga lelei i totonu o le togalaau mo le tele o masina. Aveesea o le pito i luga ma le tuua o pusa apical, ausia le tele ma le umi o le fuga o le peonies.

O peonies o lanu malu ma le lanu e masani lava ona i ai i luga o se fugalaau poʻo se mutia.

O le foliga mataʻina o le petals o nisi ituaiga o peonies e foliga ese

Paʻepaʻe paʻepaʻe - maua le teuteuga mo le vao

Eseese o peonies i lanu:

  • Burgundy: Taui, Red Ensigne, Red Dandy, Faʻamafanafana Mumu, Laʻau Mumu, Sable, Sward Dance.
  • Reds: Red Red Rose, Sunshine, Sky Queen, Torch Song, Felix Crousse.
  • Fugalaau: Red Monarch, Red Romance, Rubra Triumhans, Rosedale, Thomas Vaar.
  • Pink: Reine Hortense, Ruth Cobbs, Rubens, Rose Noble, Roselette, Sarah Bernhardt, Solange, Stephania, Faamanatuga, Suzette, Fan Tan.
  • Paʻepaʻe: Rosemarie Lins, Peʻa vali, Palota, Solfatare, Susana Braun, Festiva Maxima, Frances Willard, Muamua.
  • Yellow: Prairie Moon, White Sands.

Yellow Peony o le a avea ma teuteuga matagofie o soo se fugalaau

Laʻau gaʻo ma le paʻu o loʻo gaosia - o se mea lanu e le masani ai mo le peony

O pulu piniki lanu piniki o se foliga faʻapitoa e foliga lelei tele

Faʻapenaina o peonies i le vaevaeina o le vao

O le vavaeina o peonies e ala i le vaevaeina o le vao o se auala faigofie ma faataugofie, e talafeagai i ituaiga uma o taloni ina ia maua ai mea totō poʻo le toe faʻafouina o laau tuai. Mo le toe gaosia e masani ona fai 3-5-tausaga le matua. O le vaevaeina o se vao o peonies e tatau ona faia i le vaitaimi mai le ogatotonu o Aokuso i le ogatotonu o Setema. Afai e malolo le taumafanafana, ona mafai loa lea - ia Oketopa-Novema.

O le faʻalauteleina o Peony e ala i le vaevaeina o le vao o se auala faigofie ma taugata e maua mai ai mea totō

O laau laiti peony e totōina i le tautotogo e totogo vave i le tautotogo

Bush tufatufaina faasologa:

  • Talu ai o le peony, e pei o se tulafono, ei ai se aʻa malosi tele ma faʻalaʻau, i le taimi muamua latou teliina se alavai i luga o le vao, ona latou tilotilo lelei lea mai lalo, pe a uma ona faapipiina ia togi.
  • O le uuina o le vao i tafatafa o lala, ua aveeseina le peony mai le palapala i luga o se suo, siitia atu i se nofoaga mafolafola ma se alavai, ma le aʻa o le fugalaau ua fufulu ese mai le pulumu pe fagu muamua, ae ia faaeteete ia aua neʻi afaina.
  • O le vaovao o le vao o le a tipiina i le maualuga o le 7-8 cm ma iu ai ina faʻasaʻoina le fatu o le peony mai le eleele e faʻaaoga ai se fasi laau ma faʻamafola le pi poʻo le fufuluina o aʻa i totonu o se atigi pusa ua tumu i vai.
  • A o lei vaevaeina, e vaʻaia lelei le togavao, o le a vavaeina aʻa, ma o latou vaega o loʻo faʻasusu i le malala poʻo le hexachloran, eleele i le paʻu.
  • A vaeluaina le togavao, e tatau ona taumafai e vavae ese aʻa i totonu o le pito i luga e faʻaaoga ai se laau faʻamafaʻi poʻo se naifi, ma aua nei tipiina i latou e aunoa ma le faʻaleagaina. O vaega taʻitasi e totoina le peony e tatau ona i ai le umi o le rhizome ia le itiiti ifo ma le 15 cm, a itiiti ifo ma le 2-3 faʻamalosaga fou (e sili atu i le 3-5 buds) i luga o le ū ma le 3-4 tuʻu i luga o le aʻa mo le ola ola lelei.

O vao tuai peony o loʻo i ai se aʻa mamafa e vaevaeina i totonu o le lua, eli ma sii aʻe le laau. E vaevaeina le vaomatua i le afa, ona vaevaeina lea o vaega taʻitasi i le afa, ona vavae ese lea mai le eleele.

O laau toto o peonies e avea ma nofoaga sili ona matagofie mo se terrace

O pago a Burgundy e faʻapipiʻi saʻo lelei ma laau totō e fuga mai i le lanu moana ma le paauli

Mai se atigi peony e 3-tausaga, e mafai ona e tusa ma le 7 fatuga totoga, lea e fautuaina vave i le tautoulu ma totoina i se nofoaga tumau mo le vavaeina o le totoina. O nisi o fai togalaau e fautuaina se vaeluaga o le vaomatua, eli se peony i le tasi itu ma vaeluaina le afa, o le tolu po o le kuata mai ai. O le aʻa o loʻo aʻafia i le efuefu ma o le lua ua fausia ua sasaa. O le vaeluaga o le vaeluagaina o fatuga ma totoina e tusa ai ma le faatulagaga masani.

Nuances o le faʻaaogaina o tekonolosi

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

Peony o se laau matagofie tele e mafai ona ola e aunoa ma le toe faʻaleleia o nisi taimi e oo atu i le 10 tausaga ma tuʻuina atu le tele o fuālaau ma le tausiga lelei. Mo le totoina o peonies, ua fautuaina e filifili ni laasaga po o sina vaega malulu o le togalaau, puipuia mai le matagi. E masani ona latou faataitai le totoina o se fugalaau e siomia e laau toto mo se puipuiga sili atu mai le matagi, lea e tele ai lala o le vao e mafai ona faamaloloina. E le fetaui lelei mo le totoina o taloni i le laufanua ma le mafiafia o le togalaau - i totonu o le paolo e matua lautele lava le laau, e fulafula i le paʻu pe e le togiina uma lava.

I vaega pito i lalo o le togalaau, e totoina ai talo i luga o moega, e pauu i le pito i lalo o le totōina o pu e 20 cm le suavai mama e faia i piliki malepelepe, maʻila ma oneone.

O le palapala o loʻo faʻataʻamilo i le peony o loʻo mulimulitaʻi i le paʻu

O pine o le piniki ma le fugani peonies e masani ona totoina lata ane mo le faʻaalia o fugalaau fugalaau.

Mo le totoina o peonies, e talafeagai lelei le oneone, le oneone, ma le palapala. I luga o oneone oneone leaga, o le aʻa o le peony e tupu malosi, o le vavao e amata i le taimi muamua, ae e le tele naua ma teuteuina nai lo fugalaau ua totoina i totonu o eleele leaga. I oneone oneone, o le peony o loʻo ufiufi i laulaʻau, ae e fulafula le lau, ma o le togavao lava ua vave ona tupu ma ua le toe aoga lona malosi.

E mafai ona e faʻaleleia le oneone oneone mo le totoina o peonies e ala i le faaopoopoina o le peat ma le omea, faʻapipiʻi meaʻai. I luga o eleele palapala, o fugalaau e fulafula ma lanu mo se taimi uumi ma e itiiti le faʻafitauli i faʻamaʻi.

O se tuufaatasiga o paʻu lanumumu ma le paʻepaʻe o le a avea ma mea teuteu lelei o le malologa i le togalaau

A o le totoina ni talo i luga o se fanua taua, e fautuaina le muai totoina lupins ina ia faʻamalosia ai le eleele.

E mafai ona e aoao atili e uiga i foliga o le tuputupu aʻe lupins mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/lyupin.html

Faigaluega

O laau toto e sili ona totoina i le tautoulu, ma o le taimi o le totoina e fesuisuiai e fuafua i le itulagi: i le itu i mātū - mai le ogatotonu o Aokuso, i le vaeluagalemu - mai le amataga o Setema, i le itu i saute - ia Oketopa. O le totoina o le tautotogo o peonies e leaga aua o laau toto e amata ona le lelei ma fuga, ma o le faagasologa o le totoina o le fugalaau e tatau ona faia i se taimi puupuu - sei amata ona tuputupu ae toto o le faafouga.

O pits mo le totoina o peonies e tusa ma le 70x70x70 cm e tatau ona eli i luga atu o le taimi (i ni nai masina ao le i totoina), faʻafefeina ma tausia se mamao o le 60-120 cm, faʻalagolago i meatotino o le ituaiga. Mo le totoina o masini, ua saunia ai vavae.

O le pito i lalo o le lua o loʻo vavalalata i luga o se suo bayonet, ona tumu ai lea i le faʻafefiloi o togalaau aina, peat, compost, moa pala, ash, superphosphate (200-400 g) ma le gaʻo ivi (400 g). A maeʻa ona faʻatumu pits i le eleele, latou faʻafeinu, ma, aʻo faʻafefete le paluga i le taimi atoa seia oʻo ina totoina talo, latou te faʻaopopo le eleele.

A o leʻi totoina, i le ogatotonu o le lua, sasaina lua i le loloto o le 20-30 cm, ua totoina aʻa i le hexachlorane ma totoina mea totino ina ia maua ai le eleele pe a ma le 5 cm.

O le maualuga ma le loloto o le totoina o taloni e faalagolago ile ituaiga eseese. E totō le totoina o peonies e faʻavaivai pe leai foi, ma faʻamaʻaina le totoina o peonies e mafai ona tuai. O le tele o ituaiga laau toto e totoina i le mamao mai le 60-80 cm mai le tasi ma le isi, o le maualuga - 1-1.2 m. Talu ai e tutupu lemu le la, e mafai ona totō fugalaau, ina ia mafai e se tasi ona toina laau ma totoina.

Tausiga tatau peony

E ui lava e le lelei le tausiga i le tausiga, ae ui lava i lea, e tatau ona faia nisi o fuainumera ina ia ola lelei le laau ma fuga fuga mai ma ni mea tetele.

Le lisi o auala masani mo le tausiga o tupulaga:

  • Faʻasa. Peonies o tagata fiafia tele i le susu, o le mafuaaga lea o le suāsusu o le vaega sili ona taua o le tausia oi latou. O le le lava o le suavai e mafua ai le leai o ni taʻavale poʻo le faʻavaeina o fugalaau laiti ma le vaivai o le fuga.
  • Tatalo. O le faʻamauina o le eleele faʻataʻamilo i vao, o le veleina o vao ma le faʻavaivai o mea ia e fesoasoani i le tafe mai pea o le ea i le aʻa o le peonies.
  • Puipuiga o le tuʻuina atu. I taimi o timuga, e mafai ona taoto ai laʻau o fatu o peonies ma lanu lanu - e taofia ai se taimi faapea, o lagolago e faʻaaogaina e pei o se kulupu e tolu o loʻo pipii i luga o le eleele ma se paʻu uila.
  • Polokalame puipui. O fugalaau fugalaau i le taimi o le fugalaau e teuteuina ile fatuina o fatu. I le faaiuga o Oketopa, o le a vavae ese tipu latalata i le eleele (i le maualuga o le 15-20 cm).
  • Saunia mo le taumalulu. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o loʻo faʻafefeteina peonies ma mulumulu i le faapalaga, o le peat or rotated manure.

I le tausaga muamua talu ona totōina, e le mafai ona faʻamaʻaina peonies, ae e masani ona vaʻaia ma faʻafefe. E sili le lelei o le faʻapipiʻiina o tumutumu o tupulaga laiti, e le o le faatagaina o laau e fuga - o se aga masani o le a avea ma ki mo le fausia o se vao malosi ma le televave i tausaga mulimuli ane.

I le puipuia o le fausiaina, o loʻo totoina ai vao vao peony

I le tausaga lona lua, o le tausiga o le peony e aofia ai le fesuiaiga o le fugalaau, ao le fugalaau o le itu ua vavae ese, ma o le ogatotonu o loʻo totoe. E ui lava ina le toe totogo le laʻau i le amataga o Iulai, e tatau ona faaauau pea ona faʻaeteeteina: faʻamalo le palapala, vele ma faʻavaivai aʻa i le vaitau lea, o le a tupu mai ai lala laau i le isi vaitau. I le lona tolu ma tausaga mulimuli ane, o peonies e faʻamalosia lelei ma faʻaauau ona tausia, pei o uluai tausaga talu ona totoina.

O pulapula talavou e aliali mai i talo i le masina o Aperila-Me - i lenei laasaga o le atinaʻe, e manaʻomia e le fugalaau le gaʻo, i le amataga o le paʻu (Iuni) - i le nitrogen, phosphorus ma le potassium, i le faaiuga o le fuga (vave Iulai) - i le phosphorus ma le potassium. Pe a faʻaaogaina fomaʻi, o le tausaga o le fugalaau ma le tikeri o le fuga o le eleele ua faʻamalamalamaina. O le au fai togalaau ua fautuaina e amata ona fafagaina peonies ma ni togi laiti o le na o le tolu tausaga o togalaau pe a uma le timu poo le timu (e le o faʻafeiloaʻi faʻamaʻi i le eleele maso).

O le paʻu i luga o le poloka piliki o le a sili atu ona manaia ma faʻafeiloaʻi i fugalaau fugalaau pupula

Fertilizer (fua mo laau taʻitasi o peonies):

  • Tautotogo Le amataga o le tuputupu ae. Nitrogen fertilizers 60-70 g.
  • Tautotogo Me 1 pakete o le paʻu, moa ma le manulele manu poʻo mullein.
  • Autumn Setema 50 g o le superphosphate ma le 10-15 kg o le humus.
  • Autumn Oketopa Oli loloto (20 cm i tafatafa o le vao, i luga o le bayonet - i le va o laina), 15 kilokalama o le suamalie po o le faapalaga, 30-40 g o falaoa ma fulufulu fulu.

O le faʻaleleia oa matou faʻatoaga o togatogo ma le tausiga masani o le peony, o le ae ausia ai le atinaʻe sili atu o le fugalaau ma lona vave toto.