Laʻau

Saina Saina - tausiga ile fale ma toe gaosia

Mo le mamanu o fale mautotogi, fale, nofoaga o ofisa, faapea foi ma le mamanu o le laufanua, o le laau o le hibiscus, po o le saina Saina, po o le rose Saina, e masani ona faaaoga. E faigata ona le matauina lenei laau matagofie ma fugalaau matagofie.

O le laau e mafua mai i le aiga o Malvaceae. Rosan e mafai ona tupu aʻe i foliga o se laau afu, laau poʻo se vaovao.

O le nofoaga e nonofo ai o Saina ma Initia, ae ui i lea, o le togavao ua mauaa aʻa i totonu o atunuu o le vevela ma eleele laiti. I Korea, o lana fugalaau e aloaia o se tagatanuʻu; o lona ata o loʻo faʻaputuina i siliva o Meleisia.

O le igoa o le laau e lua vaega. O le vaega muamua e faʻataʻitaʻiina se fugalaau e foliga mai o se rosa lapoa, le lona lua - o le atunuu o le tuputupu ae.

Hibiscus chinese

O laulaau o le saina Saina e vaneina, matagofie, paʻu, lanu meamata. O le fugalaau e tele, e oʻo i le 16 cm le lautele. O le tele o vailaʻau o Hibiscus faʻatasi ma le lanu mumu, lanu papaʻe, samasama, lanu moli ma le lanu piniki ua gaosia. I foliga vaaia, ua vaevaeina i latou ma masani ai.

Saina Saina ola e tusa ma le 30 tausaga. I le masaniga masani e mafai ona ausia se maualuga o le 3 m.

Alalaupapa magaala tafatafa

O Hibiscus e fetaui ma le galueaina, i totonu ma fafo. O fualaau talavou o hibiscus e faʻaaogaina mo le kukaina, tiʻetiʻe le la mai ona tumutumu. Ua tupu foi Rosan mo faamoemoega faafomai.

Faʻapenaina o se rose rose

E faapefea ona faʻaleleia le sbisc i le fale? O le laʻau Saina e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se lua: e ala i le faapipiiina ma le ola mai fatu.

O le auala e sili ona fiafia i le fausiaina o hibiscus o le vaʻaia. O le faigofie ma le itiiti ifo o le malosi o le galue-malosi, aʻo gafa e masani ona maua uma faailoga o le tina.

Faʻalogo! O le laau na maua e ala i le faʻasiliina e ala i le tipi o le a fuga i totonu o le tausaga.

Laʻau

E pei o le totoina o mea, ia faʻaogaina lala o loʻo totoe pe a uma ona vavae le vao, poʻo se laau e tipi faapitoa ma le vaega o le pana. O vaega sauniuni o paranesi e tatau ona lua pe sili atu tulafono laiti.

O le tipiina o le seleseleina o le saina Saina

Mo le aʻafia, e lua metotia e faʻaaogaina:

  1. Tuu vaega tipi o le mama i totonu o se fagu vai. A maeʻa foliga o aʻa, e manaʻomia ona totoina fatu laau i totonu o se ulo ma le eleele ua saunia.
  2. E mafai ona e aʻafia faʻamau saʻo i le eleele. O le palapala e tatau ona tatala ma malamalama. E mafai ona e faʻaaoga oneone. Laʻau e pipii i le palapala. Mo le tausia lelei o le faʻamautuina o tulaga mo le vavaeina, o le totoina o loʻo ufiufi mai i luga ma se pusa paʻu poʻo se fagu tioata e fausia ai se fale-moli. O taimi taʻitasi, e mafai ona aveeseina le toesea ma faʻaogaina ai le togavao. O lenei mea o le a aveesea ai le condensate ma puipuia ai le faʻaalia mai o faʻamaʻi faʻaleagaina o fatu.

O le vevela o le potu e tatau ona tausia i totonu + 22-25 ° C.

O aʻa e tupu ile selesele i totonu o le 1-2 masina talu ona totoina, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau.

Fatuina o fatu

E mafai e se fatu ona totoina se laau. Faatasi ai ma lenei lomiga o le fausiaina, o le togavao o le a fuga ae leʻi sili atu i le tolu tausaga mulimuli ane.

E faʻapefea ona tupu le saina Saini mai fatu i le fale? O lenei filifiliga e sili atu le taimi e alu ai nai lo le faapipiiina. E mafai ona maua saʻo fualaau poʻo le faʻatau i le faleoloa.

O le taualumaga mo le tuputupu ae o le hibiscus e faapenei:

  1. O fatu e muaʻi faʻafefiloi i le vai mafanafana mo ni nai itula. Mo le tulaueleele, oi latou o loʻo i lalo o le tane e faʻaaoga. O fuamalie fatu ua faʻafefeteina e le talafeagai mo le totoina. E fautuaina e faʻaopopo se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae i le tane vai. E fautuaina foi pe a maeʻa ona faʻamaʻiina i se vaivaiga vaivai o le potassium.
  2. Tuu ni fatu i luga o se fulu o le germination. Ufiufi foi i latou i se ie susū. Pe a afifiina ofu, e tatau ona e susuina i taimi uma ina ia latou le malolo.

Hibiscus fatu

  1. A maeʻa ona tupu mai, e tatau ona totōina fatu i se ipu ua saunia i le palapala. E mafai ona faʻafefiloi le pi ma le oneone i tutusa tutusa e avea o se mea. O le totōina e faia i le palapala muamua, ma pe a uma ona totō, e susu le eleele mai le fana.
  2. E tatau ona ufiufi laufanua i le tioata poo le polethylene e maua ai se atigi fale-moli eleelea.
  3. O le tausiga i aso uma e aofia ai le vaʻaia o le fale kosi, faʻapipiʻiina le meaʻai i le vai ma tausia le vevela e le itiiti ifo i le 25 ° C.
  4. A maeʻa le tolu o laʻau e aliali i totonu o fualaau aina, e manaʻomia ona suʻeina ma faʻapipiʻi i ni pusa laititi eseese.

Filifili ni fualaau o se rose rose

I a latou fugālaau fugalaau muamua, o le a ola aʻe rotan Saina seia oʻo ina latou totoina i totonu o koneteina lapoa.

Toto ma togafitiga o togalaau

Saina Saina po o le fale i totonu - tausi fale

A toto laau ma totō i pusa taʻitasi, e tatau ona e tausia i latou i le auala e tasi mo laau matutua.

Faʻasalaga lelei, o le tuputupu ae o laau talavou e maualuga tele. Ina ia fausia se pale matagofie mataʻina, o pito i luga o le vavae o pine.

O fualaau laiti e manaʻomia le faʻatulagaina o tausaga. Ina ia faia lenei mea, e filifilia se ipu, e laʻititi tele nai lo le tasi muamua le lautele. I le pito i lalo, e tatau ona faʻatulaga se alavai, e aofia ai ni fasi mea piliki poʻo le uamea lautele.

E sili atu le lelei o le totoina o le laau e ala i le faʻafefe. Faatasi ai ma lenei fesuiaiga o le gaosiga, o le aʻafiaga o manuʻa i aʻa o le hibiscus ua toetoe lava a faʻaumatia.

O avanoa vavalalata i totonu o le ulo e ufiufi i eleele palapala. Mo le laau toto, e mafai ona e faʻaaogaina le palapala eleele o loʻo ola ai fualaʻau suamalie. A o lei totoina, e faaopoopoina le oneone. E mafai ona e saunia le lalolagi oe lava. Mo lenei mea, o loʻo fefiloi ai le eleele ma le laʻau eleele i vaega tutusa ma le 1/3 o le humus, o le oneone ma le malala ua faaopoopoina.

Le faʻavaeina o totonu o hibiscus totonu

Hibiscus togalaau poʻo le rose rose - meaola e ola i le laufanua

E tatau ona teuteuina le rose Saina. O le teuteuina e tatau mo le fausiaina o se pale matagofie o se laau, o lona vevela ma le faaosofia o le ola o se laau.

Ae e te leʻi amata fausia se laau, e tatau ona e filifili i le ituaiga o hibiscus i le lumanaʻi. E masani lava ona tupu aʻe i le tulaga o se laau laugatasi poʻo se foliga o se togavao.

Faʻailogaina Saina Rosan

O afea e te manaʻomia ai le amata amataina o le hibiscus mai le sasa? I tama talavou Saina, o le mea na amataina pe a oʻo atu le seedling i se maualuga e 13-15 cm.

Afai o se laau ua faia i le tulaga o se laau laugatasi, ona tuiina lea o le pitonuu tutotonu. O lenei mea e faʻaolaina ai le tuputupu ae o auala i fafo. Talu ai o le laau talavou ei ai se ogalaau manifinifi, e sili ona lelei le nonoa o le ogalaau pe a fausiaina se laau i se lagolago, mo se faataitaiga, o se laau laau.

Afai e faia se togavao, o le tele o tumutumu o loʻo i lalo o loʻo tuʻu i luga o le ogaumu tutotonu, o le isi mea e vavae ese. O lala o le a tutupu i le lumanaʻi o le a ola mai ia i latou. A maeʻa pe a ma le 3 masina, ona teuteu ai lea o fualaau ola.

Pe a faʻapipiʻi le sala, e vevela ma faʻaleagaina tipu, e pei foi o lala e ola i totonu o le pale pe tutusa ma le autu.

O le tipi e faia i le maualuga o le 45 ° faatasi ma seleulu masani. Pe a filifilia le nofoaga e tipi ai, ia faʻalogo lelei i le tulaga o le fatugaʻo poʻo le pepa e faʻaaoga ai le tipi. E tatau ona i luga o fafo o le paranesi. I lenei tulaga, o le tuputupu ae o le fana o le a tuusao mai le pale.

E fautuaina e teuteuina le fugalaau ia Fepuari ma le autumn. I le taumafanafana, e le fautuaina le teuteuina, aua o lenei mea e mafai ona faatuai ai le fuga o le vao.

I le faʻaaogaina saʻo o teuga, e mafai ona e totoina se talo mai se laau.

Laau laau

Totoina o laau matutua

I tua o se laau, e faigofie lava ona tausia e se aiga Saina i le fale. E aofia ai le fausiaina o taimi, teuteuina, laʻei pito i luga ma le faia o tuutuuga mo le taumalulu.

Tulaga faʻatau

Solerolia - tausiga ile fale ma toe gaosia

I le vaitau mai ia Fepuari e oo atu i Oketopa, ua matua tele le vai. E faia le taʻavale pe a māgo le pito i luga. O le vai e mafanafana ma faʻalelei. A uma ona faʻafeinu, o le tele o le vai o loʻo i totonu o le fagu e faʻafefe.

Mo laau toto i le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona faatumauina le maualuga o le ea i le 70%. O le mea lea, pe a vevela le vevela, ona faʻaleleia lea o le suavai po o le pulumuina.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le tuputupu ae, mo le atinaʻe masani o le laau, e tatau ona e faʻafefeina le vao. E sili ona lelei le faʻatauina o ni mea e faia mo le totoina o fualaʻau. Pe a filifilia se faluga, e tuʻuina atu ia i latou o loʻo i ai se pasene laitiiti o fulukalama i la latou tuufaatasiga.

E tatau ona fesuisuiai minerale maniua ma organics. E pei o fugalaʻau faʻasaina, faʻaaoga le faʻafefete o moa (faʻatonu 1:20) poʻo le povi povi (faʻatonu 1:12).

Faʻalogo! E le mafai ona faʻafefiloi laau totō fou.

Totoga e tatau ona faʻamafanafanaina ile eleele malulu. Afai e matutu le palapala, ona mafai lea ona e susunuina laulaau.

O laʻau e masani ona faʻamaʻi faʻatasi ile 2-3 vaiaso.

I le taimi o le fuga

E fuga mai Hibiscus mo vaitau 3 - e amata i le tautotogo ma faaiʻu i le autumn. O nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ona tosoina le toto e oʻo lava i le taumalulu.

O se fugalaau fugalaau e tumau i luga o le paranesi mo le silia ma le 1-2 aso, ona pa'ū lea, ae amata se polo fou e sui ai.

Fugalaau fugalaau Saina

Ina ia maua le malamalama lelei, ua faʻapipiʻi le hibiscus i tafatafa o le faʻasalalau i le itu i sasaʻe poʻo saute sisifo. A faʻapipiʻi i luga o le windowsill i saute, e puipuia le fugalaau mai le la susulu.

I le taimi lea, o le vevela o loʻo tumau i le 18-20 ° C.

Mai le tautotogo i le tautoulu, e mafai ona tuu le laau i le togalaau poʻo luga o le faletusi. O le mea e manaʻomia ile filifilia o se nofoaga o se malamalama faʻafefe, puipuiga mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga.

I le taimi malologa

I le taumalulu, e tatau ona malolo le laau. Ina ia faia lenei mea, o le vevela i totonu o le potu e faaititia, o le taimi ma le tele o le faʻavaivai ua faʻaitiitia. Ina ia iloa le manaʻoga mo le faʻasusu, o le eleele i totonu o le ulo e faʻamaʻaina i se laau i le loloto o le tele senitimita. Afai e matutu, ona faʻaleleia lea o le vai, pe afai e naʻo se mea lamolemole pito i luga, ona faʻafefe lea e le faia.

O itula o le ao e tausia mo le 6-8 itula. Faʻatasi ai ma le leai o se malamalama masani, o le faʻamalama e le faʻaogaina e faʻaopoopoina. E mafai ona e faʻaaogaina se penefiti mo nei faʻamoemoe.

O le maualuga o le taumafanafana mo le taumaluluina o le laau o le + 15-18 ° C.

Faʻalogo! Aua le faʻaitiitia le maualalo o le ea i lalo ifo o le 10 ° C. I le tau maualalo, e mate le laau.

E le gata i lea, o le fugalaau e le manaʻomia le fafagaina e le aunoa. Faʻasogo le vao i le sili atu ma le 1 le taimi i le masina i le pulu-popo-konatela, pe aua nei faʻaopopo faʻamaʻi.

Afai o le ea i totonu o le potu e matua matutu, ona salalau ai lea o rosa Saina i le vai mafanafana.

Sauniga o le taumalulu

I le tautoulu, e mafai ona pauu lau lau mai le hibiscus. I lenei tulaga, o le 'auʻau o loʻo faʻapipiʻiina. Laei ma tipi ni gaioiga laiti (nai senitimita).

O le faʻaleleia o loʻo faʻaitiitia foi le faʻaitiitia ina ia oʻo i le taumalulu, o le faʻaititia o le tele o le vai e le o se mea e sili ona mamafa.

E oʻo i le autumn, o mea e aofia ai le vailaʻau e faʻasalaina ina ia le faʻaosofia ai le tuputupu ae o le tuputupu ae. I le taimi lea, e fautuaina e fafagaina le rose a Saina ma le popo-phosphorus. Faʻamaʻi le silia ma le 1 le taimi i le masina.

Aisea e le fuga ai le rose Saina

E masani lava ona fesili le au faila fugalaau ia i latou lava pe o le a le mea e fai pe a le fuga mai le hibisc. I le taimi lava e tasi, e toatele e finau faapea latou te faia le tausiga lelei o le laau, e aofia ai le fafagaina, laʻei pito i luga, ma tulaga o le vevela.

O se tasi o mafuaʻaga e le fuga ai le hibiscus ona o le laau e le lava le malamalama. E fuga mai le rose Rina pe a lava le malamalama. I lenei tulaga, e tatau ona e ave le fugalaau i le faapaologa po o le togalaau. E mafai ona e taumafai e faʻafeiloaʻi i le windowsill south.

E le gata i lea, o le isi tali i le fesili pe aisea e le fuga mai ai le rose Saina o le teuteuina le lelei. O le mea moni e faapea o fugalaau fugalaau e na o le laiti. O i luga ia i latou ua taoto le tumutumu. O le mea lea, ia avea le hibiscus ma fagu fou, e tatau ona aveese le fugalaau mama ma se vaega o le pipi pe a uma ona fuga.

Faʻalogo! E le mafai ona fugaina le Rosan Rosese pe afai e le maua le laau i se taumalulu masani. Atonu e mafua ona o le faateleina o le vevela o le vevela i lenei vaitau, lea e aʻafia ai aʻafiaga.

O le isi mafuaaga o le suia o se laau i totonu o se ipu tele. O fualaau totogo e avea ma fugalaau pe afai o latou aʻa e tumu ai le atoa o le ulo.

E mafai e le togavao ona tafu, ae latou te le tatalaina ma e le pine ae maeʻa, pauu ese. Atonu e mafua ona o le leai o le susu, meaʻai po o le maualalo o le vevela. Ma le isi, ona o le leai o le susu ma meaʻai, o lau o le a lanu samasama.

Yellowed hibiscus leaf

<

Afai ei ai fugalaau, ae i se vaega itiiti, ma o le vao e masani ona faateleina le laumei lanumeamata, ona maua ai lea e le laau le tele o fualaau oona. Atonu foi ona o le le lava o le malamalama.

O le rose Rosa o se laau lea e fetaui lelei i totonu o so o se fale pe teuteuina se togalaau togalaau.