Tupe teu

Fai-------------------------lima: faatonuga mo le faia o se sulu

O le tele o tagata tausi laʻau o loʻo i ai le tele o 'au, ua leva ona latou faʻaaogaina le tele o mea tau femalagaiga e faafaigofie ai a latou galuega ma sili atu le lelei i le pisinisi o le tausiga o le beekeeping. E aofia ai le faʻaaogaina o se faʻaauau faapitoa (taʻavale apiary) poʻo, i se isi auala, apilift.

O sea mamanu e mafai ona faʻatau i totonu o se faleoloa faapitoa mo le tele o tupe, poʻo le faia o oe lava lima, e faʻavae i luga o faʻamatalaga auiliili o loʻo i totonu o lenei mea.

Mataupu faavae o le taotoga

O le faʻaaogaina o le mataupu o le apilift e matua faigofie lava: faatasi ai ma le fesoasoani a le itu, o le mamanu e faʻapipiʻi le tino o le sulu, e faʻaaogaina le levili mo le siʻitia, ona mafai lea ona feaveaia le sulu filifilia i soo se itu.

E taua! Pe a faʻatau le sauniuni i luga o le fefaʻatauaʻiga, e tatau ona amanaʻia le tele o uiga talafeagai: o le pipii o le solofanua e tatau ona i ai le va o galuega i le va o le 34.8 ma le 53.6 cm, o le mamafa o le uta e le sili atu i le tasi ma le afa senituri, e le sili atu i le 130 cm le sulu.

Faʻaaoga e oe lava oe

A maeʻa ona filifili e fausia se taavale solofanua mo le feaveaiina o pusi ma oe lava ia, faamolemole ia e onosai pe a mafai, ona o le filifilia o vaega autū o le a umi se taimi, ma o le a faʻapipiʻiina le faʻatulagaga e pei ona faatonuina ina ia galue lelei le solofanua i le lumanaʻi.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e fausia oe lava: faleoloa, pulufana a Dadan, pusi o Alpine, faleoloa a Warre, laʻau manu, ma faitau pe faapefea ona fausiaina se faapaologa mo pi.

Mea ma mea faigaluega

Mo le gaosiga talafeagai o lau siʻitia, e tatau ona e saunia muamua mea nei:

  • lua uili i luga o le uʻamea;
  • lua laupepa (e aofia ai se tasi ua faatulagaina);
  • uaea;
  • uila;
  • tapuni le pipiʻi;
  • tui.
Ma mo le galuega o le a e manaʻomia nisi mea faigaluega:

  • masini faʻaleleia;
  • tauaveina o taavale;
  • popolega e puna mai;
  • le suauʻu lea o le a faʻafefiloi ai le uaea;
  • fua fua;
  • Faʻamaumauga o pipili (faʻatasi ai ma le tele o sikuea 4x2, 3x2, 2.5x2.5);
  • pulu (M6, M8) ma nati;
  • fagu paʻu.

E te iloa? O uluai sulu na faia i foliga o paʻu paʻu; i le isi itu, o le "fale" na tapunia, i le isi itu - o se pulu ma se pu ua faaofiina. O tagata o Aferika e oo mai i nei aso latou te togafitia nei atigi pusa i ni vai faapitoa ina ia mafai ai ona togafiti vao vao i fale na faia muamua.

Laasaga ma lea laasaga ma ata

Afai ua uma ona saunia mea uma ma meafaigaluega mo le aoina o katata, e mafai ona e alu i le gaosiga o le gaosiga lava ia, lea, mo le sili atu le lelei, o le a faaalia i tulaga ma faatasi ai ma se ata.

1st stage. Faʻaopoopo le faʻavaa i le paʻu.

  1. Muamua, e tatau ona faʻafeiloaʻi paʻu sikuea ina ia oʻo ai i le 157x370 cm le lautele o le fausaga, i le maeʻa maeʻa, ona faʻafefiloi ai lea o faʻailoga e 4 faʻatasi (faʻafeiloaʻi i le pito i luga).
  2. Faapipii le fagu pito i lalo i le itu i luga, ma mo le lua ogatotonu o le paipa pito sili ona maua (3x2) e aoga.
  3. E le faatagaina e faapea o le mea e tupu ai le va i le va o le peʻa pito i luga ma le faaseʻe lona lua e itiiti ifo i le afa mita.
  4. I le va o le lona tolu o le uʻamea ma le pito i lalo e faia ai le va o le 38 cm le uumi.
  5. O le isi, ia faia se tipi 2-senitimita mai fafo o laupepa faʻapipiʻi - aemaise lava le faʻanofoina o le ufiufi.
  6. I itu taʻitasi o le tolu (pito i luga) laʻau, e tasi le pu e puʻe, aemaise lava mo tapuni M8 sauni, ina ia mafai ona faʻasaoina paʻu uila i nei nofoaga.
  7. E faʻapipiʻiina manulele e faʻapipiʻi i paipa o le itu, ma se 20-centimita lemu mai le peʻa pito i luga.

E taua! Afai o le pito o le tipi e le i faʻaaogaina ai le M6, e mafai ona lele mai le uʻamea mai le ogaoga i le taimi o le taotoga.

2nd tulaga. Faʻaopoopo le faiga autu o le siʻitia, uili ma uila.

  1. O le 4-senitimita (lautele) o loʻo i ai ma se faʻamaumau e fuafua lelei e puipuia ai le tulaga pe a pa'ū le uaea mai le poloka o loʻo siiina le avega - ua faʻamau i luga o le pito i luga o le faʻailoga, mai i luma. E le gata i lea, o le 13 centimeter indent e faia mai le taumatau saʻo.
  2. E faʻaaogaina se uila e faʻapipiʻi ai se uaea uʻamea (3 mm), e faʻamau i le itu tauagavale (faʻatasi ai ma le uʻu ma le 13 cm) ma le pito i luga.
  3. Tuu le paipa i luga o le lua (pito i luga) o le alatele (e 12-centimita le mamao mai luga o le pito i luga), ma o le suauʻu eletise ua faʻamautu i totonu o le faʻaiʻuga.
  4. E le gata i lea, i le isi itu o le uʻamea, e tatau ona faʻafefiloi le 20-cm le uʻamea, o le auʻau e faʻataʻamilo solo i lona tua.
  5. I luga o le uʻamea ma le uʻamea ma le uila ua faʻapipiʻiina i le uumi, o loʻo faʻapipiʻiina foi paʻu uʻamea i vaega pito i luga ma lalo.
  6. O le uaea i le uʻamea uʻamea ma le tautotogo faʻapipiʻi le lima o le levela.
  7. O uili e fetaui ma le solo i le lumanaʻi o loʻo i ai ni uili faapitoa o le uili ma e tusa ma le 38 cm le aofaʻi - o loʻo tuʻuina i luga o faʻamau e fai i se faʻamaufaʻailoga. Mai le pito i fafo, o le togi e faʻapipiʻi i nati.
  8. I luga o le faavaa o ni palefaʻailoga faʻamaufaʻailoga faʻamau o le uamea.
  9. A e tilotilo i le faʻamau, e tatau ona e vaʻaia ni paipa se lua (30 ma le 23 cm le lapopoa), e masani ona faʻafeiloaʻi, e faʻapipiʻi i le faʻavaa ma le M8. O le mea lea, o le mamanu faigofie, i itu eseese, o loʻo taulaʻi atu i luga o le fogaeleele, talu mai le faʻaopoopoga o uili na faʻapipiʻi mai faʻamau o loʻo faʻapipiʻiina e aunoa ma ni faʻafitauli.

3 vaega. Taavaletoso, vavae ma vaʻaiga.

  1. O le taʻavale o se elemene faigata o le siʻitia, o lona faʻapipiʻi e faia mai le tele o vaega. E aofia ai, o loʻo i ai se patipati, o se sosoʻo matagofie. E tatau ona faʻapipiʻi se poloka uila i le ogatotonu o le pito i lalo.
  2. O le gaioiga o le taavale solofanua o le a faʻaalu i le uʻamea, faatasi ai ma le fesoasoani o se faʻavaa, faʻapea foʻi ma le vavae.
  3. E tatau ona faʻapipiʻi le pipi i le fausaga autu.
O le faʻatinoga o laasaga taʻitasi i le laasaga mo le faʻapipiʻiina o le maualuga i luga o le apiary i le ala sili ona lelei o le a fesoasoani i se ata faapitoa.

E te iloa? O le uluai taavale i le lalolagi na fausia i Eleni anamua i le 408 TLM. er

Vaega o le taotoga

O le faʻaaogaina o nei masini, e manaʻomia le mulimuli i tulafono o loʻo faʻatonuina i faatonuga, faʻapea foʻi ma le gauai atu i nisi vaega o le tausiga o le beekeeping:

  • ao lei amataina le galuega ma le siʻi aʻe, e tatau ona e maua le toʻa i lona 100% le faʻaogaina o mea tau tomai, faʻaaoga muamua, e aunoa ma le faʻatauina;
  • o le faʻapipiʻiina o fao ma nati e tatau ona sili atu le tele pe a talafeagai ai, o lenei mea e faʻaaogaina i se tulaga sili atu i na nofoaga o loʻo faʻamautuina ai le uaea;
  • e tatau ona faʻasaʻolotoina uma taavale solofanua mama e aunoa ma se faʻaaogaina mai isi tagata uma;
  • o le a le sili atu i le le faaluaina le siakiina pe na lava le mamafa o le lagolago-mamoe paʻu e mafai ona faʻamautuina e ala i le faila;
  • ao faagasolo le taotoga, e tatau ona vaʻavaʻai tui e faʻapipiʻi lelei ona tuʻuina faʻamau i totonu o togavao;
  • E taua tele le faʻamautinoa o le pito i luga e le avea ma taʻaloga mo taavale taʻavale.

Aoao e uiga i le tele o mea totino ma le faaaogaina o nei oloa e pei o le: wax, pollen, propolis, zabrus, perga, jelly royal ma o le mea moni - o le meli (rapeseed, acacia, atonu, moli suamalie, linden, buckwheat, chestnut ma isi), o le oloa pito sili ona taua o le tausiga o beekeeping.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e matua talafeagai lava le faia o se siʻosiʻomaga faigofie o sulu i ou lava lima, ma e ui i le faiga o le galue malosi, o le taunuuga o le a fetaui lelei ma ou faʻamoemoega.