Fualaau aina

Faamatalaga o le ituaiga ituaiga pateta muamua "Elmundo", o ona uiga ma ata

Elmundo pateta o se amataga o le laulau papala o ituaiga eseese o Dutch. Se tulaga iloga - o se fuainumera tele o tubers.

E talia toleniga femalagaaiga, e teteʻe i le faʻaaogaina o masini. Faʻateleina ona tupu e pei o pateta vave. E talafeagai mo ituaiga uma o le eleele.

Mai lenei tusiga o le ae iloa mea uma e uiga i lenei ituaiga, o ona foliga ma uiga, tulaga mo le galueaiina ma isi mea faʻapitoa.

Eseese le salalau

O le ituaiga pateta "Elmundo" na fafagaina i Netherlands. O le tusitala o Kws Potato.

I le 2013, na aofia i le resitala le setete mo le Central Central Chernozem, le Caucasus ma le itu i Matu-Sisifo. Na tupu olaola i Voronezh, Lipetsk, Ryazan, Moscow, Yaroslavl, Vladimir eria.

Na tupu foi i Belarus, Moldova, Kazakhstan, Iukureini, Uzbekistan, Kyrgyzstan ma isi atunuu. E mafai ona ola i ituaiga uma o palapala.. Lafolelei talafeagai, laumei, oneone, palapala palapala. E taua le mafaufau o le palapala e tatau ona fai sina suamalie.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le aʻa o le a le mafai ona galue malosi. E mafai ona faʻaleagaina vavalaʻau. E mafai ona gafatia le lamala ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

E taua! A o le totoina le fatu i totonu o le lua, e tatau ona lafo se tamai fafie. Faʻafetai i lenei meafaigaluega, o fatu faʻatupu e faʻateleina ai le vaivai.

Faʻamatalaga

Igoa tulagaElmundo
Tulaga lauteleuluaʻi fua o le laulau, lelei teuina ma faʻasaʻo femalagaaiga
Gestation period70-80 aso
Manatua Pule11-14%
Masima o fai pisinisi100-130 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao10-25
Tuuina atu250-345 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo, e le kukaina le pulupulu, e fetaui lelei mo soupisi ma fulu
Faanatinati97%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaNorth-West, Central Black Earth, North Caucasus
Faʻafitauli faʻamaʻie faʻasaga i le patate o pateta auro ma le kanesa o pateta, e faigofie lava ona afaina ai le paʻu
Vaega o le tuputupu aelaupapa faʻapipiʻi faʻapupula le masini
FaʻatonuKws Potato (Holani)

Laʻau vavao, laʻau, uumi. O le maualuga e oo atu i le sili atu ma le 70 cm. O laulaʻau ua faʻaloloa, emerald hue. Fai sina pito faʻatapulaʻa. O se fugalaau o fugalaau o le violiona. Ole tino o le anthocyanin o le pulupulu e matua vaivai lava.

Eseese pateta "Elmundo" o loʻo i ai se fuainumera tele o tuberso le a lona uiga ese. Tasi le vao e fai mai i le 10 i le 25 tubers.

E mafai ona faʻatusatusa lenei fuainumera tutusa ma isi ituaiga e faʻaaoga ai le laulau i lalo:

Igoa tulagaLe numera o fatu i totonu o le togavao
Laelie oo i le 15
Afa6-10 fasi
Lilea8-15 vaega
Tiras9-12 vaega
Elisapetae oo atu i le 10
Vega8-10 fasi
Romano8-9 vaega
Gypsy woman6-14 vaega
Gingerbread Man15-18 vaega
Cornflowere oo i le 15

O fua e faʻaloloa, faʻatasi ma itu tafatafa. E i ai a latou paʻu papaʻu, ma laiti. O le peta pateta e lanu, o loʻo i ai se paolo malu. O le aano e vaivai, amber-beige. O le mamafa o le tasi tuber e 100-130 kalama. E ese le eseesega o mea mai le 11-14%. O le pateta "Elmundo" e manaia tele, ua matou iloiloina le faʻamatalaga o le ituaiga, o ata o loʻo maua i lalo.

Ata

O foliga mai o lenei pateta matagofie:

Tuuina atu

Lafoga o le "Elmundo" e maualuga lona fua. A maeʻa le fuʻa muamua, ona tupu ai lea o le fua i le 45-46 aso. 245-345 pasene o pateta ua seleseleina mai le 1 ha. O le maualuga o le gaosiga e 510 senituri.

E fautuaina faalua le seleselega. O le muamua eliina o loʻo faia i le 45 aso talu ona uma le germination, le lua - i le 55 aso. I fale malulu o fualaau faisua i le vevela o luga atu o le 3 ° C, 4-6 masina o loʻo teuina. O le maualuga e oʻo atu i le 97%.

E faʻapefea ona teuina pateta, faʻapefea ona fai i le taumalulu, o afea taimi e iai ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le pusa i atigipusa, vaʻavaʻai i tusiga eseese i la matou 'upega tafaʻilagi. E mafai foi ona e fiafia i mea e uiga i le teuina o fualaʻau aʻa ma le pusaaisa.

O pamu o lenei ituaiga ua fuafuaina mo le faatauina atu o oloa tetele ma fefaatauaiga. Faʻatau i maketi, i faleoloa ma hypermarkets. Ua oloa sili ona lelei. O le maketi e 80-98%. E mafai ona feaveaia i mamao mamao. Tetee atu i faʻafitauli faʻapitoa.

I le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e faamasani i nei faailoilo e pei o le lelei ma le gaosia o pateta eseese eseese:

Igoa tulagaTuuina atuFaanatinati
Bullfinch180-270 c / ha95%
Rosara350-400 c / ha97%
Molly390-450 c / ha82%
Le manuia420-430 c / ha88-97%
Latonae oo atu i le 460 c / ha90% (i le va o le leai o se condensate i le teuina)
Kamensky500-55097% (muamua le germination i le vevela i luga aʻe o le 3 ° C)
Impala180-36095%
Timoe oo atu i le 380 kg / ha96%, ae o le fatu e vave amata vave

Faamoemoega o fatu

O le vasega ei ai le laulau i le laulau. E matagofie le tofo. Fuafuaina mo le kukaina o le ituaiga A ma le B. Razvarivaetsya sili ona vaivai. Mo le faia o pateta pateta e le talafeagai. Faʻatulagaina mo le kukaina o pipi eseese, aʻoaʻoga autu. E mafai ona e faia le baketi, pateta potato-potato, fries fagu, pateta potato, sandwich hotuna mai pateta o lenei pusa. O fua e fautuaina e faʻaaoga e avea o se faʻatumuga o pies ma casseroles. Ua fuafua foi mo le gaosia o le pateta.

Tuputupu ae

Aʻo leʻi oʻo i le vaʻa, e tatau ona e filifilia se nofoaga. O le eria e tatau ona malamalama lelei, e aunoa ma se suavai. E faʻaaogaina fualaʻau i le palapala, ona faʻamamaina lelei lea. O le fuafuaga fautuaina o le tulaʻiina o tulaga masani: 35x65 cm.

E uiga i le auala ma le taimi e faʻaaoga ai le fuluʻi ma pe faapefea ona fai saʻo pe a totoina, faitau ia tusiga taʻitasi a le saite.

E le sili atu i le 10 cm le loloto o le lulu o le fatu. I le taimi o le tuputupu aʻe e tatau ona mataʻituina le tulaga o le eleele. E taua tele o le eleele e le o se maa. Vaitaimi, e vaʻaia le fanua.

E tatau foi ona aveese vao leaga. O fua e ola ai i le vao o Elmundo e mafai ona ave uma meaʻai. E mafai ona e faʻaaogaina sea ituaiga agronomic e pei o mulching.

E taua! O tali faʻapitoa e tali lelei i le fafagaina o le talosaga. I le tele o tulaga, o le vailaʻau o loʻo faʻafefiloi ma paluga poʻo fugalaisa.
I le faʻaopopo atu i fomaʻi i le totoina o pateta e masani ona faʻaaogaina, ma isi vailaʻau ma vailaau.

Matou te ofoina atu ia te oe se aoga taua i luga o aoga ma mea lamatia o le filogides ma fualaau.

Sa matou saunia foi se faasologa o aoga aoga i luga o metotia eseese o auala o le totoina o pateta. Faitau uma e uiga i tekinolosi a Dutch, e uiga i le galueaiina o fualaʻau aʻa i taga, i totonu o paʻu ma lalo o vaomago.

Maʻi ma faʻamaʻi

"Elmundo" e sili atu le tetee atu i siama ma faʻamaʻi eseese. O le maualuga o le tetee atu i le kanesa, fuamoa o le cyst nematode, Alternaria, fomoz ma fusarium o fualaau aina. Laititi le faʻamalosi i le felafoaʻi o laulaau, o le paʻu o le fua o le fualaau aina, moli ma le mosaic museic.

O meaola faalafua, o le ituaiga e taia ai beet beet. Iniseti e le sili atu i le 1 cm le uumi. Latou te amata la latou gaioiga i le taimi o le tuputupu ae. E mafai ona 'ai pupu, lau, maʻau. E leai se mea leaga ma o latou aʻa.

O le faʻaumatiaina o pito i luga o le 30-40% e oʻo atu ai i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le gaosiga e 20-30%. 80% o faʻaleagaga e maua mai i le 50% le faʻaitiitia o fua. Iniseti e ola i le vaitau taumalulu loloto i totonu o le eleele. E mafai ona e faʻateʻa ese le meaʻai ma le fesoasoani a togafitiga faʻa-tagata poʻo vailaʻau faʻaaoga e faʻaaoga ai vailaau iniseti.

O le patato "Elmundo" sa fafagaina i Netherlands. E sili atu ona teteʻe i faʻamaʻi eseese. Manaomia le tausiga masani.

E tali lelei i luga o laei. E mafai ona gafatia le lamala ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela. Faia mo le kukaina o fale.

I lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i mea e uiga i pateta ma fuaitau eseese:

VaitausagaLaititi vaveTaeaga tuai
SantanaTirasMelody
DesireeElisapetaLorch
TatalaVegaMargarita
Lilac fogRomanoSonny
YankaLugovskoyLasock
TuscanyTuleyevskyAurora
Le lapoaFaʻaaliaZhuravinka