Vailaau faʻapitoa

Faamalologa o meatotino o le meleni kulimi, pe faʻafefea ona faʻaaoga ma teu le meli mai le pauka

Umu mūmū, ua leva ona lauiloa mo ana meatotino aoga, o se tasi o mealilo o le uumi o le Caucasus. Na avea o ia ma ituaiga o faailoga o le soifua maloloina ma le malosi faaletino. I aso nei, e toʻatele tagata o loʻo toe foʻi i faʻavae, e faʻaaoga ai lenei oloa mo le faamalologa.

E te iloa? I totonu o le US, o le meli o le pumpkin e masani ona suamalie popcorn ma cocktails.

O le a le meli o le pumpkin ma pe faapefea ona faʻaaogaina

O le meli suamalie ua faia e bees e faavae i le nectar fugalaau fuga. E aʻafia ai ituaiga o tagata matutua ma e le masani ai o le meli, talu ai e leai se sili atu i le 30 kilokalama o le oloa maeʻa e mafai ona maua mai le hectare o se laau ile vaitau. O loʻo i ai se lanu matagofie, mauoa, lanu mama, manogi manaia ma se tofo faapitoa, toe mafaufau i se meloni. O loʻo i ai se fausaga malu. Ona o le le lava ma le taugata o sea oloa, e toatele na amata ona mafaufau pe faapefea ona fai le meli pauka i le fale e aunoa ma ni pi.

E faʻapefea ona maua le meli e leai ni pi

O le fua mo le faia o le meli o le pikiaka e faigofie lava. Aʻo leʻi faia le meli mai le uke, e manaʻomia lou kukaina o fualaʻau ma suka. O le kulimi e tatau ona mulumulu ma fufulu. Ona tatau lea ona e tipiina ma le faaeteete se taoto i totonu, ave ese uma aano ma ivi.

E totoe e ufiufi le uka i le suka, tapuni le pu i le tipi ese luga, tuu i totonu o se fagu ma alu mo aso e 10 i se nofoaga malulu. A o faagasolo lea taimi, o le a oʻo mai se vai inu i totonu. E tatau ona sasaaina i se pusa tioata mama. O le auala aupito sili lea ona faigofie e fai ai le meli apu.

O le mea moni, i lona tofo ma mea tau vailaau, o se mea e sili atu ona itiiti i le pipi, ae o le a avea ma se fofo sili ona lelei mo i latou o loo le mautonu pe faapefea ona fai le meli pati. E le gata i lea, nai lo le suka, e mafai ona e ave le meli o se isi ituaiga ma sasaa atu i totonu o le uka.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le meli pulu

Aʻo leʻi faia le meli o le pikiaka, e tatau ona suʻesuʻeina lona vailaʻau. O mea aoga o le oloa e mafua mai i mea o loʻo iai i vitamini B, A, C, nicotinic acid ma elemene e pei o le potassium, calcium, silicium, cobalt, iron, copper.

E te iloa? O le oloa e maua ai le vitamini T (B11) le maua, lea e faʻateleina ai le metabolism.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le meli o le pumpkin: o le meli o le pumpkin e aoga tele

O le moa suamalie o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻaleagaina:

  • faafaigofieina le loliina o mea mamafa ma le masani ai;
  • faʻamalosia le malepelepe o gaʻo, ma o le mea lea - leiloa mamafa;
  • fufulu toto toto mai cholesterol;
  • aveese faʻamaʻi ma toxins;
  • faafaigofie le tulaga o mea taumafa eseese;
  • fesoasoani i le taoto ma le muʻu;
  • vaivai le suavai suamalie. Pe a faʻaaogaina ma le faʻaeteete gastritis ma le maivi, i ni vaega laiti;
  • faʻaolaina le faiai ona o le maualuga o le kulukose;
  • fesoasoani e faʻatonutonuina galuega a le fatu maso;
  • o loʻo i ai antimicrobial, anti-inflammatory, properties bactericidal, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o malulu;
  • faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o gaʻo ma le ate;
  • ei ai sona aafiaga agamalu;
  • ona o le maualuga maualuga o vitamini e maua ai le malosi ma faʻaleleia ai le malosi, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

E taua! O le moa suamalie e aofia ai le tele o uʻamea, o le mea lea o le a aumaia ai ni faʻafitauli e leai se masalosalo i le togafitiga o le ania, e aofia ai tamaiti ma fafine maʻitaga.

A faʻaaogaina i ni fua faʻatatau, o le oloa e matua leai se afaina.

O le faʻaaogaina o le moa o le pumpkin i vailaau masani, o mea sili ona lelei mo togafitiga fale

E tele auala e ave ai le meli o le pikiaka i penefiti soifua maloloina. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaaoga lea o le lua teasene o le oloa i le aso, e vaevaeina i le tele o taimi. E mafai foi ona e suamalie le lauti ma laʻau teas. Umu mūmū - se vevela moni o le ate. Faʻatasi ma le hepatitis, e fautuaina e faʻaopopo i le siʻi kulimi maualalo i le fua o le 1:10. E mafai foi ona e faaaogaina le fua mo togafitiga: 1 tbsp. l otaota faʻamalolo (yarrow, knotweed, nettle) moe i totonu o se ipu vai 0.5 lita, sasaa vai inu ma tuu e faʻaaoga i le po. Faʻaalu 3-4 taimi i le aso mo le afa o le ipu malamalama, faaopoopo 1 lepp. uu pikiaka. O le meli suamalie e sili atu ona aoga mo tagata o loʻo mafatia mai maʻi o le ate. O le lima o le chicory sasaa 0.5 lita o le vai inu. A maeʻa le mafanafana, faʻaopoopo le 2 tbsp. l pulu aʻai ma 1 lepp. leona tipolo. E mafai ona e faʻaoga e aunoa ma ni tapulaa.

Auala e teuina ai le meli o le pikiaka

E sili ona lelei le teuina o le meli o le pumpkin i totonu o le pusaaisa, lalo ifo, i luga o le pusa tioata po o se isi nofoaga malulu. Ina ia umi le umi, e mafai ona kuka le oloa i se tulaga mafiafia, ae i le taimi lava e faaitiitia ai le tele o meaʻai.

Mega o le suauʻu: faʻamaʻi

A faʻaaogaina i le faʻaleleia o le meli pauka o le a aumaia ai na o faamanuiaga.

Ae peitai, e tatau ona e lafoaia pe a:

  • maualalo o le eletise o le manava;
  • maʻisuka (e tele le kulukose);
  • afaina i meaʻai o le paluga;
  • gasegase tumau fatufatu.

E taua! Ina ia aloese mai le pala o nifo, e fautuaina e fomai nifo e fufuluina ou nifo po o le fufuluina o lou gutu pe a uma ona faʻaaogaina le meli.

E ui lava i le tele o mea aoga, ae leʻi inu pulu pulu, e aoga le feutagai ma lau fomaʻi.