Laʻau

Broom - o se foliga fuga o le faamamaina ma le soifua manuia

Broom o se lush vao e fiafia i le tele o fua i le amataga o le tautotogo. O le laau e fai i le aiga legume. E mafai ona maua ona paluga manogi i Siberia i Sisifo, faʻapea foi nisi o itulagi o Europa ma Aferika. E talafeagai mo le ola aʻe i le togalaau poʻo totonu. I tala masani faa-Celtic, e fesootaʻi atu i le soifua manuia lelei ma le faʻaumatia mea uma e le talafeagai. O se masina atoa e tuuto atu i le laau, pe ae tatau ona e faʻatau ma faʻamaonia oe mai masani leaga. Mo se tagata faʻaonapo nei, o le fale broom o se matagofie matagofie o le togalaau, o se fale lelei o le meli ma vailaau.

Faamatalaga o le Botanical

O le broom o se laau uumi, o le gaogao ma lalo ifo. A aunoa ma le teuteuina, e oʻo atu i le 0.5-3 mita le maualuga. O laʻau mumu, lignified ua ufitia i le paʻu lanumeamata lanumeamata. I nisi o ituaiga, o sene siliva ma le pupuu puupuu e i ai i luga o le paʻu. O lālā talavou e faʻafitia le gafatia mo se taimi uumi ma mafai ona paʻu i le palapala i lalo o le mamafa o laʻau ma fugalaau.

O ituaiga o meaola ma vao e maua i le ituaiga. O laau uma e maua mai ai ni petiole i isi laulaau. O le lau lau lanu lanumeamata lanulauaua ua vaevaeina i ni tolu se tolu ma le oval lobes. Faʻasologa o laʻau apical e masani ona tuʻuina i le tasi. O le umi o le lau laititi e le sili atu i le 3-4 cm.







O fugalaau e amata ia Me-Iuni ma e toeitiiti atoa le masina. E i ai vave ituaiga o fugalaau e tutupu mai ai pusi i luma o lau. I totonu o le laʻau, e maua ai le gaioioga laiti i luga o le umi atoa o le fana. O le uiga masani o le manogi o mea manogi e maua ai se manogi manaia. Fugalaau e mafai ona valiina i samasama samasama, kulimi, paʻepaʻe poʻo le piniki. O le umi o le pulupulu poʻo le faʻamalo e pei o le logo e pei o le paʻu vaivai e 2-3 cm. O se koluma laʻititi ma siama ma le ovary o loʻo i lalo o petals.

A maeʻa le palotaina, ona fua mai ai lea o fualaʻau - palu faʻatasi ma nai fatu pi mafolafola laiti. O le vevela, e paʻu lava le palu ma e faʻasalalauina pi i luga ole palapala.

E taua tele le manatuaina o vaega uma o le laau o loʻo i ai se alkaloid, lea e mafua ai ona faʻalavelaveina le tino. E tatau ona faʻatapulaaina le avanoa o manu ma tamaiti i le laau, ma fufulu foʻi lima ile maeʻaeʻa pe'ā uma ona e tausia.

Eseese ituaiga o ituaiga

O le ituaiga o fale o le broom e tusa ma le 50 ituaiga o laau.

Fomaʻi Rusia. O se laau totogo e oo i le 1.5 mita le maualuga e aofia ai lala paʻu pe pupuu. O laʻau e ufiufi i le lauulu lauulu lauulu lauulu lauusiusi pe tolu laititi. O laʻau uma e paleina i vao tuitui. I totonu o le laʻau, e tolu fugalaau lanu Samasama ua i ai.

Fuga Rusia

Fuga o le Crown. Vaʻavaʻai, faʻafeusuaʻi ma le malulu. O se laau faʻatasi ma se moa o moli felanulanuaʻi, fulafula e mafai ona faʻaaogaina se vao e oo i le 3 mita le maualuga. O tamaʻi gaʻo e ufiufi i se paʻu mūmū mūmū. Lanu samasama samasama ua aoina i totonu o se vaiti lauitiiti e oo i le 2 cm le umi O ituaiga eseese:

  • suauu sosolo - fugalaau lanumumu na tuaoi i tafatafa o se lanu samasama laititi;
  • Andreanus Splendens - o petals e ufiufi i lanu samasama-mumu;
  • Lena broom - i luga o paʻu mumu o se paʻu umi umi auro.
Coronet broom

Fugalaau oona. O lenei ituaiga vine o loʻo salalau solo i luga o le eleele e tusa ma le 20 cm le maualuga ma e le sili atu ma le 80 cm le lautele. O laumei lanumeamata lanumeamata e tupuga mai ma e mafai ona maua aʻa i le umi atoa. O le lanu lanumeamata lanumeamata po o le gaogao o lau laau e 8-20 mm le umi. O lapisi lapisi lafoaʻi e ufiufi i luga o pusa mafiafia. Faʻasaʻo le faʻamalamalamaina o mea o loʻo iai i totonu o laʻau. O le umi o le corolla samasama e 15 mm. O le fugalaau e tupu ia Aperila-Me, ma o Iuni o le a vevela pi. Ole ituaiga e puipuia i tamai fulufulu, ae o le a lavea i le malulu.

Fetuʻutuʻu Fuga

O le puaa o le vave. O ituaiga eseese o le ituaiga o laau e fuga ai laau 1-1.5 mita le maualuga. I le masina o May, o loo i ai ni lala fugalaau lanumeamata ua ufitia i fugalaau samasama lanu samasama, lea e tafe mai ai se manogi malosi. O le umi o le paʻu lanu lanumeamata lanumeamata e tusa ma le 2 cm.

Uluai fuʻa

E sili ona lauiloa o le ituaiga teuteu o le pulu muamua, le Ruby Boscop. Vaʻaga, lala vine ua totoina se vao vao e oo i le 1.5 mita le maualuga. E valiina lau laʻau i luga o lanu lanu meamata. O petals ei ai le lanu paʻu i fafo ma le piniki ma le lanu violē.

Faʻatauga auala

O le paluga o le broom e mafai ona avea ma metotia o le lūlūina o fatu, aʻafiaina o ni mea e seleseleina. O le faʻaleleia o fatu e aoga. E masani lava i le vaomatua e mafai ona e matauina le tele o fatuga fatu. O fatu e ao ona aoina i le tautoulu mai le paluga mama. Ia Mati, e susunuina i totonu o le vai mafanafana mo le 2 aso, ona lūlūina lea i le oneone malulu ma le eleele. O nisi faifaatoaga latou te maitauina e faapea, mo le lelei o le germination, e manaʻomia le faʻamalosia o le lua masina. O fatu taitasi e tanumia i le 0.5-1 cm. E fautuaina e vave tuu i latou i se mamao e 4-6 cm mai le tasi. Ua tuu le pesini i totonu o se potu e iai le malamalama i totonu o le vevela o + 18 ... + 21 ° C. O laau totō ola ma 2-3 laʻau moni e tafe i ipu eseese. Ina ia fausia ni vao vao, e tatau ona fusi faasolosolo laau i taimi taʻitasi. I le amataga o le taumafanafana, o le isi toe gaioiga o loʻo faʻatinoina i totonu o se fagu tetele. I le matala, o le puaa o le a suia i le tausaga lona tolu o le olaga. O le aʻa e le mafai ona faapaleniina le faaleagaina, o lea faatasi ai ma mea uma e faʻaaogaina e taua tele le faʻamautu atoatoa o le paʻu tuai.

E seleseleina i le taumafanafana, pe a uma le fuga. E seleseleina selesele mai lala laititi-lignified ma 2-3 lau. E faʻapuupuu le afa laupepa i le afa. O le taina o loʻo faia i le oneone oneone paʻu i le vevela o + 18 ... + 21 ° C. Laʻau e manaʻomia se malamalama faʻasalalau pupula. Ina ia faʻaitiitia le gau o le susu, e fautuaina e ufiufi ia laau toto ma se pulou manino. A maeʻa le 1-1.5 masina, ona fai lea o aʻa i luga o le mumu ma mafai ona aveese le fale. Laʻau ua tupu i totonu o le vaitau o le tautotogo.

Ina ia faʻapipiʻi le paluga, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o se laau matua. O lālā pito i lalo o loʻo paʻu i le eleele ma faʻafefeteina i se vaega laiti o palapala. E oʻo atu i le tautotogo e sosoo ai, o le a maua aʻa ma ola malosi. E mafai ona vavae ese ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se nofoaga fou.

Laufanua Faʻamasinoga

O le lapisi o se laau e sili ona malosi, ae e tatau ona totoina ma le faaeteete lelei. O le faʻaleagaina poʻo le faʻatoʻilaloina o le rhizome e taʻitaʻia ai le oti o le vao atoa. O se laau e sili atu nai lo le 3 tausaga e le o toe totoina, talu ai o le a oti. O le eleele mo le broomomatua e tatau ona lafoaia ma faʻalelei lelei. O le faʻaaogaina o mea e fai ma se mea faʻapitoa pe faʻafefete e sili ona lelei. E mafai ona e faia se paluga o peat, compost, turf soil ma le oneone oneone. A eliina se togalaau aina aʻo le i totoina, e tatau ona e faia vave se faʻalavelave o fugalaʻau.

O mea faʻaleleia (pebbles poʻo palu piliki mumu) e sasaa ifo i lalo o le lua. Ua tuu le laau ina ia maua ai le ua i luga o le eleele. I totonu o kulupu kulupu, e tatau ona faʻaaloalo le mamao e fuafua i le ituaiga filifilia. I le averesi, o le mamao e tatau ona 30-50 cm.

Broom Care

E le faigata tele ile tausia o le pulu, aemaise lava pe afai o le nofoaga e filifilia ai saʻo. O le laau e sili ona fiafia i le malamalama. E tatau ona totō i nofoaga e tilotilo ai le la i le taeao ma le afiafi, ma i le gasologa o le aso e fai ai sina ata lafoia. O kopi o totonu o loʻo faʻaalia i totonu o potu ma sasaʻe ma sisifo o faʻamalama. Ina ia mafai e le togalaau ona totoina lelei, e tatau ona puipuia i latou mai pusa ma galu malolosi o le matagi. O vailaʻau faʻamafanafana e ola i totonu o koneteina, o loʻo tuʻuina i totonu o le togalaau mo le taumafanafana ma aumai potu malulu i le taumalulu. O ituaiga uma e manaʻomia le tuʻuina atu o le malulu e malulu i le 10 ... + 15 ° C.

O le broom e puipuia i le lamala, ae mafai ona faʻafefe le lolovaia o le eleele. I le natura, e mafai ona maua i lolovaia o vaitafe lea e tupu ai lolo. O le lolovaia faifai pea o le eleele e solia mo le mumu, faapea foi ma le latalata ane o le vai. O aūmago e naʻo le taimi o le vaitau umi o le lāmala poʻo le vevela o le tau.

Ina ia mafai ai e le pale ona atinaʻe lelei ma olaola tele, e tatau ona faʻafefeteina vave le vao. Ina ia faia lenei mea, faaaoga le mutia poo le humus humus, faʻafefe i le vai. Mo le vaitau ua lava lea e fai ai 2-3 laei.

O le broom e puipuia i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E seasea ona aʻafia paina i le paʻu palapala, lea e mafai ona faʻamavaeina ma se vaifofo o le sulfate suauu. O nisi taimi o le moth-perforate e faʻafeiloaʻi i laupepa. Ua aveeseina e ala i le pulupuluina ma se vaifofo o chlorophos.

Faaaoga

E lelei le lapisi i fualaau taʻitasi ma vaega. O le a toe faʻaolaina ai le faʻaleleia o le vaipuna o le punavai. I le vaomatua o le mumu, e taua le tuʻuina o ni maa tetele, ona foliga mai lea o le laau o le a foliga sili atu le toto. E matagofie le matagofie i tafatafa o laau ola, faapea foi i le latalata ane o le heta, lili o le vanu, lavender, vaalele. Afai e te totoina le vao i se laina, e te maua se pa puipui tele.