Laʻau

Guernia - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata o meaola

Guernia (Huernia) - o se laau matagofie o le aiga o Doves, nofo i vaega papaʻe o Aferika ma Arapi ma luga o faʻamalama a le au faifaatoaga amateur. I le natura, e tusa ma le 50 ituaiga o laau. O le fanau mai o guernia o South and East Africa.

I le gasologa o le tuputupu aʻe, o le guernia e tele ituaiga o laʻau e afua mai i le 5 cm i le 1.5 mita le umi. E mafai ona lauiloa, lafoaʻi pe fausiaina, i le tele o ituaiga o meaola latou te valiina i se lanu lanumeamata ma e tele ni foliga lautele. I le taimi o le fugalaau, o le tele-siʻitia o fetu e foliga mai i fetu e pei o se paʻu o se paʻu loloto po o se lanu samasama lanu samasama, teuteu i se fasi, fasi, fasipolo po o le papaʻi, o loʻo i luga o pou.

E le gata i lea, ia mautinoa e gauai atu i le laau stephanotis.

Tau maualalo maualalo.
E fuga i le taumafanafana.
E faigofie ona toto le laau.
Perennial cactus.

Guernia: tausiga ile. Faʻapuupuu

Tulaga o le vevelaI le vaitau o le tautotogo-taumafanafana - pe tusa o le 25 °, i le tautotogo ma le taumalulu (ao malolo) - tusa o + 15 ° C.
Faʻamamaga o le eaO le vaʻaia poʻo le maualalo, o le ea malulu e mafai ona faʻaalia ai foliga vaaia o le pala ma faʻamaʻi.
MalamalamaLulu, faataapeapeina. I itula o aoauli, e manaʻomia le ufiufi mai le susulu o le la.
FaʻasaI le tautotogo ma le mafanafana, e masani lava i ni vaitau puupuu o le vevela palapala, i le taumalulu e le lava.
SooFaʻasalaga, pisi alkaline. E mafai ona e kukaina oe lava: mai le oneone, laufanua ma lau lau laufanua, peʻa ma malala i le ratio 3: 2: 2: 2: 1.
Fertilizer ma le faʻamaloloGuernia i le fale e le manaomia ai le faʻaaogaina faifai pea, e fafagaina i le vaitau o le tuputupu ae faʻateleina i le masina ma se auala mo le faʻamalolo.
Guernia tosoinaTausaga taʻitasi mo laau laiti, 2-3 tausaga uma mo faʻataʻitaʻiga sili atu tagata matutua.
TofigaLaʻau mamago po o fatu.
Tulaga TutupuE manaomia e le laau se falemaʻi malulu.

Guernia tausi i le fale. Auiliiliga

Fugalaau fuga

Guernia i le fale e masani ona fuga i le taumafanafana. I le taimi lea, o fugalaau e tasi e fugalaau i luga o pu, e aoina mai i vaega o le 2-8 vaega. O le fuga o le guernia e faia i le va o paʻu e paʻu i fafo ma faʻaoga faatasi, ma o latou faavae o loʻo liua i totonu o se mea lautele.

O le valivali o fugalaau, e pei o le tulafono, o le paʻu po o le samasama samasama, e mafai ona teuteuina faʻasalaga i lanu moli, o solo, specks, spots, etc. O fualaau totogo e maua mai ai le manogi le lelei o le pala o manu.

Tulaga o le vevela

O le laau e vevela, i le vaitau o le tuputupu aʻe ola e lagona ai e faapitoa le mafanafana i le vevela o le ea + 22- + 27 ° С. E mafai e Guernia ona onosaia se vevela sili atu ona vevela, ae i le taimi lava e tasi e mumu ai ona lala, ma vave ona mamae ma fuga fugalaau.

Mo le tusiina o fugalaau o guernia e te manaʻomia se taumalulu malulu.

O le vevela o le ea i totonu o le potu o loʻo i ai le fale i le malulu e tatau ona + 15- + 18 ° C.

Lafoaia

O Guernia e lagona le manaia i le maualalo o le suavai, o le mea lea, e le manaʻomia ai le faʻaleleia atili. E naʻo le taimi nei e mafai ai ona faia mo togafitiga o le tumama, ina ia aveesea le pefu ma le eletise mai pana, o le sili atu le susu e tatau ona vave aveeseina i se solo pepe poo se ie susu.

Malamalama

O le laau o se mea faʻapitoa, i tausaga taʻitasi e manaʻomia ai se malamalama tumau pea, ae faʻasalalauina le malamalama. Ae ui i lea, o le susulu o le la e "talia" e ala i le guernia i na o le taeao ma afiafi, i isi taimi e mafai ona latou tuua ai ni mumu loloto i luga o au.

Guernia e sili ona tuʻu i luga o le sasaʻe poʻo sisifo. Afai e te tuʻuina se fagu ma se laau i luga o le faamalama i matu, o le a faʻapupula ona aʻa ona o le leai o se malamalama, ma atonu e le tupu mai le fugalaau. Guernias e nofo i luga o faamalama i saute e paolo mai le aoauli.

Pe a tausia se laau toto, e taua le manatua e "faʻaaogaina" i se vaega o le malamalama. Liliu ma feaveai mai lea nofoaga i lea nofoaga e le fautuaina, a le o lea, o le lamatiaga o le leiloloa o pepe uma ua gaosia i le guernia e sili.

Guernia Faasao

I le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana, e faʻaitiitia vai inu, e puipuia ai le vevela ma le pala o le susu ile eleele. Ole taimi ole fausua i taimi o togavao galue e 1 le taimi i le 10-15 aso. E manaʻomia e vaʻaia i le fale ni vaitau malogo. Ina ia faʻatulagaina ia tulaga mo ia, o le meaʻai i le va o vaʻai ua faʻamago faʻamago e tusa ma le afa.

I le amataga o le vaitaimi o loʻo moe ai, o le faʻafeinu e faʻatapulaʻaina i se mea maualalo: faʻamamaina le eleele e le silia le 1 taimi i le masina. I le faaiuga o le taimi malolo, o le eleele i totonu o le fagu e mafai ona malogo le tele ina ia le toe faʻafefe ai le susu. Ina ia "suavai" se laau i se tulaga faapea, e tatau ona e faatofu le ipu i totonu o se koneteina loloto ua faatumulia i vai mo le afa itula. A maeʻa ona faʻafefe le vai e faʻafefe ma tuʻu le fugalaau i le nofoaga.

O le faʻataʻitaʻiina o loʻo i lalo o loʻo faia i le auala masani.

Guernia pot

O le ato sili ona lelei mo le aʻa o le guernia o se ipu mafolafola mafolafola ma se pu e faʻafefe ai le susu. O aʻa e le tupu tele i le gasologa o le vaitau, o lea e le manaʻomia ai ona e filifilia se potuaoga tele, o lona lautele e tatau ona na o sina centimita sili atu nai lo le maualuga o le aʻa o le laau.

Soo

O le mea e fai mo le tuputupu aʻe o le gasegase e tatau ona vaʻavaʻa, vaʻalele-ma le susu-e mafai ona faʻamalolo, sina alkaline. E mafai ona e filifilia se faʻafefiloi lelei o le eleele mai i fale gaosi oloa o loʻo faʻamoemoeina mo le suamalie ma le cacti, poʻo le saunia oe lava mai le oneone oneone (perlite), laʻau ma le eleele eleʻele, peʻa ma malala (kalaupapa lelei).

O vaega o le masini e fai i le fua faatatau o le 3: 2: 2: 2: 1. A o le totoina laau, o se vaega mafiafia o le alavai e tatau ona sasaaina i le pito i lalo o le fagu e puipuia ai le faaleagaina o le susu i le palapala.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O Guernia ua fautuaina ina ia fafagaina i na o le vaitaimi o togavao: e tasi i le masina, e faʻaaoga ai fugalaʻau ua faailogaina "mo cacti ma solo." I le taimi o totoe, o le laei pito i luga ua uma ona taofia.

Guernia tosoina

O le laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi i masina o le tautotogo aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻiina o faʻafitauli. Guernia transplantation, lea ua oʻo i le matua, e faʻatino i tausaga uma 2-3.

E fautuaina le faʻapipiʻiina o lenei faiga i le toe faafouina o laau: o puʻu mamago tuai e tatau ona faʻaaogaina atoa, ma tuʻu ai na o tamaʻi laiti - o le a mafai ona latou tuʻuina atu le numera tele o inflorescences i le vaitau fou.

Teuteu

E le talafeagai ma e lamatia foi le tipiina o fatu o guernia o lenei mea e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻe o le pala ma le isi oti o le laau. Afai e talafeagai, e mafai ona aveeseina ma le faaeteete taimi taʻitasi pe sili atu ma le faaeteete.

Taimi e malolo ai

Guernia tausia i le fale e aofia ai le faʻapipiʻiina o se tausaga tafaʻi tausaga i masina malulu. I le taimi lea, ua siitia le laau i se potu malulu ma lelei. Faʻasalaina ia Novema ma Fepuari (e oʻo atu i le 1 le taimi i le masina), ma ia Tesema ma Ianuari ua maeʻa ona taofia.

Faʻasolo mai le fatu mai fatu

O se fatu laau e totoina e le fatu e seasea maua i le fale, talu ai o lenei faagasologa e matua manaia ma e tele taimi e alu ai. Ae peitai, e mafai ona maua se laau fou i le auala lenei, latou te faia faapenei: i le tautotogo e totoina fatu i totonu o se atigipusa ma se paluga oneone, pulupulu i vai mafanafana ma ufitia i le polyethylene poo le tioata.

I le mafanafana i lalo o le faʻasalalauina o le malamalama, o le a tupu mai pe a uma le masina. O le fale kuka e tatau ona faʻailoaina i taimi uma ma puipui mai faʻataʻitaʻiga ina ia le pala le laau.

Pe a malolosi laau, e totoina i totonu o ipu taitasi ma faaauau pea ona tausia e pei o tagata matutua.

Guernia faʻalauteleina e ala i le oti

Guernia e faigofie ona faʻalauteleina e ala i le vavaeina. O mea totō e vavae ese mai le tinā faʻatasi ma se naifi maʻai ma tuʻu ai e faʻamago mo ni nai aso. O laʻau sauniuni ua totoina i totonu o se faʻafefiloi lelei o le oneone ma le paʻu.

O aʻa malolosi e aliali i totonu o le 1.5 vaiaso, mulimuli ane e mafai ona totoina ai laau talavou i totonu o ipu taʻitasi. Mo sina taimi, e le tatau ona faʻafefeteina laau toto ina ia le amata ona pala. Afai ua uma ona saunia ma ua saʻo le aʻa, e mafai ona ola pe a ma le 10-12 masina talu ona totoina.

Maʻi ma meaʻai

E le fefe Guernia i le tele o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, talu ai ona o le lelei tele o le puipuiga. Mo ia, ua na o le pala o laau ma aʻa, e mafua mai i le inu malosi, e matua lamatia lava. O isi mea sese i le tausiga e mafai foi ona oʻo atu ai i le le lelei o le soifua maloloina ma foliga vaaia o le laau. Faatasi ai ma:

  • O le gaʻo e pisia - o le mea e ono tupu, o nei la, o le laau e tatau ona aveese ese mai le ipu malamalama ma mautinoa ia malulu i le ao mai le la vevela tele.
  • Guernia ua leiloloa lo latou susulu ona o le le lava o le malamalama. E masani lava ona mataʻituina lenei mea i le taumalulu, o le fea tulaga e tatau ona e faʻapipiʻiina ai se fugalaau e faʻaaoga ai molī.
  • O weni Guernia e miti ma faʻaloloa, pe afai o le eleele o loʻo totōina ai ua faʻaititia i meaʻai. E tatau ona fafagaina le laau i se fetaui talafeagai.
  • E le fuga Guernia pe a faʻalavelave faʻalavelave le pulega o le malamalama pe leai se meaʻai. Ina ia mafai ona toe maua mai fatu i luga o pou, e tatau ona aveese mea sese i le tausiga.
  • Mamago fuga i luga o le laau - o se faailo e uiga i le toilalo o le guernia e le mealybug. O le auala aupito sili ona lelei e faʻaumatia ai, o le faʻaaogaina lea o vailaau faʻaonapo nei i mea iniseti.

O isi faʻamaʻi pipisi o le guernia e toetoe lava a le fiafia.

Faʻailoga o le guernia fale ma ata ma igoa

Guernia striped (Huernia zebrina)

O se ituaiga e maualalo le tuputupu aʻe ma aʻa e sili atu nai lo le 10 cm le umi. O loʻo tulaʻi le laumei, moli lanu meamata. O fugalaau e tele, e le masani ai: o le tubular maroon pharynx e pasi atu i le lautele o le paolo tutusa, o loʻo faʻapipiʻi e sepals, faʻafefiloi i se fetu e lima-lima. Peterson lemon samasama i totonu o se mea paʻu.

Guernia o Kenya (Huernia keniensis)

O ituaiga fatu laʻitiiti e laʻititi le vaʻai ma vine e tusa ma le 30 cm le umi. O sepals o fugalaau e toetoe lava a fusi atoa, e fai ai se avanoa tele, e valiina i le lanu violē-paʻu.

Rough Guernia (Huernia aspera)

O se laau tele-tele ma se maualuga e tusa ma le 20 cm, o se vaovao mumu o se lanu lanumeamata lanumeamata ma se lanu mumu lanu mumu e foliga mai o se fetu e lima-lima.

Guernia primrose (Huernia primulina)

O se vaitau pupuu, ma e tele le tuputupu ae e le sili atu i le 10 cm le umi. O paʻu o fugalaau e paʻu i fafo ma vali i totonu o se lanu samasama-samasama, lanu piniki mumu lanumumu i la latou faavae.

Guernia tautau (Huernia pendula)

Laʻau tetele ampeli faʻatasi ai ma otaota e oʻo i le 1.5 mita le umi. Lulu o se foliga uumi, valiina i se lanu piniki-lanumumu. O fugalaau e laiti, fetu, foliga mumu-paʻu.

Guernia prickly (Huernia hystrix)

O se meaʻai laʻitiiti e iai ni pupuʻu o le lanu lanumeamata lanumoana e le sili atu ma le 12 cm le umi. O selu o le fugalaau e fai ai se ituaiga o "ofe lele" i luga o se lautele. O le pito i luga o le corolla e paʻu i totonu o se tamai fasi paʻu, o loʻo ufitia uma i le tele o le tuputupu ae, papillae, lea e faʻapupula ai le fuga.

Guernia boleana

O se laau laugatasi e faʻasaina, lanu-lanumeamata e pe tusa ma le 10 cm le umi. O fugalaau e foliga mai i fetu, samasama samasama, o le vaega atoa o sepals e ufiufiina i se pupuʻu vao.

Faitau nei:

  • Prickly pear cactus - tausiga o fale, ata o meaola
  • Kislitsa - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Orchid Wanda - ola ma tausi i le fale, ata
  • Euphorbia potu
  • Gasteria - tausiga o fale, ata o meaola, toe gaosia