Faʻatoʻa totoina laau toto

Faʻafefiloi o le Laʻau Roses mo le Faatoaga: Eseesega faʻamatalaga

I le faaiuga o le 70, na maua ai se ituaiga fou o rosa i le laasia o le rose o Vihura ma ituaiga eseese o rosa. - tapuni palapala. O le ituaiga na taliaina i se pulu ma amanaʻia e tagata o le lalolagi tagata fugalaau fugalaau.

I lenei tusiga tatou te mafaufau ai i ituaiga sili ona lauiloa o lapisi o le eleele e aofia ai ma se auiliiliga auiliili ma ata.

Hellow

E latalata i le afa mita le tele o ituaiga vao o le faʻasalalau e salalau le pale i le mita le lautele. O Roses e ufiufi i lanu lanu meamata, lau lanu lanumeamata. O le umi o le fugalaau e pei o le fagu e oʻo i le 7 cm. E manaia tele le fesuisuiai o fugalaau ulaula i le lanu fiafia ao latou fuga.

O fugalaau e aoina i le tele o vaega e oʻo atu i le sefululima fasi vaega, ae le lelei, e leai se manogi, ae o le fugalaau fugalaau mafiafia (e oʻo i le 125 petals) sili atu nai lo le tauia mo lenei mea le lelei. O seoli e le masani ai, e aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi, ma, e le gata i lea, o nei laumei ufi o le taumalulu-faigata ma e mafai ona tatalia le vevela e maualalo--30 ° C.

E te iloa? O le mea muamua e matauina le faamaloloina o meatotino o Roses o le fomaʻi anamua o Dioscorides. Na ia faamatalaina ma faʻamaonia le faʻamalosi, toning ma le telefoni o fugalaau. E uiga foi i Roses e pei o se vailaau togafitiga na tusia ai Avicenna.

Swan

Rosa Swani - umi ma felafolafoaʻi vao: maualuga e oo i le 75 cm, maualuga le pale i le lua mita. O le laau shvani e lauiloa i laulaau, o laulaau e laiti, e lanu meamata. I le vaitau o le fugalaau i luga o pine tele o le a faasolosolo i foliga o se faamalu ma le numera o fugalaau i luasefulu vaega.

Le lautele o fugalaau - e oo i le ono inisi, fugalaau fuga. Lanu le lanu: o le mea autu o loʻo sinasina ma le paʻu piniki eleelea, e masani ona tosina atu i ai. Vaʻa Swani toleni gutu.

Faʻalelei

O lapisi o le eleele e maua ai le lanu eseese o loʻo i ai lanu mai le lanu piniki ma le carmine i le lanu violē. I se togavao e tusa ma le afa mita le maualuga, lanu meamata, lanumeamata lanu.

O le vailaʻau o loʻo taʻua o se tasi o mea e sili ona faigata, o loʻo i ai le pasene pito i luga o fua o aʻa. O le gaioiga e tosina atu i le paʻu i luga o fugalaau ma fuga lanu felanulanuaʻi lanu. O nei rosa e totogo i le taumafanafana ma se vaega o le autumn ma e matua lauiloa lava i le au fai togalaau.

Faerie

Faʻailoga o le Paʻu o le Paʻu - o se lush low bush up to 60 cm le maualuga ma le pale paleni e sili atu ma le mita. I le taimi o le fugaina o le lanu piniki piniki e matuai ufitia ai le ogalaau i lalo ifo o latou ma o lanu lanu meamata o lanu laiti.

O fugalaau fugalaau o Terry o loʻo tautau mai i vao mamago, o loʻo i ai se manogi manaia ma ni faʻamatalaga manino o le apu. O le vailaʻau o loʻo i ai se vaʻaiga umi - mai le ogatotonu o le taumafanafana toetoe lava a oʻo i le iʻuga o le tautoulu.

Faifeau Rose Faiva eleele ona o le mamafa o meaola ma vailaau faʻaaogaina na faʻaaogaina i le toetoe lava o mamanu uma lava: togalaau, togalaau fuga, rockeries ma isi mea. O le gazebos ma le terraces e masani ona teuteu ai le pulou ola o le Fairy rose fugalaau.

Amber Viel

Rosa Amber Viel - umi laau vao, lapisi o le eleele e ola e oo i le 70 cm. Taamilosaga, e pei o polo, fugalaau o uluaʻi lanu: o loʻo i ai lanu amber ma le apricot, o lanu lanumeamata ma lanu samasama susulu.

E manogi manogi le manogi o Rose. Fugalaau o lenei ituaiga e sili ona tele - 10 cm le lautele. O le vasega e eseese i le puipuiga lelei i faʻamaʻi o loʻo i totonu o laau toto.

Douser Normand

Faʻamau, faʻasolosolo faʻasalalau le pale, e tatau ona e totoina mai le tasi ma le isi i se mamao o le itiiti ifo ma le afa mita. O laau ola malosi e ola e tusa ma le 130 cm. E matua matagofie lava le fugalaau i le taimi o le taumafanafana. O fugalaau e tetele, tatala e pei o se ipu lautele, o se lanu e le masani ai, o le samasama lanu samasama ma se maa vaneina o petals.

O lenei mea na maua i luga o le eleele e faʻaaogaina e teuteuina ai puipui, puipui ma le faʻavaeina o fale.

Aspirin Rose

Lanu laau e oo i le 80 cm le maualuga e malolosi ona laau, lau lanu lanumeamata ma fua tele. E aoina mai inflorescences mai le 10-15 fugalaau. Fugalaau e pei o le Bowl, semi-double, e oʻo i le 8 cm le lautele.

O laumei e ufitia i le eleele o se ituaiga e iai se igoa faafomaʻi e tasi le tulaga ese: o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe e liu piniki i lalo o le leaga o le tau. Asipirin Rose e susulu i le taumafanafana uma ma pau i le autumn ia Oketopa. O le ituaiga o le taumalulu-faigata, ae i le malulu tele o se tamai malutaga o le a le sili atu. O le ituaiga o loʻo faʻaaogaina i vaega taʻitasi ma nofofua.

Heidetraum

O le laʻititi o laau laʻau ma le lautele o le pale ma le tautau vine e oʻo i le 80 cm, le lautele o le pale - sili atu i le mita. O nei laʻau o le eleele e susulu i le taumafanafana uma seia oʻo i le muamua kiona. Laititi, lua-faalua fugalaau e oo i le lima senitimita le lautele, lanu piniki paʻepaʻe ma se lanu paʻepaʻe i le ogatotonu. O lau lanu e lanumoana, lapopoa, laiti i le telē.

O le togavao e puipuia mai i faʻamaʻi, ae tatau ona e mataʻituina le taimi o le fafaga: faʻatasi ai ma le maualuga o le faʻamamafana, e mafai ona tupu mai le paʻu paʻu. O le vaomatua e foliga mai o loʻo tilotilo i mea faʻapitoa, e avea o se vevela ola.

E taua! O laumei o le eleele e tele lava i le taumalulu-faigata, ae i luga o matagi malolosi pe leai foi ni mea e manaʻomia latou te manaʻomia ai se malutaga. O laau toto e mafai ona ufiufi i mea faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o lālā paʻu ma laʻau matutu.

Amber San

O le vao, laʻau faʻamalo ma lala vao e ola e oʻo i le afa mita. O le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi ma malulu. Mamanu toto i le vaitau o taumafanafana. Amber San ei ai ni fugalaau laiti-lua, e valiina i ata uma o lanu samasama. E pei o le totoina o fualaʻau e sili atu le lanu nai lo le amataga o le fuga. O fugalaau ei ai se manogi manaia matagofie.

Vaʻai matagofie i le faʻaopoopoina ma isi, sili atu laʻau malolosi; i faʻasalaga faʻavae e iai mea manogi teuteu ma laau totō.

Matador

O le igoa fiafia o le ituaiga e tautala i lona malosi, o le eseese e matua faigata lava. E masani ona faʻaaogaina o se pa ma le paolo i totonu o togalaau. E ese le eseesega o le la i le la, ae o loʻo ola lelei i se paolo. Faʻafetaia matagi, ae manaʻomia le malulu.

Mamanu matagofie, o le vaitau atoa. Faʻasaga i tua o lanu lanumeamata lanumeamata, lanu mumu mumu laiti o 15 taʻitasi o loʻo faʻatulagaina i luga o se tasi mea e tasi. O nei rosa e lauiloa mo le ola i totonu o pusa ma pusa faatautau.

Orange Morsdag

O le ituaiga e le maluelue i vanu o le tau ma faʻamaʻi. O le togavao e oʻo i le afa mita le maualuga. Toto i vaitau uma o le tau mafanafana seia oʻo i le tautotogo. E ufiufi e le lanu ulaula ma fugalaau lanumumu, o moli mama o moli mama e mafai ona avea ma autu autu.

O fugalaau fugalaau i Terry e lauiloa i nuu i tua, latou te teuteuina le telefoni ma gazebos. O pologa tatala o fugalaau e sili atu ona lelei e faasaga i le talaaga o laau teuteu.

Faʻalogo! O Roses e faʻaalia le taeao po o le afiafi e faʻamafanafana, pe a le o le malosi o le la. O lāmala e pa'ū i luga o petals, o le vevela i le la, o le a tuʻu ai le mu i luga o lanu lanu.

Snow carpe

O lenei paʻepaʻe papaʻe paʻepaʻe na fafaga i le 1980. Snow Carpet ua taʻua o se fuga o le rose - o lona maualuga e le sili atu i le sefulu senitimita, ae e oʻo atu i le mita i luga o le teritori. O pupu o le rosa e malosi, fesuisuiaʻi, fetolofi. O fugalaau o Terry e le sogisogi, ae tupu totoʻa i luga o se togavao.

Tului O le tele o vaomatua o le lalolagi o loʻo tupu aʻe i le USA. I totonu o se tasi o aai o Arisona, o se vao e ufiufi ai le puipui, o lona tele e valu sikuea mita.

Nozomi

O se tasi o laʻau aupito sili ona lelei o laʻau o rosa na fafagaina i le 1968. O le maualuga lenei o le 60 cm bushes, e salalau le pale i le mita ma sina mea itiiti. O le vao o loʻo ufiufi i laʻau laiti lamolemole. O laʻau uumi ma le mama e puipuia i ni manogi maamaa. O le piniki mago ma fugalaau fugalaau e fai ai ni mea e le talafeagai.

Fugalaau ei ai se manogi manaia ma matagofie. O le laau e gafatia le maualalo o le vevela, e ui e le afaina le fale. Powdery Mildew Immunity. O le rosa e aʻafia aʻa i luga o mauga, lea e masani ona faʻaaogaina e tagata e faia ata. O fugalaau tipi ua tipi mo se taimi umi ma taofi le manogi manogi.

Sedana

Sedan - laupapa vao mafiafia e oo atu i le 90 cm le maualuga ma le tausiga lelei. O lala felafolafoaʻi e ufiufi i lau lanu susulu. Sedan eleele - o se rosa o ituaiga sili ona lelei, o lona lanu e foliga mataʻina. I luga o se tasi togavao e mafai ona faʻaputu faʻatasi le lanu piniki ma se lanu samasama, apricot ma le suamalie.

O le vailaʻau e iai le puipuiga lelei ma le faigata o le taumalulu. O le isi ituaiga o mea taua e aofia ai Roses, Super Dorothy, e masani ona faaaoga i le laufanua e fatuina ai togalaau ma togalaau mo togalaau. O ona tamai piniki teuteu i tulimanu uma o le togalaau. E le sili atu le matagofie o rosa 'aina i lo latou aiga umi. O le faʻamasinoina o faigata o le galueaina ma le tausiga, o ituaiga eseese o laufanua e puipuia tele, ma o le mea lea e fiafia ai tagata e totoina vine ma fai togalaau.