Fua o le gaosiga

O le a le mea e fai pe a fai e lanu samasama samasama?

Tsikas - o se laau faʻamafanafana, matagofie ma le matagofie mai meaola, o le aiga o Sagovnikovyh. O Cicas e manatu lelei i le tausiga, e mafai ona mafua ai le faigata i le tuputupu ae i ni tagata fai lafoga e le masani ai. E tele taimi e faʻalogo ai o lau e lanu samasama i le laau. E le gata i lea i le tusiga o le a tatou mafaufau i mafuaʻaga talafeagai, ma o le a tatou iloa foi le mea e tatau ona fai ina ia mafai ai ona faʻapolopolo se fagafao.

Pe tatau ona ou popole?

Muamua lava, e tatau ona suʻe pe iai se taimi umi mo le cicasum, lea e amata i le tau o le tautotogo ma tumau seia oʻo i le amataga o le tautotogo. I le avea ai ma se nofoaga vevela, e le mafai e le cicas ona faʻamamaina le laʻau, ae ua le toe tupu ma e le togiina ni lau fou, o lona uiga, e taofi vao. A o faagasolo lenei vaitaimi, e faigofie lava le samasama o pepa taʻitasi. Afai o le paʻu laititi e tu i luga o le ogalaau e fai ma samasama, ona vevela lea ma pauu ese - e le mafai ona e popole, aua o se faiga masani lenei o le aveesea o laulaau tuai, pe a maeʻa, o lau laititi o le a aliali mai i luga o le laau. I lenei tulaga, e mafai ona fesoasoani i le aveesea o vaega tuai o le laau.

Saili pe o le a le mea e fai pe afai e lanu samasama ma le spathiphyllum, geraniums, monsteras, lili, uʻu, ferns, tarako, uʻamea, Dieffenbachia ma Hovei.

Le tausiga le lelei o se mafuaaga o le samasama

O le mafuaaga sili ona taatele o le samasama i luga o lau o loʻo taoto i le le tausia lelei, ma atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  • leaga le malamalama;
  • le lava po o le inu tele;
  • osofaiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • faʻataʻitaʻiga;
  • leai ni ofu.
E le gata i lea, e tele se mea e maua ai le suavai. Talu ai o Cicas o le fale i Asia, e manaʻomia le faateleina o le susu o le susu ile ea. Afai e te le palaina laulaau ma se fagu moli, o le a faasolosolo lava ina lanu samasama.

E taua! E tatau ona manatua i le mafaufau o le fugalaau e tupu ma faʻaleleia lelei le tulaga o le siosiomaga, o lea e mafai ai ona vaʻaia faafitauli i le laau i le leva o le taimi e laveaʻi ai le tsikas o le a faigata.
E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele mafuaʻaga e mafua ai ona lanu samasama laʻau. Afai e te faia le gaioiga i se taimi vave e mafai ai, ona i ai lea o se maualuga maualuga o le laveaʻiina o le fulufulu ma le toe faʻafoʻi o lau lanu lanu meamata. Sei o tatou tilotilo totoa i mafuaaga uma mo le samasama o laʻau i cicasas ma metotia o togafitiga.

Faʻatoʻa gase

O le tsikas e manaʻomia luga o lavalava i le tautotogo ma le taumafanafana. I lenei vaitau, e tatau ona faʻaaogaina fomaʻi i vaiaso uma e lua. E sili ona lelei le filifilia o fomaʻi faʻasaina, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina mullein, faʻafefe i le vai. I le taumalulu mo le laau e sau ai se taimi malolo, o le mea lea e tatau ona taofi le faʻasusu.

E te iloa? O Cicas e masani ona taʻu sese i le aiga Palmov ona o le tutusa tutusa. Ioe nei o laau e leai se mea e tutusa, ma o ferns e manatu o le tupuaga lata ane o cicas.
E masani lava ona matauina e le au faifaatoaga fugalaau o le tskass na liu samasama pe a uma ona faaaoga ni fualaʻau minerale ma le potassium ma le magnesium. O le a le mea e fai i lenei tulaga - ia faʻaesea ia ituaiga mea faʻafefiloi ma ia faʻaaoga na o le fugalaʻau faʻasaina. E mafai ona lanu samasama Zicas pe afai e le o se tasi o laʻei pito i luga na faia talu mai lona mauaina. E mafai ona tupu lenei mea pe a ma le ono masina. I lenei tulaga, e tatau ona e faia ni laei ma minerale - e mafai ona e le manuia i le totoina o laulaau samasama, ae o laulaau fou o le a tupu maloloina. E le gata i lea, o le faafitauli atonu o loʻo taoto i totonu o le talosaga a le vai malosi tele mo le faʻaleleia. O le mea moni e faʻapea, o le vai malosi e faʻafefeina ai le palapala, lea e le mafai ai ona faʻataunuʻuina ia microelements. Ina ia faasaoina le fugalaau, e tatau ona e faʻapipiʻi le tsikas ma faʻapaʻu pe maeʻa atoa le eleele. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻaaoga le timu poʻo isi vai malulu mo le faʻavaivai (sili atu, mautu).

Faʻailoga vaʻaia

O le tuʻuina o le fagu i luga o le faletusi, i luga o le windowsill i lalo o le matala matala poʻo le pito i luma o le faamalama matala, e te ono lamatia foi le samasama i luga o le lau. O le mea moni o le laau e le taliaina toleniga e oo lava i le taumafanafana, ma e sili atu foi i le maualalo o le vevela i le taumalulu. O le a le mea e fai i lenei mataupu? E manino le tali - e tatau ona siitia le fugalaau i se nofoaga e puipuia mai pusa, ae e tatau ona i ai le masani o le ea. I le taumalulu, o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 12 ° C, a le o lea o le a avea laulaau ma samasama, amata ona palu, ona toe faamago atoa ma pau ese.

E te iloa? E tatau ona e galue ma le faʻaeteete i le laau, talu ai ona o ona vaega uma o mea oona. Ae ui i lea, o le fatu ma le aʻa o loʻo mauoa i le suka, o lona uiga e oʻo atu i le 45%. E faʻaaogaina le maso o loʻo faʻaaogaina e saunia ai vaʻai masani a le sago - o se mea taua ma taua i le meaʻai a tagata nonofo i le lotoifale.

Le lelei le moli

O le afi vevela i le itu i saute e manaʻomia le lava malamalama mo le atinaʻe masani. E manino lava, o le malamalama mumulu o le isi lea mafuaʻaga ua mafua ai le afa i le samasama. O le nofoaga sili mo lea nofoaga o le a avea ma se nofoaga i totonu o se potu vateatea ma le malamalama lelei, o ona faamalama e feagai ma le itu i saute, sautesasae poʻo saute sisifo. E tatau ona faʻasalalauina le malamalama - e le mafai foi e le tsik ona faʻasaʻo le susulu o le la. Afai e tuu le fugalaau i totonu o le togalaau, i luga o le vela poʻo le terrace, e tatau ona fatu se penumbra. Ae ui i lea, ia manatua e manaomia e le laau se taimi e fetuunai ai i le malamalama fou, o lea o le suiga malie i le aofaiga o le malamalama ua fautuaina. E tatau ona manatua i le mafaufau e faapea o tsikas e foliga mai o le tuputupu ae, e pei o lea taimi e tatau ona liliu le isi itu i le malamalama. Ole aofaʻi o moli itula i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le 12-14. I le tau malulu (mai ia Novema seia oo i le faaiuga o Mati) o le leai o se malamalama e mafai ona faatumulia i moli malamalama ma fugalaau.

O faʻataʻitaʻiga e le taliaina ia ituaiga laau e pei o: chrysanthemum Korea, hatiora, aukuba ma yucca.

Le lava le susu

O le tulafono autu pe a faʻafefeteina - masani ma faʻamautu. O le palapala i totonu o le ulo e le tatau ona faʻamalo atoa, o le taimi lava e faʻagogo ai ile afa (a itiiti ifo i le 2-4 cm), e tatau ona susu le palapala. I le tau mafanafana, e tatau ona faia lea mea e tasi i le vaiaso (o taimi uma i aso uma 5). E tatau ona puipuia le vai mo le faʻavaivai mo le itiiti ifo i le 12 itula, sili atu i le aso, vevela i le vevela vevela. I le taumalulu, i le vaitaimi o loʻo momoe ai, e faʻaitiitia ai le fausua, ae o le laau e manaʻomia pea le susu, o lea e faʻafefeteina ai le fafa 3 taimi i le masina. Ae ui i lea, e tatau ona amanaia - afai o le malologa e vaivai pe leai foi, e le mafai ona suia le pulega o le susu. E le gata i lea, i le taumalulu, e talafeagai le aloese mai le fugalaau i maʻa ma isi masini eletise - e mafai ona mafua ai le lanu samasama i le laʻau.

Siaki se filifiliga o laau sili ona lelei mo le potumoe, potu o tamaiti ma le ofisa.

O le maualuga o le manaoga mo le susu e masani ona aʻafia e le gata i le aʻa, ae faapena foi i le laʻau. O le mea lea, e manaʻomia mo le faʻalapotopotoga le faʻatulagaina o se "timu" - o le vaega o le lala ma le aʻa e tatau ona ufiufi i se ata tifaga po o isi mea e le susu, ma o le lanu lanumeamata o le fugalaau e tatau ona sosolo lelei i se fagu moli. O lea taʻele e mafai ona faʻapipiʻi mo le faʻasalaga tasi i aso uma lava. Afai e le mafai ona faʻaaoga se fagu vali moli, ia faʻamamaina laulaʻau ma se ie susū. E mafai ona faʻaitiitia le mago o le ea i le auala lenei - sasaa le oneone oneone i luga o se palanikeke, sasaa vai i luga ma faapipii se laau i luga pe latalata i ai - o le susu mai le oneone o le a faʻafefe ma faʻamamaina le ea i totonu o le potu. Nai lo o le oneone, e mafai ona e faʻaaoga le peat poʻo le faalauteleina o le omea. E i ai le manatu o le vaega o le laau e faʻaputuina ai le vai, ae o le tala fatu lenei, o le mea lea e taua ai le faʻaleleia masani o le cicas.

Televave masima

O le faʻamalosia tele o le isi lea mafuaʻaga e mafai ai e le cicasum ona misi le lanu lanumeamata, e tele lava mai le pito i lalo ole lau. O le maualuga o le susu e matautia e le gata i le samasama o le laʻau, ae faapena foi i le pala o le aʻa, lea o le a iu lava ina taitai atu ai i le oti o le laau. O le vai i totonu o le ulo e tatau ona leai se mea e le mautonu.

E taua! E tatau ona sua lelei le pama ma le totoa, e aunoa ma le faʻatagaina o le suavai i luga o se ogalaau o se laau ma aemaise lava i luga o pusa - o loʻo tuʻuina atu i totonu o laʻau. O le fatu o le vai e taufaamataʻu e pala i le eleele ma le aʻa atoa.
Afai, peitaʻi, pe a oʻo mai le faʻavaivai o le palapala, e mafai ona faʻaola le laau e ala i le suʻeina ma suia le eleele atoa. I le taimi lava e tasi, o aʻa ma aʻa ua faaleagaina e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete, a faʻapea o le fugalaau atonu e pala i ni nai vaiaso. E taua tele le faʻaaogaina o alavai mo fugalaau - o le mafiafia o le uamea lautele poʻo isi mea e tatau ona i ai ia le itiiti ifo i le 1/3 o le kulimi atoa. I le pito i lalo o le ulo (o nisi taimi i itu) e tatau ona i ai ni pu mo le tafe o le vai.

Yellowing ona o faʻamaʻi

E seasea ona mafatia Cicas i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae le puipuia atoatoa mai ia i latou. Afai o mea uma o loʻo taʻua i luga o loʻo soloia, ma o laulaau e faʻaauau pea ona liu samasama, e tatau ona e siakiina le laau mo faʻamaʻi pipisi i se tamai parataite - o se talipupuni. E masani lava, pe a amata le maʻi, ona amata lea ona lanu samasama le laulaau, ma o le laau lava ia ua afifi i le fulu poʻo le upega tafaʻilagi. O meaola faalavela ma aemaise o latou fuamoa e tatau ona aveeseina mai le laau, ma e tatau ona togafitia le lau laau i sauniuniga faapitoa: Actellic, Phosbecid, Aktara, Bankol. E mafai foi ona e faʻaaoga metotia saogalemu faʻa-tagata:

  • fomu solution (e mafai ona e faaopoopo le ava);
  • se fua o le pepa, kelati poo le siʻiti;
  • kerosene (e mafai foi ona faaopoopo i le fofo).
I le taimi o togafitiga togafitiga e tatau ona vavae ese le laau mai isi pets i totonu. O le tele o taimi, o faʻamaʻi ma meaola faalafua e afaina ai le laau i le taumalulu ma le tautotogo, pe a faʻavaivaia, ina ia mafai ai ona taofia lenei vaitau, e tatau ona suʻesuʻeina pea le laʻau mo le i ai o leona. O le mea lea, matou te tilotilo i le tele o mafuaʻaga e mafua ai ona lanu samasama i luga o le pama, e aʻafia ai faafitauli ma le faʻamalamalamaina ma le fainuina, faʻamaʻi, le lelei o le soifua maloloina ma le leaga o le tuʻuina o le ulo. Pe a faʻaumatia uma mafuaʻaga o loʻo i luga, o le a fiafia tele se fagafaʻai meaʻai i ona laʻau lanu meamata ma ola maloloina!