Fua o le gaosiga

O le matagofie matagofie o le laau "Jeanine Schefflera": ata ma tausi i le fale

Schefflera Janine o se laau matagofie ma matagofie.

E mafai ona ola saogalemu i le fale.

E le manaʻomia se tausiga faʻaopoopo maeʻaeʻa.

E tali lelei i luga o laei ma faʻamautu faʻaleleia.

Faamatalaga lautele o le fugalaau

I le vaomatua, e tusa ma le 200 ituaiga eseese o Schefflers. O lenei laau e taʻua i nisi taimi o le sologa lelei. Igoa Latina: Schefflera Arboricola Janine. O lenei laau matagofie e tu i fafo ma isi sui o le fugalaau.

O le tagata e faʻamaonia le tuʻuina atu o le laupepa sili ona lalelei. Latou foliga mai o se rosette-pei, faʻalauteleina le fausaga. Ma o latou fausaga e foliga mai o se faamalu matagofie i ave o le la. O lanu o fugalaau eseese. O nisi taimi e maua atoa le emerald, ae i le tele o tulaga - amber faʻatasi ai ma ni vaʻa paʻepaʻe paʻepaʻe.

I le la, latou te maua ni paʻepaʻe papaʻe i le ogatotonu o le pepa. Ae paga lea, i totonu o le siosiomaga i totonu, o lenei fagafao tele ua le fuga. Ae o le foliga masani ma le lanu o laulaau e matua totogi atoa mo le leai o se fua. O le "Scheffler Janine" o se tasi o faʻasologa e le masani ai.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le fale o le Scheffler Janine ma le tausiga lelei ile fale:

Tausiga ile

Teuteu

O le teuteuga e tuua ai le laau e le manaʻomia. E na o le tuputupu ae malosi ma le salalau o lala. I le tulaga lautele, o le teuteuina e na o le toe gaosia.

O lenei metotia e lelei mo le faapipiiina poʻo le faʻaleleia e ala ile vaalele.

Faʻasa

O le suasusu sili ona lelei o le faʻafeusuaʻi masani.

Afai e sasaa le laau - e mafai ona mate mai le malosi tele o vai.

Ae e le fiafia foi le laau i eleele papago.

O le mea lea, o le fugalaau e faʻamalūlūina ao faʻapala le palapala.

O se fasi laau poʻo se penitala ua faʻaofi i le palapala.

Faʻalogo! Afai o loʻo tumau pea le susu i le mataupu - e aoga le faʻatali laitiiti ma le faʻavaivai.

Afai o le penitala e tumau pea mago, e manaomia e le fale le faʻanatinati faʻasaina. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai. Ae maise lava pe afai o le laau o loʻo i totonu o se taimi malolo. Ma i le vevela vevela o le faateleina o le faʻaleleia atili

E le gata i lea, o le ea e siʻosiʻo le fugalaau e faʻafefeteina. E fetaui lelei ma le vai vevela ma le pala. O nisi taimi o se atigipusa ei ai se fugalaau e tuu i luga o se paleta ma le tele o le uamea po o maa.

E fesoasoani lenei mea i le laau e manava atili ai ma aua le pala ona aʻa. I le taimi lava lea e tatau ona i ai se alavai lelei i le tane. O laulaau taʻitasi o lau fugalaau e fufuluina i se laʻau susū po o le omomi.

Faʻamasinoga

Mo le toe totoina o lenei fugalaau matagofie, faʻaaoga le fanua faʻatau mo pama. O fale e togi i le pito i lalo o le tane. Fugalaau e manaʻomia ona suʻeina alavai. Mo lenei gaʻo atoatoa, piliki malepe, maa, iliili poʻo ni mea e gaogao lelei.

O le mea e tumu ai le pito i lalo o le ipu i le 1/4. Ona sasaa lea o le eleele i le afa o le tane. I le ogatotonu o se laau faʻatasi ma se aʻa faʻamalosia lelei. Ona toe ufitia lea o le fugalaau i le palapala. Aua le faʻasaga le eleele, e pei o le palapala e tatau ona tatalaina. Faʻasaʻu palapala, e le manava le manava, e aʻafia ai le tuputupu ae ma le soifua maloloina.

Suiga

E matua fugalaau fugalaau talavou e manaʻomia le suia.

E masani lava ona faia se mea faʻapipiʻi tasi ile lua i le tolu tausaga.

Mo lenei mea ua filifilia ni ipu tetele. O Tano e tatau ona 3-6 cm le lautele nai lo isi.

Suʻega e faia e ala i le toe faʻaleleia.

Talu ai ona o le "Schefflera" e gaoioi le lelei e solia ai le aʻa.

Pe a taulimaina aʻa o le laau o le a le aafia. O se polo polo atoa o le a tuʻuina atu i se koneteina fou. O le aʻa o loʻo ufiufi i le eleele i pito pito mamao. Ona "liligi loa lea o le" Jeanine ".

E taua! Mai le ogatotonu o le tautotogo ina ua uma le kiona ma oʻo atu ia Oketopa, e manaomia e le fale le fafaga atili.

I lenei vaitau, "Janine" o loʻo tuputupu ae malosi. O le mea lea, o vaiaso uma e faʻamaoaigaina le fugalaau i vitamini ma minerale.

Tuputupu ae

O le fugalaau e faʻafefe ai se tau mafanafana ma le malulu. E mafai ona ola i le fale. Malosiaga e mafai ona tuʻuina i luga o loggia, tioata tioata, greenhouses. O le laau e lagona le lelei i luga o fata maualuluga o kapeta ma faamalama.

Tofiga

O le fagafao o loʻo faʻaleleia e le faʻasaina o le ea, faʻatau fatu ma tipi. I le mataupu mulimuli, ua seleseleina ni seleulu ua leva ona tanu. O vaega e togafitia i le resin, lea e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi manuʻa o laau.

Lafoaʻi tuʻu mo le lua itula i se fofo o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona vave totoina lea o laʻau. Aua le tuʻuina i totonu o le vai. Tuʻu atoatoa le eleele ua fefiloi ma le humus ma le tafe o le oneone. Ona fufuluina lea o vailaʻau i le polyethylene, tipi pipi tioata po o pusa tioata.

E taua le tuʻuina atu o le malamalama i le gafatia. O sea tamai fale kiona o le a avea o se faatanoa e mafai ai ona ola lelei le laau. E manaʻomia le faatumauina o le vevela ile 20-23 ° C.

I le taimi o le faʻaleleia e fatu, e saunia muamua tane ma palapala. E mafai ona e faʻaaoga le fanua faʻatau. Ae o lenei metotia o le toe gaosia e seasea faaaogaina.

Ma o le avanoa o le germination e 50:50. E tatau ona toto fatu i le amataga o le tautotogo ia Mati ma Aperila. I se isi vaitau, latou te le alu aʻe. Totoga o mea totino e salalau i luga o le eleele ma fufuluina ile eleele.

E le tatau ona sili atu i le 0.5-1.0 cm le loloto o le totōina. E manaʻomia e fatu se falemaʻe e faia i le fale, lea e tatau ai ona tausia pea le tulaga lelei o le tumau ile 20-23 ° C. O le vevela e le tatau ona paʻu i lalo o le 18 ° C.

Pe a faʻaleleia le faʻaleleia o le ea, mea totō e totoina faʻapitoa.

E naʻo ia lava, "Janine" e le o iai ona faʻatulagaga.

O le mea lea, e faia ai se mea itiiti i le fugalaau fugalaau.

Ona faʻaaogaina ai lea o le vaomatua o le vaomatua.

O le nofoaga e valavala ai ua afifiina i se pusa paʻu.

O le nofoaga ma le mamao latalata i ai e tatau ona i ai i taimi uma i se tulaga malulu.

O uluai faagasologa e aliaʻe i le 60 aso. E tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma faʻalelei i totonu o koneteina saunia. O le tipiina o le laau autu e tatau ona togafitia i le resin.

Lulu

I le taumalulu, e le tatau ona paʻu le vevela o le potu i lalo o le 13-14 ° C. Ma i le vevela o le taumafanafana, e le tatau ona tuua le laau mo se taimi umi i le vevela i luga o le 25 ° C. O le maualuga o le vevela o le tuputupu ae e mafai ona eseese i le lautele o le 14-25 ° C.

Faʻalogo! E le fautuaina le tuua o le fugalaau i tafatafa o masini afi.

E ui lava i le vevela, o le umi o le nofo i tafatafa o le paʻa e ono aʻafia ai foliga vaaia ma le soifua maloloina o le fugalaau. E tasi i le vaiaso e tatau ona faʻaalia le fale i le ea fou.

Malamalama

O le nofoaga filifilia o le tuputupu ae o le a avea ma ki mo le atinaʻe lelei ma le soifua maloloina o "Jeanine". E le fiafia le laau i le la.

Ae ia puipuia lona lanu lanu lanu e leai se malamalama e le mafai. O le mea lea, o se atigipusa e iai se fugalaau e tatau ona faʻapipiʻi i le penumbra, lea o le a paʻu ai pea le tafe faʻafefe i luga o le Fuafuaga.

O faʻamanuiaga

"Janine" e faatatau i le ituaiga "Schefflera". O le mea lea, ua maua uma i ai le lelei o lona tupuaga. O lenei ituaiga o laau e sili ona lauiloa i Sisifo ma Europa.

Ona o le tulaga tulaga ese, tatala ma lanu lanu o laulaau, o le fugalaau e sili ona matagofie i potu uma. E tumu i totonu ma tosina tagata uma i ona foliga masani. E faʻamaeʻaina foi le ea ma faʻafefe ai le laumei komepiuta. Mai le fugalaau e sau ai se malosi sili ona toʻa.

Masalo o le au faitau e mafai foi ona fiafia i ituaiga nei o Schefflers:

  • Bianca;
  • Laʻau

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi faʻatoʻaga e fesoʻotaʻi ma tausiga le talafeagai.

Ae o le sao vave vave togafitiga e le afaina ai foliga vaaia o le fugalaau.

Afai o le "Janine" e gaoioi malosi, o lona uiga e afaina i le maualalo o le vevela.

E ono iai foi le tele o le susu.

O le mea lea, faatasi ai ma ia faailoga, ua siitia atu ai Scheffler i se vevela ma se malamalama.

Afai e iai ni lanu uliuli i laulaau, ma ua liu lanu enaena - o le faailoga lenei o le eleele vevela ma tusi malolosi. O le laau e tatau ona faʻafeinu ma toe faʻaleleia i totonu o se potu pupula.

O le pala o le tino e faʻaalia ai le malosi tele o vai. I lenei tulaga, e tatau ona vave totoina le fugalaau i totonu o se koneteina fou ma se fale fou pisinisi. Pe a aliali mai i le apogaleveleve, mumu po o vaʻai, "Janine" e fufulu i lalo o le vai tafe. E tatau ona fufulu fasi laʻau i se omomi pamu. I le lumanaʻi, e le mafai ona e faʻatagaina le pefuina o laʻau teuteu o le fugalaau.

O lenei laau toto e tupu mai i ni auala se tolu. E le maʻi ma e le o se mea e ono aʻafia ai mea faʻamaʻi. Alofa i moli lelei ma laei. E oo lava ile tulaga o le potu e maualuga atu i le 2 mita. E faʻamamaina atoatoa le ea ma faʻafefe ai le laumei komepiuta.