Pear

Eseesega o pears "Konafesi": uiga, togavao agrotechnology

Pear o se tasi o laau e sili ona taatele, ma o fua o le pea e faʻaaogaina mo le taumafa fou ma mo le faia o siamu, faʻapipiʻi, fualaau mamago ma isi mea suamalie suamalie.

I le faaopoopo atu i le tofo lelei, o le pi foi ei ai se tulaga maualuga o meaʻai, o lona uiga, i totonu o togalaau taʻitasi e tatau ona ola pe tusa ma le tasi le paina.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le talo "Konafesi", mafaufau i le faamatalaga o le ituaiga, o aoga ma le afaina o fua, faapea foi ma uiga o le totoina ma le tausiga o le laau.

Faʻasologa o talaʻaga

Pear "Konafesi" e faatatau i le fausiaina o le Igilisi. E talitonuina o lenei ituaiga o le taunuuga o le palota saoloto "Deon Leclerc de Laval" i le afa lona lua o le XIX senituri.

O le tausaga 1895 na faamanatuina ina ua faia le Fono Aoao a Peretania i le galueaiina o pears. O iina na faailogaina ai lenei ituaiga, ma faafetai i lenei mea na tupu ai le pine.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

O le "Konafesi" o se ituaiga o le taumalulu lauiloa ma ei ai uiga faapitoa e iloagofie mai isi ituaiga o pears, o le mea lea, o le a tatou iloiloina se auiliiliga auiliili o laau ma fua.

Wood

O laau eseese ei ai le malosi o le tuputupu ae pe eseese i le malosi. O le laau ei ai le mafiafia, lautele, pale pyramidal, lea e lelei lau lau.

O se tagata matua e oʻo i se maualuga o le itiiti ifo i le 5 mita. O le laʻau laʻau o le laau o loʻo faʻaalia i paʻu lamolemole paʻepaʻe.

I le tautotogo, e lauiloa laulaʻau i se uila-lanu meamata, ma e latalata i le tautoulu - latou te oʻo i le lanumeamata lanumeamata. E fuga mai le laau i le amataga o le tautotogo, e faʻaputuina i lalo o vaega laiti. O le fugalaau e paʻepaʻe ma papae ma e manaia tele.

Fua

O fua o se pi e eseese i le telē tele, suamalie ma le suamalie. E tasi le pear e tusa ma le 150 g le fua. O fua o loʻo i ai le foliga tutusa o le fagu.

Peʻa e faʻamaʻaina e se paʻu matamata, paʻu, mafiafia-lanu samasama. E masani lava, i luga o fualaau aina sa i lalo ifo o le susulu o le la mo se taimi umi, e lanu mumu i luga o le tasi itu.

Faʻasalalau ia ituaiga o pears o le "Century", "Bryansk Beauty", "Honey", "Rossoshanskaya dessert", "Hera", "Krasulya", "Otradnenskaya", "Rogneda", "Fairytale", "Duchess", " Lada. "
O le tino ei ai se lanu samasama, lanumoana pe lanu piniki, o se suauu matagofie, o se manogi sili ona lelei ma le lelei lelei.

Pear "Conference" e le gata o se fua suamalie, ae aoga foi. O le tamaoaiga i le citric, malic, oxalic acid, lea e faʻasaʻo ai faiga faʻafefete. O loʻo i ai vitamini A, B, C. O fua o loʻo i ai foi le iodine, potassium, calcium, magnesium, copper, phosphorus, iron and zinc. O fualaau aina e aofia ai le tele o le fructose ma e maualalo i le kulukose ma maualalo i calories, o le mea lea ua fautuaina le Konafesi ina ia faʻaaogaina le pi i le vaitaimi o le faʻaleagaina o le pancreas, ma le gaʻo ma le maʻisuka.

O fua e maua ai se aoga aoga i luga o le gaioiga o le fatu ona o le faateleina o le anotusi o le potassium.

E te iloa? O tagata malaga mai Eleni anamua na faʻaaogaina se paʻu i le taimi o se malaga umi, ma mafaufau i ai o se vaifofo mo le vavalo.
Talu ai ona o le faateleina o mea o loʻo maua i meaola oona, o loʻo faʻaleleia ai le gaioiga ma le gaosiga o meaʻai.

E tusa ai ma le faʻaleagaina o le faʻaaogaina, e toetoe lava a leai, o le mea autu o le amanaʻiaina o mea taua o lou tino ma ia le sili atu i le 2 pears i le aso.

E le o fautuaina le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie i le tulaga o se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, aemaise lava i le maʻi o le manava. O le le fiafia i le mucosa o le intestinal e mafai ona tupu pe afai e aina le fualaau taumafa. E faasaina foi ona inu vai pe a uma ona inu pia, aua e mafua ai le manava ma le tiga o le manava.

Malosiaga ma vaivaiga

O le "Konafesi", e le masalomia, o loʻo i ai se tulaga maualuga i le lisi o ituaiga o meaʻai, ae mafaufau i auiliiliga uma o mea lelei ma mea lelei.

Faʻaauau

O mea taua o le eseese o le:

  • E amata vave le pī, ma tele ma fua mai fua pe a uma ona toto fatu, ioe, pe a e mulimuli i tulafono uma mo le tausiga o le laau.
  • Malosiaga i le faʻavasegaina o le tagata lava ia. E le manaʻomia e ia ni ituaiga o vailaau eleʻele i totonu o le pitonuʻu. O le mea sili ona lelei o le faʻamalosia o le tagata lava ia o le mea moni o le pollen e mafai ona aoga i le 80% o mataupu. Faafetai i lenei mea, o fai togalaau e leai se mea tele e faia ai se togalaau e mafai ona na o le tasi le paʻu na te totoina. Afai o lau teritori e tele, o le "Konafesi" o le a avea ma se tagata e sili ona lelei le palota mo isi ituaiga. Fautuaga lata ane totoina "Hoverla", "Striyskaya", "Kucheryanka".
  • Faafetai i le matagofie o le tofo o fua, e totoina ai pears e le gata mo le taumafaina o aiga, ae faapena foi i faatoaga, i luga o se tulaga tau alamanuia.

Faʻasologa

Ae, e ui lava i le lelei uma o le ituaiga o mea e mafaufau i ai, ae o loo i ai pea nisi o mea e le mafai ona faia, e aofia ai:

  • Paʻu faigata faigata i le taumalulu. Afai e pa'ū le vevela o le ea i lalo ifo o le 22 tikeri - e le ola le laau.
  • Aafiaga o le tau ile fuaina. Afai o le tau e timu, malulu, timu ma matagi i le taumafanafana, o fua atonu e le tupu pe o le a matua mafatia lava le tofo.
E taua! O le tulaga sili ona lelei e manatu i ai o le vevela o le tau, na o le tulaga lava lea e tupu ai le fua lelei o fua.
  • E le mafai ona faʻapaleina aʻafiaga o gaʻo, faʻaalia i le atinaʻe o faʻamaʻi eseese.

E faʻapefea ona filifili fua

Ina ia filifili se fatuga lelei, e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono:

  • Vaʻaiga lelei le fatuina. E tatau ona soifua maloloina, faʻaauau, foliga fou. E tatau ona i ai se pine i le tagata e faatupulaia laau toto ma le nofoaga fautuaina e tuputupu ae.
  • I le tulaga e matala aʻa o le seedling ma e leai se paluga o le eleele, lea e mafai ona ufitia i nisi taimi le mea ua faaleagaina pe uagogo, e tatau ona e siakiina ma le faaeteete mea totō i le faamaoni o aʻa. O le aʻa o se paʻu ola maloloina o le malamalama, i fafo ma i luga o le tipi, e leai ni laʻau po o ni tuputupu aʻe.
  • O laau talavou, e le sili atu ma le 2 tausaga, ua fautuaina mo le faatauina.
  • Ole tausaga taʻitasi e leai ni pale; afai e te faʻatau atu laau matutua, e fautuaina e filifili ni vailaʻau o le a tufatufaina atu pine.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

O le ki i le atinaʻe lelei o fatuga o le nofoaga saʻo lea mo le totoina. O le eleele o le a totoina ai pears e tatau ona vaʻaia ma mama, ae faʻatasi ai ma le gafatia e taofi ai le susu. O le paleni o le acid-base o le palapala e tatau ona le faaituau poo sina aluma. O le filifiliga pito sili ona lelei e taua o le loam lemu, vao varozem po o eleele lanu, e le fetaui mo le totoina: oneone oneone ma oneone oneone, palapala mamafa, peaty, eleele siliki.

O le faʻaleleia masani o le eleele e faalagolago tele i le tele o le susulu o le la, vevela ma le ea fou, o lea e tatau ai ona filifili nofoaga mo le totoina o palu e fetaui ma nei taʻiala.

E taua foi le amanaia e le mafai e le laau ona togi le malosi o matagi, e pei o le taumalulu e mafai ona magoto le laau, ma i le tautotogo ma le taumafanafana - o le leiloa o fugalaau, ovaries ma fua.

E le fautuaina e toto se pi i eleele maualalo, ona o le tele o le vavalalata i le eleele e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le laau ma faʻaalia ai o ia o le fesuiaʻi o aʻa.

Mafaufau o le a tupu le maualuga o le laau ma se pale lautele, e tatau ona totoina ese mai isi laau toto. Afai e lua ni paʻu e fuafua e totō latalata ane, ona vaʻa mamao lea o le 5 mita i le va o latou.

Afai oi ai se puipui e latalata i le pi, e mafai e se pale ona feliuaʻi le saʻo, lea o le a atili ai ona fua mai pe faʻaosoosoina ai lona toesea.

E taua! I tafatafa o se laʻau, e mafai ona masani ona faʻaalia i le faʻamaʻi ma meaola faalafua, talu ai ona latou mafatia i faʻamaʻi lava e tasi, ma o le mea lea e ono aʻafia ai pea le tasi i le isi.

Muamua galuega

Afai e te nofo i se vaega eleele, ao le i totoina se pi e tatau ona tausia lelei le togalaau o le totoga totoga.

Muamua, e tatau i se tasi ona piki le nofoaga sili ona maualuga ma eli ese tamai vai i luga o le nofoaga o le teritori, ave i latou i le eleele maualalo, o loʻo i tua o le togalaau ina ia tafe ai le tele o vai.

Ona togafitia lea o le alavai vaʻaia o le a totoina ai peʻa. I le avea ai o se alavai, e mafai ona e faʻaaogaina ai pamu, ogalaau, lala, mutia mūmū, laʻau paʻu poʻo otaota fale.

I le taimi muamua, ua tumu le teritori i alavai, o vaega pito sili ona lapoa ma faasolosolo malie e faasolosolo malie ona tuu i lalo, o vaega laititi ma vaega ole vaega ua faataatia i luga.

Ua tumu le alavai i le eleele lea na muamua ona eli ese mai le uamea. Fautuaina le faia o le taualumaga i le tautoulu, ina ia mafai ona tulaʻi i le taumalulu. Pits mo le totoina o laau e manaʻomia ona saunia muamua, pe afai o le totoina o le a faia i le tautotogo, ona manaʻomia lea ona eli se pu i le tautoulu, ma afai i le tautoulu, ona oʻo lea i le masina ao le i totoina.

O laau o se laau ola malosi e tatau ona totō i lua ma le lautele ma le afa mita ma le loloto o le 1 m. O se pirulu i luga o se talo e manaʻomia se lua e 90 cm le lautele ma 80 cm le loloto.

Aoao pe faapefea ona toto se pi.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

Mafaufau i auiliiliga auiliili i laasaga i luga o le auala e totoina ai se fatu i se lua ua saunia:

  • O le mea muamua e te manaʻomia e saunia ai se lagolago malosi, lea o le a faʻaputu i le lua ina ia mafai ai ona nonoa le fua.
  • I le pito i lalo o le lua, ua sasaa mai se paluga na saunia muamua ile palapala, lea ua faaopoopoina ai le meaola palapalifi, i le foliga o le compost poo le humus, aʻo lei fausia se mauga.
  • Ua faapipiiina se sapling i luga o le mauga, ae le suia le ua.
  • Ma le isi, e manaʻomia ona faʻalauteleina aʻa ma faʻatumu le lua i le eleele e faʻafefiloi ma mea faʻalapotopotoga.
  • O le eleele o loʻo siomia ai le ogalaau e faʻatulagaina e puipuia ai le i ai o vaʻavaʻa i aʻa.
  • A maeʻa ona totō, e tatau ona faʻaleleia se vaomatua, i le aofaiga o pakete e tolu i le laau.
  • E sili atu le fautuaina e mulch le palapala ile lauusiusi poo vaomago.
  • O le faʻataʻitaʻiga mulimuli o se fua faʻamalosi e lagolago ai.

Vaʻaia togafitiga taimi

Ina ia mafai e se pi ona fua lelei ma atiina ae masani, e tatau ona saunia tausiga lelei.

Faʻaleleia eleele

Ina ia mafai e se pa ona lagona le lelei i se nofoaga fou, e tatau ai ona faia le fausiaina o le laau i le taimi tatau - o le lelei ma le tele o fua, ma le tuputupu ae o le laau, faalagolago tonu ia i latou.

E manaʻomia le faʻatau e faʻatatau i le tau, ituaiga o le eleele ma le matua o le pear. Afai o le taumafanafana e faʻamamago - e tatau ona faʻaeteete faʻaeteete, ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso mo lua pe tolu pakete i lalo o laau taʻitasi.

I le tautotogo, e tatau ona faʻaeteete lelei le vaʻaia o le fanua ma veleina, ina ia latou le afaina ai aʻa, aemaise o laʻau laiti.

Ina ia tatalaina le eleele, e fautuaina e eli i luga le poloka poloka ma tatala le fatafata i se fagu. I le tautoulu, ina ia puipuia aʻa mai le malulu, e tatau ona gaosia se mulching o le lio i totonu o se pusa mafiafia. E pei ona fautuaina le mulipulu e faʻaaoga le sawdust, laʻau mai laau poʻo vaomago. Liligi le mulch pe a uma ona eli le palapala ma fai ni laei.

Laʻei pito sili

Pear o se laau e manaʻomia se maualuga o le humus i le palapala. I le aluga o le tautotogo, e tatau ona teuina e tusa ma le 4 pakete o le humus i lalo o le tasi laau, ma mafaufau i ona tausaga ma lona tele.

Afai e le lava ni vailaau oona, e tatau ona faaopoopo pe tusa ma le 30 g o le ammonium nitrate, ma i le taimi o le tau o le autumn, o le potassium sulphate i le 30 g ma le superphosphate i le aofaiga o le 50 g ua faaopoopo.

E taua! E le fautuaina e faʻaopopo le gas i le vaitau o le tautoulu, aua e mafai ona faʻaosofia ai le leaga o le taumalulu ma faia ni pa puipui mo le matuitui masani o le mama.

E tatau foi ona manatua i lou mafaufau afai e te faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasamala ile maualuga tele, o le a le lelei le teuina o fua ma mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

Puipuiga puipui

Mo le puipuia o le enterobiosis poʻo le lanu enaena, e tatau ai ona aveese faʻatoʻaga o laau i le taamilosaga faataamilo o le laau ma susunuina.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi e tatau ai ona gaosia loloto ma eli i luga o le palapala i le tautoulu ma le tautotogo. O le "Konafesi" o le a sili atu ona puipuia i le lanu enaena pe afai e faʻaaogaina fugalaʻau mineral phosphate i tausaga taʻitasi.

I le taimi o le tautoulu, e mafai ona fautuaina Nitrophoska mo lenei mea. Afai o faailoga muamua o enterobiasis e aliali mai, e foliga mai o ni mea laititi eleelea-lanu uliuli ma se manua uliuli, e tatau ona faia vave le pulumu ma le Bordeaux.

O le togafitiga muamua e faia ia Aperila, aua o lenei suavai Bordeaux i se aofaiga o le 30 ml ua faʻavaivaia i le 10 lita o le vai.

O le faʻaluaina o le taimi e faʻatino ai pe a maeʻa le fale, o le faʻasalalau o le vailaʻau e faʻaititia e le 3 taimi. O le togafitiga lona tolu e faia i le faaiuga o le masina pe a uma le aso muamua. Mo le puipuia o le paʻepaʻe poʻo le septoria, e tatau ona gaosia togafitiga Nitrafen i le tautotogo ma le vaitau o le autumn, faʻaaoga le 100 g o le oloa i le 10 lita o le vai.

O le puipuia o le kanesa o le uliuli, lea e faʻaalia ai i le foliga o le lanu uliuli ma pala i luga o lala, fualaau aina ma alalaʻau, e tatau ona fai le gaosiga o le timuga ma lala autu i le susu o le lime, e faaopoopo ai le copper sulphate i le fua 100 g o le oloa i le 10 l lili.

O lea e le paʻu le pi i le pearpod, e tatau i ni nai aso ao le i fuga le laau ma vave ona fufulu ma le Agravertin.

A maeʻa le masina, e tatau ona toe faʻaleleia le totoina, ae faʻaaoga Kinmiks. A maeʻa le 30 aso e toe faʻaleleia le spraying, faʻaaoga le Spark-Bio.

Faʻasaga i se uʻu paʻu e mafai ona gaosia se pi ao leʻi tupu aʻe ma se 3% o le fofo o Karbofos, pe a uma ona totoina le laau ile Iskra-Bio poʻo le Agravertin. Mai le laumei, o le pi o loʻo faʻaleleia i le tautotogo, pe a oʻo i le vevela o le po o le a sili atu i luga o le zero. I le taimi lea, e tatau ona faʻagasolo le laau "Tsimbush".

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le isi elemene taua i le tausiga o paʻu o le teuteuina masani ma le faapaleina o pale. E faʻatinoina le faʻatinoga i le tautotogo, i le taimi e faʻaalia ai le vevela i le po.

E taua le i ai o le taimi e teu ai ao le i amata le amataga o le amata..

Atonu o le ae fiafia e iloa pe faapefea ona faʻapipiʻi lelei le pi i le tautotogo.
O foliga o le pale, lea e te pipii i le laau, e mafai ona e filifilia oe lava, e mafai ona:
  • Palopa - le ituaiga o pale, lea e fai si laʻasaga tele i le tuputupu ae o le laau. O tausaga taʻitasi e tatau ai ona tipiina le paranesi autu - o le avetaavale i le 30 cm, ma faʻamalosolo le pale mafiafia ma aveese ia lala ua paʻu ma mamago.
  • Faiga faʻavae lea e sili ona maualuga le maualuga o le taʻavale nai lo le ola o le itu, ma o se vaega fou o le 4 skeletal branches ua faia. O lala e ola i lalo, faapea foi ma le mama, ua vavae ese atoa. Laititi e tupu aʻe, faʻapuupuu e le 1st poʻo le 2 pepa.
I le muamua ma i le tulaga lona lua e tatau ai ona tipi tipi vavave - opu, lea na ufitia ai le pale, ae le fua mai.

E te iloa? I atunuu Europa, o pear na sau mai Asia i Saute, le taimi lata mai - 1 afe tausaga BC. er Mulimuli ane, o pears uma e mafai ona taumamafa i Amerika i Matu, lea e na o le 1620 na aumai ai le talo.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

I le maeʻa o le autumn, e tatau ona e fausiaina se togalaau mo se taumalulu masani. E sili le faigata ona ola i le malulu malulu talavou laiti.

Ina ia puipuia laau laiti mai le malulu ma le oona, e fautuaina i latou ina ia nonoa faatasi ma lala o le coniferous ma se mea ufiufi e manava manava.

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona aveese ia fale ina ia mafai ai ona taofia le paʻu afi i le taimi o le malolo, lea e mafua ai le oti o le laau.

O le mea lea, o le taloina o le talo o se vailaʻau vevela ma e fautuaina mo le totoina i itulagi ma le malulu i saute o saute. E faigofie tele le tausia o se laau, o le mea autu o le faʻapipiʻiina o laau i le taimi, e fai ai lavalava, faʻafeinu ma faʻaleleia e maua ai se fua tele ma maualuga.