Fua o le gaosiga

Fugalaau Fafaga: tausia se maʻa faʻapitoa i luga o le fale

Faʻasaoinapoʻo le faʻafia ona valaʻau maʻa. O le mea moni, e foliga mai o le laau e foliga mai o se rosa, ma talu ai ona o le mafiafia o laʻau, e pei o le maʻa. I le avea ai o se sui masani o le suauʻu, o le atuatuvale e le mautonu, o lona uiga e mafai e se tagata faʻauluina ona faʻaaogaina.

Ata

Tagaʻi i nisi ata o Echeveria:

Tausiga ile

Tulaga lelei o le taofia

Malamalama malamalama. E alofa Echeveria tele le malamalama. O le faamalama e fiafia e faasaga i saute. O lau o le laau ua lilofia i le fuga o le laau, lea e avea ma se talipupuni, o lea e le matautia le matala i le susulu o le la.

Lulu. Fugalaau Fugalaau - Laʻau faʻafefiloio le mea lea, o le vevela mai le +22 i le +28 tikeri e sili ona lelei. Ae o sina siʻitia laʻititi pe faʻaitiitia foi e faigofie lava ona faʻafeiloaʻi.

Totogi. Fugalaau fiafia i le vevela tuʻu ifo faʻafiafiaina. E le manaʻomia le pulupulu.

Faʻasa e tatau ona faʻalelei. Poto - taumafanafana - tasi i le vaiaso. Autumn - tasi i le masina. O le tele o vai o le a faaleagaina ai le laau, ma le leai o se mea e taitai atu ai i le gaugau o lau. O le pito i luga o le eleele e tatau ona mamago lelei. Faʻaaogā vai malulu, e tatau ona faʻamalosi.

Faʻasalaga ina neʻi pa'ū le susu i totonu o le laʻau, a leai e mafai ona amata solo.

Laʻei pito sili

E le manaomia e le siakiina le faʻaaogaina faifai pea. Faatasi i le masina mai Mati e oʻo i Setema o le a lava. O le filifiliga pito sili ona lelei o le avea lea ma faʻamalositino mo suātini poʻo cacti, mo se faʻataʻitaʻiga, AQUICOLA AQUA MO TALOSAGA MA TAGATA. Faʻaaogā le faʻaaogaina ia faalua taimi e itiiti ifo nai lo faatonuga, ma le tele o le vai.

Fuga

I luga o itu o le laau e foliga mai o fuga o le fugalaau. O lo latou umi e mafai ona amata mai i le 5 i le 50 cm, ma i nisi o meaola e oo i le 90 cm. I le pito o nei fuga e i ai ni tamai laʻau o lau.

O fugalaau e foliga mai e pei o logo, e aoina i nai mea laiti laiti. Valivali e mafai ona sau mai samasama-lanumeamata i pastel-orange. I luga o sepals o fugalaau, o oe ma luga o laulaau o loʻo matauina vevela mata poʻo solo. Ma afai e tupu mai le eletise, o fua o le a aliali mai i foliga o pentahedral bolls e aofia ai fatu laiti.

Faatasi ai ma ni mea lelei, o le tupu aʻe e tutupu i le tautotogo-taumafanafana ma e umi lava le umi. Ae o loʻo i ai ituaiga meaola e mafai ona amata ona fuga ma oʻo mai i le faaiuga o Ianuari (e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i ituaiga o Echeveria, faʻapea foi ma ata o le fugalaau, iinei).

A uma ona totōina pine tetele e fufulu. E mafai ona faʻavasega ese mo le aʻafia.

Taimi e malolo ai

E pei foi o isi o le suauu, Winter for "Stone Rose" - o se vaitau o le filemu. E tatau mo le fale ona malolo ma maua le malosi mo le fuga. O le vevela e sili atu ona faʻaitiitia i +10 - +11 tikeri. Faʻaitiitia le faʻamaina. Fertilizers i lenei vaitau e le saofagā.

E faʻapefea ona tausia i le avanoa?


E masani lava, o laupepa Echeveria e faʻaaogaina o ni tuaoi e fatuina ai ni otootoga manino lelei o faʻasologa mai fugalaau taʻitasi. Vaʻaia lelei atumauga Alpine i maʻa. Planted plants i le amataga atonu. O fulu ninii po e faʻafefe ai le leaga, ae e le tatau ona e nofo i luga o se laufanua lautele.

O tausiga foi e aofia ai le fausiaina ma le lalaga pito i luga. E tupu lelei i totonu o se tamai malu o fugalaau lata ane i luga o le oneone, tafe le palapala, e aunoa ma le faʻaleleia o le vai.

E oʻo atu i le ogatotonu o Setema, e manaʻomia le toe totoina o le laau ile vases, ae e tatau ona masani le fale i le fale pe a uma le taumafanafana. Muamua sau faletua mata tioata po o le faletupe.

Maʻi ma faʻamaʻi

Fungal maʻi: ua leva ona paʻu - o foliga vaaia o lanu uliuli i laulaau, o le faasolosolo solo o le au. E tatau ona togafitia i le vaifofo vai - 1 tsp. 0.5 lita o vai. Mai vailaʻau vailaau faʻamalosi sulpeta, sulugatiti Bordeaux, suauu lanumeamata. Aveese le mea leaga ua faaleagaina. Laʻau e totoina e ala i le fufuluina o le aʻa i vai inu.

Laʻu aʻa e afaina ai aʻafiaga laiti poʻo faʻavaivaia laau totō. Ua mate le laau i le aʻa. O togafitiga e mafai ona faʻaaoga tutusa ma le paʻu o le paʻu.

Rootbird ma gall nematodes - parasites, i foliga o anufe laʻitiiti, afaina saʻo le aʻa o se laau. O faʻamaoniga o le faʻaaliga e tutusa lava: o le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe, o laulaʻau e faʻamalamalamaina pe liua samasama, e mafai ona sosolo, o le lanu enaena i luga o aʻa, i le pito o le eleele o se paʻepaʻe sinasina. A o le toe totoina i totonu o se eleele fou, e tatau ona fufulu lelei aʻa i le vai vevela +55. Le faʻatautaia o le fale o Aktelik poʻo Fitoverm, ae paga lea e le mafai ona faʻaolaina le fugalaau ma le malosi tele.

E ui o Echeveria e taua o le "Stone Rose", ae o le mea moni, o se mea matagofie tele, agavaivai ma le palasi lea e maofa ma foliga mai i le fale ma totonu o le togalaau.

Tofiga

Fatu. Faia i le amataga o le tautotogo. Lafu ma le peat 1: 1 ua sasaaina i totonu o se atigipusa, ma ua toto fatu. Faia se tamai kativaʻai e faaaoga ai ata tifaga poʻo tioata. Lauina soo. A maeʻa ni nai vaiaso, o le a aliali mai le fuʻa muamua. Pe a laʻitiiti, e tatau ona vavae ese i ni tamai fagu ma le faʻafefiloi o oneone ma lau lauʻeleʻele. Seʻi vagana lava pe a 3-4 cm le lapisi o le pine o le a gaosia i le eleele moni.

Laʻau. O 'otiʻa e leʻi oʻo i le 10 cm e tipi ma faaopoopo le mataʻu ma le faʻafefiloi o le oneone ma le faapalaga. Lavea vave vave.

Vaega o le itulau. Ave laʻau maualalo maualalo. Latou te manaʻomia se mea vevela. Ona tuu lea i se atigipusa ma oneone ma eleele. Faʻasaʻo faʻalelei, matagofie. O aʻa o le a faʻaalia i totonu o le vaiaso.

Pipi. A uma ona tipiina, e tatau ona faʻamago pupuu. Oti le tipi i le koale poʻo le lefulefu ma tuu i totonu o se atigipusa ma le masani masani mo le totoina.

Tamaitiiti, lea ua faʻamago ma tuʻuina e aʻa i totonu o se faʻafefe susu o le oneone ma le vermiculite

Totoina o se maa

A maeʻa le faʻatau ma faʻaopoopopoina isilea e sili ona lelei ona maua i tausaga taʻitasi i le tautotogo, muaʻi vaʻaia ma le totoa aʻa aʻa. O aʻa na amata ona pala pe ua mamago e tatau ona aveʻesea i se mea faitino e faʻaaoga i le ava malosi, ia maua se pipiʻi lelei o le aʻa i le 2 cm. E tatau ona togafitia lelei le tipi ma le malala poʻo le pefu. Suia e tatau ona faaeteete, ina ia le faaleagaina ai lau o le laau.

Eleele. Mo lenei mea totino e fetaui ma mea nei paluga: o le vaega autū o eleele laʻau, ma i le tutusa o mea: turf, clay clay and sand.

E aloese toe gaosia o meaola matautiaO lenei paluga e sili ona lelei le kuka mo le 30 minute i totonu o le vai vai taele. 1/3 o le ulo e tatau ona faatumulia i se alavai e faia i maa, mea piliki gau poʻo le uamea lautele.

Pot. Mai le faʻatau ma mulimuli ane, o ipu taitasi e tatau ona 2 cm le sili atu nai lo le muamua, talu ai o loʻo aʻafia lemu le aʻa o le meaʻai. O loʻo faʻapitoa ona faʻavaivai ma faʻafefe le paluga ina ia aloese mai vai inu. O lea e vave ona pala le palapala, o le ipu e pei o se pesini. Ae o le sima poʻo le palasitikiti - o le filifiliga e a oe.

E sili atu ona mama le fagu, lea o le a faʻafefe ai le fugalaau mai le vevela i le taumafanafana.