Faatoʻa toto laau

Clematis i Urals: totoina ma tausia

O Clematis o se fugalaau ofoofogia, matagofie i le agavaivai ma le faʻaleleia o fua. Ina ia lagona lelei le matagofie o lenei laau toto, e tatau lava ona e taumafai e tupu. Ole tele, afu-paʻu fugalaau e faʻamalosia ai le fai togalaau e tausi lelei le laau, e ui lava, i le ala, e le manaʻomia e le clematis lenei mea.

E taua! O Clematis o se laau oona. E ui i le mea moni e le o se mea lamatia nai lo isi togalaau vevela, e tatau ona aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lona sua, aua e mafua ai le paʻu ma le mu. Ia manatua foi e tusa lava pe itiiti ni laumei o le clematis po o le suavai e mafai ona mafua ai le toto toto ma le toto.

O le faʻaleinaina o lenei fuefuga o le a le faʻalavelaveina mo le amataina o le totoina o laau, ma o le mea lea o soʻo se tasi e manaʻo e fiafia i le mafaufauina o lona olaola matagofie o le a mafai ona amata clematis i lana togalaau.

Clematis i le Urals: o ituaiga sili ona lelei mo le tuputupu ae

O le tau i totonu o le Urals e matua faigata lava, ma o le mea lea e tele lava ina le tufatufaina atu le tau. O i latou e nonofo i le Urals e tatau ona latou faia le auala aupito sili ona taua i le filifilia o ituaiga clematis.

E le o le sili sili ona lelei filifiliga mo le Urals e ituaiga o Peteru, vine ma faʻalelei, aua latou te le masani ona faapalepale i le taumalulu. E le talafeagai foi mo le tuputupu ae o meaola e pei o sasaʻe, susunuina ma lanu viole, talu ai o lo latou tutumau e lava naʻo le tauaveina -20 ° C, ma e le lava lea mea e sao ai i le manumalo o le Ural. O vine faapena o le a lelei i totonu o greenhouses, greenhouses, togavao taumalulu pe pei o fafie.

O ituaiga sili ona lelei o clematis mo Urals - o mea ia e aofia i le vaega lona lua ma le tolu, fuʻa lea mo le taumalulu na faʻapuʻupuʻuina pe faʻamaʻaʻa atoa. O le tele o ituaiga o clematis e manaʻomia le malulu maualuga mo le taumalulu. Afai tatou te avea o se faavae o le faʻavasegaina o ituaiga i luga ole laina o le tina, ona mo Urals ua fautuaina e filifili ituaiga nei:

  1. Clematis Jakman ituaiga laau toto oi latou o se laʻau faʻapipiʻi tele-faʻavaivai e tupu aʻe i luga o le fuʻa e oo i le 4 mita le umi. O vao e ufiufi i laʻau fugalaau matagofie ma o loʻo i ai ni aʻafiaga lelei. Latou te le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma o le a latou tuʻuina atu foi ia te oe sina gauai atu i fugalaau lalac matagofie e oʻo i le 20 cm le lautele. O lenei ituaiga o loʻo iloga i ona lauolaola agalelei ma le umi. I le taimi o sauniuniga mo le taumalulu, o le laau e tipi uma pe tuu lauulu e le silia le 30 cm.
  2. Integrifolia (ituaiga o ituaiga o clematis) Sa i ai i latou o failaʻau o se kulupu tuʻufaʻatasi o failaʻau, o ona sui e mafai ona ausia se maualuga maualuga o le 2.5 mita. I le vaitau o le fugalaau, o vine e ufiufi i fugalaau matagofie e pei o logo e oʻo i le 12 cm le lautele.
  3. Vititsella (ituaiga o ituaiga o kalafi paʻepaʻe) - O se vavao faʻapipiʻi. O le laau o vine e oʻo i le umi e oo atu i le 3.5 mita, lea e foliga mai ai o lau laʻau ma fugalaau fugalaau tetele e mafai ona oʻo i le 12 cm le lautele. E sili ona sinasina, lanu viole ma mumu. I le vaitau o le fugalaau, e tasi le tele o vaomatua ua ufitia i le selau o fugalaau.
Clematis ma le ulu, Vititsella, Zhakmana, gutu, taupou, pupuu, pilchatolistnogo, E mafai e Tangut ona taofia le faaitiitia o le vevela i -27 ° C. Ae peitai O le taʻitaʻi e le mafaatusalia o le ituaiga o ituaiga e talafeagai mo le galueaina o le Urals, ua taʻua o "Wil de Lyon" mai le vaega Vititsella, lea, e oʻo lava i tulaga sili ona ogaoga, o le a fiafia oe i fugalaau fugalaau matagofie.

Filifilia se nofoaga mo le totoina o failautusi

I le totoina o failautusi i le Urals, e tatau ona faia se auala talafeagai i le filifiliga o se nofoaga e galue ai.

E taua! Afai o le a tuputupu aʻe lau fatu, ia manatua o le laau e fefe i matagi malulu ma faʻataʻitaʻiga, ma o le mea lea, afai e te faia se mea sese i le filifilia o se nofoaga mo oe i lau eria, atonu o le a le fiafia le laau i lau fugalaau ola ma vave le atinaʻeina.

Nofoaga mo vine olaola e tatau ona matutu, e aunoa ma se vai inu i le tautotogo. Afai o le nofoaga filifilia o loʻo faʻaalia i se nofoaga vavalalata o vai palapala, ona tatau loa lea ona faʻapipiʻiina se alavai e le itiiti ifo ma le 20 cm le maualuga e faia i maa paʻu po o piliki piliki. Ona o le mea moni o le failautusi o se vine, e manaʻomia le faʻatulagaina o se lagolago. I le taimi muamua, ioe, e tatau ona e nonoa le laau, ae a o tuputupu ae, o le a amata ona pipii i le lagolago lava ia e ala i le fesoasoani o laulaau.

E fiafia Clematis i le malamalama, ma o le mea lea o le nofoaga mo lona tulaueleele e tatau ona susulu ma puipuia mai faʻamaʻi ma matagi.

Vaega o le tulaʻi mai o clematis i Urals

I totonu o le avanoa e toto ai vine i le tautoulu po o le tautotogo. I le mea na e faʻatau mai ai le faila o le clematis i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e sili atu le faʻaleleia seʻia oʻo i le tautotogo ma le eleele i le lauʻeleʻele avanoa i le oʻo mai o aso mafanafana. Afai na e faʻatauina se totogo i le taumafanafana, o lona aʻa i totonu o se pusa tapuni, ona totōina lea i le eleele i le tautoulu. A maeʻa ona totō ma aʻo lei totoina, e manaʻomia e le fale ona faʻaleleia le matagofie o le pa, lea o le a puipuia ai mai le susulu o le lā. Afai na e faʻatauina se totogo ma sina aʻago mago, ona tatau ai lea ona faʻafefiloi mo le 6 i le 8 itula i le vai lea na faʻasolo muamua i ai Epin.

Filifiliga o fualaau

I le filifilia o le clematis seedlings, ia manatua o le mea lea e tatau ona nofo i totonu o le Urals ma le faʻaaogaina o faʻafitauli, e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete le vaega eleele ma le rhizome mo le i ai o le faʻaaogaina o masini, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina e faʻamaʻi pipisi. Afai e te maitauina se manua e le faʻamalolo i luga o le siama pe a faʻatau mai, o lona uiga o le laau e aafia i le afu, ma o le mea lea e sili ai le musu e faʻatau.

Vaʻaia ma le faʻaeteete le rhizomes o tipu. E mafai ona e faʻatauina se vaomatua, pe afai o aʻafiaga tutotonu e ufiufi i se kapeta tetele o aʻa laiti, e le faʻamago, e leai ni mea faʻaleagaina ma ni manua e pala pe pala. Afai o le tipi na e filifilia e na o le aʻa autu lava, e leai ni lala o le itu, o lona uiga e le mafai ona mauaʻa le tagata aʻea pe o le a afaina mo se taimi umi lava.

Faʻaleleia o sauniuniga

O Clematis e le lelei, ae e matua nofouta lava i le filifilia o eleele. O le laau e sili ona fiafia i se moli, lelei ma le manava. Afai o le eleele poʻo le eleele eleʻele e sili ona maualuga i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ona tatau ai lea ona faʻafefiloi ma le oneone i le sauniuni o le palapala.

O le manuia o le tuputupu ae o failautusi e faalagolago i le totoina saʻo ma le tausiga o le laau, E taua tele le faʻatinoina o manaʻoga uma pe a totoina vine i Urals. Pe a toto se togavao, e tatau ona e muamua eli se sikuea sikuea 60 cm i le loloto, e pei foi o le 60 cm le lautele ma le uumi. I le ogatotonu o le lua o loʻo i ai se mauga eletise, lea e ufiufi i se mea e aofia ai vaega tutusa o le faapalaga, humus ma le togalaau aina. E le gata i lea, o le 150 g o superphosphate ma le 400 g o le falaoamata o le dolomite e faaopoopo i ai.

Auala e toto ai failautusi

Pe a totoina le failautusi e tatau ona faapipii se fatu laau i le ogatotonu o le lua i luga o le mauga. Ia salalau solo le aʻa i luga o le faaputuga ma faatumu i eleele palapala. A maeʻa ona totoina vine, e tatau ona faʻapipiʻi le eleele i totonu o le uafu ma faʻasoa le totogo i se muaʻi faʻapipiʻi.

E te iloa? O le tele o le fatu clematis, o le loloto o le a tatau ona saunia le lua mo lona totoina.

A uma ona totō, e tatau ona fafaga le fale i le vai mafanafana. Manatua, ina ia mafai ona taofia le pala o aʻa, e tatau ai ona faʻafeinu i le vevela i le taimi muamua.

Auala e tausi ai failautusi i le Urals

O matāʻupu faʻapitoa e le manaʻomia ni tulaga maʻoti mo le ola o le laau pe a tupu. O le a matua faafetai tele le laau ia te oe mo le taimi e faʻasusu ai, faʻamaina, faʻamalo le eleele ma teuteuina. O le tausiga lelei o se tagata aulelei o le ki lea i lona fuaina lelei. E mafai ona tuʻuina i luga o le vao ia mea e ufiufi ai le eleele e faʻaleleia ai uiga teuteu o le 'upega tafaʻilagi, lea o le a fesoasoani e puipuia aʻa o le vine e faasaga i le vevela i luga o le vevela o le la ma o le a taofia ai le vave faʻaleleia o le susu.

Faʻasa

I le clematis na fiafia i le tuputupu aʻe, o le a manaʻomia ai le faʻatulagaina o le faʻamalosia lelei. O le faʻasusu vai e avea ma mafuaaga autu e mafua ai le oti o le laau. O le tali a Liana e le lelei i le faʻateleina o le fa, aemaise lava le matautia mo ia o le fausua i le ogatotonu o le vao. O ia ituaiga gaioiga e mafai ona mafua ai le faatoilaloina o le aʻa o le laau, ma, e le gata i lea, o le susu e le mafai ona ulu i totonu o le eleele, lea e maua ai aʻa o clematis.

O aʻa o vine e matua tele ma e loloto, ma o le mea lea e manaʻomia ai le faʻamalosia lelei o le togavao: e tatau i se toeaina matua ona maua ia le itiiti ifo i le tolu pakete vai i le taimi. E sili atu le lelei o le faʻamaʻi i aso uma e fa, ae ia le salalau le vai i totonu o se paʻu papaʻu, ae o loʻo loloto lona loloto ile palapala. Ina ia faia lenei mea, faataamilo i le togavao e fausia ai se liʻo i se mamao e 40 cm mai i ogalaau o vao. Pe a totoina se laau, e mafai ona eliina ni fasi pepa paʻu tolu i totonu o le palapala ma lemu lemu i le vai i le taimi o le suāsusu.

Laʻei pito sili

E manaʻomia e Clematis le faʻaofiina o laasaga tetele o le faʻamalositino, lea e faʻamatalaina e le mea moni o le laau o loʻo i ai se fua umi ma le agalelei, ma le gata i lea, e manaʻomia le malosi mo le faʻafouina faaletausaga o le vaega.

E taua! Manatua e tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina i le palapala pe a faʻapupulaina le failautusi i taimi uma, ae i ni vaega laiti, talu ai o le faʻapitoa e tasi o le tele o fua o le faʻamalolo e mafai ona faʻaleagaina ai ona aa e ala i vevela.

A oʻo ina faʻalauteleina le failautusi, e tatau ona faʻafetaui le faʻaofiina o vailaʻau faʻasaina ma meaʻai. Lian e tatau ona fafagaina ia le itiiti ifo ma le 4 taimi i le vaitau. A o leʻi faʻaofiina le faʻamalolo, e tatau ona faʻafeinu lelei le laau, aua o le a taofia ai le tupu mai o mumu.

I le tautoulu, aʻo lei saunia le togavao, mo le taumalulu, o le fala o le ponaivi ile 200 g i le sikuea mita ua faʻaofiina i le eleele. O le mealilo e faapea, mo le tuputupu ae atoa, e manaomia e le laau ni gaʻo tetele o le phosphorus. A aunoa ma lenei uiga, o le a amata ona lanu enaena ona laulaau, ma o le a le toe tupu le togavao. E mafai foi ona e faʻamalieina le laau ma le humus.

E te iloa? O le vao vao, o le mea lea e le o fautuaina e fafaga, aua o le a mafua ai se faʻaitiitia iloga i le taimi o le vavao.

I le laasaga o le tuputupu aʻe o le vegetative galue, e manaʻomia e le clematis le faʻaleleia atili o le gaʻo, ma talu ai ona o lona le lava, o le a le mafai e le laau ona faʻaalia atoatoa lona gafatia, ma o ona laulaʻau ma fugalaau e laiti, mafai ona amata lanu samasama ma avea ma mumu. Ina ia totogi mo le leai o se meaʻai, e mafai ona e fafagaina vao o le suamalie e faʻafefe i le vai poʻo le paʻu manu. E tatau ona fesuisuiai fualaʻau faʻatasi ma minerale. Lena e fiafia i le ammonium nitrate, urea ma le nitroammofosku. I le taimi o le tautotogo, e tatau foi ona tui i laau toto. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona fafagaina le vao i le palapala pāma.

Faatasi ai ma le amataga o aso muamua o le tautotogo mafanafana, ua sasaaina ai vao i le susu o le lime, lea e fesoasoani e puipuia le palapala mai le ulaula.

Teuteu

O le teuteuina o le vaega sili lea ona taua o le galue manuia o failautusi.. E talafeagai mo le puipuia o le mafiafia ma toe faafouina o vao, faapea foi ma le faateleina o le malosi o le fugalaau. O le teuteuga o le tautotogo o vai vaivai, mama ma le leaga e fesoasoani e faʻaloloa ai le fugalaau. I le taumafanafana, e aveeseina lala laiti mai le togavao, lea e faaosofia ai le tulaʻi mai o pine fou ma faaumiumi ai le fuga.

E toetoe lava o ituaiga uma o clematis pe a uma ona totōina i le tau o le ogaumu autu o le a oʻo i luga, o le mea lea e fufulu ai, ma tuu ai na o ni nai malosi malolosi. O lenei faʻamalosi e faʻaosofia ai le fatuina o ni fatu basal.

A o failaina le clematis Jacquesman, Vititsella, Intergrifolia, lea e totogo ai fugalaau i le tausaga muamua o le ola, o le aveesea o tuai tuai na faia i le amataga o le totogo toetoe lava o aʻa, lea e faaosofia ai le tuputupu ae o lala fou.

Fesoasoani a Clematis

Mo le faʻaleleia masani o vaʻa e manaʻomia ona faʻapipiʻi le lagolagosua, lea e ono mafai ona faʻatusalia e arches, pyramids ma mea taugata fiafia. A filifilia se lagolago, manatua lena mea o le mafiafia o ona elemene e le tatau ona sili atu i le 1 - 1.2 cm. E tatau foi ona e maitauina, o le tuputupu ae, o le pine e maua ai le mamafa taua, ma o le mea lea e le mafai ai e mea uma ona tetee atu ia i latou.

E taua! Pe a filifilia se lagolago, e le tatau ona e totoina failautusi i se mamao o le itiiti ifo ma le afa mita mai le puipui piliki, ma e tatau ona tuu mamao le laau mai le pa puipui, aua o le i ai o ia fausaga o le a afaina ai lona atinaʻe.
O uʻamea uʻamea e faia i manoa ma eli e lata ane i le togavao o se lagolago sili lea mo vao. E leai se foliga matagofie ma se fao o papatusi. O ia fausaga matagofie e faigofie ona avea ma teuteuga autu o soʻo se nofoaga.

Metotia o le toe gaosia o failautusi i le Urals

O le Clematis e faʻalauteleina e ala i le taoto, tufatufaina o vao ma le faapipiiina. O nei metotia uma e vevela, ma o lea e te faʻatagaina ai oe e faʻamautu lelei uma uiga eseese ma maua ai laau ma o latou aʻa. O ituaiga meaola e sili ona lauiloa mo clematis i Urals o le faapipiiina.

O pupu na maua mai le vaomatua ua vaevaeina i le va o le 8 i le 10 cm le umi ma tuu mo se aso i le fofo e faaosofia ai aʻa, mulimuli ane ua totoina i totonu o se fale mafiafia ma ufiufi i se ipu tioata. Aʻo lei oʻo mai aʻa, o le eleele o loʻo tuʻuina ai mea totō o loʻo lūlūina i le vai ma faʻaauau pea ona susu. A maeʻa ona totogo ae maua o latou aʻa, ua totoina mo se nofoaga tumau.

Le itiiti ifo le lauiloa o le vaevaega o le vao. O lenei metotia e faʻaaogaina pe a tupu tele le vine, poʻo le taimi e totoina ai se vaomatua i se nofoaga fou. Fefaasoaaʻi vao i le amataga o le tautotogo po o le autumn. A uma ona eli le vao, e vaevaeina i nisi o laau tutoatasi, lea e totoina i le eleele.

Faʻatoʻa faʻapitoa faʻatoʻaga le failautusi e ala i le taoto. Mo le mauaina o mea totō, o taʻaleʻa talavou o le togavao o loʻo taoto i totonu o pu na saunia muamua ma ufitia i le eleele, ma tuʻu ai le vaega pito i luga o le fana i luga o le eleele. I le aluga o taimi, o le a tupu mai ai le taamilosaga, ma ua tupu mai ia laau, lea ua vavae ese mai le matua matua, vaevaeina i ni laau tutoʻatasi ma totōina i vaeluaga lua.

E faʻapefea ona puipuia le vine i le taumalulu

I le amataga o le autumn, e tatau ona e mafaufau i ai pe faʻafefea ona puipuia leoleo i Urals mai le maualalo o le vevela i le taumalulu. O le faia o lenei mea, faatasi ai ma le amataga o le malulu o le tau, i le tau vevela, sasaa se pakete o le humus i le ogatotonu o le vao, pe a uma ona aveese uma laulaau pito i lalo mai le laau ma togafitia le ua vaivai i le copper sulphate. A maeʻa lena mea, o le tafega o le vao e avatu i se maualuga e tusa ma le 15 cm le uʻu ma le oneone.

Mo togalaau malu puipuia e faʻaaogaina naʻo le auala faʻagogo: O laʻau o le laau ua gaugau pe feliuliuaʻi ma taoto i luga o le faavae, ma ua maeʻa ona ufiufi i laʻau lau o le vai vevela, laʻau paʻulaʻau po o le afu malulu. O loʻo ufiufi i se atigipusa, lea e ufiufiina i se vaega o le taualuga, o le taualuga o le taualuga poʻo isi mea e leai se vai, e lolomiina i tulimanu i piliki poʻo maʻa ma ufiufi i se vaega o le eleele i luga.

O le tuputupu ae i le togalaau faila e tatalaina ai le le gata i le mafai ona faia o mamanu i le fale e teu ai laau. Ma afai e te le paie ma fatuina ni tulaga mafanafana mo le laau, ona na o ni nai laau vao laau o le a faigofie ona liliu i se vaega pito sili ona tauagafau o le parataiso.