Fualaau aina

E faʻapefea ona totoina tomato i totonu o le fale lauʻeleʻele i le tausaga atoa: foliga o le tausiga e faʻateleina ai fua

Totoina tamato i le tausaga atoa e mafai lava! Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻapalapalaina se fale vevela vevela ma maua se taimi e tausia ai laau toto.

Ina ia maua muamua le seleselega mo aso malolo o le Tausaga Fou, o le luluina o fatu mo fatu laau e tatau ia Setema poʻo Oketopa. I le taimi lea o le a tatau ai faʻaaogā faʻamalamalamaga faaopoopoaua o le a itiiti lava le natura.

A o lūlūina fatu ia Novema, o le faʻateleina o atinae o vao o le a faia ia Ianuari ma Fepuari, ma o fua muamua o le a latalata i le tautotogo. Ae o le taimi amata o le a amata ona faateleina, e mafai ai ona faʻaititia le tau o le doshochivanie.

Greenhouse manaoga

E faʻapefea ona totoina tomato i totonu o le fale kati i le tausaga atoa? Mo le totoina o fualaau faisua, aemaise lava, tamato, Manaomia se vevela mafanafana ma susulu. E tatau ona faia i tioata mafiafia poo le polycarbonate ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 4.5-5 mm. E le fautuaina e fai ni gaogao maualuga, i le vevela o le a alu ae ma faaputuputu i luga ole taualuga.

Faataamilo le nofoaga vevela vevela e tatau ona tuʻuina mai le faalauteleina o le oneone e puipuia ai laau i le vaitaimi o le malulu faaumiumi tumau. E tatau ona tuʻuina i luga taimi o taʻavale i luga ole mamao i le 75-90 cm mai le tasi. O lenei mamanu o le a fesoasoani e aloese mai le faaleagaina o puipui i taimi o le kiona mamafa.

O se kati mo le totoina o tamato i le tausaga atoa e le tatau ona na o luga o le eleele! Na fautuaina faʻavae i luga o se faʻavae laupapa mai faʻamau mafiafia. E le gata i lea, e te manaʻo e fai se sima mautu, o luga o luga o loʻo taoto ai le pua. A le o lena, e mafai ona galo le laau pe a malulu le palapala.

O le fale kuka e tatau ona faʻaauina ma faʻamalamalama lelei ma faʻamafanafana. Mo le faʻasalalauina masani suauu ma moli mumulu e faʻaaogaina. E faʻapefea ona maua se kateva i luga o le fanua, faitau i la matou 'upega tafaʻilagi.

I le tautoulu e tatau ona saunia le potu:

  1. Aveese le palapala ma otaota mai le fale kuka.
  2. Siaki uma masini eletise, palama, fofo ma toe faʻaleleia.
  3. O mea uma luga o le eleele vaifofo o le paluga oona. E mafai ona e faʻamafanafanaina le potu i pepa uʻamea.

O ituaiga eseese

Pe a filifilia ituaiga, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou e fetaui ma mea e manaʻomia:

  • faʻamaoni. O taʻavale e mafai ona amata faʻatupulaia, faʻaaoga le pito i luga o le potu;
  • maualuga fua;
  • amataga ma vave lava fua o fualaau aina suamalie;
  • sili ona manaia;
  • maualuga tetee atu i faʻamaʻi eseese ma le osofaia o iniseti leaga;
  • umi le tausiga
O ia ituaiga e aofia ai: laau tomato Sprut, Malyshok, Annabel, Dobrun, Flamenco, Pink Flamingo, Junior, Samara, Amber, Afa.

Afa - maualuga-gauaʻi, uluaʻi fua. E sili atu ona faʻaogaina, ei ai le tofo lelei ma le maualuga o le vaitamini C.

Amber - tele-vave, fualaau tele, e matua faʻasao i le tuai ma le macrosporosis (tagai i le ata i lalo).

Samara - laʻititi laʻitiiti o fua o fua. Le faʻaogaina o le lautele, teteʻe tele i le tele o faʻamaʻi (vaai ata i lalo).

Junior - vailaau faʻamalosi vave, faʻamaeʻa. Faʻailoa malosi malosi i le tele o faʻamaʻi ma le tofo lelei o fua.

Pink Flamingo - matua amataina le togi maualalo. E maua ai fuamalie lelei ma umi taimi. O le ola o le tamaititi e tusa ma le 60-70 aso (vaai ata i lalo).

Flamenco - uluaʻi fua, kulupu faʻapitoa. O le faʻaaogaina o fualaau aina o le lautele, o mea o le tofo e sili ona lelei, o le fua o le gaʻo e maualuga. E le gata i lea, o le vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi.

Dobrun - O se vasega laʻititi laʻitiiti e maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi ma lelei le tausiga.

Octopus - o se ituaiga tulaga ese o tamato e ola i luga o se laau. Faʻailoga o fua faʻatatau (vaai ata i lalo).

Annabel - faʻamaʻi faʻamaoni e maualuga le gaosia. E sili atu ona puipuia i le tele o faʻalavelave o faʻamaʻi ma gafatia.

Pepe - ituaiga muamua o le superdeterminant, ua faamoemoe mo le ola ai i totonu o se kiona. O le kulupu e iloagofie e ala i le tetee atu i faʻamaʻi.

O isi na fautuaina mo greenhouses ituaiga tomato, na tuuina mai i luga o la matou upega tafaʻilagi: Chocolate, Kismish, Paʻu lanu samasama, Dome o Rusia, Faamaualuga Siberia, Pink Impresn, Novice, Ofoofogia o le Lalolagi, Peresitene 2

Faʻaleleia eleele

A o lei totoina fatu laau, e mafai ona suia le eleele i se mea fou pe leai foi ma le mea tuai. Mo lenei fofo o manganese ua faʻaaogaina avega masani. Latou te faʻamamaina ma le faʻaeteete eleele uma.

A maeʻa le eleele, e fautuaina ia eli i luga. I le taimi lava lea e faʻaaoga ai le faapalaga i le tele 1.5-2 paʻu i sikuea mita sikuea. E mafai ona suia e se aiga o anufe o le Californian. O a latou gaioiga o le a faʻaleleia atili ai le vaivai o le palapala ma o le a faʻamalosia ai pea i le biohumus.

E manaʻomia foʻi le faʻaleleia o le eleele ma faʻamalaʻau. O mea nei ua faigata ona saunia mo lenei:

  • copper sulfate (5g);
  • Kalimagnezia (50g);
  • sulfate ferrous (5g);
  • potassium chloride (30g);
  • lua superphosphate (50g).
Afai e te totō totoga pe a uma le kukama, nai lo le faapalaga ile eleele E tatau ona faia seisi poo le sphagnum peat.

O le togafitia o le eleele faʻatasi ai ma fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani i le puipuia o osofaʻiga i osofaiga.

Tausia mea

E faʻapefea ona totoina tomato i totonu o le kiona i le taumalulu? I totonu o le greenhouse, e na o le pau le 18-21 cm o le a osofaʻi ai aʻa fafagaina i ni nai taimi o se faʻafefiloi o fuluʻi, nitrogen ma le pailani. I totonu o greenhouses e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se auala e faʻaleleia ai le fusi.

O le mamao i le va o lipine e tatau ona le itiiti ifo i le 80 cm, i le va o laau e tusa ma le 55-65 cm. E fautuaina e nonoa se maea poʻo se uaea i le fusi o laau totō ina ia totogo ai fatu. A o latou tuputupu ae, latou te faia ni laʻau masani.e ala i le taina o le timing pin.

O ituaiga faʻalauiloa e faia i le tasi le fana, le isi - i le lua. O pito i luga o isi mea faʻapipiʻi faaopoopo. E fautuaina foi e aveese uma laʻau maualalo.

O le maualuga o le vevela o le eleele e tusa ma le 19ºC, ea - 23ºC-26ºC. E sili atu i le vai ao leʻi faia le aoauliLotoina o le eleele aʻo magoto. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le atinaʻeina o vao e taofi, o le pau o le ovaries ma inflorescences amata. Tataloina o le palapala i le va o lipine ma lalo o le vao e faia i taimi uma, o le taimi atoa o le ola o laau.

Pe a tutupu totogo i totonu o le kiona i le taumalulu, e tatau ona fafaga. A aunoa ma le faʻaauau pea o mea faʻapitoa i le eleele, o le a le toe fua mai laau ma faʻaleleia atili.

Fafaga vao manaomia 13-15 aso uma. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se paluga o le ammonium nitrate (15g), superphosphate (40g) ma le salutate (20g).

Aʻo lei amataina le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le 0.6% faʻatonuga o le fofo o galuega, ona siitia lea i le 1%. Fua ole fua ole taumafa - pusa suauu i sikuea mitap eleele. Ina ia faʻamautinoa le masani ai ile palakalafa i tulaga e le faʻaogaina, e manaʻomia le tuʻuina o koneteina mafolafola tumu i le faʻafefiloi o mullein ma le vai i totonu o le fale. O lenei mea o le a faʻatamaoaigaina ai le ea i carbon dioxide, e talafeagai mo le faagasologa o le photosynthesis.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o le eleele, o le a paʻu mai ai pi. Latou te le oi totonu o le falemaua, o lea eleelea o le a gaosia tuusaʻo. O le faia o lenei mea, o pulumu taitasi ma fugalaau e itiiti lava le luluina, ona faʻamalūlūina lea mai le pito i luga o le suāinu.

Tuuina atu

O fua o tamato i totonu o le greenhouse ma le 1 sikuea mita i le tausaga, e mafai ona fuaina le 50 ... 55 kilokalama.

Ma le tausiga lelei ma le faia o tulaga sili ona talafeagai mo laau mai le tasi togavao e mafai ona e aoina mai le 11 i le 24-26 kilokalama o fua. O lenei fuainumera e eseese i le eseese.

O le faagasologa o le totoina o tamato i totonu o se laufanua i le taumalulu e sili atu ona faigata nai lo na o le eleele tatala. O le manaomia tupe faʻafaigaluega ma maualuga tau faaletino. Ae o taunuuga e mafai ona ausia le ofoofogia!