Maota, fale mautotogi

Lush and spectacular begonia Elatior - mea lilo uma o le laau

Faatasi ai ma ituaiga uma o begonias, o le Begonia Elatio e sili ona lauiloa. O lenei fugalaau e tatau ona alofagia e le au fai togalaau mo o latou foliga matagofie, o le matagofie o le fuga i soo se taimi o le tausaga ma le eseese o pale pale.

O Begonia Elatior e aʻafia i le togalaau ma e talafeagai mo le tuputupu ae i le fale. O se mea e mataʻutia, ae o loʻo tausia pea ma totoina fatuga o latou lava uiga. O le a faʻamatala auʻiliʻili faʻamatalaga e uiga i nei mea ma ofoina atu e faamasani i le ata o le fugalaau. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Faamatalaga ma le amataga

O lenei ituaiga o meaʻai na gaosia e ala i le sopoʻia o le Socotransky ma le gasegase tuga. Ona o lenei mea, na ia maua ai se vaaiga e le mafaagaloina ma ituaiga eseese o fugalaau.

Igoa eseese o Latina - Begonia elatior. E taua foi o le begonia taumalulu ona e mafai ona fuga i le tau malulu. I fafo, o lenei togavao, e oʻo atu i se maualuga e 40 centimita. O loʻo i ai ni faʻalavelave faʻapitoa o le tele o lanu, o laʻau mananaia, ma laulaʻau e manaia, lanumeamata, vaneina i pito mata, pei o se fatu. Mai luga o lo latou malu e susulu, ma o le vaega pito i lalo e i ai se lanu lanumeamata lanumeamata.

I le vaitau o le vavao, ua ufiufi le vaomatua i mea e tutupu i luga o ni fasi ie manifinifi, lea e foliga mai lelei i le talaaga o lanu uliuli. O le fugalaau e masani ona amata i le tautoulu ma e ono masina. O fugalaau e tele, e oo i le 2-3 cm le lautele.

Eseese laau ma ata o ituaiga

E vaevaeina le kulupu i ni ituaiga eseese e faalagolago i le maualuga: puupuu (oʻo atu i le 25 cm), maualuga le maualuga (oʻo i le 30 cm) ma le maualuga (e oo i le 40 cm). Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa.

Borias

O se fatuga Igilisi. E sili atu le tele o le tele, aua e matua faʻatusatusa. Fugalaau fugalaau, lanu piniki ma le lanu papaʻe matagofie. Faʻailoa atu le le mautonu i le tausiga.

Faʻafefiloi

Vaovao ituaiga eseese o le vao. O fugalaau e tele lava le tele, o ata eseese. O lenei meaola e sili atu ona avanoa i fale teu togalaau. Begonia Mix e umi lona ulu ma faigofie ona tausia..

Komiti Faatino: O Begonia Elatior e sili mo se meaalofa nai lo le teuga.

E faapefea ona filifili se nofoaga mo le tulaueleele?

E mafai ona totō le fugalaau i totonu o le togalaau ma i le fale e avea o se fale i totonu.. O le tele o taimi, e fiafia le mata i luga o faamalama ma fale puipui o fale. Ae e tatau ona suʻesuʻe auʻiliʻilia pe faapefea ona filifili le nofoaga saʻo mo lenei matagofie.

Malamalama ma le nofoaga

E fautuaina e filifili se nofoaga e malamalama lelei ae le o le susulu o le la. Afai e susulu le malamalama, o le fugalaau o le a nutimomoia, liu paʻu po o se ogaumu ogaoga o laulaau o le a maua. E sili atu le faʻasalalau, malamalama mama. E mafai ona e maua, pepa lanu pepa papaʻe. O le tele ma le fesuisuiai o le fugalaau e faalagolago i le malamalama talafeagai. Lelei fetaui ma le itu sisifo ma sasaʻe. O faʻamalamalamaga faaopoopo i le taumalulu e le manaʻomia, aua o lenei ituaiga e faasino i laau o se pisi o itula.

Manaomia o le eleele

O Begonia Elatio e fiafia i le tatalaina, palapala vaivai. Pe a faʻapipiʻiina e tatau ona matua faʻaeteete, aua o aʻa o lenei laau e manifinifi ma vaivai. I se tulaga masani, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le faʻafefeteina, e aunoa ma le vavaeina o le eleele tuai, ae faʻaopoopo i ai se fou fou. Ma e le fiafia o ia i ipu tetele, o lea e filifilia ai fou fou e na o le lua senetimita sili atu.

O le a faʻavaivai ona e le mafai e le begonia ona faʻafefe vai mama i aʻa. O mea e gaosia ai minerale e sili ona lelei mo le fafagaina, ae tatau ona faʻaaoga ma le faaeteete ma le faʻaeteete, ina ia le faaleagaina le aʻa. Aua le faʻatau faʻamaʻi faʻamalosi - e leaga tele mo le setete o le laau ma ona foliga.

Afai e totoina le begonia i luga o le eleele, e fautuaina e tausi lelei sauniuniga o le eleele.. E tatau ona tatala ma aveese ni paluga tetele.

E faʻapefea ona tausi?

  1. E fiafia tele Bush i le faʻafeinu, o le taimi e faʻalagolago i le vaitau o le fugalaau - a o sili atu ona tele, ona tipiina lea faatolu. E tatau ona faʻafefe pe a toetoe lava ago le palapala. E leai se tulaga e mafai ona sosoloina! A uma, o lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese faʻaleagaga, ma e mafai foi ona avea o se tioata tetele i le la, e oʻo atu ai i ogaumu o lau.
  2. E sili atu i le vevela e le laʻititi ifo nai lo le 18-20 tikeri. I lalo ifo le oti. O le vavalalata e le tu i luga. O le vevela o potu (25 tikeri) o le a taliaina.
  3. E taua le aveeseina o fugalaau ua mou atu i le taimi. O le mea lea e faʻasaoina ai le fiafia ma o le nofoaga mo fou fou e tatalaina.
  4. Faʻasalaga tele i tulaga faʻalavelave ma faʻaleagaina tulaga.
  5. I le vaitaimi o loʻo momoe, a maeʻa le fugalaau, e manaʻomia le tausiga faʻapitoa. A maeʻa ona taʻua o le taumalulu, o le tipiina o tipi i le 7-8 centimita o loʻo faia. O loʻo faʻataʻitaʻiina le faiga faʻavaivai e pei ona faʻamatalaina i luga ma le tulaga o le vevela. E fautuaina foi le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe e pei o Appin, Zircon. O le a latou fesoasoani e aloese mai le tele o faafitauli i le laau.
O isi ituaiga o begonias e manaʻomia le tausiga faapitoa. Ina ia latou fuga ma faafiafiaina oe i le tausaga atoa, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono patino. Na matou faamatala i ai i ia tala:

  • O tala fiafia e uiga i le fuga o begonias.
  • O tulafono faavae mo le tausiga o le ola pea o le begonia i le fale.
  • O le matagofie o laufanua e olaola pea begonia.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i le tausiga o le begonia Elatio:

Maʻi ma faʻamaʻi

O le fugalaau e afaina i nisi o faʻafitauli ma faʻamaʻi.

  • Lafoaʻi lau. E tupu pe a leai se suavai, ma o le susu e maualalo.
  • O foliga vaaia o le pulupulu, pala ile laulaau. E tupu mai i le maualuga ma le maualalo o le vevela.
  • Brown, lala mago o laulaau, pala. Faia i le ea, vevela maualuga.
  • Laʻu aʻa. O lenei faafitauli e tupu ona o le le tele o le faʻavaivai.
  • Gaga pala - i le taimi e le aveeseina ai le pulupulu vaivai.
  • Pallor ma vaivaiga o laulaau. Faʻasalaga e ala i le le malamalama.
  • Malosiaga o le pulupulu, apogaleveleve mite, aphids. A oʻo i le faʻamaʻi muamua, lea e faʻaalia i le foliga o papaʻe paʻepaʻe i luga o laʻau, o togafitiga faʻatasi ma soʻo filogidal poʻo le sulfur e vave manaʻomia.
Faʻalogo: Mo le puipuia o faʻasalaga eseese, faʻasaina i le phytosporin solution e faʻaaogaina.

Faʻavaeina uiga

O Begonia e toatolu i ni auala se tolu:

  1. E vavae ese tipi mai le laau ua galo, ona tuu lea i le vermiculite susu po o le perlite. Isi mea e talafeagai mo le aʻafia o galu sphagnum, faʻaopoopoina ai se aʻafiaga aʻafia. E mafai foi ona e tuu i totonu o se ipu malamalama ma vai ma se laulau o le carbon activated. O lea o le a vave ona aʻafia le tipi. I lenei tulaga, o le sola ese e tatau ona itiiti ifo ma le 7 inisi le umi. O le mea lea e sili ona masani ai le tupuina o le fugalaau.
  2. E mafai ona toto fatu i le tausaga atoa. I le vaitau ma le malamalama leaga, latou te manaʻomia le tuʻuina atu o faʻamalamalamaga faaopoopo mo le fana. Ae ui i lea, o lenei mea o se mea e sili ona mamafa, e le masani ona faʻaaogaina.
  3. E mafai ona e vaevaeina le vao vao, ma salalau i ipu eseese. Ae i lenei tulaga, e le tatau ona galo ia i tatou le vaivai o aʻa, o le mea lea e tatau ona faʻapitoa lenei faiga. Mo lenei mafuaaga, e masani foi ona faʻaaogaina.

E sili ona lelei le tupu aʻe o Begonia mai mea e teu ai. E sili atu le vave ma sili atu ona faʻatuatuaina. Ae i lenei tulaga, e taua le aua nei galo e uiga i le pipiʻi masani mo le taamilosaga o le togavao. Faitau atili e uiga i le gaosia o begonia Elatioor fatu ma tipi iinei, ma foliga ma faʻaaliga o nei ituaiga faʻatoʻaga o le ae aʻoaʻoina i lenei tusiga.

Faaiuga

Begonia Elatio - o se laau matagofie ma le aulelei. O le a avea ma teuteuga mo soʻo se fale ma togalaau. Ma o se meaalofa o le a aumaia ai lagona le mafaagaloina. O le mea lea, o lenei totoga e sili ona lauiloa i isi ituaiga o begonias.