Fualaau aina

E faʻapefea ona toto tumato i luga o fatu laau i se selu?

Totoina o tamato - O se faʻalavelave faʻalavelave lea e faʻalagolago i ai lou seleselega i le lumanai. E lua auala e totō ai tamato: totō saʻo ile eleele ma i luga ole pepa fale. O le aso tatou te tilotilo i le auala lona lua.

O le a le mea e manaʻomia?

O le a manaomia ona tatou totoina ni fatu laau i se galu:

  • sui;
  • pepa o le faletaele;
  • fatu;
  • fanua;
  • o se apa o vaovao;
  • Faʻaofuofu ufi poʻo afifi.

E te iloa? I totonu o Europa, o tomati na na o le ogatotonu o le senituri lona 16 na na o le amataga, ma na muamua amata ona ola aʻe Incans ma Aztec i le senituri 8.

Faʻamasinoga faʻalelei

Yulia Minyaeva amataina le faagasologa o le tulaueleele i se selu e ala i le tuʻuina o se fale puipui i luga o le mea e sui ai.

E taua! Faia le lagolago 2 cm sili atu nai lo le pepa o fale puipui. E faia lenei mea ina ia mafai ai ona tuʻuina atu le tele o meaʻai i a tatou tamato.

Fatuina fatu

Pepa o le fale paʻu ma le vai ma le epin. E faia lenei mea aua o fatu e le lelei i taimi uma ma o le pasene o fualaau e laiti. E tusa ai ma le Iulia Minyaeva, o lenei fesoasoani e fesoasoani e faateleina le ono tupu mai o tamato i se selu.

Fafasi i le eleele

A maeʻa lena, e tatau ona fufuluina fatu i le eleele. E tatau ona liligiina i se auala ina ia ufiufi uma ai le mea i totonu o le nofoaga o loʻo i ai pepa pepa fale. O le laulau e tatau ona tusa ma le 1 cm Afai e te ufiufi i le eleele matutu, e tatau ona faʻaleleia lelei ile vai masani.

Matou te suia se selu

O le sitaili o le sima e faia lelei, aʻo faʻapipiʻiina le tagata. Pe a paʻu le eleele, e mafai ona paʻu, atonu e mafua ona ua vevela tele.

Faamasani oe lava i auala o le totoina o laau totő: faʻaaoga pepa o le faletaele, totoina o fatu i papatusi, i luga o le vailaʻau, hydroponics, moega, pyramids, ma pakete.

Salu le pito i luga ma le eleele

E le gata i lea, matou te faʻapipiʻiina le matou fale ua uma ona taʻavale ma matou tuʻuina i luga o le paʻu o le meli ina ia le malepe. A maeʻa lenei mea, ia mautinoa ia sasaa i luga o le eleele. E tatau ona faia lenei mea ina ia le mafai ona iloa mai i totonu, ae naʻo le eleele.

E taua! A uma ona liligi le pito i luga o le eleele, faʻafefe lelei. E talafeagai lenei mea ina ia lava le vai ao leʻi oʻo i le taimi o le fatuina o fatu, aua o le a tatou le faʻafefeina muamua.

Faʻafoe le fausiaina

Liligi le alalaʻau malogo i totonu o se fagu poʻo soʻo se isi atigipusa e sili atu nai lo le selu i le telē. Tuu le mamanu iina ma faʻapipiʻi i itu. I le pito i luga e tatau ona ofuina se seevae seevae po o se ato.

Lavea tulafono

E taua le tuʻuina o se uila i se nofoaga malulu mafanafana ma e leai se auala e malulu ai le faamalama.

Fautuaga ma togafiti aoga

Aua le misia le taimi e amata ai ona tuputupu ae tomato. A oʻo loa lenei mea, tuʻu le mamanu i luga o le windowsill ma aveese le afifi. Ua faia lenei mea ina ia totoina tamato tonu lava.

Julia Minyaeva mai le auala i luga o le Youtube "Pe i totonu o le togalaau, i totonu o le togalaau" e fautuaina ai le totoina o tamato i se galu i le faaiuga o Fepuari, pe afai e te manaomiaina mo le vave gaosiga. E mafai ona umi se tamato. Ma mo fanua tatala e toto lelei mai le aso 8 o Mati. O le luluina o tamato e le tatau uma i le taimi e tasi. Afai e te manaʻo e vaʻavaʻai pe faʻapefea ona latou totō tomato i se selu, alu i le laina "I totonu o le togalaau, i totonu o le togalaau" i luga o Youtube ma matamata i le vitio. Le manuia i le tuputupu ae!