Fua o le gaosiga

Seʻi o tatou fesoasoani e toe faʻafouina le orchid: faʻapefea ona teu se fugalaau e leai ni aʻa ma laulaau, poʻo se mea e tasi?

E ui i le mea moni o le tele o ituaiga o kulimi e le lelei i le tausiga, i le faagasologa o la latou faʻatoʻaga e mafai ona e feagai ma le tele o faafitauli. O le taatele o nei mea o le pala lea. E moni lava lenei mea i le taimi o le taumalulu-taumalulu. E tupu o le oti atoa o aʻa ma lālā o le orchid e tupu. E mafai ona faʻapolopolo le laau i lenei tulaga? E aoga le sailia.

Le taua o nei vaega i le olaga o le fugalaau

O aʻa ma laulaau mo orchids e taua tele.

Aʻa:

  1. Aoina le susu.
  2. Latou te faaputuputu meaʻai.
  3. Faʻataʻitaʻi ata.
Faʻalogo! I lalo o le natura masani, e le mafai ona faʻavaivai uma i le eleele poʻo le vai, o nisi o solofanua o loʻo i luga o le fogaeleele. O le mea lea, pe a fai e sili atu le suamalie o le palapala, e le tatau ona lolovaia le fale i le vai. E sili le lelei ona uʻu le aʻa mo le 10 minute i le vai, ona e lūlūina lea o le lau.

Lea Lea:

  1. O le tulaga o laulaʻau e mafai ona faʻaalia le tele o le laau ua faʻafeiloaʻi i le siosiomaga i fafo.
  2. Laʻau lapopoa ma lauolaola e iloa ai o le fugalaau na tupu i tulaga o le lāmala.
  3. O nisi o laʻau o loʻo faʻapipiʻiina i ituaiga o loʻo ola i avanoa avanoa ma le malamalama lelei.
  4. O le paʻu o le ischids e paʻu ma mumū laulaʻau e vave ona mu i le la.

O a taunuuga o lo latou toesea?

O taunuuga o lenei tulaga o le a manino. E le mafai ona tupu se fugalaau e aunoa ma nei elemene taua. O le ai ai se oti faifaipea.

Ina ia iloa pe o le a le ogaoga, e tatau ona e siaki aʻa mo le faaleagaina.

O faailoga nei o le a faʻaalia ai le leai o se aʻa:

  1. Suiga lanu.
  2. Nofoaga paʻepaʻe ma susu.
  3. Afai e te taʻalo i aʻa, o le a tafe mai le vai.
  4. O le i ai o le malepelepe o fua o fua.

O a mafuaaga o lenei faafitauli?

O mafuaaga mo le paʻu o laulaau ma le leai o aʻa o le orchid atonu e eseese. O le mea taatele o:

  1. Faʻamasa le talafeagai. O le tele o fai togalaau e le lava le poto masani e talitonu o le tele lava o taimi e te inu ai le orchid, o le lelei foi lea mo lona tuputupu aʻe. O le mea moni, e leai. E tatau ona iloa le tele o aʻa o le fugalaau ma le taimi o la latou gaioiga. E tatau ona faʻamauina pe a maeʻa le masini. Ina ia faia lenei mea, e totoina le togi i totonu o se pusa malamalama ma ni pupu, pe mafai ona iloa pe a manaomia e le laau ona faʻaleleia.
  2. Malamalama Le sili atu, malamalama leaga, aemaise lava i le taumalulu-taumalulu. Afai e te solia le masani o le faʻamalamaina o le tino e le maua i le tuputupu ae o le fugalaau. I le taimi muamua e afaina ai laulaau e mamae, liliu lanu samasama ma paʻu ese. O i latou, i le isi itu, latou te auina atu se faailo i le aʻa, lea e faasolosolo malie foi ona leiloa lona taua.
  3. Substrate e le o ni siaki. Afai ei ai le fugalaau i le eleele mo se taimi umi, ona mafai lea ona faʻapipiʻiina i totonu o iniseti - o siama, hamu ma isi meaola ninii. E mafai ona aoga uma ma faʻaleagaina. O nisi o tagata faatupu vevesi e faaleagaina ai aʻa ma laʻau o orchids.
  4. E tupu lena mea o le mafuaʻaga o le paʻu'ū o laʻau ma le oti o le aʻa e leʻi faavaeina. I lenei tulaga, ua tuu le laau i se mea malie. O lona siʻosiʻomaga e tatau ona avea ma afa na i totonu o faatonuga. Afai e te faʻaauau pea ona faʻagasolo le togi e pei o lenei, ona faʻamalosia ai lea o le puipuiga o le tino.

Faʻafefea ona toe faʻataʻitaʻi i le fale: faʻasaga i lea laasaga taʻitasi

E mafai pe a pau uma aʻa ma laʻau?

Faʻalogo! Afai ua pala le aʻa, e mafai ona mate le fugalaau.

I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻanatinati vave. I lenei tulaga, e totoina le fugalaau i totonu o se fale kati o se mea itiiti, lea e faatauina i se faleoloa faapitoa pe na faia na o ia mai se pusa palasitika. I le pito i lalo o le falemalama e sasaa ai le palapala ma le galu.

A maeʻa ona tuʻuina saʻo lea o le fale iina. E tāua tele i lenei tulaga, malamalama lelei, o lea e tatau ai ona e faʻatau sau muamua.

O taualumaga nei e faʻatinoina:

  1. Vaitaimi e te manaʻomia e sosolo le fugalaau i se vaifofo vaifofo ma vai.
  2. Fufulu le pito i lalo ole laʻau e tatau ona aliali, mea e faʻaosofia ai le tuputupu ae.
  3. Fai le togi i le vai faatasi ma le faʻaopoopoga o sauniuniga faʻapitoa.

Fualaau faʻasaina e faʻapipiʻi i le vai e faʻafoʻi ai le aʻa:

  1. Vitamini o le vaega B. Latou te saofagā i le toe faʻafouina o le pakiaka aʻa. O le fugalaau e tatau ona faʻafefe tasi i le masina i se vaifofo ma solo tasi i le vaiaso.
  2. Tulāfono faʻatupulaia. O loʻo aofia ai pailato e toe faʻafoʻi le fausaga o aʻa. Soka o le laau i totonu e tatau ona taʻitasi masina.
  3. Fertilizers e faʻavae i luga o le potassium ma le maika. Laei pito i luga oi latou e faia i le tasi i le 2 masina.
  4. Glucose. Afai e ola maloloina le laau, ona maua lea o le kulukose e le photosynthesis lava ia. O se fugalaau maʻi e manaomia le fafagaina faaopoopo i mea o loʻo i totonu o lenei vailaau, talu ai o le kulukose e faʻateleina le fausiaina o sela fou.
  5. Microfertilizer faʻatasi ai ma le chelate uʻamea e faʻateleina ai le tuputupu ae o aʻa ma lau.
Faʻalogo! E mafai ona faia mai le tele o masina i le tasi tausaga e toe faʻafoʻisia ai se faʻailoga ua faaleagaina.

Leai se mea tuputupu ae

I lenei tulaga, o aʻa uma ua liu ua aveesea. E faia lenei mea i le fesoasoani o seleulu e leʻi faʻamaʻi. Ona faapipii lea o le laau i totonu o le vai ina ia maualuga lona vaega i luga o le vai. E tatau ona e ave le atigipusa ma se orchid i se nofoaga lelei. O lea o le a amata ona toe faʻaleleia le togi, ma e tatau ona vave oʻo mai se aʻa fou.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le toe faaolaolaina o le togi ma le leai o se tulaga tuputupu ae:

Leai se laupepa

Afai na amata ona paʻu laʻau o le orchid, ae o le aʻa e tumau pea e le suia, o le a fesoasoani fesoasoani nei:

  1. E le tatau ona e faatali mo laulaau uma e paʻu ese mai le togi, e tatau ona e aveese le fugalaau mai le ulo ma suesue le tulaga o le aʻa.
  2. E tatau ona mataʻituina le faiga masani o suiga masani o laulaau, ina ia le faʻafememeaʻi le faʻagasologa masani ma se tulaga faʻaleagaina.
  3. E tatau ona fetuʻutuʻunai le faʻavasegaina o tulafono mo vaivaiga mo tulaga o potu.
  4. Afai e faʻatau faʻatau le laau, e tatau ona vave siakiina aʻa mo le i ai o le pala poʻo faʻamaʻi.
  5. Afai e tatau ai, e manaʻomia ona e faʻaogaina le kiona.
  6. I nisi taimi e aoga le toe totoina o se fugalaau i se mea fou fou.
  7. Faʻaauau le tausisia o le faʻamatalaga pe a faʻaaogaina sooupu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e toe faʻaaogaina ai se faʻailoga e leai se ila:

Pe a le toe aoga le toe faʻaolaina?

Pe a uma ona pala i le orchid aʻa uma ma ua mamae uma lau, o le a le mafai ona lavea le laau.

Ae afai o vaega laiti uma lava o aʻa e tumau pea i le tulaga lelei, ona aoga lea ona taumafai e toe faʻafouina le orchid.

  1. I le amataga, ua aveesea uma vaega pala o le laau. Ona maeʻa lea.
  2. O mea na vavaeina ai, o vailaʻau e faʻamaʻi. E faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le carbon carbonate. E faʻamaina i le paʻu, ma o vaega o loʻo faʻaaogaina i lenei sui.
  3. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaaogaina ni vaega o vailaʻau o loʻo iai le aʻa i le lumanai.
  4. Ma e le o mea uma. A maeʻa nei mea uma, e manaʻomia le tausiga ma le fafagaina o le togi.
O le toe faʻafoʻisia e mafai ona umi se taimi, lea e masani ona tumau mai le tele o masina i le tausaga.

Tausia se laau faisua

A o tuputupu ae pelati, e aoga i taimi uma le manatuaina o fugalaau e mafai ona faigofie le faʻavaveina nai lo le tele o susu. O le togi e tatau ona i totonu o se ipu manino ma ni pu, o lea o le a sili atu ona faigofie le faatonutonuina o le taimi o le suāsusu. Ia gauai atu foi i le mea moni e faapea, e le mafai e le laau ona tafe ma maua le malamalama talafeagai. Ae o le susulu o le la e afaina ai le togi, o le malamalama e tatau ona faasalalauina.

E faigata ona tausia se falemaʻi maʻi, ae e matua moni lava le toe faʻaleleia. E tatau ona tatou faia sina taumafaiga ao le i fiafia le fugalaau i le aiga ma ona fua.