Laʻau

Vaʻa-ia-oe lava vaipuna i totonu o se fale mafanafana: mea uma e uiga i le masini o le "maʻa maʻa"

O a ni mea teuteu e le faʻaaogaina e tagata mamanu e liua ai fale masani masani i totonu o fausaga matagofie mo se malologa lelei. O loʻo iai se tasi o laupepa e sili ona lauiloa i le taimi nei, o loʻo faʻaaogaina ai le gataifale. O le faʻaaogaina autu o lenei elemene elemene, o le filifili lea e fatuina se vai matutu ma ou lava lima i luga o le togalaau, o le faʻatulagaina o le manatu e le manaʻomia ai se tau taua tele.

O le fausaga eleelea e afua mai i le lalelei o Iapani. I le laueleele o le oso aʻe o le la, o le elemene o le vai e fesootaʻi ma le mama ma le galala mo le ola, ma o le muimui o se faailoga o le liua o le taimi. O vaitafe malulu, lea e sili ona lauiloa i togalaau a Iapani, e tatau ona i ai i nofoaga e le mafai ai ona faʻaaogaina vai mo nisi mafuaaga e avea o se elemene o le mamanu o le laufanua. O se vai matutu i totonu o le togalaau, o se faʻataʻitaʻiga o lenei elemene, e mafai ai ona e fatuina le lagona o le vai i le auala o le tautotogo ua maeʻa, ma o le a toe faʻafefeteina muamua le timu i le susu o le ola.

O se vai matutu o le a sili ona fofo mo nofoaga i soo se ituaiga togalaau

Le lelei o se vai matutu i luga o se vai

O nisi o itu aoga autu o lenei elemene o le ata o le laufanua e aofia ai:

  • Le mafai ona fatuina se vai matutu i ou lava lima, e aunoa ma le tele o taumafaiga ma tau tupe taua.
  • Televevave o le fausiaina: e na o le lua i le tolu aso e filifili ai se nofoaga, ia filifilia le auala o le vaitafe ma faatumu i maa.
  • Le lava le tausiga, lea e faatapulaaina na o le faatumauina o foliga o le auala ma le aveesea o vao. I le taimi lava e tasi, o le tausia o se vaitafe e aofia ai le fufuluina o taimi o fuālaʻau ma algae.
  • O le faia o laau totō se vaitafe matutu e le gata i se mea. E ui mo le totoina i totonu o se vaituloto, o le filifiliga e faatapulaaina i na o fugalaau mama ma laau toto.
  • Saogalemu mo tamaiti laiti. E le gata i lea, i vaitafe matutu, e le pei o vaituloto faalenatura, e le tupu ni namu, e mafua ai le faigata tele mo se malologa lelei.

Aua o le alavai o le vai matutu e le manaʻomia ai le faʻatauina o le taugata o mea faʻapitoa, vai ma mea faʻamamaina, o se uiga taua o le faʻatulagaga o vaʻa masani.

O se vai matutu o le a sili ona fofo mo nofoaga i soo se ituaiga togalaau

Tatou te filifilia foliga o le fausaga ma saunia maa

O le fuafuaina lelei o le tuʻuina atu o le alavai o se vai matutu i le atunuu o le a ufiufi ai le leaga o le laufanua. O se matala vavalalata vaʻaia e vaʻaia ai avanoa, ma faʻapupulaina ai le togalaau mata.

O le masini o se vai matutu o se lesona faʻalelei ma faigofie-e faʻaaogaina e mafai ai ona e maua manatu i luga o lau 'upega tafaʻilagi e fatu ai se teuteuga muamua e faʻamalosia ai le faʻapitoa o le mamanu o le laufanua.

O tafaoga o le galu maa e "tusia" e faavae i luga o foliga o foliga ma le laufanua o le togalaau. O le uʻu, e tosoina i le oneone, o le a mafai ai e oe ona muamua fuafuaina le foliga o le lumanaʻi ma lona tuufaatasiga faʻatasi ma elemene teuteu. O le foliga e mafai ona faigofie ona faasaʻo i le "tusitusi" ni laina fou ma se laina lamolemole o le oneone, filifili le filifiliga aupito sili e fetaui lelei i le laufanua. I le faʻamoemoeina o foliga ma le telē o le fausaga o le maa, e mafai ona e alu i le filifiliga o le natura o meafaitino ma lona tele.

O se tasi o mealilo e faaalia ai le auala e fai ai se vai matutu lea e faʻafefe ai le tafe o le vai o le faʻaumatiaina o tuaoi manino ma le uʻeseesega o le fausaga

O se vaitafe matutu e foliga sili atu ona manaia ma masani i se vaega e le tutusa le lautele i le auala o le simulation

O lapoa lapoa ma tamai laumei laiti e talafeagai mo le teuteuina o le vaitafe. O le tuufaatasiga o maa o ituaiga eseese, lanu ma lanu vali e mafai ai ona e fatuina ni mea ofoofogia o fatuga o le a avea ma se vailaau manino i soo se vaega o le mamanu o le laufanua. E mafai ona e maua se lanu uliuli uliuli e ala i le faʻaaogaina o paʻu, basalt ma gneiss.

Lanu mumu-lanu enaena e maua i vaituloto e faia i le maʻa, maa ma maʻa. Pepa na valiina i vali e leai se vai, lea e tuʻuina mai ai le malamalama i le pouliuli, e mafai ona avea ma teuteuga mataʻina mo se vaitafe. E leai se mea na amata ai le maatatalia o maa na amataina i se fasi varnish. O maa e taaalo ma fulufulu i le susulu o le la e maua ai le tuufaatasiga o se "susu".

O le le malamalama o le tafe o le vai e faigofie ona maua e ala i le faaopoopoina o le tuufaatasiga o maa ma se tele o granule tioata po o polo

Ina ia mafai ona tuufaatasia lelei le maʻa ma le natura faalenatura o le eria, e fautuaina e faʻaaoga mata i le lotoifale i le faʻatulagaina o le fausaga. Ina ia faia le aafiaga o le taimi nei, o maa mafolafola papae e talafeagai, mo le talafatai - poloka lapoa tetele. O loʻo faʻatulagaina lelei le laufanua i fagavai e faia i maʻa papaʻe.

Tuʻuina o maʻa i luga o se auala sauni

Filifilia o se nofoaga ma le fuafuaina o taʻiala o le fausaga ma mea o le tuufaatasiga, e mafai ona e amata fausia. O se "tafega" e taina i luga o le itu ua faailogaina i le oneone: ua aveese se vaega o le eleele ma se loloto o le 15-30 cm. O le pito i luga o le "lua" e faʻaigoaina e se rake. Ina ia aloese mai le tuputupu ae o vao, lea e mafai ona faaleagaina ai le matagofie o se vai matutu, o le pito i lalo e tatau ona ufiufi i mea e ufiufi e leai se lalaga e mafai ai ona sosolo le susu ma le ea, mo se faataitaiga: geotextiles or lutrasil. O se isi mea e mafai ona avea ma se mea lamolemole o le sima poʻo se ata vailaʻau. O loʻo mafai ona teuteuina i luga o maʻa maʻalaʻau i luga o maʻa.

O le manaʻoga autu mo le mamanu o le tuufaatasiga o maa o le faʻasalaga ma le faʻalelei

Tuʻuina o se vaʻa maʻa ile amataga o le "talafatai". O pota ma papa e faʻaaoga e faʻafoʻi ai pito i totonu, o loʻo faʻaaogaina e fai ai ni meaola, o le moega o le maʻa maʻa lava ia e ufiufi i tamai laumei.

Faia o se vaʻai maʻa ma laau

O se elemene taua i le mamanu o se alia maa o laau toto ia. O se vaitafe matutu o fugalaau e mafai ai ona maua le maualuga o le aoga o le tutusa o se fausaga maa ma se vaituloto moni.

Filifilia o laau e teuteu ai "faletupe" o se alia maa, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se laau laʻau, laʻau teuteu ma laau totō. O le mea sili e manaʻomia o le fugalaau e tatau ona tuʻufaʻatasia. Pe a filifilia laau totō, o le faʻamalamalamaina o le 'upega tafaʻilagi, faʻasaina o palapala, faʻaleleia o le vevela ma le vevela. Pe a mamanuina le moega o se maʻa tele lava, e fautuaina e faʻaaoga togalaau e ola moni i le vai.

Faʻataʻitaʻiga o tala laiti laiti, o laʻau e fesoʻotaʻi ma elemene elemene foliga matagofie, mo se faʻataʻitaʻiga: faʻagaloina aʻu-e le o tele-faʻafeiloaʻi pe faʻavaivai malosi

Laʻau o lanumoana lanumeamata ma laulaau uumi e fesoʻotaʻi ma vai. O se teuteuga mataʻina o se galu maa o laau totō ia o fugalaau e valiina i lanu moana lanu moana. Faatasi ai ma le matagofie o laʻauina ituaiga uma o lanu lanu matagofie mo le mamanu o le vaituloto e talafeagai: lobelia, obrietta, lanu lanumoana, fufusi malosi, iris fagu, bruner large-leaved.

O se faaopoopoga lelei i le tuufaatasiga e mafai ona avea ma cane Saina, pampas mutia, vavalalata, fale talimalo, aso malolo, sedge plantain.

Pe a fuafua se vaʻai maʻa i lau 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faʻaaogaina lenei mamanu e ala i laau: 1 - bamboo leaf-grate, 2 - ituaiga o irisi, 3 - lobelia, 4 - creeper tenacious, 5 - Poskharsky logo, 6 - 8 - bryozoan schilolista, 9 - lanu mumu mumu, 10-reed arundo

O le fatuina o se vai matutu i totonu o le atunuu mo le sologa lelei o le tuufaatasiga, e manaʻomia le faʻaaogaina o isi elemene faalenatura. O se pusa laupapa teuteu foliga matagofie e tetee atu i se vaitafe.