Faʻatoʻa totoina laau toto

Vervain faʻapitoa: totoina ma tausi

O le tuputupu ae o fugalaau matagofie ma laau toto, e matua fiafia lava le au fai togalaau io latou faamatalaga, ma na o le taimi lava lena e tupu ai tulaga. E le masalomia, e taua uma nei tulaga taua, ae o le foliga mai o laau e taua mo le teuteuina o le nofoaga.

O le mafuaʻaga lea, e uiga i le gagana lauiloa, tatou te faamasani muamua i foliga vaaia o ona fesuisuiai eseese ma na o le taimi lava lena o le a tatou suʻesuʻeina ma le totoa ia itu o le totoina ma le tausiga atili o le fugalaau.

Faʻamatalaga

Afai o le sili atu lauiloa o le verbena e saʻo ma e le mafai ona ufiufi vaega tele o le fale, ona vave tele ai lea o le auala o le ampel, e aofia ai se vaega e oo atu i le 0.5 mita. O pepa laulaʻau o le laau e sili atu le maʻaleʻale: e matua mataga ma lauulu. O fugalaau e maua ai popo e lima, taʻitasi, faʻatasi ma vao tuitui. E mafai ona faʻaalia i le tele o lanu lanu eseese: mai le mumu mumu po o le piniki i le lanumoana ma le lanu violē.

A o le vaeluaina o le vervain ampella, e le eseese i latou tetele ma e le sili atu i le 2 cm le tupu. O le lanu enaena po o le lanumeamata e maua mai e pei o se fua, e malepe i lalo i le 4 vaega. O lenei mea totino o se mea lelei tele mo laʻau ma anufe, lea e iloa ai e le toatele lona tulaga ese.

E ui lava o le mea moni, o le tele o laau totō, e toʻatele tagata e totoina se verbena mataʻina e avea o se faʻalapotopotoga taʻitasi, ma tuʻuina i totonu o ipu faʻapipiʻi. E masani ona pau i lalo 60 cm mai i latou, e fetaui lelei i soʻo se totonu i luga o le auala poʻo luga o le faletua.

E te iloa? I aso tuai, na talitonu ai Celtic o le lanu vavalo o le a fesoasoani i le faʻataʻitaʻiina o se tagata, o le mea lea na latou faia ai ni ava fiafia mai ai. A e ui i lea, e tusa ai ma tala anamua, o na ituaiga o mea na maua i isi mea leaga - latou te tulieseina agaga leaga, mafai ona toe faaleleia ia fili sili ona ogaoga, ma afai e te taofiofia le tino ma i latou, e le masalosalo i le faataunuuina o manaoga uma.

Sorta

I aso nei, o le tele o fesuisuiai eseese o le vevain ample e fafagaina, ma o loo faaauau pea le filifilia o laau i aso nei. Toeitiiti oi latou uma lava e tutusa manaoga mo tuutuuga o lo latou galueaina, ma o le mea lea o le tausia lelei i latou i le fale o le a le faigata tele. Saili ituaiga sili ona taatele o lenei fugalaau lauiloa.

O tuaoi Verkhena i luga o le faletusi e mafai ona avea ma Dichondra, Surfinia, Pelargonium, Purslane, Fuchsia, Nasturtium, Geranium, Begonia, Bacopa, Calibrahoa, Petunia, Eschinanthus.

"Mafaufauga"

O le laau o loʻo faʻamatalaina e fugalaau tetele ma lanu violē ma le lanumoana, ona o le mea lea ua faʻatupuina ai vavao susu, e oʻo atu i le afa mita le lautele ma le lautele. O lenei ituaiga uiga matagofie e iloga i le tutupu vave o laau, ae mo le ufiufi o laʻau e maua i taimi uma lanu lanu, ma o le a fiafia le laau i ona fua tele, e taua le faʻaaogaina masani o fualaʻau mineral maʻaleʻale ile eleele. E le gata i lea, ao faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae malosi o laulaau, e tatau ona faʻaleleia le suavai e ala i le faʻaopopoina o vailaʻau oona i lenei gaioiga. Ina ia ausia le fausiaina o se fuainumera tele o mata, e mafai ona e faaopoopo atu le paluga, fuluula ma le manganese i le eleele.

"Tiara Red Impr"

O se uiga iloga o lenei ituaiga e mumu mumu ma e sili atu le tele o inflorescences. O lenei filifiliga o aso malolo e sili atu le matagofie i le tautau o ato, ipu ma fagu. O le mea lautele, o le laau e gafatia lelei i le lamala ma e mafai ona alofia le vevela e maualalo ifo i le -3 ° C. E faigofie ona tupu ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae vave faʻalauteleina, o le amber "Tiara Red Impr" 50 cm. Fugama - umi, e mafai ona e faamemelo i se fugalaau mananaia mo se taimi umi.

"Pepa Peach"

O lenei ituaiga o loʻo iloga mai i luga o le pulupulu o le vai i luga o le fuʻa 25-50 cm le umi. O se vaega taua o lenei faʻamatalaga faapitoa o le manaʻoga mo le faʻamalosia o le malosi. Afai o loʻo mulimulitaia le tulafono, o le a mafai ona faʻailo le fuga mai ia Iuni ia Oketopa.

E te iloa? Mo se taimi umi, na faamamaluina ai Verbena i Roma ma Eleni, lea na latou taʻua ai o le "Hercules" grass, "le toto o Mercury" ma isi igoa leotele. Na manatu o ia o se uiga le mafaagaloina o le atua o taua Mars ma le atua fafine o le alofa Venus.

"Estrella Voodoo Star"

O se isi vasega taua tele. E manatuaina i le tele o mea e lanu mumu-lanu paʻepaʻe ma le maualuga o le laau e oo atu ile 30 cm. O le fugalaau o le verbena e mafai ona matauina mai ia Iuni seia oo i le maligi. Faatasi ai ma isi ituaiga o le "Estrella Voodoo Star" e foliga mai e tu i fafo mo lona faapaleʻaina o le lamala.

"Ametist"

Auā o le tele o vailaʻau o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia mai i fugalaau lanu mananaia ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e fiafia ai fugalaau mai Iuni ia Setema. O se laau faʻatautaia, e oʻo atu i le maualuga o le 25 cm. O le totōina ma le sili atu le tausiga o le ituaiga e le ese mai amioga tutusa pe a tupu isi ituaiga.

"Lanai Candy Cane"

O le ituaiga o meaʻai na gaosia i le 2012 i le avea ai ma sui o le vave amataina o fualaau faʻanatura. E toto lelei le togavao ma e tosina ai tagata taʻavale i fugalaau e le masani ai - o se lanu mumu-lanu mumu e tu i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe. O fualaau e oo atu i le 30-45 cm le umi. O se uiga masani o lenei ituaiga eseese o lona tetee lelei lea i le paʻu paʻu ma se manogi manogi manogi mai fugalaau e amata mai ia Me-Oketopa. Talu ai ona o le umi ma le mamana, o lenei ituaiga na vave lava ona avea ma tau o le faatauina atu mo le ola i totonu o ipu. Faʻaauau foliga faʻapitoa ma le tino pupuu e mafai ai ona fetaui lelei i totonu o totonu - e le afaina, fafo pe i totonu.

Tuputupu ae mai le fatu

O le tele o faifaatoaga latou te lūlūina fatu o le vevalous vervain e oo lava i le taimi o le malulu taumalulu, ae afai e te faia lenei mea ia Mati, o le a tuputupu aʻe lelei fualaʻau ma o le a le pine ae maua aʻa i se nofoaga fou pe a uma le gaosiga. O le faagasologa atoa o le totōina o laau i lenei auala e mafai ona vaevaeina i ni vaega vavalalata, sosoo ai ma isi tausiga:

  1. O se alavai faʻavaivai o soʻo se mea e avanoa e tuʻuina i totonu o pusa ua saunia mo laau toto, ma ua sasaa mai i luga le mea mafanafana ma le susu.
  2. O fatu e tuʻuina i le pito i luga o le faʻafefiloi o le eleele ma faʻafefeteina i se fasi manifinifi o le eleele poo le humus.
  3. Mai i luga o laau e manaʻomia ona ufiufi i se ata tifaga, palasitika poʻo le tioata, ma tuʻu ai i lenei pepa i se potu mafanafana ma le vevela o + 18 ... + 22 ° C.
  4. O le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, e mafai ona amata ona e vevela laau, ma aveese le condensate mai le tapuni.
  5. A maeʻa le 20-30 aso, o le taimi lava e totoina ai fatu, o le pusa faʻatasi ma i latou e tuʻuina atu i se nofoaga malulu ma lava lelei (ina ia faʻalauteleina le malamalama i aso pogisa ma afiafi, e faʻamalamalamaina ai foi laau i le tino).
A maeʻa le tuʻuina atu o laʻau eseese e lua, ia faʻapipiʻi uma mea totō i totonu o pusa eseese pe alu i se nofoaga tumau o le tuputupu ae. O le masani lava, tulaʻi i totonu o se atigipusa pusa po o ipu e faia ia Me poʻo Iuni, faʻatasi ai ma le filifilia muamua o le nofoaga sili ona matala ma le la.

E masani lava pe tusa ma le 40 laau i le meli, ae afai e te manaʻo e ausia le sili ona matagofie, ona mafai lea ona faateleina le numera o laau totō ua totoina i le 50. A faʻapipiʻi ipu ma fuafua le numera o le verbena, e faʻavae i luga o le avanoa e maua. O lea, e sili atu le sili atu nai lo le 2-3 fualaau mo le 5 lita, mo le 7 lita o le numera e mafai ona faateleina i le 4 vaega, ma i le 12-lita plantings 10-12 o laau toto o le a fetaui lelei. Pe a totoina i le eleele palapala i le va o laau tuaoi e tuua le 25-30 cm le avanoa avanoa.

Tausiga

E pei o laau totō uma, o le gagana verbena faʻapitoa e manaʻomia le tausiga lelei, ona e naʻo le tulaga lenei o le a mafai ona faʻafiafiaina oe i fua tele. Mafaufau i vaega autu o lenei faagasologa.

Faʻasa

O le tele o ituaiga uiga ese o le vervain e sili atu i le taimi tatau ae le tele le suavai, lea e sili ona lelei i le taeao, i vaitau o le 1-2 aso. Faatasi ai ma se taimi umi, o le laau e vave faʻafefe fugalaau, ma o loʻo i ai fatu. A o laʻitiiti, e manaʻomia tele le faʻasusu vai, ae o le oʻo mai o le tautoulu latou te taofia atoa.

E taua! A oʻo ina tupu lau verbene amber i totonu o ipu, e mafai ona e faʻafaigofie le galuega o le tausia o se laau faʻatasi ma peʻa, moa po o le niu niu o loʻo tuʻu i totonu o se atigipusa, o lona uiga, mea e mafai ona faʻafefe ma taofi le susu, tuʻu lemu i laau i le gasologa o le taimi.
A maeʻa le faʻavaivai, e le tatau ona galo ia te oe le tatalaina o le palapala ile verbena, ma afai e vevela vao i luga o le fasi fanua, e tatau ona aveesea.

Laʻei pito sili

I le avea ai ma faʻamafanafanaga mo le vevela tele, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea maʻaleʻale faʻalavelave ma se maualuga o mea oona. Ae ui i lea, e le itiiti ifo le manuia o le fafagaina o laau ma mea ola - faʻapitoa sauniuni o le faapalaga ma le meaʻai. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaleagaina ia fomaʻi, aua, pei o isi tulaga, o le vave tele o le tuputupu ae o le lauolaola o le a aʻafia ai le faʻavaeina o pupuʻu. Mo le matagofie ma le vave o le totoina o se laau, ua lava lea e faʻafefeteina ai le eleele i vaifofo vaifofo i le taimi o le vaitau ma faʻasaina faatolu faʻatasi ai ma mea faʻafefiloi.

Teuteu

Talu ai ona o le uumi o le umi o le verbena lauiloa, e le o se mea e ofo ai mai lea taimi i lea taimi latou te manaomia le teuteuina, lea e mafai ona mama ma atoatoa. I le tulaga muamua, o vaega uma o gasegase ma mamago, faapea foi ma masini e afaina i meaola faalafua ma faamai, ua aveesea, lea o le a fesoasoani e puipuia ai pine mai tuaoi mai maʻi. E le gata i lea, o le ottsvevshie inflorescences e tatau ona teuteu ina ia latou le aveesea meaʻai mai isi vaega o le laau.

A oʻo i le maualuga o le 7-8 cm le upu verbena mataʻina, o loʻo faʻapipiʻiina uma ia laau i le pito i luga, ona o le malosi o le tillering. O le mea moni, e tusa ai ma ituaiga laau mama, latou te ola lelei e aunoa ma le faia o lenei faiga.

E taua! Afai o le verbena e totōina i totonu o se fugalaau poʻo soʻo se vaega e totoina i lalo o le lagi avanoa, ona puipuia lea o le togavao mai le malulu malulu, o le a sasaina ana sasa i luga o le eleele, ona ufiufi ai lea i le lapiki, ina ia le toe totoina i le tausaga a sau ( o le a alu sao i le tausiga o le laau).

Maʻi ma faʻamaʻi

Verbena e faatatau i na laau totő, ma le tausiga lelei, toetoe lava a le mafai ona maʻi. Ae ui i lea, o le tele o le faʻavelaina poo se vevela vevela ma vevela vevela e mafai ona afaina ai lenei uiga, ona o le paʻu o le paʻu e aliali i luga o le laau. E mafai ona e faʻaumatia le sulfur, "Fundazole" poʻo le "Saprol".

I nisi tulaga, o le verbena o le tagata taua e mafai ona afaina i aphids ma mites, lea e mafai ona faʻaumatia ma le fesoasoani a soo se iniseti i luga o le maketi.

O le inu tele ma le le lava o le pulea o le palapala ile eleele e tau atu ai i le toilalo o vervaina mataʻutia ma blackleg, pipiʻi poʻo ituaiga ituaiga o pala, lea e masani ona iu i le oti o le laau atoa. O le mafuaaga lena o se tasi o tuutuuga mo le manuia o le galueaina o vervain o le tausia lea o tulafono o tausiga mo ia. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai faafitauli e ono tutupu, aua e le faigofie i taimi uma ona faʻaaoga.

Faʻaaogaina i le mamanu

O le Amppela Verbena e foliga tutusa lelei i totonu o ipu taʻitasi ma i vaega faʻavae i moega fugalaau. O se filifiliga lelei mo le tuʻuina i luga o le malae o le a totoina i le tulaga o se paʻu poʻo le isi itu o laau talatala, i lo latou pito i lalo (o le laau e sili ona lelei le fetaui lelei ma camellia poʻo budley). O fugalaau fugalaau na latou maua le verbena ampel i le rabatki poʻo le mixborders, talu ai ona o le tele o lona teuteuga e mafai ona ausia i le taimi o le tele o faʻavaeina i luga o le saite, e le faʻavaivaia ma le tuʻuina atu.

I le fugalaau, o ituaiga laʻau eseese e faʻapipiʻiina lelei ma fugalaau teuteu, asters, lobelia ma marigolds. A faʻaaogaina i totonu o ipu, vevela e talafeagai mo le teuteuina o gazebos ma le teuteuina o isi fausaga o auala.

I le na o le tuʻuina atu, o lea ituaiga o mea e le faʻaleagaina e mafai ona faʻaaoga lelei mo le toetoe o soʻo se galuega faatino, ma o mea uma e manaʻomia o le faʻaaogaina lea o sina taumafaiga e tupu ai.