Fua o le gaosiga

Faʻaleleia le tausiga o le hibiscus saina

O le ituaiga o Hibiscus o le aiga o Malvova e aofia ai le faitau fiaselau ituaiga. O le sili ona lauiloa o le Hibiscus saina, e lauiloa foi o le rose a Saina. O lenei fale matagofie e matua lauiloa lava mo le teuina i le fale. E le lelei i le tausiga ma fiafia i latou o loo i ai ma lanu matagofie matagofie.

Faʻamatalaga

O le hibiscus saina o se laau teuteu faʻalelei, e oʻo atu i le maualuga e tusa ma le tasi ma le afa mita. O ona laʻau e vevela, faʻasolosolo i autafa, lanumeamata lanumeamata ma lanu i fafo. Fugalaau e lamolemole ma pala, tele, e oo i le 16 inisi le lautele, eseese lanu paʻepaʻe matagofie: lanu piniki, moli, mumu, samasama. O le fugalaau o fugalaau taʻitasi e le umi se umi - na o ni nai aso.

Ae peitaʻi, afai e maua le rose a Saina ma le tausiga lelei i le fale, o lona vaitau o le ola e tumau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo.

E te iloa? I le aoaoga a Feng Shui, ua talitonuina o le rose a Saina e le na o se teuteuga o le fale, ae o lona puipuiga foi. O lenei fugalaau e faʻaleagaina ai malosiaga le lelei i mafutaga, faʻamalosi sootaga faaleaiga ma pisinisi. E le gata i lea, o fuga lanu felanulanuai latou te foliga foliga toto i totonu o le potu, toe faaolaolaina.
O fualaau laiti o le olaolaina o saina Sisina e mafai ona taumafa ma e mafai ona faaopoopo i salati, latou te gaosia ni vailaʻau eseese mai fugalaau, ma o le lauiloa Karkade e faia mai fualaau mamago.

Tofiga

Saina lelei le saienisina e pei o fatu ma le faapipiiina. O laau o Hibiscus e sili ona totoina i le pito o le taumalulu, i le pito i tua o le tautotogo.

E faigofie le kukaina o le eleele mo paluga: e lava le faʻafefiloi o le oneone ma le paʻu tutusa. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻafefeteina fatu mo le afa aso i se fofo o Epin. A uma ona totō, e tatau ona ufiufi pusa pusa i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana i le taimi o le vevela e tusa ma le 24-26 tikeri.

E pei o le hibiscus, o Malvaceae o le aiga Pachira, Altea, Abutilon, Castor Oil, Stockrose, Cotton, Okra.
O vaitaimi e tatau ona faʻafefe vai ma tatala e maua ai le ea. I totonu o ipu taitasi e totogo ai laau pe a uma ona i ai ni laulaau laiti.

E mafai ona toe gaosia togalaau i le gasologa o le tausaga e ala i toso. Ae sili ona lelei le faʻatinoina o lenei faiga mai ia Iulai ia Aokuso mai Ianuari ia Mati. E mafai ona 'aveʻeseʻese lapisi pe faʻafiafia lanu meamata. E seleseleina mai pito i luga o le mama, ia mautinoa o loʻo i ai ni nai fao. O fasi pepa e togafitia ma se stimulator tuputupu aʻe. Laasaga i le vai poʻo le faʻafefiloi oneone. O se falemauaʻau faapitoa mo laau o loʻo faia i fagu poo cellophane o le a iai se aafiaga lelei.

A oʻo mai aʻa muamua i le faaiuga o le masina, e mafai ona totō laau i ni atigi pusa eseese. O le sui ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • tasi fasi oneone;
  • tasi le fasi eleele eleʻele;
  • tasi lau laʻau laʻau;
  • lua vaega o le humus.
O le faʻaopopoina o le malala i le eleele lelei e afaina ai le soifua maloloina o le rose rose.

Tulaga tuputupu ae

O le tausisia o tulafono faigofie o le a faatagaina mo le tele o tausaga e faamemelo ai fugalaau felanulanuaʻi o lenei laau.

Lulu

Saina Samoa e faatatau i laau vevela. I le taimi o le tuputupu ae malosi, e tatau ona i ai le vevela i le maualuga o +20 i le +30 tikeri. Aʻo sauniuni mo le taumalulu, e amata mai le autumn hibiscus amata ona aʻoaʻoina i latou i ni mea malulu, faʻaititia malie le vevela o le ea i +16.

O le faʻaitiitia o le vevela i lalo ifo o le +10 tikeri mo le hibiscus e taua tele: e amata ona lafo i lalo lau.

E taua! O le lofituina o aʻa i aso vevela vevela e lamatia mo se rose rose. Ina ia aloese mai lenei, filifili se ipu o lanu lanu.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le suasusu o se tulaga masani mo le tuputupu ae o le Hibiscus Saina. I le natura, e lagona e ia le lelei tele, tusa lava pe 70% o le susu. Ina ia tausia le laau i le fale, o ia tulaga e tatau ona tausia i le gasologa o le tausaga. Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e tuʻuina se ipu i le vai i tafatafa ane o ia pe faʻaaoga se mea e faʻamaualalo le ea.

O le fufuluina o meaai e tatau ona masani ma masani. I le tautotogo o le tautotogo-taumafanafana, e manaʻomia le suʻeina o se rosa i le tele o taimi i le aso, ma i se vaitau manaia, taimi, i aso uma lava.

Sili ona fetaui lelei mo lenei vai mafanafana ma lelei.

I le vevela o le vaitau, o se mafanafana mafanafana e fafagaina ai laʻau i le vai, fufuluina le pefu ma fesoasoani i le faʻaumatia o meaʻai faʻavevela. Ae peitaʻi, afai e te faʻatagaina mataʻu e pau i luga o fugalaau, o le a aliali mai ni mea leaga i luga o latou ma o le a latou paʻu'ū.

Malamalama

O moli susulu moli o se mea muamua lea mo Roses Saina. Ae e tatau ona aloese mai le susulu o le la - e susunuina e ave laulaau, faʻamago le ea ma fatuina tulaga mo le faʻaalia o meaola faalafua. I le paolo, e lagona ai foi le leaga o le laau. I le le lava o le moli, atonu o le a le maua uma fugalaau. O le filifiliga aupito sili mo ona anotusi e mafai ona mafaufau i le itu i sisifo poʻo sasaʻe o le fale.

I le taumafanafana, e fautuaina e ave le hibiscus i le ea fou. Ae e tatau ona e aloese mai tusi, aua e lamatia mo ia. Ae i le vaitau malulu, e tatau ona tuʻuina atu le afi i le moli molī.

Soo

Mo le manuia o le Hibiscus Saina, e manaʻomia se meaʻai paleni, malamalama ma le faʻaituau. O le paluga o le eleele e tatau ona aofia ai vaega e lua o eleele eleele ma le tasi vaega o le oneone ma le humus. O se faaopoopoga tele o le falaoa o le ponaivi ma le peat.

Mo le lelei o se laau pe a ma le itula pe a uma le suāsusu, e fautuaina le tatalaina o le palapala.

Tausiga

E mafai e Hibiscus ona faʻafetaui sina vaitau o le faʻatafunaga ma e le manaʻomia ni taumafaiga faʻapitoa. Ae o le faʻaleleia lelei o le tausiga o le a fesoasoani i le laau ina ia maua se fugalaau ma foliga maloloina.

E te iloa? O le tea o Hibiscus na faia mai i le Sudanese rose ua iloga e le gata i lona tofo lelei, ae o se "vai inu" moni. O vailaʻau, vitamini ma suka o loʻo i totonu o le hibiscus extract e faʻaleleia ai le malosi o le tino, faʻamamā ai totoga o le tino, tau faasaga i neoplasms ma faʻatonutonu le mamafa.

Faʻasa

E le mafai e le rose Saina ona teuina le susu. O le mea lea, o le le lava o le suamalie i le setete o le laau: o lau e vave ona magumagu, ona malepe ai lea. E tatau ona tali vave atu i ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, a le o le a vave ona oti le fugalaau.

Suavai e tatau ona vavaeese le Hibisc Saina ile vai mo ni nai aso. E manaʻomia le faʻamamāina o le vai, faʻamalie ma mafanafana. I le taumafanafana, o le fugalaau e tatau ona faʻafeinu soo ma tele. Lauga mo lenei mea o le magoina o le pito i luga ole palapala. I le amataga po o le ogatotonu o Setema, o le suavai e tatau ona faasolo ina faʻaitiitia: o lenei, pe a uma ona faʻafefete le pito i lalo, o le a alu le 2-3 aso e faʻafeinu ai.

O le tele o le susu e le lelei foi mo le hibiscus: afai ua susu le palapala mo se taimi umi, e amata ona tupu i totonu o le eleele, e aʻafia ai aa. Ina ia mafai ona mamae le laau aʻo leʻi faia le afiafi, o le vai e sili ona lelei i le taeao.

I le vaitau o le taumalulu, ulu atu hibiscus i se setete malolo, o le mea lea e faʻaitiitia ai le tele ma taimi ole fafaga. O le isi mafuaaga mo le faaitiitia o le suavai o le vaitaimi lea o le pau o le lau ma maʻi. E ui lava i le mea moni e manaomia e le Hibiscus Saina le faateleina o le susu, e tatau ona e aloese mai le faaputuputuina o le tele o vai i totonu o le apa.

Laʻei pito sili

O le taimi pito sili ona faigofie e mafai ona faʻaaogaina, o le taimi lea o loʻo ola malosi ai le Hibisc Saina, faʻapea foi ona faʻaleleia ma le tautotogo-taumafanafana. Ae o fomaʻi masani mo fua o laau toto e aofia ai le ūlaku, ma o le mea lea atonu e le oʻo mai ia te ia ma oʻo ai foi i le afaina.

Fertilizers o loʻo i ai faʻamalama foi e aofia ai "Superaphosphate Double," Ammophos ", monophosphate potassium," Sudarushka "," Master ".
E manatu o le faʻaaogaina o maniua faʻatasi ma le maualuga o meaʻai o le nitrogen ma le potassium o le a sili ona lelei mo le teuteuina o rosa. O le faʻaopoopoga o le magnesium o le ai ai foi se aafiaga lelei i le tulaga o le laau. Yellow leaves e mafai ona taʻu mai ai le le lava i le eleele.

I le taumafanafana, o le faʻamafanafanaina e manaʻomia na o le tasi i vaiaso taʻitasi. I le taumalulu, e na o le afa o le togafitiga fautuaina e mafai ai ona maua le pito i luga pe a fai ua fuga mai le hibiscus ma e na o le afa o le fua fautuaina.

Ina ia aloese mai aʻa, e mafai ona faia le laei pito i luga pe a uma ona faʻasusu. E sili ona lelei lenei mea i le taimi o le aso pe a laʻititi le malamalama.

E taua! I le vaitau o le malologa pe a maeʻa le faʻavasegaina o le rose Rena e le mafai ona fafagaina!

Teuteu

O pamu o le hibiscus i le tausaga ua teʻa e le mafai ona fua. O le teuteuina e mafai ai e oe ona faʻaleleia le tupu aʻe o tipu ma fugalaau fou i luga ia i latou.

E tolu mafuaaga mo le teuteuina o le hibiscus i Saina:

  • le faaliliuga o le laau i se vaitaimi umi;
  • folasia o foliga manaomia i le laau;
  • toe faʻafouina.
O le suia o se laau poʻo le sui o se vaega o le meaʻai i totonu o se ulo o le tulaga sili ona lelei mo lona teuteuina mulimuli ane.

E tatau ona faapuupuuina puʻu ola maloloina e tusa ma le afa, ma o le umi ma le vevela o laau e manaʻomia le faʻaaogaina atoatoa.

I nofoaga o le gasegase o togalaau e togavao ai le togalaau. O lenei mea e taofia ai le lūlū o le suamalie ma fatu faʻamaʻi pipisi.

O le tipiina o taameni e talafeagai mo le faʻalauteleina e ala i le tipi.

Mo le toe faafouina o tagata matutua hibiscus ua tipiina i se mamao e 15 cm mai le faavae. A itiiti ifo i le tasi le fatugao e tatau ona tumau i lenei 'upega tafaʻilagi. O lala tuai ma le vaivai ua aveeseina pe a uma ona amata le tuputupu aʻe o le ola o ni talavou.

Suiga

O se suiga i le tasi tausaga i le tausaga o se tulaga talafeagai mo le ola maloloina o se tamaʻi talavou Saina.

Ae o le tagata matua e totoina le totoina o mea e manaʻomia e le tele lava - na o le tasi i le lua i le tolu tausaga.

O le faailo autu i le mea moni e faapea o le taimi lea e suia ai le laau ona o lona manaomia e sui le fagu poʻo le eleele, o se aʻafiaga o aʻafiaga, faʻapipiʻi atoatoa ma afifi faataamilo ile potu.

E taua! Afai e te suʻeina se rosa i totonu o se pani, o ona aʻa o le a vave ona tupu ma avea ma se eleele fou ma maua aʻa.
Na o le faatauina o laau e manaʻomia ona toe totoina. Aʻo faʻatau atu le eleele sili ona masani ona faʻaaogaina le lelei, ma e manaʻomia le sui i se taimi vave e mafai ai.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai oe tausia tausiga masani ile aiga, o le a lagona lelei e Hibisc Saina.

O nisi taimi e le fuga mai se rose a Saina mo nisi mafuaaga:

  • o le faia o le tele o lau i luga o le ala;
  • nitrogen fertilizers e afaina ai le totoina o le fugalaau;
  • faʻalavelave ma minerale;
  • leai se vai, vevela;
  • leai se malamalama (o lenei mea o loʻo faʻaalia e laulaau samasama);
  • faʻataʻitaʻiga.
Aphids ma spider mites o vailaau e masani ona afaina ai le rose Rhine.

Faʻasalaga o tulafono o le tausiga ma le ea vevela - o mafuaʻaga ia o nei mea faʻavevela.

O le faʻaauau pea o le totoina o laau ma vai vavae ese o le a fesoasoani e aloese mai ai. Afai ua uma ona maua mai le pala, o le fesoasoani e tatau ona tuʻuina atu i se taimi talafeagai: o le hibiscus e tatau ona mulumulu lelei i vai mafanafana mafanafana.

E taua! Afai o le siama e maualuga tele, ia saunia se vailaau mo le rosa: 15 matū. "Actellica" 1 lita o le vai, ma togafitia le fale ma le vaifofo e maua ai.
Saina Hibiscus, poʻo le saina Saina, o se laʻau matagofie, ma le le lelei. Afai e te iloa tulafono faavae faigofie o le tausia o ia, mo le tele o tausaga o le a fiafia ia te oe i lanu susulu ma lanu lanu.