Laʻau

Raspberry Hercules - o se togafitiga matagofie o le faʻaleleia o faʻamalolo

Ona o lona tofo ma le faamaloloina o meatotino, o fugalaau e lauiloa i totonu o faifaatoaga. E taua tele Hercules ona o le maualuga o lona gaosiga, o le tetee i tulaga o le tau ma mea maualalo ole palapala.

Talafaasolopito ma le faʻamatalaga o Hercules

O le fualaau Hercules sa fafaga i le Kokinsky Institute (Bryansk region). O le tusitala o le ituaiga, I. V. Kazakov, na faia galuega filifilia, laasia o fuainumera faataitai o le vaitaimi o le matua o le Ott Near, faatasi ai ma le fatuina o le numera 14-205-4. O fua e maua mai ai e fetaui lelei mo le galueaina i le itulagi Tutotonu, ae e mafai foi ona totoina lelei i Iukureini ma atunuu CIS.

O Hercules e mafua mai i ituaiga eseese o le toe faaleleia. O lona uiga o le gasologa o le vaitau e mafai ona e maua ai ni togalaau se 2: i le ogatotonu o le taumafanafana i luga o gaʻo o le tausaga talu ai ma i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana - amataga o le tautotogo i luga o le vaitau o le tausaga.

O le laau o le fugalaau Hercules e sosolo vave, faatasi ai ma aʻa malolosi, lea e ufiufi i laau tuitui

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i se laumei laititi, o loʻo oʻo i le maualuga o le 1.5-2 m. O laina saʻo malosi e tausia ai se tulaga lelei, ma e le mafai ona nonoa. Le lanu o lala laiti o le lanumeamata, pe a matua (autumn) - lanu mumu, ma ufiufi. O le faʻasologa o le fana e vaivai: o le numera masani o sui sui e 3-4. O puʻu e ufiufi i le mamafa o masini i luga o le maualuga atoa. O lau lanu lanumeamata o le lapopoa o loʻo i ai se pito faʻamalosi ma se mafetega.

O vine e lapoa, lautele lautele o foliga ma loloto lanu mumu. O le fua o le fua o fualaau aina e 6-10 g, e seasea oo i le 15 g. O le aano e suamalie ma manaia, malie, faatasi ai ma se manogi manogi, o le paʻu e pala. Taumafa fua 4 points. O pusi o loʻo i lalo o laulaʻau, o le tele o le seleselega e faʻapitoa i le afa o le maualuga o le vao.

Laʻau mūmū mūmū mūmū mūmū o fuamoa O le Hercules e maua ai se manogi suamalie ma le manaia

A o lei amataina fualaau vine Hercules, e tatau ona e iloiloina le lelei ma le le lelei o le ituaiga.

Laulau: mea lelei ma le le lelei o fugalaʻau Hercules

LeleiFaʻafitauli
Maualuga maualuga (2.5-4 kg)Faʻailoa atu le manaia oona
Le mafai ona feaveaiaSe fuainumera tele o moli
Tele lapoa ma le tuʻuina atu o vineTaimi e fua ai fualaau aina: e le o fua uma o vine ua maeʻa aʻo leʻi oʻo i le kiona
Faʻamaʻi ma faʻafefe o manuTausaga faigata o le taumalulu
Lelei lelei le lamalaFaiva le fanaina o le gafatia

Vitio: Hercules Raspberry Growing Tips

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

I le faaopoopo atu i tulafono lautele mo le totoina ma le tausia o fugalaau, e manaomia e ituaiga taʻitasi se taʻiala taʻitasi i nei mataupu.

Faʻamasinoga

O le kulupu o se fale mafanafana ma telefoni. O le mea lea, mo le totoina o le Heracles cultivar, e tatau ona vaevaeina se nofoaga e puipuia mai le matagi malulu ma susulu lelei e le la. Faatasi ai ma le vaeluaina, o lenei fusi foi e maua ai fua lelei.

E tatau ona totōina i le vaitau o le vavao o laau toto. O le taimi sili ona lelei o le totoina o le tautotogo (aʻo leʻi tupu mai) poʻo le autumn. Pe a faʻatau mai ni togalaau, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le aʻa: e tatau ona lelei le atiaʻe, e aunoa ma ni faailoga o le mamanu poʻo le pala.

Mo aʻafiaga manuia, e tatau ona i ai ni aʻafiaga o fualaau aina

O le Hercules e le maalofia i tulaga o le eleele, e tupu lelei i le toetoe lava o eleele uma, sei vagana ua malosi pe faʻapalapala. Afai o nei ituaiga o eleele o loʻo i ai i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le a manaʻomia la latou uluai laʻau: faʻamafanafanaina ma fai ni penisina poʻo se fale puipui.

Talu ai ona amata ona "fetolofi" mai laʻau mai lo latou nofoaga i le aluga o taimi, e vave ona eli i totonu o moega i tafatafa o moega (mo se faataitaiga, paʻu tuai) i le loloto o le 0.5 m.

Saunia o le eleele mo le totoina o fugalaau, muamua lava, aveese otaota vao, fufulu ma loloto leli. E mafai ona totō vine i laina po o ni vaega laiti. O le auala lona lua e fautuaina mo laʻititi togalaau. E vavalaʻau seedlings i le 60-70 cm. E tatau ona 1.2-1.5 m i le va o laina.

O le faʻataʻitaʻiga mo le totoina o fugalaau e aofia ai laasaga nei:

  1. Mo se tauʻeleʻele masani, ua saunia se uamea ma se lautele o le 3 bayonets ma le loloto o le 1 bayonet. O le pito i lalo e ufiufi i se 8-10 cm cm o humus, faʻafefiloi ma se paluga i le palapala ma ufiufi i se palapala palapala.
  2. Sa siaki ma le faaeteete togafitiga aʻo le i totoina, aveese aʻa mago pe gau. O loʻo i totonu o se vaʻa, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete aʻa. O le loloto o le tulaueleele e le tatau ona sili atu i le 8 cm.

    O le va i le va o vine totō e tatau ona 60-70 cm, i le va o laina - 1.2-1.5 m

  3. Taofiofi o le totoina o laau, ia faatumu aʻa i eleele ma faapipii i ou lima. E selesele le aʻa i se fuga 25-30 cm mai le eleele.
  4. O fualaau e fafagaina i le fua faatatau o le 5-6 lita o vai mo taʻitasi ma mulch le eleele. E tatau ona toe faʻamanatuina pe a mavae ni nai aso.

Taligalaau

I le amataga o le tautotogo pe a uma ona totō, e tatau ona e tipi ese le mea tuai pe a aliali mai pine. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai tulaga mo le totoina o laau. O isi tausiga e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaina, teuteuina ma puipuia mai faʻamaʻi. Ole ituaiga o vine nei e le manaʻomia ona nonoa, aua o aʻa malolosi e le punou i lalo o le mamafa o fua.

Faʻasa

O le fualaau Hercules, e le pei o isi ituaiga, e le o se mea e sili ona mama. Ae ia mautinoa le maualuga o fua, e tatau ona faia masani le vai. E fautuaina e faatumu le togalaau i le vai ina ia tumu le eleele i le loloto o le 30-40 cm. E amata le faamamaina i le afa lona lua o Me ma faaauau pea seia oo i le ogatotonu o Aukuso. Ia Oketopa, aʻo leʻi faia le taumalulu e faʻaaogaina. E masani ona faʻamamaina fualaʻau Hercules e le o manaʻomia, e lava le tasi i totonu o le 10-12 aso (i le vevela ma le vevela o le tau, ua faʻaitiitia lenei vaitaimi).

Teuteu

E manaʻomia e Raspberries le teuteu masani. E tele metotia:

  • Autumn teuteuina. E faʻapuupuuina le vavao i le maualuga o le 30-35 cm. O le tausaga na sosoo ai, o laʻau na tuʻuina atu e tuʻuina mai ai aʻa laiti e maua ai le seleselega muamua o le taumafanafana. O lona tele e masani ona 30% o le tausaga.
  • Winter teuteu i lalo o le aʻa. 12-15 aso ao lei amataina le kiona, o laʻau vine e tipi atoa i le palapala. O lenei auala e mafai ai ona maua se fualaau aina, ae e tele.
  • Me teuteu. A o le fugaina, e teu le 'au. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻateleina pea le faʻatoʻaga lona lua.
  • Autumn faʻapuupuuga. Nai lo le teuteu malosi, o le vaega pito i luga o le upega 40-45 cm le umi ua aveesea. Faatasi ai ma lenei metotia, ua faateleina le tele o fualaau muamua i le 55-60% o le tausaga.

I le taimi o le vaitau o le taumalulu, e vavae ese pupu vine ile eleele

E tatau ona faʻaaogaina se pupu vine faʻamalosi lelei mo le teuteuina. Muamua ma pe a uma ona faʻaaogaina, e tatau ona fufuluina i le fasimoli. Afai o maua ni faʻamaʻi i luga o fugalaau, ona faʻamaʻiina lea o le pulu i le ava malosi. O moli vao na mumu.

O vao vao e faigofie lava ona faʻafefe, lea e aofia ai se faʻaititia o le tele o vine. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, ia aveese mea uma e sili atu (matitiva).

Faʻaleleia eleele

O se tasi o ki i le togafiti o togalaau manuia o le tatalaina soo lea o le palapala ma veleina. E amata le taofiga i le tautotogo, ona toe fai lea 5-6 taimi i le vaitau pe a uma ona faʻafefete e faʻafefe ai le gaʻo.

Talu ai laʻau o le Hercules e le maua ai le maualuga o le malulu, e manaʻomia ona malupuipuia i vanu ma sina kiona. Ina ia puipuia le aʻa, mulch le eleele faataamilo i le togavao ma se vaega malulu o sawdust (pe agrofibre) i totonu o se laina o le 20-25 cm. I le tautotogo, e tatau ona e tosoina se vaega o le vao i le itu.

Fertilizer application

Afai e totoina vine i luga o eleele leaga, o le a tupu le leaga ma le afaina o vao, ma o le a le lava le tele ma le suamalie o fua. O le mea lea, e talafeagai le tuʻuina atu o laau toto ma meaʻai i taimi talafeagai. E faʻasalalauina fugalaau i se pepa malogo ma se taʻi 0.5-mita i itu uma e lua o le laulau, faʻafefiloi ma le palapala ma se masini ma faʻafeinu.

  1. O le pito pito i luga luga o fugalaau e faia i le tautotogo, aʻo lei tatalaina ia lau muamua. Ina ia faʻagaoioia le tupu aʻe o pupuu i le vaitau lenei, e faʻaaogaina le faʻamalositisi oona (mo se faʻataʻitaʻiga, 15 g / m2 ammonium sulfate).
  2. I le autumn, e fafagaina fualaʻau i le sulfate sulfate (30 g / m2) I tausaga uma e tolu, e fautuaina e faaopoopo le 55-60 g / m i le pito i luga o le tanu.2 superphosphate.

Pe a sili atu le mamafa o fomaʻi o le faʻamalosi, o le fuaina o fugalaau e tuai ona faʻaitiitia ona o le faʻalauteleina o le tuputupu aʻe o le laumei lanumeamata.

I le tau mafanafana, e mafai ona faia i luga o le pusi folia i le paluga o le kapeta (50 g), superphosphate (250 g), palapasa sulfate (70 g) ma le apocide (10 g) i totonu o se pakete vai. I le faʻaopoopoga i faʻamalaʻau o minerale, o le faʻaaogaina masani o mea faʻalepole e talafeagai - 5 kilokalama / m2 humus po o le pala.

Vitio: tausia togafiti toe ola

Puipuia o Pest ma Disease

O le fualaau Hercules e matua puipuia lava i le lauulu enaena ma le kulupu, ae e mafai ona aafia i faamaʻi viral.

Laulau: faʻamaʻi fua faʻamaʻi Hercules

Le faʻamaʻiFaailogaPuipuiga ma le pulea lelei
MoseE i ai le faʻaleagaina ma le suʻesuʻeina o laulaau. O laʻau laʻau afaina e faʻapogisa i le ogatotonu ma susulu faataamilo i pito. Mafaufau i fatu, ma o le a leai ni suamalie.
  1. Mo le puipuia, ia faʻamalosi pea le palapala ma mulch i le humus.
  2. Lavea ma mumu mea afaina.
RotoO le itu pito i luga o laulaau e ufiufi i lanu samasama lanumoana, ma o laulu sinasina o loo i luga o pu. E oʻo atu i le autumn, o le pito i lalo o laʻau e ufiufi i se paʻu pouliuli.
  1. Mo le galalasi, e tatau ona faʻaumatia aphids - o le siama siama, ma faʻaaoga foi naʻo mea e totoina ai le ola maloloina.
  2. I le tulaga o gasegase, felafoaʻi ma se paluga 1% Bordeaux.
AnthracnoseE mafai ona e vaʻaia le faʻaalia o lanu viole i luga o atigi ma vine, ona paʻu ai lea o le paʻu. Faʻatasi ai ma le atinaʻe atili o le faʻamaʻi, faʻamagoina o vine ma laulaau o loʻo matauina.
  1. O le puipuiga o fualaau o le teuteuina o le autumn ma le faʻaumatia taimi o aphids.
  2. Afai e maua se faamai, togafitia le vao ma Oxychom (20 g i le pakete vai) poo se paluga 1% Bordeaux.

Faʻasologa o Ata: Rasipi Fomaʻi

Laulau: Faʻailoga faʻasalalau ma le Pulea o Pest

PestFaʻamatalaga o le meaola ma faailoga o mea leagaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
AphidI pito o lauʻau, mea e tutupu i tua, pito i tua o laulaau, o loʻo nofo ai colonie o iniseti laiti. Faatasi ai ma se toʻilalo matuia, o laulaau e feosofi i totonu o se paipa ma malogo.
  1. Togafiti ma Karbofos, Actellic poʻo isi iniseti aʻo lei fuga.
  2. I faʻamaʻi pipisi, tipi pito pito i tua o le mama ma mu.
Fugalaau fasiLaititi lanu samasama-lanu enaena "paʻu" e vevela buds, fugalaau, ma lau, ona tuu lea o fuamoa i le pito i lalo o ovaries. O le alova na faʻaofiina i totonu o le pusa, ma mafua ai ona faʻaleagaina ma pala.
  1. Lulu ese pusi mai le vao ma faʻaumatia.
  2. 'Oti le palapala ia Iulai pe a oʻo i lalo ia vaega i luga o le eleele mo aʻoga.
  3. Tausia ma le faʻamalamalamaina poʻo le Phytosporin i le aso 14-15 aso seia faʻaumatia ia meaola faalafua.
Moto fatuO se pepe ma ni lanu enaena uliuli i mea auro e tuu ai fua i fugalaau fugalaau. E 'aina e anufe anufe anufe ma pama, ona ulu atu ai lea i totonu o le mama ma le pupate.
  1. Vili lauulu tuai i se puupuu pe a mafai (ina ia le mafai e caterpilla ona taumalulu ia i latou).
  2. I le vaitau o le fulafula o fatugaʻo, togafiti fugalaau ma iniseti (Confidor, Decis, Spark).

Faʻasologa o ata: Faʻailoga faʻasalalau

Seleseleina

O le uluai seleselega o Heracles e mafai ona seleseleina i le sefulu tausaga muamua o Iulai, ma o le fualaau lona lua e amata i le ogatotonu o Aokuso ma e mafai ona tumau seia oʻo i le muamua kiona. O fualaau e selesele i le tau vevela. Mo le teuina ma le umi o taimi e teu ai ma felauaiga, e fautuaina e piki vine faʻatasi ma le aʻa. E pei o pusa, e lelei tele le faʻaaogaina o ato laʻititi po o pusa palasitika ma pu. Aua neʻi tuʻuina fua vine i totonu o se mea malulu - e faigofie lava ona faʻasolo i lalo o latou mamafa.

O fugalaau fou e teuina i le pusaaisa mo le 3-4 aso. O fualaau o le Heracles, ona o le tofo oona, e masani ona faʻaaoga mo le faia o jams ma compotes. Raspberries, kukaina i le suka, ua lelei ona puipuia. Mo le teuina mo taimi uumi, o vine e mafai ona faʻamaʻa.

Faʻatalanoaga a le Faatoaga i luga o fugalaau Hercules

Ua ou matua fiafia lava ia Hercules. E ese mai i isi ituaiga, e foliga muamua ma lelei, o lea o le aoina e mamao ese mai le le maoaʻe.

Donkey Eeyore, Moscow

//www.forumhouse.ru/threads/124983/page-19

Na totoina laau toto i le 2 tausaga talu ai, i le tautoulu matou te seleseleina i fualaau aina e 0 tausaga ou te le fiafia e aoina mai, i le masina o Iulai ma luma o fulufulu, ae o le vevela, susu e manaomia, talu ai ua matua faaitiitia le pusa, fai mai loʻu tina, "fugalaau mo le maʻisuka, o lea e le suamalie , Ou te lafoina le tele o le seleselega i le uaina. Ua lelei le uaina!

Helen, Kiev eria

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4407

O se mea e tusia e tagata uma e le o se mea lelei ia Hercules, ae mo aʻu e matua manaia lava. Na ou faʻamaʻapeina nai fugalaau faigofie (kiore, paluga, momotu ma le kiona). O le taimi nei, ua na o Hercules ua tumau pea. O lenei pa'ū matou te laki, e leai lava ni fulufulu ma ni fugalaau iina

Svail, Teritori o Altai

//www.forumhouse.ru/threads/124983/page-19

O le fualaau Hercules e iloga i vine tetele (e oʻo i le 8 - 9 g pe sili atu). E le lelei, faʻafefe, e tupu e pei o fugalaau masani, na o le tele

Goga

//greenforum.com.ua/showthread.php?t=2550

O le taunuuga o le matauina o le 3 vao o Heracles na totoina i le tautoulu mulimuli. I luga o le lua (o le tolu) fugalaau tuai na totoe mo le "vaai i le fale". O le ogatotonu e vavae ese i le autumn "lalo o le zero" e le lele lele. I aso nei: 1. I luga o tuai tuai o loʻo tele naua fua e leai ni fua. Mai nei lava togavao, 2-3 otaota o le sui e 1.5 mita le maualuga. E leai ni fugalaau ae leai ni faʻamoemoe. 2. Mai le vaeluagalemu (vavae ese atoa i le tautoulu) matou te 1 le fuʻa fou. O le maualuga o le 1.2 m (o lona uiga, maualalo ifo nai lo tuaoi) ua uma ona fuga mai, ua fusifusia le fatu i luga o le maualuga atoa, o le pito i luga o le a tupu aʻe i ni nai aso (ua uma ona 'aina). Faaiuga - ma le teuteuina atoa i le tautoulu, i le tautotogo o loo i ai la matou vaiti maualalo ma muamua le fuaina. O le a ou faaopoopoina - o vaomatua ia o le vaitau lona lua o le vaomatua (o le aʻa o le tausaga lona lua)

Fai mai, vaega o Kiev

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4407

O le faʻamasinoina e le tofo, ua na o le lapoa lea e fiafia ai Hercules e aveese mai le fanua. Ae, e pei ona latou fai mai:

Limoner, Sumy eria

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4407

Fugalaau Hercules e tele mea lelei, e le maua ai le suamalie e sili ona suamalie: gaioiga, foliga matagofie, tetee i le palapala ma tulaga tau aʻe. O lenei ituaiga o le a fiafia ai tagata fai togalaau e totoina vine mo le seleseleina o fale.