Fualaau aina

Laulelei e aunoa ma se sese - ituaiga o tomato "Tatyana"

E tele ituaiga tamato e mafai ai ona filifili se filifiliga mo soʻo se tulaga. O fai togalaau e leai ni greenhouses o le a fiafia i ituaiga matagofie o Tatyana.

O aʻa malolosi e matua aʻafia lava i totonu o le malae vaʻaia, latou te le faʻamalosia e tausi, ma o fua e fiafia i taimi uma.

I la tatou tusiga o le ae maua ai se auiliiliga auiliili o le ituaiga, o le ae masani i ona uiga ma mea taua o le galueaiina, aoao mea uma e uiga i le gafatia i faamaʻi ma le faaleagaina e meaola faalafua.

Tomato "Tatyana": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaTatyana
Faamatalaga lauteleO le matua o le matua-gaosia le togi o tamato mo le totoina i totonu o se eleele mafolafola ma vevela vevela
FaʻatonuRusia
Toto85-100 aso
PepaO fua e faʻataʻamilomilo faʻatasi ma le lipine taʻutaʻu i le mea
LanuO le lanu o fua o fua o le mumu.
O le mamafa o fuamato120-250 kalama
TalosagaE fetaui mo le gaosiga ma le gaioiga
Tuʻu atu ituaiga5 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi

Tomatoes "Tatyana" - o se uluaʻi matutua o le gaosiga o le vasega. O le togavao e fuafua lelei, faʻalaʻau, alavai, maualuga i le 60cm le maualuga. O laulaau e faigofie, lanumeamata lanumeamata, laʻitiiti. Fua e tumu i pulumu o 3-5 fasi. O le gaosiga e lelei, mai le sikuea 1. m utaina e mafai ona e oʻo i le 5 kilokalama o tamato ua filifilia.

O le tele o tomato Tatyana na fafagaina e le au Faʻalapotopotoga Rusia, fautuaina mo le galueaina i fanua tatala poʻo fale puipui. Masalo o le totoina o vine i totonu o fagu ma ipu mo le faʻaogaina i luga o balconies poʻo verandas. O fua o le seleselega ua lelei ona teuina, o felauaiga e mafai.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Tatyana5 kilokalama i sikuea mita
Peter le Sili3.5-4.5 kilokalama mai se togavao
Pink flamingo2.3-3.5 kilokalama i sikuea mita
Tsar Peter2.5 kilokalama mai se togavao
Alpatyeva 905A2 kilokalama mai se togavao
F1 sili ona fiafia19-20 kg i sikuea mita
La la fa20 kilokalama i sikuea mita
Laʻasaga manaʻomia12-13 kilokalama i sikuea mita
Leai se mea6-7.5 kilokalama mai le vao
Nikola8 kg i sikuea mita
Demidov1.5-4.7 kilokalama mai se togavao

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • vave ma faauo fua o fualaau aina;
  • sili ona lelei o tofo tomato;
  • maualuga fua;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • vailaʻau vaʻavaʻai faʻavave avanoa i le togalaau.

E le o maitauina le le lava o tupe.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i totoga totogo. Faitau uma e uiga i ituaiga e le taua ma le fuafuaina.

Ma e uiga foi i le le mautonu o le tausiga o ituaiga vave ma le tele o ituaiga e mafua mai i le maualuga ma le malosi o le tetee.

Uiga

Tomato o le tele o le lapopoa, e fua i le 120-200 g. O suʻega taʻitasi e oʻo i le 250 g. O le aano o se mea suamalie, meaʻai, fatu laʻitiiti, tino paʻepaʻe, manaia. O le maualuga o mea o mea vevela ma suga e maua ai fualaʻau lelei, o se suamalie matagofie, mauoa, fua-suamalie.

Igoa tulagaFua o le fua
Tatyana120-250 kalama
Iapani Ipu. Black120-200 grams
Domes o Siberia200-250 kalama
Faʻailoga mata60 kalama
Octopus F1150 kalama
Maryina Roshcha145-200 kalama
Paʻu suamalie70-90 kalama
Pink meaty350 gm
Tupu vave150-250 kalama
Iuni 880-110 kalama
Honey Cream60-70

O fualaau suamalie ma suamalie e lelei tele mo le gaioiga.. Latou te faia ni sua suamalie, soupisi, falaoamata ma palu pateta. Ua saunia fuata salamini mai tamato, latou te manaia ma fou. Atonu o le gaosiga atoa, o le paʻu paʻu e le faatagaina ai tamato e taʻe.

Vaega o le tuputupu ae

Tomato eseese Tatyana na totoina togalaau. A o leʻi lūlūina, o fatu e togafitia ma se tagata e faʻaleleia le tuputupu ae. O le eleele mo laau toto e tuua i fafo o le togalaau aina ma le humus, e mafai ona e faʻaopopo sina oneone oneone laitiiti.

E sili ona lelei le totoina i le amataga o Mati. O fatu e faʻalauteleina i le 2 cm, faʻafefete i le peat, faʻafefiloi i le vai, ona tuʻu lea i le vevela. Mo le vevela vave e manaʻomia se vevela e le itiiti ifo ma le 25 tikeri. A oʻo mai pupu, e tuʻuina ia laau i luga o le faamalama o le faamalama i saute poʻo lalo o le moli. Faʻasamaʻi faʻamalosi, mai le faʻasusu e mafai pe faʻasa. A maeʻa ona aliali mai muamua laʻau moni o le laau toto.

Motugaafa: I le taimi lea, o tamato na tuʻuina muamua le faʻaofuofu faʻafefete faʻalavelave.

O le gaoioi i le eleele e amata i le afa lona lua o Me, pe a lelei le mafanafana o le palapala. I lalo o le ata tifaga, e mafai ona galo muamua tamato. O le palapala e faʻamaʻaina ma le humus ma vaʻavaʻai ma le faʻaeteete. O le mamao i le va o vaomatua e 30-40 cm.

E le tatau ona nonoa pe vavao vao, e fautuaina e aveese laulaau pito i lalo e faaleleia ai le fesuiaiga o le ea.

E fafagaina Tomatoes i le 3-4 taimi i le vaitau, e fesuisuiaʻi ma faʻamaʻi faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma mea faʻalaʻau. Faʻamatalaga fafaga pala.

Ata

O nai ata o ituaiga tomato "Tatyana":

Maʻi ma faʻamaʻi

Tomato eseese Tatyana puipuia i faamaʻi tetele: Fusarium, Verticillus, mosaics. O fua muamua o fua e mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi o le phytophtora. Mo le puipuia o le totōina e mafai ona togafitia i vailaʻau faʻamaʻi.

Mo maʻi faʻamaʻi, mulching o le palapala ma le peat poʻo le humus, faʻapea foi ma le faʻamautu lelei, fesoasoani. O laau laiti e aoga e suluina se vai lanu piniki mumu o le potassium popo poʻo le phytosporin. O le lelei o le eleele mo laau toto e fesoasoani e puipuia ai mai faamaʻi viral.: vevela i totonu o le ogaumu poʻo le sasaaina o se vaifofo o le copper sulphate.

I nofoaga matala, o laau e mafai ona faaleagaina ai slugs, Colorado beetles, po o se urosa. O lapopoʻa tetele e seleseleina e lima; o tamato e togafitia i se vaifofo o le ammonia. Mai i aphids e fesoasoani e mafanafana le vai o le fasimoli, faʻasalaga ma le laʻau papalagi e faʻaumatia ai le filo o celandine.

O sina tamai, taamilo, mafiafia tomato o se tofo suamalie manaia o se ata moni lava o le faatufugaga o togalaau. O ituaiga Tomato "Tatyana" e pei o tagata uma na taumafai i ai, o laau laiti e tatau ona faamauina i totonu o le togalaau mo se taimi umi.

Laititi vaveVaitausagaSili atu
TorbayFaʻi faʻiAlpha
Tupu auroO sukalati ua tipiPink Impreshn
Tupu londonChocolate MarshmallowLaʻau auro
Pink BushRosemaryVavega valea
FlamingoGina TSTLe vavega o le kinamona
Maea le naturaOx lotoSanka
Niu königsbergRomaLocomotive