Fua o le gaosiga

E faapefea ona ufiufi ma mafanafana le yucca mo le taumalulu? Faʻafefea ona faatulaga se taimi malolo i le fale?

Ole lapopoa, lau o filamentous yucca e fautua mai ai mafaufauga o pama ma atunuu mafanafana.

E moni lava o ia aiga - sasaʻe ma sisifo o le Iunaite Setete; filamentous yucca ua tupu manuia i le potu aganuu.

I le taimi lava e tasi, i tulaga o se vaega ogatotonu, o lenei laau laʻau e le gata na fuga tele i le amataga o le taumafanafana, ae o loo tafe foi i le malae vaalele, ma lagolagoina ai le luasefulu futu o le malulu.

E faʻafefea le taumalulu yucca i le fale? E faʻapefea ona tausia ma faʻamafanafana yucca i le taumalulu i fafo? E tatau ona ou ufiufi? O le a tatou talanoaina lenei mea.

Faʻamatalaga:

Winter i le potu aganuu

O le a le mea e manaʻomia ile tausiga i le fale mo yucca i le taumalulu? O lenei taimi o le tausaga o le filamentous yucca e manaʻomia taimi malolo ma se vai inu masani. O le vevela e tatau ona faʻaititia i le 10-12ºС; sili ona lelei o le a avea ma mea o loʻo i luga o se faʻamafanafanaga lelei, ae le o le vevela vevela.

I lenei aso malamalama, ia mautinoa ia faʻalautele (faatasi ai ma le fesoasoani o moli faaopoopo) i le 16-itula.

Laʻau vaivai, le faʻaleagaina e mafai ona ola i le taumalulu ma le mafanafana o mea o totonu faatasi ai ma le masani masani o le faʻamamaina i le faʻatasi ai ma se vailaau faʻasolosolo taimi umi.

Ae ui i lea, i ia tulaga, ua le lava le malosi o le yucca, ma pe a leai se malamalama o le a le mafai ona maua ai ni paʻu tiga.

Taumalulu i le avanoa

E tatau ona ufiufi le togalaau yucca mo le taumalulu? O le a le sauniuniga tatau mo le taumalulu? O le faafitauli autu o le tausia o le taumalulu o le yucca i luga o le site o le ia maua se fale malulu ma maumaututu ma i le taimi lava e tasi e aloese mai le paʻu i laloina ia le pala le laulaau.

Laʻau laitiola i le taumalulu muamua, e mafai ona ufiufi i pusa paʻu e faʻatau ai vai inu, ma vavae ese lalo. O lea ituaiga malosi e mamafa tele pei ona mafai i totonu o le eleele ma ua lelei ona fofola i autafa o itu ina ia aua nei gase ese e matagi malulu.

I le matua filamentous yucca i le tautoulu, pe a uma le pulu muamua o le po, i le tau vevela, o laulaau o loʻo nonoa i se fusi lautele e faʻasolo ina ia mafai ai ona sili atu le puipuia o le tupu tutotonu tutotonu. O le maata o mita mita ua faatulagaina i totonu o le laau ua fusia, ua ufiufi i se mea talafeagai (spunbond, lutrasil) ma pito o lenei mea ua faamautuina.

E faapefea ona ufiufi se yucca mo le taumalulu? Ata o ituaiga eseese mo fale malulu mo taumalulu mo eseesega tau.

I le tautotogo, pe a uma ona aveese le fale, i le tulaga o fulu, o laulaau ua toe nonoa i se fusi, ma ua iu lava ina faasaʻolotoina pe a maeʻa le taufaamataʻu o le malulu. O vaega ua faaleagaina ua teuteuina.

Afai o le manumalo i le itulagi e le ogaoga, e le mafai e le fale ona fausia. I lenei tulaga, o laʻau e fesootaʻi atu e faʻaopoopoina i luga o le lagolago o le pine; alalaʻau basal e faʻamafanafanaina e le laʻau paʻu, mulch poʻo le uila ile 15-20 cm le maualuga.

O nisi taimi, i le avea ai o se puipuiga faaopoopo o le aʻa, o le pito i fafo, o laʻau pito i lalo ua tuʻuina e saoloto i luga o le eleele. Faʻaiʻu na o le totonugalemu o le laau.

I lena tulaga pe a faʻapea o ni pulu malulu e faʻamoemoeina, ua faʻapipiʻi se fale malulu malulu, e aofia ai se atigi fafie, lea e ufiufi i le faʻamalama (vaʻa, lutrasil, foam). O se vaega o laʻau papago pa'ū o loʻo tuʻuina i luga, ona faʻamalumaluina lea o le malulu malulu i le paʻu palasitika lea e sosolo i luga. I le avea ai o se tulafono, i lalo o se fale faapena o le yucca o loʻo i ai lau.

I le ogatotonu Amerika i fafo - filamentous yucca - e mafai ona manuia le taumalulu i le malae vaʻaia i lalo o se nofoaga lelei ma faʻaleleia lelei ma le malosi fou i le vaitau o le taumafanafana, fiafia e le gata i le afa mita "moligao" ma fugalaau-logo, ae o se manogi matagofie foi o le afiafi.

I le va o le aganuu, e sili atu ona faigata le ausia o se mea uiga ese, talu ai o fale mafanafana e le faatagaina i taimi uma le yucca e maua ai se taimi manaia ma le manaia, lea e faatupulaia ai malosiaga mo le fuga.