Fua o le gaosiga

White willow (willow): meaaoga ma mea aoga o le paʻu

Willow ua salalau solo io tatou latina ma e le gata e fiafia le mata i lona matagofie, ae o se vailaau togafitiga foi.

O lana paʻu talu mai aso anamua na iloa ai faʻamalologa o meatotino.

White willow (willow)

Sui ulu o le ulu paʻepaʻe paʻepaʻe po o le siliva, Latin Salix alba, e mafai ona maua i totonu o tatou latitudes i luga o auvai, vaitafe, auala ma aai. O le maualuga o se laumei e mafai ona oʻo i le 30 m. O se laau lautele, e tasi pe tele ni ogalaau, o nisi taimi e sili atu i le 2 m le tipi. Ua ufitia i le paʻu enaena uliuli mafiafia ma fusi tetele. O lauolaola talavou e lanu meamata, ola ae, mauaina mumu, lanu samasama, lanu enaena.

E fesuisuiai lala, aua nei momotu, susulu. Latou te tuuina atu le pale o le lauulu "lona tagi" ma le foliga o se faleie po o le polo. Laʻau tupu ola pe a latou fuga, liliu lanu meamata i se paepae papaʻe, sina siʻosiʻomaga i le paʻi, ma i le tau o le autumn e lanu samasama ma e le faʻapalapala seia oʻo lava i le taumalulu. E vaapiapi, i luga o le papa ma le amataga o se laulaau. Ia Aperila, e susulu le laau i fugalaau lanu samasama lea e fausia ai ni taligalu e oʻo ile 5 cm le umi. Ona amata lea ona fuga lauusiusi. E latalata atu ia Iuni mai fugalaau e avea ma pusa-fualaau aina ma e ave e le matagi. Ua maua e tagata le faʻaaogaina e le gata i laupapa ma paranesi, ae o le paʻu o le ulu. Ua leva ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi.

Vailaau faʻamaʻi

I totonu o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe iina se numera o mea faafetai i le mea na faʻaaogaina ma faʻaaogaina e tagata. E mai i le 2 i le 8% tannides ma e tusa ma le 15 tannins, o ni taneta. O le mea lea, aʻo lei faʻaaogaina le paʻu mo paʻu ma paʻu paʻu. O nei mea e faʻalanu ai le ie uli, ma le paʻu, siliki ma le fulufulu mamoe i le mumu-lanu enaena.

O le paʻu o le willow e tele lona aogā, o mea faʻamalolo e mafua mai i le i ai i totonu o le pasene o le 0.5 glycoside salicin, o se vailaʻau masani.

Faʻasalaga e mauoa meaola o meaola - flavones, pectins, glycosides, resins, mea faʻalaʻau, quinine, flavonoids, polyphenols. Mai vitamini o loʻo i ai le aconate acid ma vitamini o le vaega PP. O le paʻu o loʻo i ai elemene, iron, phosphorus, calcium.

Fale faʻamaloilo

O le autu, o le vaega sili ona taua o le togafitiga o le paʻu o le ulugalii - glycoside sacilin, E i ai sona aʻafiaga o fualaau. E i ai le antipyretic, diaphoretic, analgesic, aʻafiaga o le inflammatory. Tannin o loʻo i ai mea faʻamalosi, o lea e fesoasoani ai le paʻu i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Quinine e mafua mai i aʻafiaga, o flavonoids e faʻaalia i siama faʻamaʻi, ma polyphenols e fai ma antioxidants.

O meaola faʻamalosi i totonu o le faʻalavelave ua i ai sona aʻafiaga, faʻafitifale, faʻaoga toto. Latou te faʻalauteleina le vaʻaia o le toto ma faʻaitiitia le fatu o le fatu, puipuia ai le faʻavaeina o toto, faʻaleleia le pulelasi o le bronchial, faʻaolaina le toto totoina, faʻaalia le faateleina o le pulelaʻau o le vai o le pancreatic, i ai le aafiaga o le antiviral.

E te iloa? O Hippocrates o loʻo faʻamatalaina ai le malosi o le aisa ma antipyretic o le laau lauulu e oʻo mai i le seneturi 5 senituri BC.

Le faʻaaogaina o mea tau togafitiga

E lelei le paʻu o le ulu togafitiga o faʻamaʻi eseese. Pe a faʻamalosia, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le manava ma gastritis, faʻamaʻi, pagata, gasegase, rheumatism, neuralgia, fiva, bronchitis, paʻu, gout, dispersion, neurosis. E aʻafia foi faʻamaʻi faʻatele, faafitauli i le ate ma felafoaʻi, ma le toto. Pe a faʻaaoga fesoasoani i fafo e ala i le vevela, o le faʻamaʻi tiga, ei ai lona aʻafiaga i luga o le pupuʻu tautala ao fufulu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O sauniuniga o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e tuʻuina atu i foliga o paʻu paʻu (extract), laulau, capsules, lauti. O le tuufaatasiga o capsule ma meaʻai e aofia ai se siʻosiʻomaga, lea e maua mai e ala i le aveeseina o masini.

E manaʻomia e tagata matutua le faʻaogaina o le afa-sipuniti i le aso ma le vai. E ave faʻatasi le pulou i le aso faatasi ma meaai. O pusa e tatau ona inu se tasi pe lua faalua i le aso. O se taga lauti ua sasaa mai i se ipu vai inu, ma ua tauanau i le 30 minute i totonu o se vai vai, faamamaina ma ave le afa itula ao le i taumafa i se sipuni siva fa taimi i le aso.

E taua! E le tatau i tamaiti ona faia ni sauniuni o le eleele, aua e aofia ai aspirin sacilin. O lona faʻaaoga e mafai ona oʻo atu ai i le syndrome o Reye - faʻaleagaina le ola i le ate ma le faiʻai.

Fualaau faʻapitoa

O le paʻu o le laau talu mai aso anamua ua faʻaaogaina i totonu togafitiga masani. Faatasi ai ma lana fesoasoani, na latou lafoaʻi ai maʻi eseese. O nisi nei o fualaau sili ona lauiloa.

Mo le fiva ma le maualuga o le vevela, e tatau ona tuu se sipuniti o le paʻu paʻu i totonu o se ipu fagu, sasaa se ipu vai inu, kuka mo le 30 minute, faʻafesoʻotaʻi mo le fa itula, faʻamaʻi ma ave pe tusa ma le 100 mili fa taimi i le aso.

Mai le gasegase ma sooga faʻatasi, faʻalavelave i le gastrointestinal tract, o le gastritis o le a fesoasoani i le susu pe a sasaʻa le sipuni vavae o le paʻu i se ipu vai inu, faʻavaivaia i le vai vai mo le afa itula, faʻamaʻa ma toe aumai i le aofaiga muamua o le vai. E faʻaaoga mai le tolu i le lima taimi i le aso mo se sipuni sipuni.

O le sua taele, calendula, sage (salvia), vao vao, linden, chervil, double lyubka, cress, yucca, dodder, viburnum buldenh, aurorod, slug onion, peanut, oregano (oregano) ma le kāpeti gaosi, faʻaaogaina mo faafitauli i le manava ma le meaʻai fua.

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o le manava, o loʻo faʻapipiʻiina le faʻasologa e pei ona taua i lalo. E tasi le sipuneti e kuka mo le afa itula i le 400 ml o vai. A maeʻa le vevesi ma luga aʻe i le uluai voluma. Inu 30 ml e oo i le fa taimi i le aso.

Mo le togafitiga o veins varicose, o le soona sosolo o vae, afaina o le paʻu o le tino, e fautuaina e sasaa se ipu paʻu ma le tele o le vai inu, tuu i lalo mo le 30 minute, sasaa i totonu o le taele ile vai vevela. A maeʻa ona tuʻu ou vae i lalo ma taofi seʻia oʻo ina faʻamalulu le vai.

O fafo fafo o le tino e mafai ona faʻaaoga e taofi ai le toto i le tuʻuina i luga o le manua ma faʻapipiʻi. E mafai ona faʻafefiloi ma se faʻavae o suauu tasi i le lima ma faʻafefeteina le mumu i luga o le paʻu.

E te iloa? O lau o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ua faia se galuega sili ona lelei ma faʻamaʻi tuga o le oral vevela ma e tusa lava pe i ai le fufulu.

White willow i le cosmetology

Paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe (ona o le i ai o le siʻi, tannin ma isi vailaʻau faʻasolosolo i totonu) o loʻo faʻaaogaina i le lautele fale o le cosmetology ma i totonu o le gaosiga masani.

E lauiloa tele o ia i le tausiga o lauulu. O mea aoga i lona fatuga, o le Saccini masani, faʻaleleia le faagasologa o le paʻu o le paʻu i luga o le ulu, o faipule o le faʻamalolo o le paʻu, o le lauulu e sili atu ona lelei ma vave. I le fale, e mafai ona faʻamamaina le lauulu i le decoction pe a uma ona fufulu. Mo lenei mea e tatau ona e ave se sipuni tele o le paʻu, sasaa le 0.5 lita o le vai, faʻafeu i totonu o le vai vai taele mo le 30 minute, faʻafefete, faʻaliliu ma fufulu lauulu. E leai se mea e tatau ona vevela. I luga o le gaosiga o fale, e tele ituaiga o mea e gaosia i le lauulu e faia i le faavae o le paʻu ola. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina mo faafitauli faʻapitoa, lauulu, toe faʻaleleia le lauulu.

Ona o le gafatia e faʻatonutonu ai gaʻo gaioiga i totonu o le paʻu, ua faʻaaogaina e fai ai kulimi ma meaʻai mo foliga ma tino. E faʻaaogaina mo le sili atu o le paʻu o le paʻu, ei ai le aʻafiaga o le ita. I le fale, e mafai ona e faia le kulimi mo le paʻu o le paʻu. O le fua e pei ona taua i lalo: o le afa o le sipuniti o le paʻu o le willow ma le aofaiga tutusa o le ufiufi ua sasaaina i le afa afa o vai inu, faamamaina. O loʻo faʻaopoopo se sipuni sipuni o le vailaʻau ma le 750 ml o vai ua tunu. E mafai ona e fufulu uma vaega o paʻu.

I le faaopoopo atu i le paʻu paʻepaʻe, e faʻaaogaina foi e le cosmetology ia laau nei: o le moa, cornel, enoter, marigold, nasturtium, periwinkle, radish, cherry bird, linden, peony, walnut, goga siliva, parsnip ma le togalaau aina.

Ona o le i ai o vailaau i totonu o le paʻu o le willow e aʻafia ai le maualuga o le afu ma maua ai le aʻafiaga o le antibacterial, o le upusii e faʻaaogaina e fai ai le deodorants.

Aafiaga ma faʻaleagaina

E ui lava i faʻamalologa o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, ei ai se numera o faʻailoga ma aʻafiaga o lona faʻaaogaina.

  • Aua nei faʻaaoga teuteuga aʻo maʻitaga ma le susu.
  • E le tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le salicylate ma le acetylsalicylic acid. E mafai ona faateleina ai o latou aʻafiaga.
  • O le faʻailoga i se faʻalavelave faʻatasi ai ma faʻamaloiloga e faʻasalaina. O le lamatiaga ole tafe toto.
  • E le fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻi suka ma tulaga faʻapitoa o le gastrointestinal tract, faʻalautele le eletise i le gastritis.
  • E tatau ona vavaeese mai le faʻaaogaina pe afai o loʻo e faʻamalosi fualaau mo le maualuga o le toto, painkillers, deuretics, vitussive drugs, amino acids, sulfinpirazon, probenecid, laxative.
  • O fualaau faasaina ua solia i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga ma i le tulaga o le le faapalepale taitoatasi.
  • Faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina mo le faʻamalosi, e ono mafua ai le leaga.
E taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o le ulu o le ulu, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.
O le laau paʻepaʻe paʻepaʻe, lea tatou te faamemelo i ai i aso uma, e mafai ona maua ai le tele o aogā. O lona paʻu e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi eseese ma faʻafitauli. O le a na o le aoga ma faʻaaoga lelei ma faʻaaogaina.