Laʻau

Crassula - tausi fale

Mo le tele o tausaga, o le tele o ituaiga eseese o tagata sosolo e toetoe lava o taitai i le faatauina atu i le maketi fugalaau. Na latou manumalo i le alofa o tagata fugalaau fugalaau ona o lo latou le fiafia ma foliga e le masani ai.

Crassula - o le a lenei fugalaau

E leai se igoa lauiloa o Crassula: tamaʻitaʻi gaʻo masani, tupe. O le laau o se sui aloaʻia o le au failaʻau. Homeland - Aferika i Saute ma le motu o Madagascar. E sili atu i le 300 tagata lauiloa.

O le a le foliga o le tupe?

Faʻamatalaga puupuu pe faʻapefea ona foliga

Laʻau tupe - tausiga o le fale ma le fugalaau

O le tele o le fugalaau e mafai ona oʻo i le 2 mita. O le tele o taimi, o le ituaiga o loʻo tuʻuina i foliga o se laau, o nisi taimi e maua ai faʻataʻitaʻiga o togavao. O laʻau papala ua tumu i luga o le va o lala o le laau. O le fuga o se mea e seasea tupu, ae o le tausisia o tulafono o tausiga e mafai lava ona ausia. A o leʻi tausia le fugalaau o le rosula, e tatau ona e faamasani i le eseesega o uiga o ituaiga.

Eseesega o Tagata Suʻa

I le lalolagi ei ai le tele o ituaiga o laau tupe. Ae mo fugalaau fugalaau fomai, ei ai nisi o sui sili ona pele ma taua o le seleselega.

Crassula ua faʻamalolo

Auala e fausia ai se tupe i le fale

Mo le mea e sili ona lelei i le gaogao, o le tausiga o fale e toetoe lava a ese mai le tuputupu ae o isi atunuʻu. O lanu lanu e pei o le taimana o loʻo faʻapipiʻi moni i fugalaau fugalaau. O pepa laulau e le na ona valiina lanu meamata, ae o loo fuga foi i le timu. O le pito o le lau e mumu.

Faʻalogo lelei! O le tulafono autu o le tausia o se fafine gaʻo ma se pu o se malamalama lelei. Pe a tuu se fugalaau i le paolo, o se lanu mataʻina e mafai ona iloagofie.

Crassula perforata

Crassula Nealiana

O le fugalaau e faʻapipiʻiina i luga o vaʻalaʻau, e mafai ona oʻo atu i le 15 cm. Pepa o papatusi o se fale tele e valiina i le lanu siliva. Fugalaau ola saʻo luga o luga o le ituaiga. Faʻapenaina o le Nealiana Crassula e faʻatino e faʻaaoga ai soʻo se gaioiga poʻo se pepa. Matagofie foliga le lelei. O le tagata lava ia - pe a tuʻuina i le la, o lālā e maua ai se lanu mumu.

Sugiau Nealiana

Vaʻavai o Crassula

I fafo atu, e foliga tutusa ma se laau maualalo ma ni atigilima ma ni tafatolu tafatafa ma se lanu mumu. Fuga i totonu o tamai fugalaau e tasi. O paʻu uʻamea e faʻatasi i luga o se lavea manifinifi.

Faamatalaga faaopoopo! O faifaatoaga e le o malamalama lelei e valaau le Nealian Nile Crassula Nile. O lenei faʻamatalaga e sese. E tusa lava pe tutusa foliga vaaia fafo, o nei eseesega eseese o le gaʻo.

Crassula Marnier

O se uiga iloga o le ituaiga o gaioiga pupuu, lea e toetoe lava a leai se malosi e mafai ai ona fai. I se fugalaau talavou, o laina e agai i luga, ma le matua, ua amata ona paʻu. O laulaau e lapotopoto ma vali i se lanu lanumeamata lanumeamata, i se tasi itu latou te maua ai se lanu uliuli. Fugalaau lanu o le ituaiga e le tupu e sili atu i le 3-4 mm.

Eseese Marnier

Isi ituaiga

O le isi ituaiga laau toto e masani ona faʻafefiloi. O se mea uiga ese o laupepa lapopoa e latalata i le tasi ma le isi. E tele lava taimi e mafai ai ona e feiloai i faleoloa fugalaau se isi ituaiga o tamaʻi gaʻo - Marginalis. O fugalaau umi e mafai ona oʻo mai i le 60 i le 80 cm. O le ituaiga e faigofie ona faʻalaʻau ma e tele le tele o aʻa aisa. O le tafe o gaʻo e le lelei.

Faʻamatalaga eseese tupe

Tausia ituaiga eseese o Crassula i le fale

Mo le fugalaau o le Crassula, o le tausi fale e aofia ai le mulimulitai i tulafono patino. O le faʻavaveina o taimi ma le lalaga pito i luga o vaega autu ia o se mea ola maloloina. Mo se tamaitai gaʻo, e taua tele le tausia o le mama o pusi laulaau, o le tausiga lea o laulaau o le roulea e mafai ai ona maua le okesene i se taimi tatau.

Malamalama ma le vevela

Ceropegia Wood - tausi fale

E mafai e le Crassula Crassula ona faʻafeiloaʻi soʻo se tulaga o le malamalama. Mo le tupe, o le itu i sasaʻe poʻo saute sisifo o le fale e sili ona talafeagai.

Faamatalaga faaopoopo! Faʻasaʻo le susulu o le la i le laʻau. O le tuʻuga i luga o le faamalama i saute e talia.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le leai o se malamalama o le a aafia ai uiga mataʻutia o le fugalaau. Le tele o le malamalama i le tele o tulaga e mafua ai ona paʻu le lau ma le faasolosolo o lala. I le tau mafanafana, e fautuaina ai e tagata fai togalaau fugalaau le siitia o le laau i le auala. E tusa ai ma lenei itu, o meaola uma lava e sili ona manaia i le natura, latou te tali atu atoatoa i le vevela vevela ma pe a latalata i mea afi uila i le taumalulu.

Manatua! E sili atu le fiafia o le tupe maua i le maualalo o le vevela. O le mea autu o le faʻaaliga e le tatau ona pau i lalo +10 ℃.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O lenei ituaiga o suʻavaʻalele o se mea moni lava e maua mo le "galo" tagata fai togalaau. O le laau o le a faigofie ona onosaia le lāmala, e oʻo lava mo se taimi umi. I le tau mafanafana, o le suāsusu e faia i se mea itiiti o le faʻamagoina o le eleele papaʻe pito i luga. I le taumalulu, e manaʻomia le faʻaleleia pe a matua loloto le eleele. E taua tele le taofia o le faaleagaina o vai - e le mafai ona ola lenei laau.

Aʻo tausia le rossula, e le mafai ona e gauai atu i le maualuga o le susu i le potu. E tutusa lelei lava le fugalaau e faatatau uma i le maualuga ma le maualalo.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E le o se mea faʻapitoa e fautuaina i luga o le ituaiga o meaʻai i le tautoulu ma le taumalulu - e le manaʻomia le "faʻalavelave" se fugalaau. I le tautotogo, e tatau ona faʻamaʻaina le laau ia le itiiti ifo ile tasi i le masina. I le taumafanafana, e masani ona faʻaogaina le laei pito i luga - faʻavaʻa i le 35-40 aso.

Suiga ma le tele o le fugalaau

Aʻo leʻi toe faʻaleleia, e taua le nafa ma le filifilia o se ipu. O le tele o le gafatia o le a taʻitaʻia ai le loloto o le aʻa. Ona o lenei mea, o le vaega pito i luga o le fugalaau o le a le toe faia saʻo ma o le a matua vaivai lava le ogalaau. Ua fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau e faaaoga ni fugalaau laititi ma lautele mo Crassula.

O le mea e tatau ona fai mo le suauu e tatau ona aofia ai le palapala eleele (1 vaega), humus (1 vaega), eleele eleʻele (3 vaega), lelei matala poʻo le iliili (1 le vaega), ma le oneone tafe (1 vaega).

Manatua!Ina ia fatuina se laau faʻatapulaʻa, e le mafai ona toe totoina le laau. Mo le puipuia o faamaʻi, faʻa-tasi i le tausaga, e tatau ona aveese le pito i luga o le eleele i totonu o se ulo ma faʻaopopo le eleele fou.

O loʻo faʻatupuina se faʻatoʻaga o le vaomatua matutua ao faʻalautele le aʻa. O le fugalaau e le o se mea e uiga i le faʻatulagaga faaletausaga. Ae mo le totoina, e tatau ona faia le taualumaga ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 2 tausaga. O le taimi sili e tautotogo ai, o le taimi tonu lava e ala mai ai le sologa lelei ma amata lona tuputupu ae malosi.

O atigipusa taitasi e mulimuli mai e tatau ona sili atu nai lo le muamua. O loʻo iai se faʻafiafiaga o le alavai i le pito i lalo o le ulo. I le leai o le lapoʻa tele e pei o se alavai, o le faʻaaogaina o piliki malepelepe po o paʻu paʻu ua faatagaina.

O le gaosiga o Crassula e faʻatautaia faatasi ma se eleʻele eleʻele e ala i le auala o le faʻafefeteina. A maeʻa ona faʻaaogaina le fugalaau i totonu o se koneteina fou, o mea uma e faʻamalieina e tumu i meaʻai. Faatasi ai ma lenei faiga, ua faatagaina e faapuupuu aʻa tetele.

Faʻailogaina o le Laʻau

O le fatuina o se foliga manaia o se tulaga taua mo le atoaga o le fugalaau. O le faʻavaeina e le gata ina tuʻuina atu ai le teuteu i le laau, ae e mafai foi ona e maua ni meaʻai lelei mo paranesi uma e aunoa ma se faʻasesega, talu mai le faʻagasologa o le faʻaaogaina o otaota uma ma le mama ua aveesea.

Faʻalogo lelei! Faʻafetai i le timing pining, e mafai ona tuʻuina atu i le laau talavou le foliga manaomia i se taimi e sili ona puupuu.

E tatau ona faia uluaʻi palamoa ma nifo ma se tamaʻi tamaʻi gaʻo. Afai e te amataina le faʻavaeina o se tagata matua, ona tumau ai lea o laʻau i le nofoaga o le aveeseina o laʻau poʻo laulaau. O lenei mea o le a aʻafia ai le faʻaalia o le laau.

A oʻo atu le laau talavou i le 10-15 cm, ona tatau lea ona filifilia ia pito pito i luga luga o le ata tele. O lenei faiga e faʻaolaina ai le tuputupu ae o laulaau fou.

Faʻapenaina o le Kukika e ala ile tipi

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona aoga o le faʻalauteleina o le gaosia o le gaogao o le vaʻaia. Mo lenei ituaiga, e le gata o laupepa, ae mafai foi ona faʻaaogaina laau e pei o le totoina. E mafai ona na o le pauu o vaega o fugalaau. A o lei totoina se fatu laau i le palapala, ua fautuaina e togafitia le tipi poʻo le manua i le paʻu o le malala. O nisi fai togalaau e fautuaina foi le "mamae" vaega o le laau mo le 2-3 aso.

Faʻasologa o le Crassula

Ona o le mea moni o le fugalaau e matua le lelei lava, o le fatuina e mafai ona mauaa i auala eseese:

  • pe a maeʻa faʻamago;
  • i le muai mauaina i totonu o se ipu vai;
  • e aunoa ma se sauniuniga muamua, fanua vave i le eleele.

Faʻalogo lelei! Afai, a o lei totoina, sauniuniga sauniuni o le fatuina, e tatau ona e faatali mo aʻa muamua e aliali mai.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le tele o taimi, o fugalaau e faʻaalia i le solia o tulafono o tausiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻavaivai o le vai e mafua ai le pala o le aʻa. O le fufuluina o laulaau ma le felelei faataamilo i le matamata lanumeamata e mafua ona o le solia o le puleaina o le vevela ma tusi.

Money Tree Diseases

<

O meaola faalafua, o le mealybugs ua manatu e sili ona matautia. Ina ia faatea ese iniseti, e tatau ona e faʻaaogaina se paʻu o le cotton ua susu i le ava malosi. Pe a aliali mai se fua, e manaʻomia vave e fufuluina i le vai faatasi ma le faʻaopoopoga o sauniuniga faʻataʻitaʻi. Afai tatou te faʻamago le umi o le eleele, e mafai e le apogaleveleve ona tuʻuina i luga o le paʻu. I le taua faasaga ia i latou, o le vailaau oona - phytoverm na faamaonia lava e sili ona lelei.

Fualaʻau fugalaau

<

E taua le suʻesuʻeina o ituaiga o meaola o le fafine gaʻo ma ia aua nei galo e uiga i le matauina o tulafono mo le tausiga o le roula. O le fatuina o se tau talafeagai mo le laau o le a mafai ai ona e mauaina se teuteuga lelei o le fale, faʻapea foi le maua o se avanoa e ausia ai le fauina o fugalaau. E le gata ina fiafia le tagata pule i ituaiga o meaola matagofie, ae, e tusa ai ma talitonuga lauiloa, o le a aumaia le manuia i le fale.