Fua o le gaosiga

Pachypodium: faʻamatalaga o meaola ma a latou ituaiga

Pachypodium i tulaga masani e fiafia i tulimanu mago ma le faʻamalosolo o mauga ma mauga maualuga. Ua faʻasoa faʻatoʻaga laau i nisi o Aferika, Madagascar ma Ausetalia. O tagata faifaatoaga fugalaau na fiafia i se laau toto ma se cactus laau mo se foliga e le masani ai. I lenei tusiga o le a tatou masani ai i le pachypodium, o le a tatou mafaufau i se ata o se laau ma ona ituaiga lauiloa.

Pisi puupuu

O le tufatufaga o le motu o Madagascar. O lenei meaola o loo i luga o le mamao o le faʻaumatia ona o le masani ona mu i nofoaga o le tuputupu aʻe. E maualalo, e sili atu i le 10 cm le maualuga, ae faʻalautele i le lautele i le 60 cm, e fiafia i eleele oneone. I fafo, o lenei pseudo-cactus e foliga mai e leai se foliga, e sili atu i luga o le lanu enaena o se lanu enaena lanu enaena, mai ona lau lanu lanumeamata susulu i luga o petioles laiti. O le laʻau e oʻo i le foliga, e manino le vaevaeina i le ogatotonu e se moli vevela, o le lau o laʻau e lamolemole.

O Pachypodium e taʻua o laau toto. O lenei vaega e aofia ai foi: agavaʻa, agave, elemene, aihrizone, zamiokulkas, kalanchoe, euphorbia, tamaʻi gaʻo, yucca, aloe, tusi pese, nolina, echeveria, stapelia, echinocactus.

I le vaitau o le fugalaau e ufiufi i fugalaau lanumeamata samasama i luga o pupuʻu pupuu. Fugalaau e le masani ai foliga: e lima paʻu o loʻo faʻaalia mai se logo faʻafefeteina. O le laau e fiafia i le lelei lelei, faʻafeoloolo agavaʻa ma le mafanafana.

Zhayi

I le natura, o lenei laau e oo i le 8 mita le maualuga, i le fale e tusa o le afa mita. O le ogalaau o le laau o le manogi, mafiafia, lanu-lanumeamata i le lanu, o mea uma e teuteuina i prickles e tupu mai i le tasi o le pi, 2-3 fasi vaega taʻitasi, mafiafia pine-siliva. Afai e te tilotilo i le pachypodium mai se mea mamao, ona foliga mai lea ua ufitia i lalo mai le tele o spines, i le ala, o lenei ituaiga e foliga mai o se ituaiga lamu, e mafai ona e faatusatusa ata. Aʻo le ogatotonu o le ogalaau, o laʻau lanumeamata lanumeamata e tupu fua. O lau laʻau e i ai se pito mata ma se moli. I le ogatotonu o se laupepa laupepa o loʻo i ai se moli.

E fuga mai i logo papaʻe. I le fale, e fuga i le sefulu tausaga le matua ma le tausiga lelei. E fiafia o ia i le malamalama ma le susu i le tautotogo-taumafanafana. I totonu o le fale o le laau e seasea ona toto, ola malosi, ae e le maualuga atu nai lo le 60 cm.

Sanders

O lenei ituaiga o loʻo taʻua foi o le Star o le Aso Gafua, o le Aferika o loʻo i lalo o le nofoaga na fanau mai ai le laau.

O le pulupulu lanumeamata lanumeamata o le pachypodium o sanders e foliga mai o se pateta uamea. O meaʻai i luga o le au e le o se mea e matua leʻo, ae 2-3 i le faaputuga, o lo latou umi e oo i le 2.5 cm. O lanu lanu meamata ma se lanu lanu e tupu mai i le au i totonu o se pepa ua faataapeapeina. O le foliga o papatusi o se vasa lautele ma se pito i luga ma se pito faʻamalosi. O pito o laulaau e ono i ai sina lalelei po o se notch, faʻatasi ai ma se moli malamalama i le ogatotonu. E susulu matagofie lava Sanders: o lanu paʻepaʻe, piniki ma mumu. Aʻo tupu le aʻa, e mafai ona vaeluaina i le 3-4 togi. I le tausiga e sili atu i le maualalo o le manogi, susulu malamalama ma le vevela mai le 18 ° C i le 22 ° C.

Lamera

O lenei pacodium ua tatau ona taua o le pama Madagascar, e pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le laau o se tamai pama laititi, e ui lava o le mea e pala. I lona natura natura, o se laau telē e tusa ma le 8 mita le maualuga. O le fulafula o se lauulu lanumeamata lanumeamata e masani ona tuʻuina atu i le lanu auala, ae o nei laasaga e le talafeagai mo le toe gaosia, talu ai e leai se aʻa. Mai tumutumu o loʻo i luga o le faʻafanua atoa o le ogalaau e tupu mai i le tolu mai le tasi o togi.

O laulaau e umi ma vaapiapi, lanu lanumeamata ma se lanu susulu ma se petiole pupuu, o lo latou umi e oo i le 15 cm, ma e le sili atu i le 2 cm le lautele. O laulaau e ola na o le pito i luga o le ogalaau, lea e tutusa lelei ma le pama. Fugalaau e sili atu ona manaia ma se nofoaga tutotonu samasama. O le pama Madagascar e le mafai ona faapalepale i le maualalo o le vevela, e le fefe i ave saʻo o le la, e fiafia i le susu ma le vai mama.

E taua! Ona o le tele o le susu, o le pachipodium lamer e mafai ona pala ma e matua faigata lava ona togafitia le laau.

Succulet

O se meaola e muamua mai Aferika i Saute. Faʻasalaga faʻapitoa i le ogatotonu o le ogalaau i le pito i luga o loʻo tumu i lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata, lalalalalalala e oʻo atu i se umi o loʻo i lalo o le mita. O pine e tele lava ina leai, ae le o le fuaina o lanu samasama ma le mafiafia, ma o le pito i luga e laiti, e tutusa le foliga ma se pito malosi o laulaau. O le pito i luga oi latou e lamolemole, lanumeamata lanumeamata, le pito i lalo - sosola.

I le vaitau o le fugalaau i le pito i luga o fuʻa fugalaau fugalaau fugalaau, ma o nisi taimi ma fuga lanu violē, ma se paʻu pupula susulu.

I le taumalulu, o laʻau e ola i totonu o vaega laiti e faʻalatalata i le pito i luga, faʻaalia le au, ae o se amioga masani lea i le taimi e moe ai.

E te iloa? E tusa ai ma aoaoga a Feng Shui, pachipodium puipuia le fale mai le malosi le malosi. O le Saina e faʻaaogaina laulaʻau o ni ituaiga e faʻafefe ai le tiga i le taimi o le faʻaleagaina o le tino i le tino.

Namakwan

O lenei laau e sili atu ona tutusa uma lava ma le cactus ma laulaau, e matua mafiafia i pulupulu lanumumu-enaena, o tua atu e faigata ona iloa le lanu o le ogalaau. Greenish-gray gray circle round as a cap crowned with a cap of gray-green leaves. O le ituaiga o laʻau e faʻaloloa, o pito e vaʻavaʻa, faʻafefe i le ogatotonu o le pito i luga. I le natura, o fugalaau e iai ni logo-paauli-paauli e tutupu mai le ogatotonu o le folie bundle. I le fale, tupuga - e seasea.

E maitauina e faapea i le paʻu i lalo o le natura ma totonu o le fale, o le saoasaoa o le tuputupu ae ma le atinaʻe e tutusa lava, e ui e le tupu le fugalaau i totonu o se fale e sili atu ma le tasi ma le afa mita. Ina ia faatelevave le tuputupu ae, ua fautuaina le au faifaatoʻaga e totō se laau.

Bispinozum (dvukholyuchkovy)

O le mafiafia o luga o le eleele e foliga mai o se lapisi ua tele, e maualuga lona sili atu ma le afa mita, e lamolemole, lanu enaena i le lanu, e aunoa ma vao tuitui.

Mai le pito i luga o le vao vavao e tupu le vevela, o le malosi o lanu o lanu uliuli lanu meamata, e matuitui i paʻu paʻu ma laʻau oona. O laʻau e laʻititi, faʻamaʻapoʻa, susulu, lanu. Lanu mumu ma lanu paʻu o le lanu violē ma le violet. Bells i le lautele lautele e oʻo i le 2 cm le lautele, o loʻo i luga o le pito i luga o le ala.

Faʻatasi ai ma le le lava o le susu poʻo le susulu o lau laulaau. I le vaitau o le taumalulu, e leai se mea e sili atu e tatau ona faatagaina; o le vevela e le tatau ona laʻititi ifo i le 15 ° C. Fafagaina e le sili atu i le tasi i le masina ma faʻalavelave cacti.

Faanatinati faʻafefe

O le mafiafia, lapotopoto, lauulu lanumeamata-lanu o le laau, faga ao tuputupu ae. E le gata i lea ua ufitia i laulaau, ae e le pei o isi ituaiga o laau, e sili atu le tutusa o vao tuitui o rosa nai lo le tele o nila o le cactus. I le aganuu, e le sili atu nai lo le mita. O teuteuga teuteu na o tumutumu o upega. O laulaʻau laʻau e faʻaloloa, faʻatasi ai ma le ulu ma le veto tutotonu i le ogatotonu, lanumeamata. I le vaitau o le fugalaau, o le pito i luga e ufiufi i fugalaau lanu samasama. O gaioiga inflorescences e tafe i autafa o le pito, ma i le ogatotonu o loʻo i ai se paʻu lanumeamata lanumeamata, e foliga mai o se fugalaau e leai se paʻu.

O le pachypodium televave e manaʻomia le faʻaleleia o le tausaga, faʻaleleia lelei o le vai i totonu o le tane ma le faʻafefe faʻafefe.

E te iloa? E tele ni togalaau e manaʻomia e le laau e le gata o se puipuiga mai iniseti ma herbivores, ae pei foi o le aoina o vai. Lafoaʻi pe faʻafefe mai le sau, soʻo se malulu o le ea e faʻafefeina i ni meaʻai, toe faʻaleleia le vai i fatu.

Saute

I le nuʻu masani i le motu o Madagascar, e oʻo atu le maualuga o le tolu mita, i totonu o se ulo - e silia ma le mita. O le lauulu uliuli-enaena, lapotopoto ma le mafiafia i le lautele, lala ao tupu. E taua tele le tupu o vao tuitui i le pito i luga o le ogalaau, o le vaega pito i lalo e lamolemole. I fafo atu, o le fausaga o le paʻu o le ogalaau e foliga mai o le toto. O laulaau lanu meamata ma lanu, o lanu lanumeamata susulu ma se lautele lanu lautele e tu saʻo mai luga o pito. Fuga mai logo tetele ma se nofoaga tutotonu, o faga suauʻu na fafao i lalo. Inflorescences e masani ona lanu piniki pe lanu enaena.

Sa vave ona tuputupu ae le itu i Saute, o le mea lea e tosoina ai tupulaga talavou i tausaga taʻitasi, e faʻataʻitaʻi tagata matutua i tausaga taʻitasi i le tolu tausaga. E fautuaina e faʻaeteete i le aʻa: e matua leaga lava ma e pala.

Rosette

O le tele o rosette pachypodium e eseese i se tulaga manaia o le fausia o le ea. E foliga mai o se ipu siliva-fulafula ma ni nai totoa, lea e tafe mai ai greens. O le fogaeleele o le fausaga e lamolemole, ma o laumei lanumeamata ua ufitia i laau talatala. O le igoa o le ituaiga o loʻo tautala mo ia lava: o le laʻau laʻau e tupu aʻe ma se rosette, o laulau laulau e faʻalautele, ma se lanu lanumeamata susulu. I le ogatotonu o le pepa o se paʻu moli. E le sili atu i le afa afa le tupu o le laau talatala. O mea leaga o lenei ituaiga e tafana ai logo samasama, 3-4 fugalaau i luga o le tasi pedicel umi.

E taua! Aʻo tausia se fugalaau, teuteuina ma toe totoina, e tatau ona e galue ma totigilima. O le sua o le a natia e le pama cactus o se mea oona, afai e fesootai ma le paʻu, faʻamama vave i le vai.

Rutenberg

O se laau e iai le vavao, paʻu, laupapa, pei o le laau, e tupu aʻe i Aferika ma Madagascar. I le natura, o le maualuga o le ogalaau e oʻo i le 8 mita, ma le lautele o le afa pe a ma le afa mita.

I le pito i lalo o le ogalaau e lamolemole, e tumu i le tele, vavalo puupuu i luga. O le laʻau e tupu tele i le pito i luga, o le manogi, o le tino, ma le susulu o le tino ma se vela umi, o foliga faʻalanu, o le lanu e lanu meamata. O ituaiga meaola e matagofie fugalaau: lanu paʻepaʻe po o le paʻu enaena, faʻatasi ai ma laʻau moa i le pito ma se fatu lanu samasama.

E manaomia e le laau le faʻaleleia faifai pea, a leai i le matutu o le a mafai ona vaʻaia e le apogaleveleve osofaʻiga. Totogi e oʻo atu i le ono tausaga e manaʻomia ona totoina i tausaga taʻitasi, fua o laau matutua i tausaga taʻitasi.

O lenei mea o le a le tuua ai se tasi e le fiafia, o ona uiga le masani ai o le a faatosina mai ai le gauai. Faʻatasi ma le faaeteete, teuteu lou fale i pachipodium o le a pe a ma le 15 tausaga.