Fua o le gaosiga

Laulelei ma le manaia o violets a Boris Mikhailovich ma Tatiana Makuni: Maalili vavao, Coquette, Jupiter ma lou Tupu

E uiga i le matagofie ma le agavaivai o violetia na tusia ai fuaiupu ma pese. O nei fugalaau matagofie ua manumalo i loto o le toʻatele o tagata i le lalolagi atoa. I totonu o aai tetele ma i luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina le tele o vaega o tagata e fiafia ma iloa lelei le matagofie matagofie o Saintpaulias. Ae, e pei ona latou fai mai, e leai se tapulaa i le atoatoa - tagata faʻatoʻaga mai le salafa o le lalolagi o loʻo faʻaauau pea ona fiafia i le faʻalapotopotoga o fugalaau fugalaau ma ituaiga fou ma hybrids o Saintpaulias. Aua e te lafoaʻi i tua, ma i le tele o itu, e sili atu foi, ma tagata o le aiga.

Ou te fia matauina le galuega a le faʻatoʻaga o Boris Mikhailovich ma Tatiana Nikolaevna Makuni. O la latou aofaʻiga na amataina i ni tamaʻi teine ​​e lua, na lanu ma lanu paʻepaʻe, o le matagofie lea na filifili Tatyana Nikolaevna e faʻatasi i totonu o se tasi laau. Na manuia le aafiaga, ma na tonu i le ulugalii e faaauau pea le gaioiga.

Ma i le aluga o taimi, o le tele o ituaiga o violet e le ulugalii o Macuni na amata ona aliali mai. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga muamua ituaiga o "Natali", poʻo le lanu e lua-lanu "Fiafia". E taua le taua e faapea, oa latou faifaatoaga galue e masani ona tumau i se faiga faigata o le faamaumauina o taunuuga, lea na mafai ai i latou i se taimi vave ona faailoa ni nofoaga taua o le sopoia ma ituaiga o ituaiga o mea na tutupu.

Faamatalaga ma ata o ituaiga lauiloa

Faatasi ai ma ituaiga sili ona lauiloa o le filifilia o Boris Mikhailovich ma Tatiana Nikolaevna Makuni e le mafai ona iloa eseesega eseese:

  • "Leli".
  • Blue Delight.
  • "Toa tala lanu moana."
  • "Lou Tupu."
  • "Garnet Bracelet".
  • "Savalivali i luga o galu."
  • "Fafine o le Copper Copper".
  • "Vaevaega leo".
  • "Pirate".
  • "Aso o Tatiana."

I a latou gaosiga o galuega e mafai ona ilogaina laina eseese:

  1. Pink. E aofia ai ituaiga eseese e pei o: "Ah, Nastasya", "The Lady Lady", "Fanau Fanau", "Candy," Larisa "," Magic of Love ".
  2. Pogisa. O loʻo tuʻuina mai i ni togi o le claret ma le lanu violē: "The Prince Prince", "Mowgli", "Panther", "Magic", "Mtsyri".
  3. Lilac. O nei mea e aofia ai ituaiga o lanumoana ma lilac: "Pirate", "Ratmir", "First Meeting", "Treasure Blue", "Lilac fiafia".
  4. Paʻepaʻe. O ituaiga taatele e mafai ona faailoaina: "Aso o Tatyana," Lace vologda. "White-winged Gull", "Snow Waltz", "Mo Le Manatua o Tanya Makuni", "O le a ou le tuuina atu i se tasi."

"Magic Forest"

O le soʻo e mama, laitiiti. Laʻau lanumeamata lanumeamata. O laʻau e lapotopoto, e fai sina faʻasolosolo i luga o le mata, sina siva. Peduncles laiti, malolosi. O fugalaau e masani (e tusa ma le 4 cm le lautele), lua-lua ma le terry. O le lanu o petals e loloto le lanu piniki, e toetoe lava a ulaula, faatasi ai ma se fusi lauulu lanumeamata faataamilo i le pito. Paʻu vevela.

A o faagasolo le laulauina o laulaʻau, e manaʻomia e le vailaʻau le gauai: ia fautua e taofi le tipi i totonu o le kiona seia oʻo i le taina. Ae, i se tulaga aoao, o uiga eseese o le eseesega o loo auina atu.

Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani i le vitio e uiga i violesiti o lenei ituaiga:

"Lou Tupu"

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina e se matala tele. O laulaau e lanumumu lanumeamata i le lanu, e leai ni lanu mumu i le pito i lalo. O laulaau e lapotopoto, o loʻo i ai sina pusa mafiafia, o le gaugau, e pipiʻi i luga.

O le vailaʻau e tele (e oʻo i le 5 cm) le tele o fugalaau faʻalua. O le lanu o petals pale paliki ua fefiloi ma le lavender. I le pito o le fugalaau e mama nai lo le ogatotonu. Afai e paʻu le fuga i se vaitau manaia, o lona uiga o le paolo o petals e le o malosi, paleni piniki. A maeʻa le malulu - e mafai ona aliali mai le lanu moli i luga o petals.

Pipi malosi, ae aua le aoina fugalaau i totonu o se fugalaau, ae ia faasalalauina i luga o se rosette, faia se mea e pei o se pulou. Talu ai o loʻo i ai le numera tele o mata, o nei "pulou" e sili atu i luga o le isi, e mafua ai se pulou fugalaau.

Fugalaau vave vave ma tumau e oʻo i le ono vaiaso.. O le muamua fugalaau e le tatau ona faʻamoemoe muamua nai lo se tausaga mai le totoina o se laau tipi. O le fuga muamua e le i tele se numera o mata, ae o le lona lua o le a sili atu ona tele.

Mai i laʻau o le galueaina, e mafai ona faʻatasi i se taimi faapena: e toʻatele le au faifaʻailoga e maitauina pe a maeʻa ni fuga, o le a faʻaitiitia le teuteuga o le laau, o fugalaau mai laau tetele tele e avea ma vaega faʻapitoa. Ina ia aloese mai lenei mea matautia, e fautuaina e toe faafou le laau.

"Coquette"

O le soʻo e mama ma faʻapipiʻi, e tusa ma le 25 cm le lautele. Laʻau lanu meamata. O laulaau e lapotopoto, o solo, e pisi ma feʻalo i le pito.

O le "Coquette" tetele (5 cm) fugalaau pupula. O le lanu o petals o le mumu vaivai ma se lanumeamata lanumeamata i le itu pito i tua o le paʻu manu.

Faʻasolo saʻo lelei laʻau fugalaau. Fugalaau fuga ma faasolosolo malie. E sili atu le lelei o le toto ma mo se taimi umi (e oʻo i le 6 vaiaso). I lenei taimi uma, o fugalaau fugalaau e tumau pea o latou foliga teuteu ma faʻapogisa ma toegogo aʻo lei pa'ū. O le fugalaau muamua o le a faafiafiaina oe i le sefulufa masina.

"Coquette" e foliga mai o se isi ituaiga mai le aoina o Makuni - "Lou Tupu." Ae o le pito i tua o loʻo i ai se laupepa lautele ma vaeluaina.

"Iupita"

O le taimi nei e mafai ona maua le tele o ituaiga eseese i le aoina o senpolists, ma o le mea atoa lava o loo i totonu o le natura mataga ma le faateleina o le lagona o le eseese i tulaga tuputupu ae. E mafai foi ona maua i lalo o le igoa "Alii".

O le fafo e le o se mea e sili ona lelei ma lelei. Laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata e nonofo i luga o petioles umi.. O ponuncles e maua ai le malosi, e mafai ona uuina se pulou telē tele i le ogatotonu o le pusa.

O fugalaau e naʻo le tele (e oo i le 8 cm), faalua, fuga. O le lanu o petals o le piniki piniki, lua-leo. O se laufanua lamolemole e tafe atu ni nai lanu e sili atu le pogisa nai lo le lanu faavae i autafa o le pito i lalo o le fagafao. O le petal lava ia e faʻaaogaina i le malamalama "teteʻe" teteʻa.

I le faʻaleleia o le ituaiga o mea e fiafia i ai. E le o tagata taʻutaʻua uma o le a fiafia i le "taitaia o siva" i lenei sissy. "Jupiter" e le mafai ona taliaina faʻataʻitaʻiga, mimiti ma le tele le malamalama, e matua leaga lava le afaina i lapisi, faapea foi ma le faʻamalieina. Ae, i le saʻo, e tatau ona faapea mai o le aʻoga e fetaui i le. Ma oi latou e le fiu, saili mai lenei ituaiga o "usiusitai." Ae o lena matagofie e aoga tele i taumafaiga, aua e ese le lelei o le ituaiga!

Vaʻaia faʻaalia o ituaiga faʻatoʻaga o Boris Mikhailovich ma Tatiana Makuni

O le au faifaatoaga e maitauina le saʻo ma le faʻatusatusaina o laupepa a le au faipisinisi a Makuni. E le gata i lea, e malilie faatasi uma pe a faʻapipiʻi ma le tipiina o ituaiga eseese, o loʻo faʻaleleia lelei uiga o le varietal, e toetoe lava a leai ni taʻaloga, ma o fugalaau i luga o le tasi laau e pei o le masaga. O nei mea uma o ni faailoga o galuega maualuga o le faʻaleleia.

O moa - e masani lava ona manaʻomia le toe faʻaleleia o le laau, pe a uma ona fuga 3-4 ona faʻaitiitia lona malosi.
I tala taʻitasi i luga o le matou faʻailoga, e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i teine ​​violet, na maua mai e le aufaipese talenia, e pei o Konstantin Morev, Alexey Tarasov, Natalya Puminova, Tatyana Dadoyan, Svetlana Repkina, Tatyana Pugacheva, Evgeny Arkhipov, Elena Korshunova, Elena Lebetskaya ma Natalya Skornyakova.

Boris Mikhailovich ma Tatiana Nikolaevna Makuni o le amataga lea o le fanau mai o Saintpaulia. Na amataina a latou galuega pe a fai o le piniki piniki po o le violiki violisa o se mea manaia, ae le o le taua o lanu lanu po o lanu lanu. Ua faia e le au faʻatoʻa se galuega tele, e aofia ai le faʻaleleia o Saintpaulia i totonu o le Soviet Union muamua.