Laʻau

Pelargonium Aperila Snow - tuputupu ae geraniums

Pelargonium Aperila Snow e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. O le igoa o le aganuu ua faauigaina o le "Aperila o le kiona." O loʻo faʻamatalaina e ala i le teuteuina o mea faʻapitoa. Mo se aganuu e tupu ma atiina ae masani, e tatau ona tausia lelei.

Pelargonium Aperila Snow - o le a le ituaiga fugalaau

O le aganuu o le ituaiga Pelargonium mai le aiga o Geranium. O lenei ituaiga e aofia ai le tele o fualaau eseese ua tupu aʻe i lalo o tulaga masani poʻo ua fafagaina e tagata faʻatoʻaga. O nisi e fiafia i fugalaau, e aunoa ma le iloa, valaau ia Aperila Snow geranium, e faatatau lea i le zonal type.

O le aganuu e faʻailoaina mai i luga o le paʻu o le malulu malu

O lenei ituaiga o geranium na maua mai i le Suetusi Suetusi. O le laau e faatatau ile ituaiga rosacea. E televave ona tupu, ae i le taimi lava e tasi e tausia ai se fausaga faʻapitoa.

O le lanu o petals o le aganuu e faalagolago ile tulaga tuputupu ae. Faʻatapulaʻa faʻamalamalamaina, o petals maua se lanu paʻepaʻe. Afai o le fugalaau o loʻo i se la, o le a avea ma lanu piniki ma se lanu mumu. O le ogatotonu o poloka taitasi o le lettuce uliuli. O le tafu o ni peti matala.

E manaia lenei mea! O tagata Rusia e fiafia i totonu o fugalaau i totonu o lo oi ai se igoa ese mo le laau - o iai igoa faapena i luga o le Initaneti: Aperila snow geranium, Aperila o le miti polargonium po o le masina o Aperila. O nisi taimi e mafai ona e vaʻavaʻai i tagata o loʻo tusia le kiona pelargonium ma mataʻituina se faʻamatalaga o lenei fugalaau.

E tusa ai ma le faʻamatalaga, Aperila Snow Pelargonium o loʻo faʻaalia e uiga:

  • uʻu ma le lush inflorescences, lea e aofia ai le tele o numera;
  • eseese lanu o petals - paʻepaʻe, lettu, piniki;
  • lush ma maualalo vao;
  • tricolor buds;
  • moli mata o le emerald o lapoa tetele.

Taua!O le vao o le laau e faʻatusatusa i le tetele ma ola lautele. O se fugalaau e faigofie lava ona tuʻuina i luga o se windowsill vaiti.

O taʻavale e faʻatusatusa i le tele

Vaega o le galueaina o lenei ituaiga

Pelargonium pelargonium - tausiga ile

Pelargonium E tatau ona fusiina le kiona o Aperila. A leai, o le a amata ona oʻo i luga le 'au o aganuu. Faʻasalaga lelei, o le a avea le vaomatua ma mea manaia ma matagofie.

Mo le totoina, ua fautuaina e faʻaaoga le eleele faʻapitoa. E mafai ona faʻatau i le faleoloa fugalaau. A o leʻi faia le totoina, ua fautuaina e vaʻaia le eleele - fuafua i totonu o le ogaumu pe sasaa atu i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Auala e tausi ai Aperila o le kiona i le fale

Ina ia mafai ona tupu le pelargonium ia Aperila Snow e masani ma fuga lauolaola, e tatau ona tausia lelei.

Malamalama ma le vevela

Aotelega pelargonium poʻo geranium - faʻatupulaʻia ma tausi i le fale

Aganuʻu e manaʻomia le malamalama ma le faʻafefe. I le taumalulu, e mafai ona e manaʻomia se moli faaopoopo.

Toeitiiti lava o ituaiga uma o le pelargonium e manaʻomia le maualuga o le vevela. I le taimi lava e tasi, + 17-18 tikeri e lava mo le aganuu a Aperila Snow. I le taumalulu, e tatau ona i ai le taʻi 12-15 tikeri.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E manaomia e le laau le fua o le eleele. Ae ui i lea, e tatau ona faʻalelei. Aganuʻu ei ai aʻa mama. I le tele o le susu, ei ai se tulaga lamatia o le pala.

Taua!I le tau mafanafana, o le fafaga e tatau ona tele, aemaise lava i le lamala. I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le tele o le vai.

O le manaʻoga mo le faʻamaina e faʻaitiitia i ia tulaga:

  • tuputupu ae i totonu o se koneteina pusa;
  • setete o malologa taumalulu;
  • vaiaso muamua pe a uma le gafa;
  • faaitiitia i tulaga vevela, taimi o le taumalulu;
  • maualuga maualuga, leai se malamalama lelei;
  • le lava le lele i le potu.

I soo se tulaga lava, e tatau ona faasusu le vao i lalo o le aʻa. Ina ia sili atu ona fufulu le eleele, e fautuaina e sasaa vai i totonu o le apa. Aua nei faatagaina le tele o le susu. E tatau ona mataituina lenei mea e le setete o le eleele. Afai e matutu i le loloto o le 1 cm, e tatau ona faʻafeinu le vai.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Ina ia faʻamafanafanaina le pelargonium, e fautuaina e faʻaoga faʻatasi tuʻufaʻatasia. O loʻo faʻatau atu i faleoloa fugalaau uma. Fafagaina e tatau ona faia faapitoa i le taumafanafana. I le taumalulu, e le tatau ona faia lenei mea.

Fugalaau Taligalaau

Aganuʻu e le manaʻomia se tele gafatia. O le televave o le totoina o se laau, o le tele o avanoa e manaʻomia. O le mea lea, o le gaioiga e faia i totonu o se ipu.

Teuina ma le totoina

E fautuaina le fausiaina lelei o se togavao. I le taimi lava e tasi, o le teuteuina e tatau ona tipi ma faapipii. E tatau ona vavae le laau i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati. A o latou tuputupu aʻe, e tatau ona faʻapuupuuina pupuleʻa tetele.

E tatau ona teuteuina lelei le laau, tuʻuina atu tulafono faʻavae o taualumaga

Aʻo lei toe gafa, e tatau ona faʻamaʻi le palapala. E mafai ona faia lenei mea i le tele o auala:

  • tunu i totonu o ogaumu po o totonu o se apa;
  • e faʻafefe;
  • suavai le eleele i se vaifofo o le potassium pisi;
  • liligi le suamalie palapala.

I le gaioiga o se aganuu, e tatau ona e toso ese mai fafo o le fagu tuai, lulu le eleele ma ave i totonu o se fagu lapoa.

Taua! Faatasi ai ma le faʻapalapalaina, o loʻo i ai se lamatiaga o le oti e le gata ina afaina ai, ae faʻapea foʻi le aoga o siama. O le mea lea, e taua tele le mataʻituina o le aganuu ma fafaga ai i lea taimi.

Faʻaputuga o laau totō

Pelargonium Aperila Snow ua iloga i vaovao vave, o lea na maua ai le lauiloa tele i le salafa o le lalolagi.

  • Vaitaimi o gaoioiga ma malologa
O faʻamaʻi o geranium, i geranium lau lanu samasama ma mamago - o le a le mea e fai?

Pelargonium o lenei ituaiga e mafai ona fuga mai toetoe o le tausaga atoa. O le mafuaaga lena e lauiloa ai le tele o fai togalaau.

  • Ituaiga ma foliga o fugalaau

I le tasi lau, 3 fugalaau e foliga tutusa ma rosa. E oʻo atu i le 20 pepe e mafai ona iai i le 1 vao.

Faʻalogo! O le susulu atu o le moli i totonu o le potu, o le sili atu foi lea o le paolo o petals.

O le pelargonium e vave ona fuga ma maualuga le teuteu.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Aperila Snow - pelargonium, lea e faʻaleleia lelei e ala i vavae. E mafai foi ona e faʻaaoga le metotia o fatu. E faia le faʻatinoga i le tautotogo. E tatau ona faia lenei mea pe a oʻo mai le vevela. O le taina o se aganuu o le a umi se taimi.

Fanauina o fatu

Muamua e tatau ona e sauni ma faʻapala le palapala. E tatau ona i ai se feeseeseaiga le mautonu. O fatu o le laau e tatau ona sua i totonu o alofilima ma fago faalua. Muamua, e tatau ona faatofuina i se vaifofo o le potassium mo le 1 itula. A maeʻa lena, faʻaauau le taimi tutusa i le tuputupu aʻe tuputupu aʻe.

Ona e manaʻomia lea ona faia ni mea laiti i le eleele. O la latou lapoa e tatau ona 0.3 mm. O se mamao o le 5-6 cm e tatau ona maitauina i le va o pu. Tuu fatu i totonu o le malologa ma faʻaeteete lelei le vai palapala. Ona ufiufi lea o le fagu i tioata po o ata. E tatau ona fafaga i aso uma.

Taua!Aʻo 2-3 lau laulaau e aliali mai i luga o le totogo, e mafai ona gaoioi i totonu o le ulo. O lenei metotia e mafai ona iloa e le au fai togalaau.

Geranium e mafai ona faʻaleleia e fatu

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O se auala sili atu ona faigofie ma sili atu le taugata o le fausiaina o le pelargonium ua manatu o le tipi. Aʻo leʻi faia le totoina, e tatau ona faʻamaʻi le palapala.

Mai i laʻau o laau ola maloloina, e tatau ona vavae ese ni lapisi e tusa ma le 7-8 cm. E fautuaina e faʻamamā mai laʻau uma ma faʻagogo mo le tele o itula i le ea. A maeʻa lena, tuu le fale i le palapala susu.

Toeitiiti lava o ituaiga uma o le pelargonium o loʻo teu i le vai aʻo lei foina. Ae peitai, a oʻo ina faʻalauteleina le ituaiga o le Snow Snow, e matua faasaina lava. Ole vai e mafua ai le pala ma le oti o le vavae. O le mea lea, e tatau ona vave mauaa i le eleele.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E le mafai e le pelargonium ona faʻafefeteina le susu. O le mea lea, pe a fausua, e tatau ona e pulea le tele o vai. O le tele o le suavai e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, e mafai ona aʻafia le aganuʻu i siama. O le mea taua o nei ituaiga o pathoces o lau o le lau mago ma samasama.

Faatasi ai ma le atiina ae o faamai, o laulaau e mama ma samasama.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se siama faʻaleagaina, ua fautuaina e aveese le laʻau ma togafitia le aganuu ma fomaʻi. A maeʻa lena mea, e tatau ona fafagaina ma faʻavasegaina i le eleele fou. Afai e matuia faaleagaina le aganuu, e le mafai ona faasaʻo le tulaga. E mafai ona e taumafai e tipi lala ola maloloina, togafitia i latou i se vailaau faʻasaina ma totoina se togavao fou.

Faʻalogo! Pelargonium, lea na aʻafia i se faʻamaʻi viral, ua faʻasaina le faʻalautele. Mai le aganuu afaina, e tatau ona vavaeeseina uma laʻau ma fugalaau.

E masani ona le afaina ai lenei aganuu. O loʻo i ai se manogi malosi e tuusaʻoina ai parasite.

Pelargonium Aperila o le kiona e lauiloa i le tele o fai togalaau. E mafai ona tausia lenei aganuu i ni tulaga eseese. Ina ia aloese mai faafitauli pe a totoina laau, e tatau ona e faatuina se faigamalo o le fausiaina ma le tatauina o taimi. E talitutusa foi le taua o togafitiga o vao mai faamaʻi.