Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona ola faatasi moa o vaitausaga eseese

I se taimi mulimuli ane, aʻo leʻi i ai le faifaatoʻaga o loʻo i ai se fesili e uiga i le toe faʻaleleia o lafumanu po o le faʻavaeina o ituaiga fou. Ona fai lea e se tagata le faʻailoaina pe faapefea ona fai lenei mea ma pe ono mafai ona tausia ni moa o vaitausaga eseese i totonu o le potu lava e tasi ma fusia i le tulaga e tasi. Matou te ofo atu e malamalama i le fesili.

O mea e maua i moa o vaitausaga eseese i le lafu e tasi

Pe a fafagaina moa ma le fesoasoani a se mea e oso ai, e masani lava ona i ai i le faifaatoaga o manufeʻai se faafitauli o le tausia o tamaiti o vaitausaga eseese. Sei o tatou mafaufau i mataupu e mafai ona maua ai le sooga faʻatasi ma e leai.

E te iloa? Chicken seti se faamaumauga o le lalolagi mo le fausiaina o le telefefe aupito tele. O le Australian Oculus Chicken na ia fausia se mauga maualuga ma le maualuga o le 4.57 mita ma le lautele o le 10.6 mita. 250 kupita mita na faʻaaluina i lona fausiaina. m fale meafale e tusa ma le 300 tone

Pe leai pe leai foi

E mafai ona e tausia moa o vaitausaga eseese, peitaʻi ma na o sina eseesega laitiiti i tausaga, talu ai e tatau ona eseese i latou i le taumafataga, le aofaiga ma le tuufaatasiga o le fafaga manaomia, faapea foi ma le vevela fautuaina o le anotusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua fafagaina moa moa i aso taʻitasi.

I le lua aso na sosoo ai faaopoopo:

  • millet, karite - 5 g mo le tasi tagata taitoatasi;
  • vela fua - 2 g;
  • susu susu - 5 g;
  • greens poo kāloti - 1 g.

Aoao pe faapefea ona fafaga moa i aso muamua o le olaga.

Mo le 4-10 aso matua moa, o le lisi e faʻatatau:

  • 2 g fuamoa ua totoina;
  • 8 g o susu susu;
  • 1.5 g o le kosi falaoa e aunoa ma le gaʻo;
  • 9 g o saito (sana, suka, karite);
  • 0.2 g keke ma meaʻai;
  • 2 g greens ma kāloti;
  • 0.4 g o meaʻai fafaga.

I le taimi lea, e fafagaina pepe i le 2 itula. Ona faasolosolo malie lea ona faaitiitia le numera o feedings i le 4-5 taimi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taumafataga e matua ese lava, o le mea lea e sili atu ona vaʻaia nei vasega i tausaga taʻitasi. Mulimuli ane, mai le 11 e oʻo i le 40 aso, o meaʻai paleni e aofia ai mea e tasi, ae eseese tulaga masani. O le mea lea, o moa o nei tausaga e mafai ona taumafai e faʻapotopoto faʻatasi.

Fafaga fuaChick Age (aso)
11-2021-3031-4041-5051-60
Milu fana15 g20 g35 g25 g25 g
Laʻu sisi laʻititi gaʻo2 g3 g4 g4 g5 g
Maʻa (sana, karite, millet)13 g22 g32 g39 g48 g
Aʻa po o aano o manufasi ma ponaivi1 g1.4 g2.8 g3.5 g4 g
Kuki, meaai0.5 g0.6 g1.2 g1.5 g2 g
Gaka po o kāloti7 g10 g13 g15 g18 g
Palu pateta, fualaʻau aʻa4 g10 g20 g30 g40 g
Meaʻai Mineral0.7 g1 g2 g2 g2 g
Suamalie---0.1 g0.2 g

E mafai foi ona tuʻuina moa moa 1.5 ma le 2 masina. O a latou meaʻai e talitutusa lava. O lea, o le tuʻufaʻatasia o moa i totonu o le potu lava e tasi e mafai ona faia na o se eseesega lelei o le 20-25 aso. E sili atu le siitia o tagata matua i le au laiti pe amata foi i le taimi e tasi i le teritori fou.

E taua! Afai o mai moa mai le isi faatoaga, e tatau ona vavalalata mo le 30 aso.

O isi fautuaga mo le sauniuniga o le taumafataga mo tagata faʻatau, o lea e tatau ai ona vavae ese mai pepe pepe.

Fafaga fuaChick Age (aso)
1-45-3031-63
Barley-10 g16 g
Wheat40 g26 g35 g
Fuga40 g30 g20 g
Soybean Meal10--
Paluga mata-16 g13 g
Laulaʻau talatala-2 g2 g
Palu falaoa-6 g3 g
Taumafa ma le areto-4 g3 g
Susu susu10 g2 g-
Yever-3 g6 g
Laupapa-1 g1.6 g
Suamalie--0.4 g

E pei ona mafai ona e vaʻaia mai le laulau, e tatau ona e tausia pepe seia oʻo i le 4 aso le vavae ese, ona oʻo lea i se eseesega o le 25-30 aso o le a lelei mo le mea o loʻo i ai.

Faʻafeiloaʻi foi e fafagaina meaai e fafagaina faapitoa i meaʻai ma vitamini i le tuufaatasiga. O masaniga o lo latou fafagaina e sili atu nai lo le masani ai o le fafagaina o namoa - 2.5-3.0 kg o le susu i le 1 kg o le tuputupu aʻe e manaʻomia.

Faitau foi e uiga i le tuufaatasiga ma le fafagaina o fua o mea taumafa fefiloi PK-5 ma PK-6 mo tagata suʻe.

Vitio: moa o vaitausaga eseese

E faʻapefea ona ou tagotia moa o vaitausaga eseese

Ina ia mafai ona iloa le eseesega o tamaiti o vaitausaga eseese, latou te mafaia faailoga i faailoga taimilea e faʻatau atu i faleoloa faapitoa ma tuʻu i luga le vae. E mafai foi ona e faʻaaoga lanu lanu.

Sulu faʻatasi

Faʻaavanoa ona fai se faʻamalologa e leai se tali le mautonu i le fesili pe mafai ona aofia ai tagata matutua ma matutua. Fautuaga mo faifaatoaga moa, i le avea ai o se tulafono, fautua e aua le faia lenei mea. Ae ui i lea, i luga o faʻasalalauga, e masani lava ona i ai tala e uiga i tagata o loʻo i ai moa moa, oe fai mai e faʻaopoopo faʻatasi ma le lafu matua ma leai ni faafitauli i le taimi e tasi.

E mafai ona tausia faatasi moa moa ma talavou moa

O le vavaeese o le tausiga o tagata talavou ma matutua matutua e fautuaina ona o le mea moni atonu o le a le aveina e le vaega mulimuli le lafu i totonu o le lafu, fafati ia i latou ma afaina ai. E i ai tulaga pe a matua talatalanoa ma hens talaga i le oti o tagata talavou. E ui lava e tele tala pe a ola lemu moa ma le tasi ma le isi. E masani lava, e le mafai ona vaʻai pe faʻafefea ona gaoioi manu felelei pe a maeʻa ona tuʻuina atu, o le mea lea e sili atu le le faʻalavelaveina. E le gata i lea, e mafai ona mafua ona o le malosi ma le faʻamaoni o moa tuai, o le a tumau le talavou e aunoa ma ni meaʻai ma mea inu, aua oi latou e faʻamalosi ma mamafa o le a tuleia i latou mai i meaʻai ma meainu.

Saili pe mafai ona taofi moa faʻatasi ma pato ma lapiti, ma le mea e fai pe a manava le moa.

O le mea moni, o faifaatoaga moa e leai se malosi e taofia ai manulele i potu eseese, faatasi ai ma fautuaga i le auala e faʻafeiloaʻi ai moa talavou ma tagata matutua, latou te tuʻuina atu ma le faifai malie ia vaega taitasi o manulele le tasi i le isi ona o le teuina i totonu o le potu e tasi, vaevaeina i vaega eseese ma se faʻalaʻamea. O le mea lea, o moa latou te fevaaiaʻi i aso uma ma e le pine ae faʻaaogaina i le nonofo faatasi. Ae peitai, ei ai se isi mafuaaga e le fautuaina ai le fefaasoaaʻi o manulele o vaitausaga eseese. O le mea moni e faʻapea mai se tagata matua meaola e mafai faʻamaʻi i faʻamaʻi pipisi o tagata talavou taitoatasi. Talu ai e le lelei le atinaʻeina o la latou puipuiga, latou te mafatia i le sili atu le leaga o le maʻi, o lea o loʻo i ai le tulaga lamatia o le leiloloa o le tele o tamaiti. Ina ia aloese mai lenei mea, e sili atu ona lelei le taofi o moa i potu e vaeluaina e se pa puipui.

E taua! O tausaga aupito sili ona matutua pe a mafai e tagata talavou ona tuʻuina atu i tagata matutua mai le 17 vaiaso. Faʻatinoina i lenei vaitau, o le a faʻaaogaina ma faʻaaoga i tulaga fou, o le a auai i le "tuufaatasiga" ao le i amata amataina le fua o fuamoa, o lona uiga o le a amataina le fuamoa e aunoa ma ni faafitauli.

E i ai le tele o faalilolilo lauiloa pe faapefea ona fai ni moa fou:

  1. Ina ia aloese mai le "mataʻutia", o le fanau ua totoina i le pogisa.
  2. O loʻo i ai foi se fautuaga e faʻauʻu faʻatasi ma se lima i le totigilima o tagata matutua ma talavou, ina ia fafagaina e le manogi o lafumanu matutua.
  3. Faʻaopoopo se moa mo le 2 aso i moa fou ua oʻo i le matua, ona faʻapotopotoina lea o le lafu. O le moa o le a le tuuina atu i tagata talavou se ita.

Vitio: o le aafiaga o le nofoia o pullets i totonu o le lafu tuai

O aumei o ituaiga eseese e nonofo faatasi

E masani lava, o faifaatoaga moa e le gata i le fanauina o se tasi pe lua ituaiga. Ae ui i lea, e le o tagata uma e mafai ona latou mitamita i le tele o nofoaga savali ma le tele o faleoloa moa, o lona uiga o le fesili e tulaʻi mai: o le a faapefea ona ola le manulele o le tasi po o le isi ituaiga.

Aoao atili e uiga i le fausiaina o se papa mo moa ma tulafono mo le saogalemu saogalemu o savali i moa.

E faʻavae i luga o le aafiaga o le faʻatoʻaga faʻatasi, faʻatoʻa maua ai e le au faifaatoaga o manufeʻai fautuaga nei:

  1. E oʻo atu i le 2 masina o moa o ituaiga eseese o le vaitausaga tutusa e mafai ona tausia i totonu o le fale e tasi e aunoa ma ni faafitauli. E le afaina ai la latou atinaʻe ma le alualu i luma.
  2. I le lumanaʻi, o le a tatau ona vavaeese faʻateleina ma laʻititi laiti.
  3. Silky, vandots, Niu Egelani o loʻo nonofo lelei i le potu e tasi. Aʻo leʻi faʻamalosi i luga o le teritori e tasi e aunoa ma ni faʻafitauli, e mafai ona i ai le brahmi ma le cochinquina. E oʻo atu i le 2 masina, o nei ituaiga e mafai ona faʻatasi ma Oryol hens.

Brama ma kokhinhin Ioe, o le filifiliga sili lava o le anotusi o sui o ituaiga eseese i potu eseeseAe peitaʻi, afai e leai se avanoa faapena, ona mafai lea ona e taumafai e ala i le faʻataʻitaʻiga e faʻapipii maʻa ma tutusa vaega o le mamafa ma e fesoʻotai i le itu lava e tasi. I lenei auala, o le a mafai ona aloese mai le le paleni o tagata laiti ma faia taumafa lelei e ausia ai le lelei o gaioiga.

E taua! E manaʻomia e le sili atu ma le 25 ulu le lafu. A le o lea, o le a faateleina le feeseeseaiga, feteenaiga, taua i tafatafa o tagata e fafagaina ma inu, o le tuputupu ae o tagata taitoatasi.

E mafai ona ou tuʻu faʻatasi fuamoa ma moa aano o manufasi

E pei o le moa, e tatau ona teuina eseese moa moa ma fuamoa meli ona o meaʻai eseese. E fafagaina poula i ni meaʻai e fesoasoani i le gaosia o fuamoa, e pei o saito, masamu susu, fualaau faisua, ma greens. O se mea muamua e manaʻomia o se aofaʻi tele o le calcium.

E maua ai le tele o polotini iʻaʻai, lea e talafeagai mo le tuputupu aʻe o manu. O le tele o fafaga ma le tele o fafaga o le a ese mo i latou. Mo aano o manu, o le mea moni, o meaai o le a sili atu ona manaʻomia. Ae o le fuamoa o fuamoa e leai se aoga - e mafai ona latou atiaʻe le oona, lea o le a aʻafia ai le afaina o fuamoa. E le gata i lea, o moa fuamoa, i le avea ai ma se tulafono, sili atu ona malosi, ei ai se uiga mataga. O le mea lea, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona faʻanoanoa ma faʻaavanoa ona o le faʻavauvau pe a feutagaʻi ma o latou aiga fai fua.

Faitau fua o fua o moa, fuamoa ma aano o manufasi.

Faʻamatalaga ma faʻasoa o le tufatufaina o moa o vaitausaga eseese

O le tausiga o moa o vaitausaga eseese mo le faifaatoaga o manu felelei o se fua talafeagai lea ona o le le lava o se aofaiga o potu, o le mea lea manuia e itiiti lava i ai:

  • avanoa faʻapitoa;
  • i totonu o le tasi le hen house, e mafai e se faʻatoʻaga vave ona matau le lafu atoa ma lona tulaga.

Faʻasologa o le nonofo faʻatasi o tamaʻi talavou ma matua matutua e sili atu:

  • o le teenaina o tagata matua o talavou i totonu o le lafu manu, o le tele o taimi o le osofaiga faasaga ia i latou;
  • le lamatiaga o le faʻafeiloaʻi o faʻamaʻi mai i le matutua i tagata talavou;
  • o le sauaina o tagata laiti i auala tetele e ala i le tulei ese mai le fafagaina ma le suavai, o se taunuuga lea o le a le ai ai le autalavou ma atinaeina le lelei;
  • le faʻalavelave i le faʻatoʻaga i le fafagaina ma le faʻatulagaina o tuutuuga.

Iloiloina e faifaatoaga faifaatoaga

E le mafai ona totoina poula ma tagata matutua, o le a latou tietie ese mai le solofanua ma moa, ma le moa. Ma o se moa matua i le lautele e mafai ona solia se moa moa i le oti. E oʻo lava i moa matutua aʻo leʻi amataina le gaosiga o fuamoa e le mafai ona faʻatasi ma tagata matutua. E sili atu ona lelei le faʻaleleia o moa i totonu o le fale pe a maeʻa ona leai se manulele, leai se manulele, mo le itiiti ifo i le masina.
Lulu
//fermer.ru/comment/1074070092#comment-1074070092

Na matou faia lenei mea - i le po, matou te totoina tamaiti laiti i totonu o se moa masani, ma o moa tuai na ala mai i le taeao na masani ona tali atu i tagata faatoa taunuu mai, ma fai mai afai latou te i ai iinei, o le a se mea e mafai ona latou fetuu faatasi ma i latou? :) O lea, na matou le fetaiai ai ma se faafitauli faapea.
Chamomile
//agro-forum.net/threads/142/#post-1037

E na o le tasi lava le avanoa mo aʻu moa uma, ma e masani lava ou te le masani ai, na o le pau lava le mea, pe a fai o moa e mai i le incubator, e leai se tasi na te iloaina ma moa e tau ma i latou, ou te taia i latou i se upega ma a maeʻa le 1-2 vaiaso ou te tuʻuina atu i tagata uma, ae latou te faatiga i moa, ae latou te le tagi i le oti.
renata23052010
//www.lynix.biz/forum/mozhno-li-soderzhat-vmeste-kur-raznogo-vozrasta#comment-54892

O le fesoʻotaʻiga o moa o vaitausaga eseese e lelei le usitai i le tulafono lava e tasi - e le mafai ona faʻaopopo tagata fou i le nofoaga tuai ma se faʻatulagaga faʻavae - "faʻapitonuʻu" o le a latou iloa o se taumafaiga i lo latou teritori ... pe a oʻo atu le fesiitaiga i se nofoaga fou - feololo tauva mo le teritori - mea uma i se nofoaga fou ... le toe totoina ma le suia o tulaga - faʻataʻitaʻiga, faʻafeiloaʻi mai le taumalulu i le taumafanafana i se taumafa o le moa i le taumafanafana - faʻalauteleina le eria pe a mavae le taumalulu e faʻaititia ai le lamatiaga o le gaioiga ... E sili ona lelei le toe totoina o NEW i NEW - ma e amata mai pulles, ma a maeʻa le aso ua leva ona avea tamaitai matutua ... ma o le a fou lava le potu ... o le faʻanofoina o le a le taua tele ... lelei, o le fafagaina o le inu i luma e tatau ona tuʻuina atu ma le tele - ina ia mafai ai e tagata uma ona maua le avanoa - e tusa lava pe tuliesea i latou o le taimi muamua ... mo le taimi muamua, tuʻu faalua le tele o fafaga ... ona mafai lea ona aveese mea faaopoopo pe a uma mea uma ...
Vladislav
//www.kury-nesushki.ru/viewtopic.php?p=4531&sid=965e4343854b7fb393aadb4d2a87d76e#p4531

Faitau i luga o le Initaneti ma faia uma mea uma. Ou te faalavelave i tagata uma. O laʻu 36 atigilima fuʻa e le o taofia talu mai Tesema. Pou i totonu o le potu e tasi ma i le 2 vaiaso ma le masina ou te fefiloi ai, leai se tasi e sua pe afai e te faaopoopoina se faʻapotopotoga i le motu o tagata. O le fafaga i totonu o se fale e tele, e tumu tagata uma, fiafia, ma tamaiti i talavou e pei o tina i lalo o le apaʻau. Ona muamua lea o le ulu muamua o le 3.5 masina, muamua le tasi i le taimi, taitoatasi, uʻu, sasaina, i totonu o se moa masani e felagolagomaʻi i moa matutua. Ma mai le po o le motu atoa o tagata i totonu o le motu o tagata ma i le taeao o le filemu ma le faauoga. Masalo sa ou laki foi i le taʻavale, tafe ma kusi, o tagata e le fouvale ma e le o ni mea faʻapitoa.
Morskaya
//www.ya-fermer.ru/comment/38979#comment-38979

O le mea lea, o mea o loʻo i ai moa i totonu o le fale e tasi e mafai ona maua i se eseesega lelei i le matua - 20 aso. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi na pepe e tutusa le lisi ma le numera o feedings i le aso. O le tuʻuina i lalo o le tasi taualuga o moa matutua ma moa laiti e le fautuaina, ona o le tupuga o le osofaʻiga i le augatupulaga matutua ma manua ma manua i tagata talavou e mafai. E i ai foi se lamatiaga o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi mai moa fuamoa mumu faʻatasi ma se tino e leʻo tausia. Faasaina le tuufaatasiga o fuamoa ma moa aano ona o mea eseese eseese. Afai o le sini a le faifaatoaga moa o le ausia lea o le maualuga o le gaosiga i fuainumera o fuamoa ma le lelei o aano o aano o aano o manufasi, ona tatau lea ona tuʻuina nei tagata i potu eseese.