Cherry

Aisea e mago ai cherries: puipuiga ma togafitiga o moniliosis i cherries ma cherries

E tele faʻamaʻi o cherries ma cherries, o loʻo tuʻuina atu ai ni fuafuaga faʻapitoa mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi. Moniliasis poʻo le moli faʻasalaga o se faʻamaʻi lea e atiae i lalo o le faatosinaga a spores spores.

O lenei faʻamaʻi e taatele i le konetineta o Eurasia ma e toetoe lava o taimi uma e aʻafia ai pine taʻitasi.

O le laau e foliga mai mu, o fugalaau, laulaau ma lanumeamata lanu meamata. O le mea lea, matou te mafaufau atili ai i faʻamatalaga o moniliasis o cherries ma cherries, pe faʻapefea ona togafitia.

Faamatalaga ma faʻafitauli

Moniliasis o se maʻi faʻaleagaina lea e taʻua foi o le pala ma o le a atiina ae i lalo o le aafiaga o le sigusycete fungus. Monilioz e masani lava ona aʻafia ai fualaau 'aina o le pome ma le maa. O le autu o le ascomycete, o le mafuaʻaga lea o le fualaau maa, o Monilia lea.

O aʻafiaga o le atinaʻeina o moniliosis e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le laau, pe afai e le o le taimi e faia ai fua e faʻafetaui ai cherries. A aʻafia se laau i lenei faʻamaʻi, o le fugalaau ma le palota e mafai ona tolopoina.

Talu ai nei, o loʻo galue malosi ai moniliosis, lea e faigata ona togafitia, pe a na o vaega taʻitasi o le laau e mafai ona oti muamua, o lea e mafai e le haogala ona faʻaumatia atoa le laau.

E te iloa? Cherry i le Latina e pei o Prunus Cerasus ma e foliga mai o lenei igoa e sau mai le aai o Kerasund, lea e tu i Asia Minor. O loo i ai se tala e faapea o le au Roma na latou aai i fua suamalie o laau faapelepele ma valaauina i latou e taamilo.

Faailoga o foliga vaaia

Ina ia mafai ona foʻia le faʻamaʻi, e tatau ona mafai ona iloagofie muamua faailoga o le maʻi.

Faatasi ai ma i latou o foliga vaaia:

  • fuamoa mummified fua;
  • afa-dead foliage i luga o lala;
  • lala ua mumu ma le pogisa;
  • nofoaga vaivai i luga o le 3-tausaga le mama i le mea na gaogao ai le fale.

O laau tetele e iai se tuaoi manino e mafai ona iloa ai le vaega maloloina ma maʻi o le laau. O le mea e faʻasaʻo ai le galo, faʻagogo le faʻalavelave, faʻapouliuli o vaega o le laau.

Mafuaaga ma pathogen

E pei ona taua i luga, o le soesa o le faamaʻi o se mea malie, lea e masani ona afaina ai le laau i luga o le pistil o se fugalaau. E afaina ai le afu i luga o vaega ua aafia o le laau, faapea foi i luga o laau paʻu, lea ua amata ona mummified.

A amata ona fuga tele laau, o le mycelium e amata ona matua fuga ma pau i luga o le fatu ma ua uma ona fausia le ovary. E mafai e fatu faʻamaʻi ma e ala i fatugaʻo.

O le toilalo o laau totogo e tutupu i le maualalo o le vevela, pe a -2 ° C, ma le toilalo o le ovary ile -0.5 ° C. E iai foi tulaga lelei mo le toe gaosia o le galu e pei o le maualuga o le suamalie, o le tele o fogs ma le sau masani o le sau i le taimi o le vavao. E i ai se faʻalavelave o le faʻamaʻi pe a mavae se taumalulu malu ma susu.

Moniliasis e faʻaalia lava ia i ni auala se lua: fualaau aina suamalie ma mumu moli. O le pala o le vine e toto i luga o fualaau mama, pe a paʻu, latou te avea ma puna o le moniliosis atinae i le tausaga a sau.

E mumu le mumu monilia i luga o laau ona o le ulu atu o le gaʻo i manua o le laau, lea e mafai ona tupu i lalo o le faatosina a iniseti.

O ituaiga eseese

Ina ia puipuia lau togalaau mai foliga o se maʻi afaina, ua fautuaina e faʻatau ituaiga ituaiga cherries e puipuia i moniliosis.

Faatasi ai ma i latou o le tulaueleele:

  • Pusa;
  • O Kirins;
  • Filifilia;
  • Vavega;
  • Sa Nifae;
  • Faʻaaliga;
  • Zhukovsky;
  • Uili;
Siaki ia ituaiga o cherries e pei o le "Vladimirskaya", "Black Large", "Kharitonovskaya", "Morozovka", "Uralskaya Ruby", "Turgenevka", "Lyubskaya", "Chernokorka", "Izobilnaya", "Mayak".
Faatasi ai ma cherries e mafai ona teenaina le gaogao, e mafai ona iloa le tulaʻi mai:
  • Sasha;
  • South;
  • Maca;
  • Laʻau;
  • Afafine;
  • O le meaalofa o le tele;
  • Matagofie le la;
  • Valery Chkalov.

Faamalologa ma tauiviga

Talu ai ona o le tele o faifaatoaga e leai ni poto masani latou te le faia ni fua faatatau e aveese ai laulaʻau magogo, ma talitonu o lenei faagasologa na tulai mai ona o le tau, latou te misia taimi taua, lea e masani ona oo atu ai i le oti mulimuli o cherries poo cherries faapelepele.

O le vaitaimi lea e toetoe lava a pau uma ai fugalaau, na o uluaʻi ovaries muamua na amata ona paʻu, ua manatu ua leiloloa le taimi mo le gaioiga, o lona uiga, afai e amata ona tausi le laau pe a uma ona faʻatali mo na faailoga, o le taunuuga atonu e le mafai ona faʻamautuina ma o le a faʻaumatia e le laau le afu ua oʻo i le pito sili o le parasite.

O le mea lea, o le taua i moniliosis o cherries ma cherries e tatau ona amata saʻo i le taimi o le pito i luga o le fua o le laau, pe a amata ona tupu le maʻi. A e matauina laʻau mago muamua lauulu - ua oʻo i le taimi e galue ai. E foliga mai o le a leai se vaega o le seleselega, ae o le vaega o totoe o le a faasaoina. O le gaioiga o le gaosiga e faʻalagolago i tulaga o le tau.

E taua! Afai a maeʻa togafitiga e leai se mata, e vevela ma mafanafana, ona e maua lea o le maualuga o le aafiaga mai le pulupulu. Afai e te faia le gaosiga ma ua timu, o le mea la, atonu o le a le mafai ona tupu, ae o le a faʻaauau pea ona atiaʻe le galu.

E tatau ona manatua i le mafaufau afai e aʻafia lenei laau i le laau, ona tatau loa lea ona faʻaaoga fua o fua pe a maeʻa, talu ai o le a faʻamaʻiina ma o le a le toe teuina. E sili atu ona faʻaaogaina mo le faia o compotes poo jams.

Vailaau Mataʻutia

O togafitiga faʻamaʻi o le mu mumu o cherries mo a latou togafitiga e tatau ona faʻatinoina aʻo leʻi amata ona fulafulaina le ulu o le laau ma i le taimi latou te ulu ai i le vaega o le fuga.

I lenei taimi, ua fautuaina e togafitia le pale o le fafie Bordeaux vai, 3% fofo. E tatau foi ona faʻamamaina i laumei paluga o laau, lea e faʻaopopo i ai se suauu kulimi sili ma le mea faʻalisi. Aʻo leʻi fuga mai le cherry e tatau ona faʻaogaina palealii o laau ma le 0.4% fofo o le Zineba.

Afai e te leʻi gaosia le peleni ao le i fuga, e tatau ona e faia lenei mea ao fuga mai le tumutumu, "Topsin-M" - 1% fofo. O lenei vailaʻau e le faʻaleagaina ai le pala ma pistils of buds, o le vaega autu lea mo le fausiaina o ovaries.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai mo togafitiga mulimuli ane. O le vaeluaga fautuaina o le 2 vaiaso, e mafai ona lua faia togafitiga e 2.

O le togafitiga ma ia sauniuniga e tatau ona faaauau: "Zineb", "Kuprozan", sulphate uʻamea.

A amata ona liu piniki ma amata loa ona maeʻa le laau, e fautuaina e fufulu laau i le vaeluaga o le 2 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga le "Cupid" ma le "Horus". O togafitiga e tatau ona faia e tusa ai ma faatonuga i le afifiina. Afai e te totoina ituaiga eseese e manatu e teteʻe i moniliosis, pe a amata ona totogo le toto, e le fautuaina e faʻaaoga togafitiga kemisi i lenei vaitau.

E taua! Mo le 'aina o fua mai laau togafitia e mafai ona tasi le masina talu le togafitiga mulimuli.

Lavega o meaola

O sauniuniga o meaola o se auala lelei lea mo le togafitia o laau afaina i le taimi o le faʻavaeina ma le fuaina o fua, pe a le fautuaina le togafitiga.

O loʻo tuʻuina atu i le:

  • "Fitosporinu-M". E talafeagai le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega i le taimi na faʻaumatia ai le laau, faʻapea foi i le taimi o le gaosiga o le ovary. Mo lenei vailaʻau fautuaina i le aofaiga o le 40 ml i le 20 lita o le vai.
  • "Fitolavinu". Faʻasagaga e faʻatinoina i vaega: fugalaau, pe a faʻaumatia le laau, faʻavaeina o le ovary. I le avea ai o se mea puipuia, e mafai ona faʻaaogaina mo le gaioiga pe a amata ona fua le sua. Tosiga: 40 ml o le vailaʻau i le 20 lita o le vai.

Fuafuaga puipui

Mo laau ina ia le maua i le maʻi ma le monilioz, e fautuaina e faʻatau ituaiga vailaʻau. E taua foi le mafaufau i itu nei i le tausiga o le laau, lea o le a puipuia ai le tupu mai o maʻi afaina i totonu o maa:

  • O laau totō e tatau ona lava le mamao mai le tasi ma le isi, ina ia aua nei paʻu le ea ma e le o fesoʻotaʻi laau.
  • O fuafuaga mo le galueaina o le sili atu lea ona filifili i se maualuga, ina ia le maualuga le maualuga o le eleele i le 1.5 mita mai le pito i luga o le eleele.
  • O le eria e tatau ona malamalama lelei ina ia faʻavave vave le susu.
  • E tatau ona teuteuina ma faʻalanu le pale ma teuteu ai laau tuai.
  • Taumafai e aloese mai le faʻaaogaina o masini i luga o laau.
  • Taimi ese le vevela vao ma tanu mai le teritori o loʻo tupu ai le laau.
  • Ina ia mafai e le laau ona maua se malosi malosi ma ia tau lelei e faasaga i le afu, e tatau ona masani ona fufulu ma faamama le palapala.
  • I le tautotogo, e taua tele le faamamaina o vaega mamago ma afaina o laau. Faʻalogo foi i vaega o maliu ma mama i se taimi talafeagai e puipuia ai le nofoia ma le tuputupu ae o le galo.
  • Afai ua e iloa vailaau o loʻo aʻafia e moniliosis, e tatau ona e tipi ma susunuina. E tatau ona vavae ese ma le faoa faamalosi o se vaega maloloina o le laau i le 15 cm.
E te iloa? E le mafai ona tutoʻatasi faʻafetai. E tatau ona fafagaina i taimi uma e isi punavai, o lea latou te masani ona faʻalauteleina ai laau. O se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga tulaga, o le faʻasalalau o le fungus Monilia faʻasolosolo i luga o le peleni ma le peleni laau.

O Moniliosis o cherries ma cherries o se maʻi ogaoga ogaoga lea e mafai ona tuʻua oe uma e aunoa ma se seleselega, ma i nisi tulaga e oʻo lava ina aveesea ai le laau lava ia.

Ina ia le mafai e le monilioz ona paʻi atu i au fualaau toto, e tatau ona e mulimulitaʻi i fualaau puipuia. Ma i le taua faasaga i le faamaʻi, e taua tele le faia o togafitiga talafeagai i vailaʻau ma vailaʻau.