Fuafuaina o fanua

Fausiaina o se punavai i le atunuu ma o latou lava lima

Mo soo se tagata e ona le foliga mai o le dacha poʻo le fanua e taua tele. O lona mamanu e mafai ona taulimaina e tagata atamamai, ae, pe a manaʻomia, e mafai ona e faia lenei lava mea. O le punavai o le a avea ma teuteuga matagofie o le fanua poʻo le fanua. E mafai foi ona fausia i ou lava lima i luga o lau lava galuega faatino.

Ituaiga punavai

O vaipanoa mo le foaʻiina na tupu ai ituaiga eseese. E vaevaeina i latou i ni ituaiga: i masini, i foliga vaaia, i foliga o galuega, ma isi. E ala i le auala, masini punavai felafolafoaiga ma tafe, ua taʻua foi i latou o "Roma".

E te iloa? O uluai punavai na vaaia i Eleni anamua ma Roma anamua.

Faʻasalaga tauaveina le taamilosaga o le vai. E tafe le vai i totonu o le vai (pesini, fagu, vai vai) ma faatasi ai ma le fesoasoani a se pamu e fafagaina i se masini e afaina saʻo ai se vaitafe.

Mea uma lava ua faʻatulagaina ina ia mafai ai e le vai faʻafefe ona alu i totonu o le tane ma toe faʻafefe. O le mea lea, o le masini e le aofia ai le tuʻuina atu o le vai mai se masini vai poʻo se vaieli. Pau lava le mea e tatau ai, o le faʻaopopoina lea o le suavai i se igoa patino, talu ai e faʻaosooso e faʻafefe pe faʻasaʻo.

I totonu o le fale, e mafai foi ona e fausia lau lava vaomatua, pergola, BBQ, togalaau fugalaau uili afi poo maa, wattle, rockeries.

Punavai Fuga faʻaopoopoina ma le faʻaaogaina o le suavai (vaieli) ma vai vai. E tafe le vai, pau i lalo ma alu i lalo o le vai. O le auala e moni lava e leai se aoga, ae o nei punavai e tele o latou lelei:

  • foliga faʻapitoa;
  • vai inu;
  • o le faʻaaogaina o le vai mo le fausiaina o laʻau, fugalaau, vao ma laau.
I foliga vaaia ma foliga vaaia, e mafai foi ona e faʻaputuina punavai i vaega taʻitasi ma le tele-laugatasi, tasi ma le vaega, vaʻa, afu, faʻanofo, pei o se mama po o tulip, siva, pesepesega, valivali, ma se vaituloto, ma se faatanoa, ma isi.
E te iloa? O le puna sili ona maualuga i le lalolagi - 312 m. Ua taʻua o se punavai "Fahd"i totonu o Saudi Arabia.

Filifilia le nofoaga saʻo

Afai e te filifili e fausia se punavai i luga o le saite ma ou lava lima, ona muamua lea, filifili se nofoaga talafeagai mo lenei mea. I le tulaga o se vaituloto poʻo se vaituloto i le dacha, o le filifiliga o le nofoaga e manino. Afai o loʻo i ai le vaituloto - o le ai ai se vaipuna. O le vaʻalele, ioe, e tatau ona faʻaleleia, faʻasaʻo, ae o le a tumau le faavae.

Afai e te amata mai le vevesi, ona tatau loa lea ona filifilia le nofoaga, fuafua ma le faaeteete mea lelei uma ma le lelei. O punavai e fai i lima e faia ai galuega eseese: latou te susuina le ea i totonu o le togalaau, lea e aoga mo laau, faia ni tulaga malulu, e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻavaivai, ma isi.

Mo lenei mafuaaga, e tatau ona e filifilia se nofoaga ina ia maua ai e le punavai le fiafia matagofie, ae aoga foi. O se nofoaga talafeagai mo le faʻatulagaga o le a avea ma avanoa avanoa i le va o laau, laau toto poʻo se puipui.

O le mamanu o se pa masani e masani ona faʻaaoga ai le turf, barberry, Turnberg, thuja, spirea, lilac, irgu, rosehip, o le laʻau paʻu, vine chokeberry, boxwood, forsythia, privet, hawthorn.

O laau ma vao e le tatau ona tautau i luga o le vaituloto po o le vaituloto, o lea e le sasaa ai otaota i totonu o le vai ma paʻu lau. E afaina ai le faamamaina o vai. Ona o le vavalalata o laau, ma o le mea lea o la latou aʻa, e mafai ai ona faaleagaina pe faʻaumatia foi le vaega eleele lalo o le punavai. Afai ei ai i totonu o le atunuu le totoina o laau e le mafai ona faapaleni vai, faaoga le punavai mai ia i latou.

E taua! Aua neʻi tuʻuina le vaipuna i tafatafa o fale.
Leai se mea e tatau ona faʻapalapalaina ai le fausaga i le la, ona e tupu mai i le fuga o le vai. E tasi le isi tulaga: o le punavai i totonu o le atunuu, faia e le lima, e tatau ona ogatusa ma le fuafuaga atoa. E tatau ona faia mea uma i le faiga lava e tasi. O lenei mea e tatau ona avea ma se faʻavae e manino lava faʻaalia mai pupuni o le fale ma mai soʻo se vaega o le fanua, aua o loʻo e fausiaina se vaipuna, muamua, mo le fiafia matagofie.

Sauniuniga o mea mo le fausiaina

Afai ua filifilia le nofoaga mo le punavai ma lona ituaiga, ua atiae se poloketi, e tatau ona fuafua pe o fea mea o le a manaomia mo le fausiaina. Manatu ua fuafuaina le poloketi mo se vaʻavaʻa faʻasaina vavalalata faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o vai, o lona uiga o le "Geyser" ituaiga.

I le fale, mo le fausiaina o le punavai ma o latou lava lima o le a manaomia ai le sima, oneone, maʻila, o le polyethylene film umi ma le fausiaina o le tele o le fale (o le ata ma le meli e tutusa lava le tele). E le gata i lea, e te manaʻomia se pusa palasitika ma se voluma e tusa ma le 50-70 lita, e faʻatatau i le tele o le fausaga.

Afai e te fuafuaina e faʻapipiʻi maa uma, ona saunia vave loa lea. Atonu o lenei mea o se maavao o le tele o le tele o le lapoa, o le maa, mafiafia, maa lapoa, ma isi. Ina ia mautinoa lelei le taotoga, o le a e manaʻomia se pamu punavai.

Pump criteria criteria

Faʻalagolago i le ituaiga punavai e te manaʻomia e filifili ai se pamu. Mo le afu, tatou te filifilia se pamu i luga, ma talu ai ona o lo tatou i ai o se punavai masani, ua tatou filifilia se mea e sili ona taua.

I le avea ai o se tulafono, o pamu niniʻi e faʻamaonia lelei a latou galuega. Latou te faʻatusatusa, galue filemu, e faigofie ona faʻaeʻeina, ma e taua foi, e taugofie. O pamu suamalie e maua i gafatia eseese. E fuafua i le aofaʻi o vai pamu mo 1 itula (l / h).

O le maualuga o le vaalele o le a faʻalagolago i le malosiaga pamu. O le maualuga aupito maualuga e fuafua e le limamatua o vae na e faia. O le pamu i lenei tulaga e le manaʻomia ona filifilia e le mataupu faavae "o le sili atu ona malosi o le sili atu." Matou te manaʻomia mo le faʻatulagaga e pei o le vaalele e maualuga ma e le lele le pala mai le "vae". Mo le tuʻuina atu o le maualuga o se vaitafe o le a amata mai le 80 cm i le 1 m.

E taua! E tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa ai e le mafai e le vai ona tafe mai le punavai. O le maualuga o le susu e mafai ona oo atu ai i le oti o laau ma le leaga o mea.
Gaosiga, i le avea ai o se tulafono, lafo i faatonuga se laulau o le fua o le malosiaga ma le maualuga o le vaalele. Talu ai tatou te faʻavasegaina le "Geyser", aua o sea masini e manaʻomia ai se pamu ma se malosi e tusa ma le 7000 l / h.

O le mataupu faavae o le faʻapipiʻiina o le faiga o le pamu

O le faiga o le pumping ua faʻapipiʻiina le 10 cm i luga aʻe o le pito i luga o luga o le laulau (piliki paʻu poʻo le tuʻuina). O se paipa poʻo se paipa faʻatasi ma le suavai tuʻuina atu i ai. E masani lava ona oʻo mai le suauu toto i le pamu, ae afai e leai, e mafai ona e faia oe lava.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e aveina le paipa masani o le uʻamea. O le maualuga o le a faalagolago i luga o le maualuga o le vaalele ma le lautele o le vavao o le vai. Mo se punavai itiiti o le 0.8-1.0 mita, o le a lava le afa o le 2-2.5 inisi. O le umi o le a faʻalagolago i le loloto o le pamu. I luga o le vai ia lava e tuua le 10-15 cm.

Ina ia faʻapipiʻi le vaalele, e mafai ona e faʻamafola le paipa, taʻavale i luga, tuu se pu, puʻe ni pu, pe tipi le filo ma faʻamau le paso manaʻomia. Faʻafesoʻotaʻii le pamu tuusao poʻo le faʻaaogaina o se mea faʻapipiʻi (pe a manaʻomia).

Faʻatulagaina o le punavai. Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Faʻatonuina o le faʻaaogaina o le punavai i totonu o le atunuu ma o latou lava lima i luga o le Initaneti e faigofie lava i luga o le laasaga o ata. E masani lava o le faʻatulagaga e faia i nisi o vaega. O le faatulagaga mo le poloketi filifilia e aofia ai laasaga e 10:

E taua! Ia mautinoa e mulimuli i faatonuga saogalemu i le taimi e fai ai soʻo se galuega i le faʻatulagaga o le punavai.

  1. Saunia se lua. I le taimi lava e te filifili ai i le poloketi ma filifili se nofoaga, e tatau ona e eli se lua o le manulauti e manaʻomia ma le foliga mo le 1-2 liponet spade. Ina ia faʻasaʻo le pito i lalo, ia momoe ma momoe.
  2. Faia se faiga. E faia i le foliga o se lua e iai se pito i fafo ma totonu. O lona uiga, o le mea i totonu e tatau ona laʻititi, ma o le pito i fafo e tatau ona tele. O le foliga e mafai ona ese: lapotopoto, sikuea, hexagonal poʻo le octaestral. I le va o itu o le pepa ma le aofaiga atoa o le vaipuna 1.5-1.7 m e tatau ona 60-70 cm.
  3. Fausia se taofiga mai le faʻamalosia. E tatau ona faia lenei mea i le va o totonu ma pito i fafo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tipi le pa uʻamea i ni vaega o le tele o le manaʻomia, faʻapipiʻi faʻatasi ma se uaea ma faapipii i laʻau na lafoina i le eleele. O le sasa e tatau ona tuua le eleele i se mamao o le 20-25 cm i luga aʻe o le eleele (e le o lua).
  4. Fai se sima sima. Mo le fofo e te manaʻomia 1 le pakete sima, 2 pakete oneone, 2 pakete o lapisi, vai. Ina ia faia se masini tutusa, o lona uiga, sima, o le a fesoasoani i le suauu sima.
  5. Sasaa le tino i fafo. O le fomu ua sasaaina i le maualuga o le maualuga, e tusa ma le 30-35 cm le maualuga i luga o le eleele. E lelei le faʻafefiloi. E i ai se pusa i totonu.
  6. Saunia le totonu. Ina ia faia lenei mea, ave ese le mea i fafo ma totonu. I lalo o le pito i totonu, faʻapipiʻi se pusa paʻu ma se voluma e tusa ma le 50-70 lita. E tatau ona faatumulia le taʻavale i totonu o le oneone, mai luga - faʻatasi ai ma le solo i le pito i luga.
  7. Fai le suavai. Ina ia faia lenei mea, faataatia se ata tifaga i luga o le fausaga atoa, tipiina se moli i le ogatotonu. Ia saʻo le saʻo.
  8. Faʻamatu le pamu. E pei ona uma ona taʻua, o le pamu ua faʻapipiʻi i luga o se tamai laulau, ae le o le pito i lalo o se pusa palasitika. Ua tuʻuina atu le eletise i totonu. Na vave faʻapipiʻiina o ia lava i le faʻapipiʻi, lea e sau i se seti pe na faia tutoatasi (e pei ona taʻua i luga). Mai le pito i luga, o le pamu e ufiufiina i se masini fausaga e tusa ma le lautele o totonu o le fausaga. E faia ai se tamai mea.
  9. Faatumu le tane. E tumu i le suavai i le vai ina ia mautinoa ai le talafeagai o le faʻaaogaina o le pamu.
  10. Teuteu le punavai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e teuteuina le fausaga i itu ma luga.

Meafaigaluega faʻaopoopo ma mea faʻapitoa

Mo le punavai i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e tuʻuina atu ni paso eseese ma suia i latou i le loto. E mafai foi ona e faaopoopo i ai moli ma musika. Mo le faʻamoemoega o le saogalemu eletise, e tatau ona filifilia le faʻamalosaga e faʻatuatuaina.

Tausiga Tausi

O le tausiga o le mamanu e faigofie. I le taumafanafana, e tatau ona e mataʻituina le faagaoioiga o le pamu. Afai ua suia le leo, ona le lelei lea o le vai, o lea e tatau ai ona e aveese le pamu mai le tane, faʻamama le fufulu ma le paʻu mai le palapala, otaota.

Vaʻaia taimi uma le vai i le tane. Afai ua pa'ū le maualuga - faaopoopo vai. Mo le taumalulu, e tatau ona e toso ese le pamu, faamama ona fufulu. Aveese le pusa mai vai, fufulu ma fufulu. E le gata i lea, o le fausaga atoa e sili atu ona ufiufi i se ata e puipuia mai le pefu ma le vaʻaia. E pei ona mafai ona e vaʻai, fai se punavai ma ou lava lima ma tausi ia te ia, e le faigata.

I tafatafa o le punavai e mafai ona e vaʻaia ai laau toto-alofa, e pei o astilba, lycra, miscanthus, spurge, talimalo, lapisi a Europa.

Filifiliga filifiliga

E mafai ona e teuteuina le fale ua maeʻa i soo se ituaiga e te fiafia i ai. E mafai ona e faʻaaoga mea faʻapitoa poʻo le faʻatauina o mea teuteu teuteuina. E mafai ona e teuteuina itu pito i se maa vao vao, ma tuʻu i luga o le sima. E sili atu pe afai o maʻa e tele-lanu. I lenei tulaga, i le pito i luga o le ata tifaga ma le faasologa o loʻo tuʻuina atu ai foʻi maa, lapoa lapoa. E mafai ona e tuʻu i luga o pito o mea laiti. I luga o le nofoaga e mafai ona e vaʻaia ai laau toto-alofa.

O le punavai i luga o lau 'upega tafaʻilagi o le a avea ma se totonugalemu tutotonu, lea o le a vave ona tosina atu ai le mafaufau Se taumafaiga itiiti e faʻaeʻeina - ma o le a faʻafefeteina i le vevela ma faʻamalie oe i aso uma.