Laʻau

Venus slipper: ituaiga lauiloa ma aiaiga o le tausiga o fugalaau

O le fugalaau Venus slipper na maua lona igoa le masani ai i le tala anamua a le atua fafine o Venus. A o savali ai i luga o le Lalolagi, na galo ia te ia ona seevae i le togavao. Ina ua mavae sina taimi, na liua i latou i fugalaau matagofie e tutu manino mai i tua o isi vao.

Faʻamatalaga o fugalaau fuga

O le Venus slipper (Cypripedium Calceolus i le Latina) o se vao vavalalata. O loʻo i ai se totoa lapotopoto faʻatasi ma le pubescence, e oʻo atu i le maualuga o le afa mita, lea o loʻo iai ia lau o loʻo i ai se pito pito i luga. E puupuu le rhizome ma le tele o lala aʻa. O le aʻa o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, o laulaau e lanumeamata ma se lanu paʻepaʻe-lanu uliuli poʻo le mamanu.

Venus slipper

Mo faʻamatalaga! O Venus slipper o le aiga o Orchid, ma o lona fugalaau e ese le matagofie ma le manaia o le meli po o le manogi o le vanilla.

O le manogi manogi o lenei fugalaau e tosina ai iniseti eleʻeleina.

O se laʻau 30-40 cm lau laulaau mai lau rosette taʻitasi, i le pito e tasi e sili atu ai fugalaau fugalaau. O gaʻo e pipiʻi faʻatasi faatasi ma sepals i se ituaiga taga, aʻo isi petals e faʻapipiʻi le pu ma foliga pei o lipine i luga o se seevae.

O le lanu o lenei fugalaau e matua ese lava: e mafai ona e maua samasama susulu, lanu piniki, lanu viole, mumu, lanu paʻepaʻe poʻo le lanumeamata-enaena. I luga o petals, e masani ona e iloa atu ni manuʻa po o ni mata o se paolo pupula.

E leai se mea e fai

Mea e fiafia i ai e uiga i seevae Venus

O le tele o tala faʻalogo e fesootaʻi ma le amataga o lenei fugalaau. I vaega taʻitasi o le tuputupu ae (ma o loʻo i ai nisi oi latou i le seevae-seevae-Europa, Siberia, South Asia, Amerika i Matu), o loʻo i ai se faʻaaliga o le faʻaalia o lenei laau i le lalolagi ma ni igoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e mauaina ia igoa:

  • tamaitai slippers;
  • seevae o le Virgin;
  • uila seevae;
  • Ulu o Atamu.

Faʻalogo lelei! O lea la o le slipper orchid ua lisiina i totonu o le Tusi Ulaula Mumu, ona o le numera o laau ua vave faʻaitiitia. E mafua lenei mea i le vaitaimi umi o le tuputupu ae, e silia ma le 10 tausaga e mafai ona pasia mai le fatu o loʻo ulufale atu i le eleele i le tupu aʻe o se fale fou.

E tele meaola o lenei fugalaau manaia e mafai ona vaaia i le natura faʻasao.

O nisi faʻamatalaga manaia e uiga i lenei fugalaau:

  • i totonu o fatu o le seevae faalilolilo e leai ni mea faaopoopo, ona e le mafai ona latou ola na o latou. O lo latou atinaʻe e amata i symbiosis faʻatasi ai ma le elephalagi o loʻo aʻafia ai le fatu ma faʻagasolo le faagasologa o le atinaʻe i totonu;
  • i totonu o le 3-4 tausaga talu ona tupu mai faailoga, o le fatu e atiina ae i le palapala. Na o le lona fa tausaga e aliaʻe mai ai tupu muamua;
  • mo manu ma manulele, e mafai ona vevela le sua o le suka, ae faʻaaoga e tagata mo togafitiga faafomaʻi.

Mo faʻamatalaga! O le faʻamatalaga o le biological genus Paphiopedilum, e aofia ai le sili atu ma le 50 ituaiga, na tuufaatasia e le tagata lauiloa iloga K. Linney i le 18 senituri.

O ituaiga autu ma ituaiga o laau toto

Miltonia Orchid: togafitia o fale ma togafitiga fugalaau

E le o ituaiga uma o seevae masani na maua ma faamatalaina i seneturi ua mavae e mafai ona maua i le aso i le natura. O le toatele oi latou na leiloloa, ae o isi sa lelei ona totoina ma ua matutua nei i le fale.

E masani lava ona maua i le natura ma le ituaiga o meaola e maua mai i manu felelei:

Tuʻu

O Venus slipper, e taʻua moni, e mafai ona maua i totonu o vaomatua ma fuga poʻo ni fugalaau fugalaau fomaʻi. E talitonuina o sua o lenei laau e mafai ona fofoina ai le tele o maʻi mafaufau, migraines. E mafai ona e vaʻaia le vaaiga e ala i le lanu o le fugalaau - o se ato samasama lanu samasama ma peti lanu enaena.

Real Venus slipper

Paphiopedilum maudiae

O se tasi o tagata sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. E laʻititi le pedicel i se fugalaau e tasi ma se laʻau mataʻetaʻe o laulaʻau lanumeamata lanumeamata. Le lanu o le seevae o Maudi e lanu meamata ma lanu paepae, e mafai ona e vaʻavaʻai i totonu o le pua ma le veins vevela i luga o lau.

Faʻalogo lelei! O se fatuga tutusa ma se lanu pupula susulu o Paphiopedilum American.

Paphiopedilum Maudi o se lanu paʻepaʻe-lanu meamata

Paphiopedilum delenatii

O lenei laau ma laulaʻau lanu meamata lanu meamata, e oo i le 40 cm le maualuga, i pito e tolu o fugalaau fugalaau. O paʻu o loʻo valiina i le lanu o le lanu, o le seevae lava ia o le paʻu paʻepaʻe ma se paʻu pogisa po o le lanu viole. I le taimi o le fuga, o le Pachiopedilum Delenati orchid e faʻafefe ai se manogi manaia.

O le seevae Delenati ei ai se lanu lanu

Laʻau tele

O lenei ituaiga o seevae faalilolilo e taua saʻo lenei mea, talu ai o ona fugalaau e mafai ona oʻo atu i le lautele e oʻo i le 10 cm. O latou lanu, e faalagolago i le eseesega, e eseese mai le piniki ma le lanumoana, ma le paʻepaʻe. I luga o se pupuʻu puupuu, na o le tasi fugalaau fugalaau - o se vaega pupula i totonu o lanu lanumeamata lanumeamata o le laau.

O '' seevae '' eseʻese 'eseʻese e foliga mai e sili atu le malamalama i le pito i lalo o togavao vao

Paphiopedilum rothschildianum

O le isi ituaiga laʻau tele o le fulufulu lauulu, o le lapoa o fugalaau e oʻo atu i le 30-45 cm. E oʻo atu i le fa faʻataʻitaʻiga e mafai ona fuga i luga o le tasi vae i le taimi. O latou lanu e eseese mai le lanu-lanumeamata i le kulimi, i luga o pamu pito i luga ei ai lanu viole lanu moana, o le pito i lalo e ufiufiina i se sima samasama-lanu mumu.

O se ituaiga ituaiga fugalaau e maua mai i fasi lanu taalaelae o se foliga saʻo, e salalau atu e pei o apaau o se iniseti mumu.

Faʻalogo lelei! O le gaogao a le Rothschild slipper o se laau e matua le masani lava e fuga mai mo le taimi muamua pe a uma le 15 tausaga. E le mafai ona faʻatau mo se togalaau aina, na o le tulafono e le tele ai tupe.

Exotic Paphiopedilum Rothschild

O le vasega o Paphiopedilum e aofia ai le tele o isi meaola, ituaiga ma ituaiga. Faʻatekonolosi faʻatekonolosi ua mafai ai ona faʻaalia le sili ona le lelei i le tausiga o fale ma masani ona fuga. E mafai ona maua i luga o fata o faleoloa fugalaau. I le vaomatua, e le mafai ona e eli se slipper mai se mea e maua, e le tusa ai ma le tulafono.

Paphiopedilum: tausiga ile

O se slipper orchid, i le noatia i le totoina lelei ma le tausiga, e mafai ona tupu i le fale. Afai e te fuafua e toto se laau i le eleele, ona avea lea o se nofoaga paolo. I le tulaga o se togalaau fugalaau, e taua le filifilia o se ipu lautele poʻo se fugalaau, ona o le aʻa o le Paphiopedilums e faʻasaina.

Fugalaau fugalaau: faʻataʻitaʻiga o tausiga o fuga i le fale

O togafitiga masani ile tausiga o soo se fugalaau e masani ona aofia ai togafitiga masani o le meaola mai meaola faalafua ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae o le slipper venus e masani lava e le aʻafia i faʻamaʻi o meaola masani i totonu ole fale, ma e manaʻomia ona puipuia mai na o se apogaleveleve mite (o le toesea e faʻamautinoa e ala i masani masani o le fugalaau).

Tulaga taua mo le tuputupu ae o seevae seevae:

  • moli. O nei fugalaau e paolo-alofa. Taofi le susulu o le la e tatau ona aloese mai i le taumalulu. Afai o iai le togi i totonu o le potu, e mafai ona tuʻu ile pito i tua o le potu, mamao ese mai le faamalama, i lalo o le tuʻufaʻatasia o le moli uila. Mo se fugalaau o le auala, o se nofoaga i lalo o se laau taamilo po o totonu o le malu malu o se fale e talafeagai;
  • vevela ma le susu. O le fua o le vevela lautele mo le totoina o seevae sosolo i le taimi autu o le 18-25 ° C, i le taumalulu - a itiiti ifo o le 10 ° C, i le taumafanafana - e le sili atu i le 33 ° C. I lenei tulaga, o le ea e tatau ona maualuga, o lona uiga, e masani ona fautuaina le fugalaau, aemaise lava i le vevela;
  • fafaga. O le meaʻai (poʻo le eleele) e le tatau ona faʻavaivai, faʻafefe o le laau e tatau ona tele naua i le taumafanafana. E sili atu le puipuia o vai ina ia oʻo ai i le vevela vevela. O le susu e le tatau ona pa'ū i luga o le meaʻai, a leai o le a pala;
  • eleele ma ofu pito i luga. O se filifiliga lelei i le tulaga o fugalaau o le orchid o le a avea ma se vaega, lea na faaopoopoina ai le galu, fasi uʻu, malala. O mea laititi e tatau ona i le pito i lalo o le tane poʻo le lua, o se mea itiiti - luga. O luga o laei e faia i vaitau uma sei vagana ai le taumalulu i le tasi taimi i vaiaso uma faatasi ai ma le faʻaaogaina o mineral mineral.

Taua! O le mumu o laulaau o seevae masani e masani ona taʻu mai ai o le moli e sili atu ona mamafa mo ia, ma e tatau ona faʻaitiitia.

Aua neʻi tuʻuina se seevae i luga o le faamalama

E taua le manatuaina i totonu o le togalaau ma le potu, o ituaiga eseese o laʻau e mafai ona lagona le ese. E tele tele fugalaau vevela o le a le fuga i luga o le auala, ae o loʻo tele atu le tau. Mo le togalaau, e aoga le filifilia o na ituaiga o slippers slippers e masani lava ona tupu i le totoina o le eria.

Mo le taumalulu, e taua le ufiufi o le nofoaga e tulaʻi mai ai le seevae vevela i vaovao mago po o vaega o le polystyrene poʻo isi mea vevela. I lenei tulaga, e le tatau i se tasi ona faatagaina aʻafiaga o le malosi o le matagi i luga o le laau.

Venus slipper lelei lelei ma isi fugalaau togalaau

Fuga mai fua

Cactus Cereus: Laʻau Toto Faʻapitoa ma Fale Tausi

O le fugalaau, ua taʻua o le slipper, e umi lona vaitau o le vaitau: mai le tele o masina i le tausaga, fuafua i le eseese. Ina ia mautinoa le atinaʻe ma le fugalaau o fugalaau i le fale, e tatau ona mataituina ni faʻaaliga taua.

Palasiopedilum orchid e fuga mai i le maeʻa o se vaitaimi o le taotoga. Muamua, o se pulou e aliali mai mai le ogatotonu o le rosette lau, ona fuga ai lea o fugalaau e tasi (e le paʻu i totonu o le 2-4 masina) poo nisi fugalaau (i totonu o le 6-7 masina). E mafai e le tasi pedicel ona fugalaau fugalaau i le naʻo le tasi, ona vaeluaina lea i le pito o le vaitau fuga.

E faʻapefea ona teuteuina se puipui

I le taimi o le taotoga, mai ia Oketopa ia Novema, e tatau ona teu le laau i le vevela e le silia le 15 ° C. I lenei tulaga, o le sui o loʻo faʻaaliina i le vai mafanafana, o le fafagaina e le faia. O lenei faiga e matua taua lava mo seevae ma laulaau paʻu, talu ai ona o le le faʻasalaga le talafeagai e ono mafua ai ona fuga le fugalaau. E maeʻa le taimi o loʻo moe pe a aliali mai le pipi.

Taua! O nisi ituaiga o seevae vevela e tatau ona maua ai le vevela o le vevela o le 10-15 ° C. O Orchidaceae e sili atu ona maua le malosi mo le totoina saʻo ona o le tele o fesuiaiga i le vevela o le ea, ma o aʻafiaga i lenei tulaga atonu e vave ola.

Papatioptilum reproduction options

I le natura, o se slipper orchid e faʻaleleia le faʻaaogaina o fatu. Latou te fuga i fugalaau i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana ma e sili atu pei o poli laiti. E ui lava i lo latou numera tele, ae na o se vaega o le a oʻo atu i le palapala ma nofo ai i totonu, o le a toe faʻataʻapeʻapeina le vaega o totoe i le matagi.

E silia ma le tasi le tausaga e mafai ona pasia mai le taimi e ulu ai i le palapala i le amataga o le faʻamaʻi. Ma o le mea lea, i totonu o le fale ma le togalaau, e faʻateleina ai seevae seevae i le vaevaeina o le togavao.

Faʻapenaina o kulupu e faʻaaoga ai le vaevaega o le rhizome

O le mataupu faavae o le toe gaosia o se fugalaau ile vaevaega:

  • o le seevae e tatau ona nofo i lalo o le fausiaina o le tele o pusa;
  • o ipu taitasi e tatau ona i ai ia le itiiti ifo i le tolu laina laʻau;
  • o se taimi lelei mo lenei faiga o le amataga lea o se vaitaimi malolo;
  • o se vaega o le rhizome ua vavae ese ua totō totō i totonu o le palapala, ua sausau i le eleele;
  • e taua tele le i ai o se numera faapitoa o fatuga o tama teine ​​i luga o le vaega ua pala;
  • o le totoina o le togalaau e tatau ona faia i se tulaga sili ona lelei, talu ai o soʻo se mea leaga i le rhizome ma isi vaega o le laau e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le pala ma lona oti;
  • o le vaega ua totoina ua saunia mo le vave totoʻa pe a uma le taumalulu, pe a mafai ona tupu se totoa fou.

Faʻalogo lelei! Faʻatasi ai ma le vaeluaina o le seevae seevae, o meaola uma lava o le laau fou ua faʻasaoina. E fautuaina e faʻaogaina uma ituaiga o fugalaau pe tusa o le tasi i le lua tausaga. E faia foi lenei mea i fafo atu o le vaitau o le fugalaau.

O le atinaʻeina o ituaiga o seevae i totonu o le fale po o le togalaau e le o se galuega faigofie, ae e mafai ona fai mo se tagata fomai fai fua poto. O le galuega autu o le fatuina o tulaga e latalata i le natura masani o le laau. Ma o le taimi talafeagai ma le agavaʻa lelei o le a fesoasoani i le ausia o le umi o taimi o le fuga o le seevae seevae.