Laʻau

Faiaʻoga

Aloaia - fualaʻau o loʻo ola i lalo o loʻo ola ai laau toto. I totonu o le aiga o lenei sui o le aiga Primrose, o loʻo i ai le faʻalauteleina o tausaga taʻitasi, ma o le tele o mea e ola maualuga i atumauga.

Uiga o le Botanical

O le tele o ituaiga o le tagata momoe e sili atu i le selau tausaga taʻitasi ma faʻalauiloa. O i latou uma lava e iai ni aʻa, e sili ona maualuga lona aʻa. O laʻau e paʻu pe fetolofi, o lona uiga o le maualuga o le fana e seasea oo i le 20 cm, ma e mafai ona itiiti ifo i le 5 cm.

O le lanu o vaega o le eleele e susulu lanumeamata. Ona o le leaga o le tau, o lau laititi e masani lava ona avea ma nila. Tele, o nisi taimi o laumei laʻau e latalata i le eleele. O latou umi e le sili atu i le 2-5 cm.

I luga o tumutumu, i luga o pupuʻu pupuu o loo i ai ni fugalaau e lima-talofa. Latou te faia se lapoʻa tele e salalau i luga o se ulu lanumeamata o se togavao. O fugalaau e laiti, e tusa ma le 1 cm le lautele. Le lanu o petals e paʻepaʻe, piniki, samasama poʻo le fusi. I nisi o meaola, o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e liua i le lanu violē.






E amata vave le fugalaau, o nisi taimi pe a maeʻa le kiona, ma e tumau seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana. Fugalaau e manaia tele le manogi. A maeʻa ona faʻatoʻa, ona fai lea o sina fualaau aina - o se kapoti lapotopoto ma fatu laiti.

Faʻavaeina kulupu

O faʻalauiloa uma o le tagata vaeluaina ua vaevaeina i vaega autu e fa e tusa ai ma nofoaga ma foliga vaaia:

  1. Chamaejasme. O ituaiga taatele o mauga i le aganuu. O le vaega e aofia ai le puipui o le eleele, e tele le totoina o laau toto. Latou te fiafia i togalaau aina lafulemu i le paolo.
  2. Pseudoprimula. Tufatufaina i Asia Tutotonu ma Sasaʻe Mamao. Latou te nonofo i ni vaega paolo malulu ma malulu. Faʻasalaga e mafai ona faʻaleleia.
  3. Aretia. E aofia ai ituaiga eleʻele, ituaiga eleʻele e sili ona fiafia i nofoaga papaʻu po o oneone, e natia mai le susulu o le la. E matua faigata lava ona faʻafeiloaʻi le totoina i le togalaau.
  4. Andrapsis O le kulupu e aofia ai tausaga taʻitasi e faigofie ona faʻapipiʻi e fatu.
Mafutaga faʻaleaganuʻu masani

Fiafia ituaiga

O le malologa i matu. O lenei tausaga faʻalautele ua salalau i le tau le lelei o konetineta uma o le Northern Hemisphere. E maua i luga o oneone oneone, laufanua matutu, alalaupapa auala. O se mea e fetolofi ai, o le eleele lafoaʻi ma se maualuga o le 6 i le 20 cm. Faʻasalaga, o laʻau faʻamalosi o loʻo i ai i le faʻavae. O latou foliga e mafai ona lamolemole pe pisi foi i luga ma lauulu pupuu. Faʻafiafiaina, faʻavae e oʻo i se pito itiiti. E tofu pupu ma ona lava puʻupuʻu puupuu. O le siakiina e aofia ai peti e lima lanu papaʻe lanu papaʻe ma se vaega laititi samasama. Fugalaau e tupu ia Aperila-Iulai. O fua e sili ona leaga, 2 masina talu ona tupu.

Maea i le itu i matu

Soliga o Kozo-Polyansky. Se mea e le masani ai o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula. E sili atu le fiafia i luga o mauga papaʻe ma mauga papaʻe ma le lanu lanu lanu po o ni tamai laumei. O lenei laʻau faʻapitoa e le eseese i le tulaga faʻapitoa o le lapisi, ae o laulaau e aoina i le tele o lapisi. Laʻau lapopoa, lau o loʻo i ai se veto tutotonu o loʻo oso mai i lalo. O faʻamau o loʻo ufiufi i fulufulu lauulu ma faʻauʻu i le faʻaogaina o le 2-7 faʻamaʻi. O paʻu-paʻepaʻe paʻepaʻe e latalata i se samasama samasama po o se moli.

Kozo-Polyansky's breaker

Faʻalavelave faʻafefe E iai ni uila lanumeamata e oʻo i le 7 cm le maualuga. O laʻau ma ufanafana e ufitia tele i lauulu paʻu. O le fugalaau e amata mai ia Me, i le vaitau lenei o le vao e ufitia i le paepae ma se lanu piniki, piniki ma le lanu violē. O le laau e foliga mai o se manogi manaia, lelei le malosi. E sili ona lelei le suavai, oneone oneone ma le maualuga o le calcium.

Faʻalavelave faʻafefe

Faʻasalaga Vavave tufatufaina i le Himalaya i le maualuga o 3-4 km. O loʻo faia ai se kapeta mamafa, e oo i le 5 cm le maualuga. Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata ma se lanu mumu. E amata ona fuga mai ia Me. I luga o le aū, 2-3 lanu piniki po o le lanu violē e iai se lauulu lanumeamata. E sili atu le faʻamamaina, pusa malulu.

Faʻasalaga Vavave

Alu Albanian fuga i luga o mauga o le Caucasus i luga o le maualuga e oʻo atu i le 3.6 km. Soifua mo le 1-2 tausaga. I luga aʻe o le kapeta faifai pea o laulaau i le maualuga o le 10-20 cm, o laʻau faʻasalalau ma ni pupuʻu pupuu. I totonu o se tasi o foliga o le faamalu, e 3-8 le kiona-paʻepaʻe po o fugalaau lanu piniki. E fuga mai ia Me ia Iuni.

Alu Albanian

Faiga Faʻavae ma le Tuputupu Aʻe

Mo fua o laau toto, o le auala aupito sili ona faigofie o le faʻalauteleina o le vavaeeseina ma le vaevaeina o rhizomes. Sa latou faia lenei mea mai le ogatotonu o le tau vevela, pe a oʻo i le taimi e faʻauʻu ai. O le fafo e vaʻaia ma le totoa ma vaeluaina ile 2-4 vaega. O laau laiti e vave totoina i totonu o se lua ma eleele lelei ma lelei. Delenki ma petioles vave ona aʻa ma amata ona fuga i le tausaga na sosoo ai.

O le luluina o fatu e tele atu faafitauli, ae e mafai ai ona maua se tele o laau i le taimi e tasi. E vave vave ona le mafai ona totoina fatu laau, o lea e manaʻomia ai ona totoina vave i le taimi o le seleselega poʻo le taimi o le tausaga muamua. E mafai ona e totoina vave i le laufanua i le taumalulu. O pine muamua e aliali mai i le tautotogo, ae mafai ona tuai mo se tausaga atoa. Laʻau muamua e atiaʻe se meaʻai ma na o le togi ese o le eleele.

Vaʻa tupu

A oʻo ina totoina fatu, e manaʻomia e fatu le vevela i le pusaaisa mo le 6-8 vaiaso. O loʻo faia pe a uma ona lūlūina i totonu o se atigipusa i le eleele. O pamu muamua e mafai ona oʻo mai i totonu o le pusaaisa, ae e le o se mafuaaga lea e vave faʻafeiloaʻi ai le ulo e vevela. A maeʻa le faʻamalosi, ona faʻaalia lea o le atigipusa i se nofoaga mafanafana ma lelei. O le faʻamavaega e oʻo atu i le 2 masina. O laau totō malosi o loʻo totoina i nofoaga tatala i le masina o Me poʻo Iuni. O le mamao i le va o laau e tusa ma le 10 cm.

Vaega o le tausiga a se tagata malolo

O le tuputupu aʻe i vaega e sili atu le vevela, mauga, o le tagata vaeluaina lelei lelei, o le mea lea, o le a ia le manaʻomia se tausiga faapitoa mai le au fai togalaau. E sili lona fiafia i le malamalama, lafoaʻi eleele ma le maualuga o le maʻaili, oneone poʻo isi vaega tele. E le o faʻamalosi le laau i fomaʻi, ae manaʻomia le lelei alavai. E lagona le manaia i nofoaga susulu po o totonu o se paolo laitiiti.

E le manaʻomia le suāsusu i le gaosiga, e faʻaleleia e faʻafefe ai le lāmala, ae o le tele o le susu o le a mafua ai le pala o aʻa. I faʻamaʻi ma faʻamaʻi masani, o loʻo puipuia le puipuiga lelei.

Laʻau laʻitiiti tuʻufua o se tagata malolo

Matagi malosi po o mataʻu e le matautia mo se tagata malolo. O nisi togalaau e tumau le malulu ile -28 ° C. A maeʻa lau laʻau, e fautuaina ia mulch le eleele ma lau paʻu. O nei, o aʻa o le a maua ai meaai tatau. Leai se isi fale e manaomia.

Faaaogaina o laau

O le tagata malolo e lelei tele mo le teuteuina o papa papa ma oneone papa. O ona lauulu lanumeamata lanumoana, o loo ufitia i fugalaau, e foliga lelei i totō tutoatasi po o le pito i luma o le fugalaau faatulagaina. E mafai ona faʻaaogaina i togalaau poʻo papa.

O le aga i matu, e faaopoopo atu i mea teuteu, e iai foi mea e faʻamalolo ai. E mauʻoa i saponins, coumarins, flavonoids, lea e faʻaaogaina e avea o se tagata faʻamalosi, siama gasegase ma togafitiga masani. Ina ia saunia le vailaʻau, o le mutia atoa ma aʻa e faʻaaogaina. O le suka e faʻaaogaina mo le maʻi o le maʻi, o le fatu, o le urolithiasis, o le toto, faʻapea foʻi ma le maitaga.