Laʻau

O a fugalaau sili ona totoina i totonu o le togalaau ma le atunuu: fautuaga lautele ma fautuaga

O le filifilia o laau totō mo le totoina i totonu o le atunuʻu o se tulaga taua tele, ona o le faʻaalia o le fale o le taumafanafana, o le tele o le taimi e faʻaaluina i le tausiga o moega fugalaau, ma uiga o tagata e ona ma tagata asiasi na asiasi atu i le esetete. Mo tagata amata, e le tatau ona e taulai atu i ituaiga o meaola e faigata ona tausia, e sili atu le filifilia o ni mea e le lelei, ae o ni sui susulu o le lafu. Sei o tatou mafaufau atili i mea e totoina e fugalaau i totonu o le atunuu, ina ia liua i se parataiso manaia.

Laʻau le lelei mo amataga

O le toʻatele o tagata fiafia i aso malolo o le malo e asiasi i le fale i na o vaiaso, o le mea lea, e manaʻomia ai ona latou filifilia fugalaau e manaʻomia ai se tausiga laiti. E le gata i lea, e tatau i laau ona talia le lamala pe, i se isi itu, timuga faaumiumi. Afai e totoina rosa sili ona tele i latito latitu, ona latou manaomia lea o le tausiga i aso taitasi, o lea o le a tatou mafaufau ai i filifiliga e atiae filemu, pe a o le vaiaso.

O le faʻaaogaina o le 'eleʻele ma mea' 'meaalofa' 'eseʻese lanu samasama ma moli. Pau lava le tulaga mo le manuia o le galueaina o se nofoaga e susunuina e le la, ma e mafai ona avea ma se patch i le ogatotonu o le mutia, ma se lau laau lauitiiti i tafatafa o le ala, ma mea e taofi mai le puipui. O le tele o ituaiga o marigolds e fetaui tonu ma le masini o le fabatok poʻo tuaoi.

O le lanu manino e foliga mai e sili atu ona matagofie le siosiomia e laau totoa ma laʻau lapopoa lapopoa, mo se faataitaiga, e ese mai le talaaga o se fale masani masani

Mo ni vaega paolo malulu, o se lush, alofa-alofa nasturtium e manaia tele. E vave ona tupu, e tatau ona totō i nofoaga ma le tele o eleele leai se totogi. Ina ia mafai e le vao o le nasturtium ona taofia lona foliga ma lona lapoa i le umi e mafai ai, ona tuu lea i totonu o se fagu po o se atigipusa. O le amataga o Me o le taimi sili lea e totō ai nei piniki, paʻu, lilika, lanu samasama poʻo lanu lanu.

O le tele, e iloagofie mai fugalaau mamao e iloga e Imopeia, lea e mafai ona teuteu le puipui o se fale, ma se faasologa na faatulagaina faapitoa mo ia. Imopeia e fiafia i lagolago ma ua faateleina le malosi, o lea e faigofie ai ona ia "taufaaleaga" i soo se mea e tu latalata ane - se nofoa, se laau, se tulimanu o le fale. O nei fugalaau manaia ma tumutumu tetele e fiafia i le susulu o le la ma fomaʻi.

O se vaega o le tuputupu aʻe o le nasturtium o le faʻaaogaina lea o le faʻaaogaina o fomaʻi. O se aofaiga tele o minerale o le a mafua ai le tuputupu ae vave o lau laau, ae o le a taofia ai le fausiaina o mea leaga.

E lua poʻo le tolu ituaiga o meaola e ola i lanu eseese, totō i tafatafa o se taʻavale, fao poʻo se vao e foliga foliga muamua ma lelei

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i laau e le lelei i totonu o le tusiga: O fugalaau e sili ona lelei mo le togalaau: o le filifilia o ituaiga mo togafiti "paie"

Faʻailoga o se faailoga o le mautu

Afai e leai se taimi e suia ai le tuufaatasiga o moega fugalaau i tausaga taʻitasi ma le totoina o laau mai lea nofoaga i lea nofoaga, e sili atu le tumau i luga o meaʻai, pe a faʻamaʻaina, o le a fiafia le mata mo se taimi umi. O le amanaia o taʻitaʻi i totonu o le vaʻaiga o ni dahlias matagofie ma ni manogi manogi, lea i le taimi o la latou fugalaau fugalaau e fuga mai i ni lanu paʻepaʻe-mumu-lanumumu.

Saunia mo le mea moni o le peony aristocratic o le a teuteuina lau teritori mo le 10 tausaga pe sili atu foi. O lenei laʻau malosi e tupu malosi i le taumafanafana, ma o le taimi atoa o le galuega teuteu e faia e ona lanu lanu enaena. Peonies e le faʻamalosi: i le tautoulu ua lava lea e aveese ai le vaega pito i luga. E le talafeagai le ufiufi pe afifi laau mai le malulu, ina ia le faaleagaina le totogo i le tautotogo.

Peonies e le fautuaina e totoina i nofoaga e maua i le maualuga o le timuga ma lologa: i lalo o taualuga o fale, i lalo o palealii o laau tele, i eleele suasusu

O Dahlias e lelei atoatoa mo totō taʻitasi, ma mo faʻavaega kulupu, ma e oʻo lava mo le faia o ni mea faapipii. Latou te fiafia i nofoaga lelei, ae o loʻo malupuipuia mai le matagi. O se tasi o tuutuuga mo le totoina o le malosi o le susu, laufanua laulelei, faapea foi ma le faaaogaina lelei o mea ola (manala). Dahlias e ola lata mai i le faaiuga o le taumafanafana, o lea e mafai ai ona faʻaopoopoga moega fugalaau i lalo ifo o laau.

O aʻa o le dahlia e manaʻomia se isi faʻaopoopoga o le ea: fafaga ma fafaga fugalaau, e tatau ona vaʻaia le palapala ma aveese vao

Faʻamatalaga atili i tusiga:

1. Fugalaau fugalaau ola i le taumafanafana uma: o ituaiga uma e sili ona lelei mo le totoina o le togalaau
2. O luga o le 8 pito sili ona lelei mo le faʻataina o togalaau
3. Tulafono mo le filifilia o fugalaau matagofie e totoina i le tautoulu

E le mafaamatalaina faiga masani

O le manogi malosi o le mint, o laʻau ma sina vao, fugalaau fugalaau - manatuaina o tamaiti laiti e auina mai ai i matou i se faigamalaga i le togalaau a lo matou tinamatua pele, lea e tuufaatasia ai ni lanu lanu o ituaiga e le mafaamatalaina i se ata se tasi, lea ua taʻua nei o se fale o le atunuu i se auala papa.

O le ogatotonu o le laufanua, o le mea moni, o se lūlū vao e salalau solo se manogi manogi vaivai. Filifilia o se eleele e le faaituau i le malosi o le eleele, ae le o le suavai ma le lafulemu, e le mafai ona e mafaufau e uiga i le toe faafouina o le togalaau o roses mo le isi 10 tausaga. O le totoina vave, e faʻalagolago tele i le ituaiga, o le tumutumu masani ma laʻei pito i luga o le a fesoasoani i le fatuina o se malosi malosi ma ni manulele tele. Ina ia tuʻuina atu i le togavao se faʻasologa faapitoa, e manaʻomia ai teuteuga faaopoopo.

E sili ona lelei le teuteuina o rosa i le amataga o le tautotogo. I le feaveaʻi ma le feaveaʻi o laau, ua leva, ua aveeseina laʻau mamago, ua tipiina ni gauga vao i le maualuga o le 20-30 cm i luga aʻe o le eleele

O le maualuga o dolphiniums e oʻo atu i le 2 mita e tuʻuina atu i le fugalaau se mea manaia faapitoa. O a latou mea faʻanoanoa e alu i luga, faʻasaʻoina tele laʻau tetele, matagofie e foliga tutusa ma tagata o loʻo avanoa i avanoa avanoa - dolphins. O le autu o le gataifale e fesootai foi ma lanu o ituaiga eseese o le delphinium - mai le pale lilac i le lanu violē ma le blue blue. O le nofoaga sili ona faamanuiaina mo le totoina o se laau o le ogatotonu o se moega fugalaau poʻo se nofoaga i luga o le puipui o se pa maualuga.

O le Delphinium e matua faigata lava ona toto laau, o lea e fautuaina ai e le au atamamai le faʻaaogaina o le vaevaeina o le vao ma le totoina o laau. Se vaitau lelei mo le fausiaina - vave tautotogo po o Aukuso

Ina ia teuteuina tuaoi poʻo se mutia, e mafai ona e faʻaaogaina violets - tamai fugalaau pupula lea e faʻaaogaina ituaiga eseese. Latou te fiafia tele i le susu o le eleele, ae le faʻafefeina le suavai, o le mea lea e tatau ona lelei le suavai. Vaʻaia fulufulu Vaiole, ae manaʻomia le vave aveeseina o le mama. O lenei faiga faigofie e faʻamaonia ai le faʻaopoopoga o le vaitau o le fugalaau ma le faateleina o le tele o le laau.

O nisi ituaiga o violets e totoina e fatu, mo isi, o laumei lanumeamata e sili atu ona lelei, lea e sili ona lelei i le amataga o le taumafanafana

Fugalaau fugalaau e faapalepale

E masani ona foliga mai e le mautonu, e le mautonu le lafoaia o togalaau, ona o le talitonuga malosi e leai se mea e aʻafia ai iina. O le mea moni, e tele naua laau matagofie e mafai ona liua le vaega pito sili ona pogisa i se laufanua lanu felanulanuaʻi. O nei mea e aʻafia uma ai faʻataʻitaʻiga ma manulele lelei, o le mea taua e teuteu ai, o loʻo faʻasolosolo ai, elela, lanu ma lanu lanu. Sei o tatou mafaufau po oa fugalaau e totōina i totonu o le togalaau i totonu o nofoaga sili ona malulu ina ia mafai ai ona toe faaolaola.

Toto fua laau totō

O fugalaau lanu piniki ma le lanumoana e tu i fafo e faasaga i se pito i lalo o le lau laau lauusiusi - Lunighort. O mea masani e tolu e masani ona faapalepaleina le ata - o le vailaau faafomai, Dacian ma le mumu. O le laau e taugata mo lona agavaʻa ma le le lelei: o le amataga o le tautotogo o le tautotogo i le taumafanafana e suia i lau teuteu lau motley, lea e tumau seia oʻo i le kiona muamua. E tasi le tagata e mafai ona atiaʻe ma fuga mo le 30 tausaga.

O le matagofie o le meli ma le numera e faigofie foi ona faʻaoga i le ufiufi. Le leai o se malamalama o le la e le taofia ai o ia mai le maualuga o le tasi ma le afa mita ma felafolafoaʻi solo ma piniki piniki po o kiona-papaʻe paʻepaʻe. Ina ia mafai ona liua se tulimanu o le togalaau i se laufanua lelei mo le faitau po o le malolo, ua lava le tuu o se nofoa ma siosiomia i le vavao o laau numera - o le a maua ai le ola ma o le a susulu mai ai lanu lanu.

I tulaga maualalo maualalo, e fautuaina le faʻaogaina o le vegetative. O le tele o vaega o le tino o le Lunighort ua mate, ma o lala vavae ese e mafai ona faigofie ona totoina

O fatu numera Digis e latalata i le faaiuga o le taumafanafana. O fatu sili ona lelei e maua i atigipusa i le pito i lalo o le ogaumu, i luga o le saite o fugalaau muamua

Uluaʻi fualaau teuteu

O vao vaomatua ma nofoaga malulu e latalata i puipui ma pa puipui e le fefe i se togalaau. Mai le vao o ferns ma laau malulu-faapalepale latou te fausia ai ni lanu meamata lanu meamata e mafai ona teuteu ai le togalaau, o le nofoaga faafiafia, ma le teritori tuaoi. O ituaiga sili ona lauiloa o le fern: adiantum, leaflet, mnogoryadnik, ostrich, coomber.

E faigofie ona faʻaleleia Faʻasalalaina i le pala e sili ona totoina i le amataga o le tautotogo. O le eleele sili ona lelei mo le totoina o se paluga o le vaomatua o vaomatua ma peat

O le togalaau o le a le faia e aunoa ma se vavao o vanu paʻu - o 'au, o ituaiga eseese o loʻo tuʻuina ai lagona o le pito i lalo. O le faʻamalosia o le fugalaau e faʻamalieina e le matagofie ma le lauiloa o laʻau laʻau matagofie, lea e mafai ona teuteuina i ni lanu paʻepaʻe lautele, o le paʻu paʻu, fasi lapopoa poʻo se lanu moana-violet.

O le umi o taimi o le 'au e fiafia mo le tele o vaitau i se tasi nofoaga, o lea la o le eleele e manaʻomia i nisi taimi e eli ai, faʻasusu ma mulch

O le fale mafanafana o se nofoaga lelei e faʻataʻitaʻi ai ma faʻatino au lava manatu. Ina ia liua se teritori o le lalolagi i totonu o se nofoaga manaia ma le manava o le nuanua, ua lava le talepe o se togalaau i tafatafa o le faapaologa po o le faatulagaina o se togalaau laititi i le togalaau - o le filifiliga o lona faatumuina mo tagata e ona.